Villanypásztor és villanypásztor tartozékok

 • Villanypásztor szarvasmarhák, lovak, juhok, sertések, csirkék és egyéb legelő állatok számára
 • Az Ön igényeire szabott teljes készletek és az összes rendelkezésre álló tartozékkal együtt
 • Kizárólag neves német és osztrák gyártók termékei
 • Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak

Mi az a villanypásztor?

A villanypásztorral szarvasmarhákat, lovakat, sertéseket, csirkéket vagy más állatokat terelhet. Így egyetlen állat sem szökhet el, és maradhat az Ön által meghatározott legelőterületen.

Ezenkívül állatai védve vannak a támadó vadállatok, például vaddisznók vagy rókák ellen.

A legtöbb esetben a legelő kerítése villamosított. A villanypásztor készülék segítségével a kerítésen keresztül áramot vezetnek át, ami még biztonságosabbá teszi a kerítést.

Milyen állatok számára állnak rendelkezésre villanypásztorok?

A villanypásztorek számos különböző típusú állat számára elérhetők:

 • Szarvasmarha
 • Lovak
 • Juhok
 • Kecskék
 • Disznók
 • Csirkék
 • Libák
 • Kisállatok (nyulak, kutyák stb.)

4 kérdés a megfelelő villanypásztor kiválasztásához

1. kérdés: Milyen állatokat tart?

Az állatok méretétől és érzékenységétől függően a villanypásztort ennek megfelelően kell beállítania. Ha nagy és robusztus állatokat, például szarvasmarhákat vagy lovakat tart, akkor nagy teljesítményű villamosítással ellátott, magas villanypásztorra van szüksége.

A csirkék, libák, nyulak vagy hasonló állatok esetében, amelyek kisebbek és érzékenyebbek, mint a szarvasmarhák vagy lovak, szorosan hálózott hálóra van szükség. Így ezek az állatok nem tudnak átcsúszni a kerítésen. A csirkék vagy más kis állatok esetében a szükséges áramerősség is alacsonyabb.

2. kérdés: Azt szeretné, hogy a kerítés mobil legyen, vagy mindig ugyanazon a helyen maradjon?

Ha gyakran változtatja legelőit, vagy a kerítést lovasbemutatókon vagy más rendezvényeken szeretné használni, akkor könnyű műanyag vagy üvegszálas kerítésoszlopokat ajánlunk.

Az egész évben fenntartott, állandó kerítésekhez válasszon acélból vagy újrahasznosított anyagból készült kerítésoszlopokat.

3. kérdés: Kemény vagy inkább puha az aljzat?

Ha a talaj száraz és kemény, javasoljuk, hogy használjon szögacél oszlopot. Ez a karó a stabil dupla futófelületnek köszönhetően erőteljesen a talajba üthető.

Ha a talaj meglehetősen puha, a T-karó vagy az újrahasznosított anyagból készült karók stabil tartást biztosítanak.

4. kérdés: Van hozzáférése elektromos konnektorhoz?

Ha állandó kerítéssel rendelkezik, és állandó hozzáféréssel rendelkezik egy konnektorhoz, akkor a 230 V-os villanypásztor készülék a legjobb az Ön számára.

Ez a készülék közvetlenül a konnektorba csatlakoztatva biztosítja a villanypásztorhoz szükséges áramot.

Mobil használatra vagy konnektorhoz való hozzáférés hiányában a 12V-os akkumulátoros villanypásztor készülék a legjobb megoldás a nagy teljesítményű villanypásztorokhoz.

A kerítés hálóhoz, amelyeket csak kis karámokhoz használnak, elegendő egy 9 V-os elemmel működő villanypásztor-egység.

Ezekre a kerítéskiegészítőkre lesz szüksége a villanypásztorhoz:

Villanypásztor készülék: A villanypásztor-készülék elektromos árammal látja el a villanypásztort. Ha van hozzáférése konnektorhoz, akkor 230 V-os villanypásztor készüléket válasszon. Ha nincs hozzáférése konnektorhoz, választhat a 12V-os készülékek (nagy teljesítményű kerítésekhez) és a 9V-os készülékek (gyengébb kerítésekhez) között.

Villanypásztor karók: Attól függően, hogy a kerítés mobil vagy mindig ugyanazon a helyen maradjon, léteznek speciális kerítésoszlopok. A műanyagból vagy üvegszálból készült karók különösen alkalmasak mobil használatra, míg az acélból vagy újrahasznosított anyagból készült villanypásztor karók tökéletesek állandó kerítésekhez.

Villanypásztor szalag és vezeték: A vezetőanyag felelős azért, hogy az elektromos áram szabadon áramolhasson a villanypásztoron keresztül. Nagyobb állatok esetében a széles villanypásztor szalagok ideálisak, míg kisebb állatok esetében valószínűleg egy vékonyabb villanypásztor kötél is elegendő.

Villanypásztor szigetelők: Minden egyes vezetőanyaghoz speciális szigetelőanyag létezik. Ezek a szigetelők megakadályozzák, hogy az elektromos áram akaratlanul a talajba kerüljön. A körszigetelőket leggyakrabban szálakhoz és kötelekhez használják, míg a szalagszigetelők szélesebb kerítésszalagokhoz jobbak.

Villanypásztor csatlakozók: Ahhoz, hogy összekapcsolja a vezetőanyagot, és így folyamatos kerítést képezzen, megfelelő csatlakozókra lesz szüksége. A vezető anyaga (huzal, szalag, kötél vagy szál) határozza meg, hogy milyen típusú csatlakozóra van szüksége. Vannak speciális drótcsatlakozók, szalagcsatlakozók, kötélcsatlakozók és szálcsatlakozók.

Földelés: A villanypásztor kerítést biztonsági okokból mindig földelni kell. Ehhez megfelelő tartozékokra, például földelő rudakra, földelő kábelekre vagy földkábelekre van szükség.

Az Ön előnyei az Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszatérítés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt villanypásztor mégsem az Ön számára megfelelő, a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor vagy a legelőháló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva ez pénzt takarít meg Önnek.