Vásároljon kiváló minőségű borjútápot, tejelő tehéntápot és marha takarmányt az Agrarzone oldalon.

Az egészséges tehenek és marhák a legjobb tej- és húsminőség alapkövei. Az állatok genetikai igényeihez igazított, állatbarát és egészséges szarvasmarhatakarmányok elengedhetetlenek a marhahústermelés és a tejtermelés sikeréhez.

A fajoknak megfelelő és ízletes marha takarmányunkat szakértők fejlesztették ki, és a gazdák, tejtermelők és szarvasmarha-tenyésztők már évek óta sikeresen használják. A kiváló minőségű nyersanyagok és a szigorú ellenőrzések által garantált kiváló minőségű takarmánynak köszönhetően a szarvasmarha-takarmány rendkívül népszerű és egészséges.

Szarvasmarha takarmánykeverékünk minden fontos tápanyagot tartalmaz, és tökéletesen igazodik a szarvasmarhák és tejelő tehenek igényeihez. A régióból származó kiváló minőségű nyersanyagokat használnak fel, ami rövid szállítási távolságokat eredményez, és erősíti a regionális mezőgazdaságot . A hagyományos szarvasmarhatakarmányok, mint például a marhahizlaló takarmány és a borjútakarmány, garantáltan GMO-mentesek.

Attól függően, hogy borjakat, tejelő szarvasmarhákat vagy hízómarhákat nevel, az állatok takarmányozásánál különböző szempontokat kell figyelembe venni. Ezen az oldalon a borjak, tejelő szarvasmarhák és hízómarhák takarmányozásával és tartásával kapcsolatos gyakorlati tanácsokat szeretnénk adni. Szívesen adunk tanácsot a megfelelő szarvasmarhatakarmány kiválasztásában vagy a 800 kg-os vagy annál nagyobb súlyú állatok számára saját keverék összeállításában. Állati takarmányunk 25-30 kg-os zsákokban vagy 800 kg-os raklapon kapható. Nagyobb mennyiség esetén szívesen készítünk Önnek egyedi ajánlatot!

Az oldal áttekintése:

 1. Szarvasmarha takarmányozás és borjú takarmányozás Ausztriából származó szarvasmarhatakarmányokkal.
 2. Borjútáp - tippek a helyes borjúneveléshez
 3. Tejelő szarvasmarha takarmányozás:
  - Tippek az optimális tejelő szarvasmarha takarmányozáshoz
  - Hogyan növelheti a tejprofitot
  - Mit kell figyelembe vennie a tejelő szarvasmarha tartásakor?
 4. Szarvasmarhahizlalási takarmány:
  - Tippek az optimális szarvasmarhahizlalási takarmányhoz
  - Rövid hizlalási időszak - Hogyan hízik gyorsan a szarvasmarha
  - Hogyan állapíthatja meg, hogy a szarvasmarhahizlalás nyereséges-e?
 5. Hasznos termékek a következők számára: szarvasmarha tenyésztés

1. Szarvasmarha takarmányozás és borjú takarmányozás Ausztriából származó marha takarmányokkal

Az Agrarzone-nál a következőket kapja A legjobb minőségű szarvasmarha-takarmány borjak, tejelő szarvasmarhák és szarvasmarhahízlalás esetén. A szarvasmarha-takarmánykeverékeinkhez használt összes nyersanyagot a régióban termesztjük. A helyi gazdák felelős gazdálkodása és a hosszú szállítási útvonalak elkerülése különösen fontos a takarmánytermelés minőségének és fenntarthatóságának biztosítása érdekében. Szigorú minőségellenőrzések biztosítják takarmánykeverékeink tartósan jó minőségét. Így az Ön állatai egészségesek maradnak, az Ön vállalkozása pedig sikeres marad!

Szarvasmarha-takarmány Leimüller

A Josef Leimüller GmbH kiváló minőségű takarmányok, például tehén- és szarvasmarha-koncentrátumok osztrák gyártója. Webáruházunkban a szarvasmarha-tenyésztő vagy hizlaló gazdaságának szánt szarvasmarhatakarmányt egészen kényelmesen, online vásárolhatja meg, és házhoz szállítjuk. Szarvasmarha-takarmány kategóriánkban tejtermeléshez, borjúneveléshez és szarvasmarha-hizlaláshoz szükséges takarmányt, valamint különféle speciális termékeket talál.

Bio szarvasmarha-takarmányok Göweil

A bio szarvasmarha-takarmányt is a Göweil takarmányválasztékunk része. Ha borjak vagy tejelő szarvasmarhák számára szeretne online lisztes kiegészítő takarmányt vásárolni, akkor a legjobb bio minőségű állati takarmányt kapja. A Bio borjú takarmány és Bio tejelő szarvasmarha takarmány a Göweil tanúsítvánnyal rendelkező bio- és ökológiai gazdálkodáshoz ideálisan alkalmas. Szívesen elküldjük Önnek a gazdaságára vonatkozó ökológiai tanúsítványt, ha szükséges.

2. Borjú takarmányozás - tippek a helyes borjúneveléshez

Tipp 1: Kolosztrum

Az, hogy egy borjúból normális tejelő tehén lesz-e vagy termelékeny, nagy teljesítményű tehén, az élet első néhány hetében dől el, vagy ha nem, akkor közvetlenül a születés után. A döntő tényező a kolosztrum minősége és mennyisége, amelyet az újszülött borjú közvetlenül a születése után megiszik. Mi az a kolosztrum? A kolsztrum olyan tej, amelyet az anyatehén röviddel a borjú születése után fej meg. A borjak a születés után néhány órával már lebontották az immunanyagok nagy részét. A nagy mennyiségű kolosztrum biztosítja a fiatal borjú optimális ellátását a születés után, mivel a kolosztrum vitaminokban, fehérjében, ásványi anyagokban, enzimekben, aminosavakban és antitestekben gazdag.

A siker receptje: közvetlenül az ellés után adjon az újszülött borjúnak minél több kolosztrumot (legalább 2 litert), és ezzel elősegítse a leendő tejelő tehén vagy hízómarha egészségét és fizikai teljesítményét!

Tipp 2: Tejpótló

A borjaknak szánt kiváló minőségű tejfehérje és tejpor lehetővé teszi a borjú szerveinek optimális fejlődését, és az állat sejtanyagcseréjét az elkövetkező évekre pozitívan befolyásolja.

Tipp 3: Intenzív borjútáplálás

A"metabolikus programozás" szakkifejezés a borjú intenzív táplálásának jelentős előnyeit írja le az élet első heteiben. Az élet első heteiben a fiatal borjak anyagcseréjét a borjú fajtájához igazított, megfelelő borjútáp alakítja. A borjú etetésének intenzitása és típusa nemcsak a borjú fizikai állapotát és egészségét befolyásolja, hanem a későbbi hizlalási vagy tejelő tehénként nyújtott teljesítményét is.

Tipp 4: A bendő elősegítése koncentrált takarmányokkal

A borjú bendőjének fejlődését nagyon jól lehet elősegíteni egy jól átgondolt takarmányozási koncepcióval, amely alaptakarmányokból (szalma, széna) és koncentrátumkeverékből áll. Kezdettől fogva biztosítson borjának ízletes, egészséges és legjobb minőségű szénát. Töménytáp borjak számára és a rendelkezésre álló legjobb szénát , és így serkentik a bendő jelentős fejlődését.

3. Tejelő tehenek takarmányozása - a tejhozam optimalizálása a vitalitás és a táplálkozás révén

A tejelő tehenek hosszú élettartama a jó genetika, az optimális tejelőtartás, a tejelő szarvasmarhák egészséges koncentrált takarmányozása és az ezzel járó magas tejhozam révén - az egészséges tejelő tehenek kulcsfontosságúak egy tejgazdaság sikeréhez. Csak az állatokhoz igazított, egészséges tehéntáp és az optimális istállókezelés mellett lehet kihasználni a tejelő szarvasmarhák genetikai előnyeit, és egyre jobb eredményeket elérni.

Tippek az optimális tejelő szarvasmarhák takarmányozásához:

 • Sokoldalú takarmányadagok elegendő nyersrosttal, például szalmával vagy szénával.
 • A takarmány kiegészítése fehérjében gazdag zöldtakarmánnyal és/vagy energiában gazdag, egészséges tejelő szarvasmarháknak szánt koncentrátummal.
 • A bendő védelme érdekében a szarvasmarhák takarmányát több takarmányadagra ossza el.
 • A tejelő szarvasmarhák koncentrátumát zöldtakarmánnyal keverjük össze
 • A takarmányon keresztül történő fehérjebevitel biztosítása kiváló minőségű , magas fehérjetartalmú tejelő szarvasmarha takarmányokkal
 • Az adagokat (nyári és téli adagok) lassan változtassa. A bendőbaktériumoknak körülbelül 3 hétre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz.
 • A táplálási hibák hasmenést okozhatnak. Különleges kiegészítő takarmány a tehén egészségének előmozdítása érdekében.
 • Gyakori takarmánybemutatás és takarmánypótlás a magas alaptakarmányfelvétel érdekében

Hogyan növelhető a tejhozam:

A tejfizetés alapvető tényezői a tej alkotóelemei, a fehérje és a zsír. A fehérjetartalmat különösen nagyra értékelik a tejiparban.

Végső soron minél magasabb a tejfehérje-tartalom, annál magasabb a tejnyereség.

A tejelő tehenek takarmányozása és zsírtartalma

A tejelő tehenek koncentrátumának és az alaptakarmánynak, például a szénának vagy a szalmának az aránya jelentősen befolyásolja a zsírtartalom szintjét. A bendőben képződő ecetsav különösen fontos a tejzsírképződésben. Az ecetsav nagy része a normál takarmányban lévő emészthető növényi összetevők lebontásakor keletkezik. A tejelő tehenek takarmányozásában a fejadag mennyiségének körülbelül 19% jó nyersrostot kell tartalmaznia, amelynek legalább a felének strukturáltnak kell lennie, például szénának vagy szalmának. Megjegyzés: A különösen alacsony vagy nagyon magas tejzsírértékek mindig takarmányozási hibára és a tehén egészségügyi problémáira utalnak, és mindenképpen meg kell előzni őket!

A tejelő tehenek takarmányozása és fehérjetartalma

A tehén értékes tejfehérje értéke nagymértékben függ a bendőben lévő mikroorganizmusoktól. A tehén vékonybélben lévő teljes tejfehérjéjének körülbelül kétharmadát a bendőbaktériumok biztosítják, és csak egyharmadát a takarmánykeverékben lévő fehérje. Ez azt jelenti, hogy különösen a bendőben lévő baktériumokat kellő mennyiségű és minőségű fehérjével és energiával kell ellátni.

A legjobb alaptakarmánnyal és a tejelő tehénhez optimálisan igazított tehénkoncentrátummal jó baktériummunkát és ezáltal a legjobb összetevőket érhet el a tejben, láthatóan jó tejzsírtartalommal. A megfelelő tejelő tehén takarmánykeverék biztosítja a tejelő tehenek termékenységét és vitalitását, valamint a tejtermelés növelését. Megjegyzés: A fehérjével való túltáplálás nem javítja a tej fehérjetartalmát, hanem a sejtanyagcsere túlterhelésével veszélyezteti a tehén egészségét!

Az alábbiakat kell szem előtt tartania a tejelő szarvasmarhák tartásakor:

Tipp 1: A tehenek kényelme a tehénistállóban

Fordítson figyelmet a tejcsarnok feltűnő jellemzőire. A tehenek elkerülik a tehénistálló bizonyos területeit, vagy gyakran vakaróznak a falon? Jusson az okok végére, és szüntesse meg a problémát. Legyen szó parazitafertőzésről vagy higiéniai hiányosságokról - a tehén jólléte nagymértékben felelős a tejhozamért. A jó minőségű tejelő takarmány szintén nagy szerepet játszik a tejelő tehenek termékenységének, vitalitásának és ezáltal tejhozamának növelésében.

Tipp 2: Tartsa szemmel a frissen szoptató teheneket és a száraz teheneket

A tehén tejhozama és vitalitása szempontjából néhány dolgot érdemes szem előtt tartani a tranzitfázisban. A szarvasmarhák megfelelő takarmányozása a száraz időszakban megalapozza a következő laktációt. Ez idő alatt mindig figyelemmel kell kísérni a tehenek állapotát. Adjon a teheneknek nagyobb takarmányadagot szénával és alommal ebben az időszakban, hogy ne veszítsenek túl sok bendőmennyiséget a száraz istálló időszakában.

Az ellést követően a tehén nehezen tud elegendő takarmányt fogyasztani ahhoz, hogy a laktáció kezdetén a magas energiaigényt kielégítse. Az így kialakuló negatív energiaegyensúly a testzsír lebontásához és fogyáshoz vezet. Ezért a laktáció kezdetén kínálja teheneit különösen a következőkkel nagy energiatartalmú koncentrált takarmány ajánlat!

Tipp 3: Kerülje a tejelő tehén túlmelegedését

A tehenek nem szeretik a meleget! A tehenek különösen jól érzik magukat 15 fok alatti hőmérsékleten. A forró nyári hónapok ezért nemcsak számunkra, hanem a tehenek számára is kihívást jelentenek, és a hatások félreérthetetlenek: a tejhozam csökkenése, a tej összetevőinek megváltozása, a termékenység csökkenése és a laminitis csökkentheti a tejgazdaság működési sikerét.

Tipp 4: Biztosítsa a megfelelő vízellátást

Gondoskodjon arról, hogy tehenei eleget igyanak. Általános szabályként a szárazanyag-kilogrammonkénti öt liter vizet, a tejhozamot és a környezeti hőmérsékletet is figyelembe kell venni ebben az ökölszabályban. Az itatóvályú rendszeres tisztítása és az áramlási sebesség ellenőrzése fontos intézkedések az elegendő és tiszta ivóvíz biztosítása érdekében.

Tipp 5: A tejelő tehenek takarmányválasztásának megakadályozása

A tehenek nem választhatják ki maguknak a takarmányforrást. A stabil bendő-pH-értéket a teljes fejadagban lévő elegendő nyersrost biztosítja, még megfelelő koncentrátummal és a felső teljesítménytartományban is. Az alaptakarmányból (széna, szalma) és koncentrátumból álló, válogatott istálló takarmánykeverék megakadályozza, hogy a tejelő szarvasmarhák túl kevés alaptakarmányt egyenek, és hogy a takarmánykomponensek kiválogatódjanak.

4. Szarvasmarha hizlaló takarmány - a legjobb húsminőség az egészséges szarvasmarhák révén

Egészséges állatok, magas húsminőség és rövid hizlalási időszak - az állatokhoz és a takarmányozáshoz igazodó takarmányozással. Kiváló minőségű szarvasmarha hizlaló takarmány nyereséges sikereket érhet el vállalkozásában! A sikeres fiatal bikahízlalás alapja az állatbarát és szükségletalapú takarmányozás a felnevelési szakaszban. A jó minőségű szarvasmarhatakarmányok kiegészítő takarmányként lerövidíthetik a teljes hízlalási időszakot, és jelentősen hozzájárulnak a bikaborjú gyors hízóvá válásához.

Az Agrarzone oldalon kiváló minőségű marhatakarmányt talál borjak és süldők hizlalására. A szarvasmarha takarmánykeverékeinkhez használt összes alapanyagot a régióban termesztjük!

Tippek az optimális szarvasmarha-hizlalási takarmányozáshoz:

Tipp 1: A borjak megfelelő átállítása a hízlalásra

Ha a borjakat intenzív marhahúsfeldolgozó üzemben vásárolják, akkor az átmeneti időszak stresszt okozhat az állatokban. A szarvasmarhák eladásával járó stressz gyakran alacsonyabb takarmányfelvételt eredményez, ami problémákat hoz a marhahízlaldába. A megnövekedett betegségérzékenység és a hasmenés az egész marhaistállóban elterjedhet. Megfelelő higiéniai intézkedésekkel megerősítheti a hízóbikák jólétét és megelőzheti a betegségeket.

Tipp 2: Alkalmazza a fehérje- és energiaellátást a hízlalási szakaszhoz

A szarvasmarhák optimális növekedése érdekében a fehérje- és energiaellátást az adott hizlalási szakaszhoz kell igazítani. A bikák hizlalása két szakaszra oszlik, kb. 170 kg-tól kb. 750 kg-ig (kezdeti hizlalás és végső hizlalás). A kezdeti hizlalási időszakban, kb. 400 kg-ig a szarvasmarháknak a legjobb feltételei vannak az izomhús fejlődéséhez, ezért magas az energia- és fehérjeszükségletük. A végső hizlalási szakaszban, kb. 400 kg-tól, az izomhús felépülése és a napi nyereség csökken. Ez azt jelenti, hogy a bikát egy bizonyos mérettől kezdve kevesebb fehérjével lehet ellátni, és így alacsonyabb költséggel.

Tipp 3: Figyeljen a szarvasmarhák bendőjének túlsavasodására

A bendő túlsavasodása a takarmányozási teljesítmény csökkenéséhez és nyugtalansághoz vezet. A nyersrost formájában adott alaptakarmányok alacsony adagja vagy a túl intenzív, magas gabonatartalmú takarmányozás bendő-túlsavasodást okozhat a szarvasmarhák hizlalásakor. Ezért ügyeljen arra, hogy az alap- és a hizlaló takarmányok mennyisége kiegyensúlyozott legyen.

Tipp 4: Elegendő és tiszta ivóvíz

Az itatóvályú rendszeres tisztítása és az áramlási sebesség ellenőrzése fontos intézkedések az elegendő és tiszta ivóvíz érdekében. A hizlalási időszak vége felé az itatóvályúk gyakran túl kicsik, ami gyakran azt jelenti, hogy a vízellátás nem biztosítható.

Rövid hizlalási időszak - Így a szarvasmarha gyorsan hízik:

 • Ízletes és energiadús szarvasmarha koncentrátum és alaptakarmány.
 • Hizlalható, egészséges hízóborjak és egészséges felnőtt állatok
 • A napi takarmányadag optimális összetétele
 • A szarvasmarhákhoz igazított fekvőhely és tartási körülmények
 • Az állatok rendszeres megfigyelése és a takarmányozási terv pontos betartása
 • A takarmányadag megfelelő kiegészítése ásványi takarmányokkal

Így tudja megmondani, hogy a szarvasmarha-hizlalási művelet nyereséges-e:

 • Költséghatékony és energiadús alaptakarmányok célzott takarmánykiegészítéssel szarvasmarha koncentrátummal történő takarmányozással
 • Kb. 750 kg hízósúly pirostarka szarvasmarhák esetében
 • 500-nál kevesebb hízónap a borjaknál és 400-nál kevesebb hízónap a hízóknál
 • Az erőfeszítésnek összhangban kell lennie a nyereséggel!
 • Egészséges, nagytestű borjak és egészséges, nagytestű és elválasztott hízók
 • Alacsony elhízás és jó minőségű hasított test

5. Hasznos termékek a szarvasmarha-tenyésztés számára

Fedezze fel velünk az online boltban a szarvasmarhatartáshoz készült hatalmas választékunkat. Borjú ólak, Jelölő tollak, Szarvasmarha-nyírógépek és még sok minden mást is talál a Szarvasmarhatenyésztés kategóriában!

Szarvasmarha-tenyésztés áttekintése:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.