Az akkumulátor ártalmatlanítására vonatkozó információk

Megjegyzés a régi elemek ártalmatlanítására vonatkozóan

A következő megjegyzés az akkumulátorokat vagy beépített akkumulátorral rendelkező termékeket használó végfelhasználókra vonatkozik:

A régi elemek ingyenes visszaküldése

Az elemeket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt kidobni. Jogi köteles visszaküldeni a régi elemeket, hogy garantálni lehessen a szakszerű ártalmatlanítást. A használt elemeket leadhatja a helyi gyűjtőhelyen vagy a helyi kiskereskedőkben. Akkumulátor-forgalmazóként kötelesek vagyunk visszavenni a régi akkumulátorokat is, így a visszavételi kötelezettségünk azokra a régi akkumulátorokra korlátozódik, amelyek a saját kínálatunkban vannak vagy voltak új akkumulátorként. A fent említett típusú régi akkumulátorokat megfelelő postaköltséggel visszaküldheti nekünk, vagy ingyenesen leadhatja közvetlenül a raktárunkba az alábbi címen:

Rehrl Handels GmbH
Gewerbestraße 31
5211 Lengau
Österreich

Az elem szimbólumok jelentése

Az elemeket az áthúzott kerekes szemetes szimbólum jelöli. Ez a szimbólum azt jelzi, hogy az elemeket nem szabad a háztartási hulladékkal együtt kidobni. Azon akkumulátorok esetében, amelyek több mint 0,0005 tömegszázalék higanyt, több mint 0,002 tömegszázalék kadmiumot vagy több mint 0,004 tömegszázalék ólmot tartalmaznak, a használt szennyezőanyag kémiai neve a szemeteskuka szimbólum alatt található – a „Cd” jelzéssel. a kadmium esetében a „Pb” az ólmot, a „Hg” pedig a higanyt jelenti.

abfalltonne.jpg