Gabonamalom


Szűrő

Vásároljon gabonamalmot és gabonadarálót

A gabonamalmok lehetővé teszik, hogy a gabonát frissen őrölje, így minden értékes tápanyag a lisztben vagy a darában marad. Akár a készítéséhez, akár az egészséges táplálkozáshoz a konyhában, a gabonamalom sokoldalú és nagyszerű az emberek és állatok kiegyensúlyozott táplálkozásához.

Csak a legjobb szeretné baromfijának? Mindig is szeretett volna saját müzlit készíteni? Ha fontos Önnek a kiegyensúlyozott táplálkozás, akkor egy gabonamalom praktikus befektetés az Ön számára. Egy gabonamalom segítségével a természetes gabonát pillanatok alatt őrölheti lisztté vagy darává. Az egyszerű kezelésnek és a gyors őrlési folyamatnak köszönhetően az összes értékes összetevő megmarad az őrleményben.

A gabonamalom áttekintése:

 • Az egészséges és magáncélú használatra a konyhában
 • Minden típusú gabonaféléhez használható
 • Minden értékes összetevő a lisztben vagy darában marad
 • Robusztus, éles vágószerkezet, amely hosszú ideig megőrzi vágási élességét
 • Stabil gabonamalom kis és nagy mennyiségű liszt előállításához
 • A gabonamalmok elektromos motorral vagy kézi működtetéssel kaphatók.
 • Prémium minőség az Agrarzone-nál

Mikor jó nekem egy gabonamalom?

A baromfi fajoknak megfelelő táplálkozása fontos Önnek? A gabonamalom az ideális társ, ha egészséges gabonakeveréket vagy lisztet szeretne előállítani saját maga a baromfitakarmány-keverékhez. Otthoni használatra egy gabonamalom is jól használható müzli vagy liszt készítéséhez.

A gabonamalom (más néven gabonadaráló vagy őrlőmalom) segítségével mindenféle gabonafajtából kíméletesen őrölhet friss őrleményt vagy lisztet. A kíméletes őrlési eljárásnak köszönhetően minden fontos összetevő, például a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek jelen maradnak a lisztben.

Ha nagyszámú baromfit tart, akkor különösen érdemes egy gabonamalom.

A saját maga által őrölt előnye nyilvánvaló: a szaküzletekben kapható hagyományos csirketáphoz képest a házilag őrölt baromfitáp lényegesen olcsóbb és egészségesebb.

3 kérdés a megfelelő gabonamalom megtalálásához

1. kérdés: Időnként őröl-e kis mennyiségben gabonát?

Ha csak kevés csirkét tart, vagy csak időről időre őröl kis mennyiségű friss gabonát, akkor a ideális az Ön számára. Kicsi, de hatalmas! Mindössze annyit kell tennie, hogy a gabonát a praktikus tartályba tölti, és a nyílás alá egy tárolóedényt helyez az őrölt gabona számára, mielőtt maga állítana elő friss gabonát.

2. kérdés: Rendszeresen őröl búzát, rozst vagy tönkölyt nagyobb mennyiségben?

Akkor egy elektromos gabonamalom a megfelelő választás az Ön számára. Az akkor alkalmas, ha sokat és gyakran őröl gabonát, és ajánlott, ha nagyszámú baromfit szeretne házi őrölt ellátni. Az erős fém őrlőszerkezetnek és a jelentős óránkénti teljesítménynek köszönhetően az elektromos gabonamalmokkal rövid idő alatt nagy mennyiségű gabonát lehet őrölni.

3. kérdés: Szükség van-e malomra kukorica őrléséhez?

A vagy számos baromfifajta, például csirke, fürj stb. népszerű

Bár sok gyártó állítja, a kukorica nem őrölhető a hagyományos gabonamalmokban. A magozókészülék segítségével a kukorica könnyen hántolható és lisztté feldolgozható. Az optimális a különösen könnyű használat érdekében stabil fogantyúval rendelkezik, amellyel rövid idő alatt nagy mennyiségű őrölt kukoricát állíthat elő.

Ezt kell figyelembe vennie, amikor gabonamalmot vásárol

1. A meghajtás típusa:

A szakpiacon egyaránt vannak és gabonamalmok.

Ha a gabonamalmot rendszeresen vagy akár naponta használja, akkor jobb, ha elektromos gabonamalmot választ. Ha viszont csak alkalmanként őröl kis mennyiségű gabonát, akkor egy kézi működtetésű gabonamalom is tökéletesen megfelel.

2. őrlőszerkezet:

A gabonamalmok felszerelhetők rozsdamentes acélból vagy fémből készült őrlőszerkezettel.

A száraz szemeket mindkét típussal lehet őrölni, de az olajos magvakat csak rozsdamentes acélból készült őrlővel rendelkező gabonamalmokban szabad őrölni, különben a magvak odaragadnak az őrlőhöz.

3. őrlési teljesítmény és motorteljesítmény:

A gabonamalom motorteljesítményétől függően óránként különböző mennyiségű őrölt szemet lehet előállítani. A kisebb teljesítményű gabonamalmok óránként kevesebb gabonalisztet termelnek, mint a kétszer nagyobb teljesítményű gabonamalmok. Minél több wattos a malom villanymotorja, annál gyorsabban és több lisztet tud őrölni.

A kezdőknek szánt gabonamalmok 250 wattnál kezdődő motorral rendelkeznek, és hosszabb ideig tart a gabona őrlése. Rendszeres használatra és a vendéglátóiparban mindennapos használatra alkalmas gabonamalom már től kapható.

4. Gabonatípus:

Az, hogy milyen gabonát őrölhet a malomban, alapvetően a malom kapacitásától függ. Az acélból készült őrlőmalmok szintén alkalmasak olajos magvak őrlésére, de a kőből készült malomkövekkel ellátott őrlőmalmok nem képesek olajos magvak őrlésére. Minél nagyobb teljesítményű a malom, annál keményebb szemeket tud feldolgozni a malommal.

Tippünk: Ha lassabban őrlő malommal szeretne lisztet őrölni, akkor a malom finomsági fokozatát fokozatosan változtassa a legdurvábbtól a legfinomabb fokozatig. Ez megakadályozza, hogy az őrlési maradékok megtapadjanak az őrlőkamrában és eltömítsék az őrlőmalmot.

5. A tartály töltőmennyisége:

A gabonamalmoktól függően különböző mennyiségű gabonát tölthet a takarmánytartályba.

A kisebb mennyiségű őrleményt őrölnek, ennek megfelelően a tartály töltőmennyisége is kisebb. Az általában nagyobb a tartályuk, és így több helyük van a szemeknek. Ideális esetben a gabonamalmot a teljes őrlési folyamathoz szükséges gabonamennyiséggel töltheti meg.

6. A malomház anyaga:

Vannak műanyagból vagy fából készült gabonamalmok, mindkettővel azonos őrlési eredményt érhet el.

Elsősorban személyes ízlés kérdése, hogy melyik anyagot választja.

7. A gabonamalom tisztítása és zajszintje:

Győződjön meg arról, hogy a gabonamalom egyes alkatrészei könnyen és komplikációmentesen tisztíthatók.

Bár a gabonamalom nem fog éjjel-nappal működni, mégis tanácsos odafigyelni a zajszintre, amikor gabonamalmot vásárol.

Kérdések és válaszok a gabonamalmokról

1. Milyen finomra lehet őrölni a gabonát a malommal?

Az, hogy mennyire finomra tudja őrölni a gabonát, attól függ, hogy vagy van-e a kezében. Az elektromos gabonamalmok általában finomabbra őrölnek, mint a kézi gabonamalmok.

Az elektromos modellek különböző beállítási lehetőségekkel is rendelkeznek, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes őrlést.

2. Durván őrölhetnek?

A kézi működtetésű gabonamalmok viszonylag durván őrölnek, mivel kevés beállítási lehetőséggel rendelkeznek és kézi működtetésűek.

Az elektromos gabonamalmok viszont különböző beállítási lehetőségekkel rendelkeznek, többek között egy szinttel a durva őrlési eredményekhez.

3. Mennyi ideig tárolható az őrölt gabona?

Megfelelő tárolás esetén az őrölt gabona tulajdonképpen a végtelenségig eltartható anélkül, hogy aggódni kellene amiatt, hogy az őrölt termék valamikor megromlik.

Az eltarthatóság azonban attól is függ, hogy mennyire durván vagy finoman őrlik a gabonát, és milyen típusú gabonáról van szó.

4. Hogyan tisztítják a malmot?

 • Könnyen és komplikációk nélkül tisztíthatja a gabonamalmot. A tisztítás előtt szétszereli a gabonamalmot, ami egyes gabonamalmoknál kicsit könnyebben megy, mint más modelleknél. Ha elektromos gabonamalommal rendelkezik, a rövidzárlat elkerülése érdekében tisztítás előtt válassza le a malmot a tápegységről. Annak érdekében, hogy a gabonamalmot alaposan meg lehessen tisztítani, szerelje szét, amennyire csak lehetséges.
 • A lisztkamrát, valamint az összes többi alkatrészt nedves ruhával tisztítsa meg, és az elektromos alkatrészek tisztításakor különösen óvatosan járjon el. Az anyagtól függően a különböző részek tisztítása mosogatógépben is lehetséges.
 • Ha rendszeresen őröl durva és finomra őrölt anyagot is, a köszörűkövek maguktól megtisztulnak. Ha a köszörűkövek mégis beragadnak, ajánlott több marék rizst vagy búzát közepes fokozaton őrölni. A durva őrlemény természetesen fellazítja a gabonaőrlőben a ragadást.
 • Ha túl nedves gabonát őröl, akkor az elkenődhet. Ez akkor fordulhat elő, ha túl finomra őrölte a zabot, vagy ha túl sok olajos magot, például szezámot vagy lenmagot is őrölt. Az elkenődés ellen egyszerűen őrölje a száraz gabonát közepes fokozaton. A száraz gabona magába szívja az olajréteget, és a köszörűkövek maguktól megtisztulnak.
 • A tisztítás után szerelje össze újra a malom minden alkatrészét, és ellenőrizze, hogy a malom megfelelően működik-e.
 • Tippünk: A legjobb, ha néhány hetente tisztítja a gabonamalmot, ideális esetben gyakrabban, attól függően, hogy milyen gyakran használja.

Gyakorlati termékek baromfitartáshoz és csirketenyésztéshez

A baromfitartáshoz a Agrarzone webáruházunkban a gabonamalom és gabonadaráló mellett egyéb praktikus termékeket is talál a baromfi számára:

Szüksége van a gabonamalom mellett is? Legyen szó jó tojóteljesítményről, baromfihizlalásról, galambok, fürjek vagy biztonságos és ellenőrzött csirketenyésztésről - kiegyensúlyozott baromfitápjainkat a csirketenyésztők, hizlalók és magánbaromfitartók már évek óta sikeresen használják, és minden fontos tápanyaggal ellátják tollas barátait.

Az Ön előnyei az Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.