- Ideális sötét rozskenyérhez és sós rozskenyér kekszhez.
- 100% természetes adalékanyagok nélkül
- Osztrák gabonából készült
- Garantáltan GMO-mentes
- Sütőipari minőség
- Szigorúan növényvédőszer-ellenőrzés
18 358 Ft*
Rendelkezésre álló, szállítási idő: 3-5 nap
Haberfellner 1740 (DE) / R 2500 (AT) típusú rozsliszt Fekete rozsliszt
A fekete rozsliszt ideális kiegészítője a rozsliszttel való sütésnek az aromás, lédús és sötét kenyerekhez.
A Haberfellner 1740 típusú (németországi tipizálás szerint) vagy R 2500 típusú (osztrák tipizálás szerint) fekete rozsliszthez kizárólag osztrák rozsot őrölnek gondosan és szakszerűen fekete rozslisztté . A hagyományos Haberfellner 997 / R 960 típusú rozsliszt adalékaként az R 2500 típusú fekete rozslisztből készült kenyerek és zsemlék különösen ropogósak, sötétek és jellegzetes aromájúak lesznek, mintha a pékmester maga sütötte volna őket. Az egészséges fekete rozsliszt még lédúsabbá teszi a kenyeret, és hosszabb ideig frissen tartja. A fekete rozsliszt értékes vitaminokkal, ásványi anyagokkal és rostokkal is ellátja Önt. A fekete rozs garantáltan GMO-mentes, és szigorúan ellenőrzött növényvédő szerekből készül.
Haberfellner Fekete rozsliszt 1740 / R 2500 típus áttekintése:
- Sötét rozskenyérhez és kiadós rozskenyeres kekszhez.
- 100% természetes adalékanyagok nélkül
- Osztrák gabonából
- Garantáltan GMO-mentes
- Sütőipari minőség
- Szigorúan növényvédőszer-ellenőrzött
- R 2500 típus (az osztrák tipizálás szerint)
- 1740-es típus (a németországi tipizálás szerint), de kissé sötétebb.
Tulajdonságok:
- Ideális a rozsliszt kiegészítéseként
- A fekete rozs sokáig frissen tartja a kenyeret.
- Rostokban, vitaminokban és ásványi anyagokban gazdag
- Aromás, laktató és egészséges
- Jó sütési tulajdonságok
- Más lisztekkel kombinálható
- Ásványi anyag tartalom kb. 2,50g / 100g
Használat:
Az R 2500 típusú fekete rozsliszt ideális liszt kenyérsütéshez! Az R 2500 típusú fekete rozsliszt hozzáadásával több ízt, sötétebb színt és jellegzetes kenyér jelleget kap a kenyér és a zsemle sütése során . A fekete rozsliszt ideális más típusú rozslisztekkel, például a Haberfellner 997 / R960 típusú rozsliszttel, a bio teljes kiőrlésű rozsliszttel vagy a bio 997 / R960 típusú rozsliszttel való keveréshez. A rozs nemcsak az egyik legrégebbi gabonaféle, hanem értékes összetevőinek, például a kiváló minőségű fehérjének, ásványi anyagoknak és vitaminoknak köszönhetően az egészséghez és a táplálkozáshoz is jelentősen hozzájárul.
Tipp a fekete rozsliszttel való sütéshez:
Ahhoz, hogy a kenyér különösen ízletes legyen, az összes liszt kb. 8-20 %-át fekete rozsliszttel kell helyettesíteni. Az eredmény egy sötét, lédús kenyér, kiegyensúlyozott savtartalommal és hosszú eltarthatósággal. Más típusú rozslisztek, mint például a bio teljes kiőrlésű rozsliszt, a Haberfellner 997 / R960 típusú rozsliszt vagy a 997 / R960 típusú bio rozsliszt különösen alkalmasak keverésre.
Szavatossági idő és tárolás:
A lisztet otthon, száraz, sötét és hűvös helyen kell tárolni. A lisztet a legjobb légmentesen záródó edényben, például műanyag konzervdobozban tárolni, hogy megakadályozza a rovarok bejutását és a liszt szagának átvételét. Nem ajánlott a lisztet a mosogatógép (páratartalom) vagy a sütő (hőmérséklet-ingadozás) mellett tárolni.
A liszt eltarthatósága a liszt típusától és a megfelelő tárolástól függ. Alapvetően a fehér liszt gyakorlatilag korlátlan ideig eltartható. A teljes kiőrlésű liszt magas zsírtartalma miatt hamarabb romlandóvá válik.
Tartalom:
20 kg
Haberfellner liszt - A legjobb minőség Ausztriából több, mint 120 éve.
Tiszta liszt Európa egyik legmodernebb malmából
A Haberfellner név a legjobb és legtisztább osztrák lisztet Jelenti. A Haberfellner-malom Ausztria legnagyobb magánmalma és Európa egyik legmodernebb Malma. A Haberfellner innovatív berendezési technológiák, saját laboratórium és kompromisszumok nélküli minőségi előírások alkalmazásával már több mint 120 éve a legjobb alapanyagokból állít elő Lisztet.
A nagy hagyományokkal rendelkező Haberfellner cég több mint 300 felső-ausztriai szerződéses gazdától szerzi be a legjobb Minőségű gabonát. A Haberfellner Bäcker partnerei a "Backfein-Bäckers" megjelöléssel rendelkeznek, és a lisztet a legfinomabb pékárukká dolgozzák Fel. A Bäckers évek óta a Haberfellner Mühle szigorúan tesztelt, kiváló minőségű Lisztjeire támaszkodik. A Backfein Qualitätsweizenanbau OÖ fenntartható projekt révén a Haberfellner a gabonától az ízletes pékárukig folyamatosan magas minőségre Támaszkodik. A korszerű berendezés-technológiák alkalmazása biztosítja a folyadék nyomon követését a gabonatermelőtől, a tároláson és a malmon át a kész liszt Kiszállításáig.
A legmagasabb lisztminőség - a Haberfellner család személyesen is elkötelezett ennek az ígéretnek a betartása Mellett.
Regionalitás és hazai termékek, ezt képviseli a hagyományos Haberfellner Vállalat. Fenntartható filozófiájában a Haberfellner malom nagy jelentőséget tulajdonít a legjobb nyersanyagok beszerzése, a terméktechnológiák és a környezetvédelem iránti Elkötelezettségnek. A Haberfellner családi vállalkozás vezetése és motivált munkatársai erős alapot jelentenek a sikeres Jövőhöz. A Haberfellner malom a know-how, a több mint 120 éves tapasztalat és a magas minőségi követelmények segítségével a legtisztább lisztet állítja elő a legfinomabb főző receptekhez és ízletes Süteményekhez.
Széles lisztválaszték, olyan sokszínű, mint a természet
Függetlenül attól, hogy finom sütemények, torta, szószok, pizza, tészta, pasta vagy kenyerek - a Haberfellner hagyományőrző vállalat kínálatában minden főzési és sütési recepthez megtalálható a megfelelő liszt és Búzadara: 405 / W 480 típusú búzaliszt sima, tapadós és univerzális, 1050 / W 1600 típusú búzaliszt, búzaliszt teljes kiőrlésű, 550 / W 700 típusú tönkölybúzaliszt sima, Kornplus 10 szemű liszt, 997 / W 960 típusú rozsliszt, 550 / W 700 típusú búzaliszt, 550 / W 700 típusú pizzaliszt különleges 550 / W 700 / Tipo 00 típusú pizzaliszt, mézeskalácsliszt sütőkeverék, Búzadara.
A gabonafélékről és a lisztről érdemes Tudni:
Tiszta liszt a finom pékárukhoz
A lisztet különféle gabonákból - többek között búzából, tönkölybúzából, rozsból, zabból, rizsből, kölesből és vadrizsből - lehet Előállítani. De lisztet készíthetünk álgabonából, például quinoából, amarantból, kukoricából és hajdinából Is. Nem minden liszt alkalmas minden Célra. Kenyeret például csak kenyérgabonából lehet készíteni, amelybe a rozsliszt, a búzaliszt és a tönkölyliszt is beletartozik
A őrlési fok azt jelzi, hogy a gabona külső rétegeit, amelyek fontos ásványi anyagokat és vitaminokat tartalmaznak, mennyire őrölték Meg. A legfontosabb tápanyagok a külső, sötét héjban találhatók, és egészen a világos, belső endospermiumig Csökkennek. Ezért a sötét liszt, például a rozsliszt, egészségesebb, mint a világos Liszt.
Származás: | Ausztria |
---|---|
Minőség: | 100%-ban természetes összetevok, GMO mentes |
Bejelentkezés
2019. december 23. 19:30
Ein top Mehl
Schweres sehr dunkles Mehl mit einer guten Quellfähigkeit- Verwende es zum Brot backen. Der Teig wird gut.