Vásároljon gabonamalmot és gabonadarálót

A gabonamalmok lehetővé teszik, hogy a gabonát frissen őrölje, így minden értékes tápanyag a lisztben vagy a darában marad. Akár a baromfitápok készítéséhez, akár az egészséges táplálkozáshoz a konyhában, a gabonamalom sokoldalú és nagyszerű az emberek és állatok kiegyensúlyozott táplálkozásához.

Csak a legjobb csirketakarmányt szeretné baromfijának? Mindig is szeretett volna saját müzlit készíteni? Ha fontos Önnek a kiegyensúlyozott táplálkozás, akkor egy gabonamalom praktikus befektetés az Ön számára. Egy gabonamalom segítségével a természetes gabonát pillanatok alatt őrölheti lisztté vagy darává. Az egyszerű kezelésnek és a gyors őrlési folyamatnak köszönhetően az összes értékes összetevő megmarad az őrleményben.

A gabonamalom áttekintése:

 • Az egészséges állati takarmányhoz és magáncélú használatra a konyhában
 • Minden típusú gabonaféléhez használható
 • Minden értékes összetevő a lisztben vagy darában marad
 • Robusztus, éles vágószerkezet, amely hosszú ideig megőrzi vágási élességét
 • Stabil gabonamalom kis és nagy mennyiségű liszt előállításához
 • A gabonamalmok elektromos motorral vagy kézi működtetéssel kaphatók.
 • Prémium minőség az Agrarzone-nál

Mikor jó nekem egy gabonamalom?

A baromfi fajoknak megfelelő táplálkozása fontos Önnek? A gabonamalom az ideális társ, ha egészséges gabonakeveréket vagy lisztet szeretne előállítani saját maga a baromfitakarmány-keverékhez. Otthoni használatra egy gabonamalom is jól használható müzli vagy liszt készítéséhez.

A gabonamalom (más néven gabonadaráló vagy őrlőmalom) segítségével mindenféle gabonafajtából kíméletesen őrölhet friss őrleményt vagy lisztet. A kíméletes őrlési eljárásnak köszönhetően minden fontos összetevő, például a vitaminok, ásványi anyagok és nyomelemek jelen maradnak a lisztben.

Ha nagyszámú baromfit tart, akkor különösen érdemes egy gabonamalom.

A saját maga által őrölt csirketáp előnye nyilvánvaló: a szaküzletekben kapható hagyományos csirketáphoz képest a házilag őrölt baromfitáp lényegesen olcsóbb és egészségesebb.

3 kérdés a megfelelő gabonamalom megtalálásához

1. kérdés: Időnként őröl-e kis mennyiségben gabonát?

Ha csak kevés csirkét tart, vagy csak időről időre őröl kis mennyiségű friss gabonát, akkor a kézi malom ideális az Ön számára. Kicsi, de hatalmas! Mindössze annyit kell tennie, hogy a gabonát a praktikus tartályba tölti, és a nyílás alá egy tárolóedényt helyez az őrölt gabona számára, mielőtt maga állítana elő friss gabonát.

2. kérdés: Rendszeresen őröl búzát, rozst vagy tönkölyt nagyobb mennyiségben?

Akkor egy elektromos gabonamalom a megfelelő választás az Ön számára. Az elektromos gabonamalom akkor alkalmas, ha sokat és gyakran őröl gabonát, és ajánlott, ha nagyszámú baromfit szeretne házi őrölt baromfitakarmánnyal ellátni. Az erős fém őrlőszerkezetnek és a jelentős óránkénti teljesítménynek köszönhetően az elektromos gabonamalmokkal rövid idő alatt nagy mennyiségű gabonát lehet őrölni.

3. kérdés: Szükség van-e malomra kukorica őrléséhez?

A kukorica vagy kukoricaliszt számos baromfifajta, például csirke, fürj stb. népszerű egyszeri takarmánya.

Bár sok gyártó állítja, a kukorica nem őrölhető a hagyományos gabonamalmokban. A magozókészülék segítségével a kukorica könnyen hántolható és lisztté feldolgozható. Az optimális kukoricamorzsoló a különösen könnyű használat érdekében stabil fogantyúval rendelkezik, amellyel rövid idő alatt nagy mennyiségű őrölt kukoricát állíthat elő.

Ezt kell figyelembe vennie, amikor gabonamalmot vásárol

1. A meghajtás típusa:

A szakpiacon egyaránt vannak elektromos meghajtású és kézi meghajtású gabonamalmok.

Ha a gabonamalmot rendszeresen vagy akár naponta használja, akkor jobb, ha elektromos gabonamalmot választ. Ha viszont csak alkalmanként őröl kis mennyiségű gabonát, akkor egy kézi működtetésű gabonamalom is tökéletesen megfelel.

2. őrlőszerkezet:

A gabonamalmok felszerelhetők rozsdamentes acélból vagy fémből készült őrlőszerkezettel.

A száraz szemeket mindkét típussal lehet őrölni, de az olajos magvakat csak rozsdamentes acélból készült őrlővel rendelkező gabonamalmokban szabad őrölni, különben a magvak odaragadnak az őrlőhöz.

3. őrlési teljesítmény és motorteljesítmény:

A gabonamalom motorteljesítményétől függően óránként különböző mennyiségű őrölt szemet lehet előállítani. A kisebb teljesítményű gabonamalmok óránként kevesebb gabonalisztet termelnek, mint a kétszer nagyobb teljesítményű gabonamalmok. Minél több wattos a malom villanymotorja, annál gyorsabban és több lisztet tud őrölni.

A kezdőknek szánt gabonamalmok 250 wattnál kezdődő motorral rendelkeznek, és hosszabb ideig tart a gabona őrlése. Rendszeres használatra és a vendéglátóiparban mindennapos használatra alkalmas gabonamalom már 550 wattos teljesítménytől kapható.

4. Gabonatípus:

Az, hogy milyen gabonát őrölhet a malomban, alapvetően a malom kapacitásától függ. Az acélból készült őrlőmalmok szintén alkalmasak olajos magvak őrlésére, de a kőből készült malomkövekkel ellátott őrlőmalmok nem képesek olajos magvak őrlésére. Minél nagyobb teljesítményű a malom, annál keményebb szemeket tud feldolgozni a malommal.

Tippünk: Ha lassabban őrlő malommal szeretne lisztet őrölni, akkor a malom finomsági fokozatát fokozatosan változtassa a legdurvábbtól a legfinomabb fokozatig. Ez megakadályozza, hogy az őrlési maradékok megtapadjanak az őrlőkamrában és eltömítsék az őrlőmalmot.

5. A tartály töltőmennyisége:

A gabonamalmoktól függően különböző mennyiségű gabonát tölthet a takarmánytartályba.

A kézi gabonamalmok kisebb mennyiségű őrleményt őrölnek, ennek megfelelően a tartály töltőmennyisége is kisebb. Az elektromos gabonamalmoknak általában nagyobb a tartályuk, és így több helyük van a szemeknek. Ideális esetben a gabonamalmot a teljes őrlési folyamathoz szükséges gabonamennyiséggel töltheti meg.

6. A malomház anyaga:

Vannak műanyagból vagy fából készült gabonamalmok, mindkettővel azonos őrlési eredményt érhet el.

Elsősorban személyes ízlés kérdése, hogy melyik anyagot választja.

7. A gabonamalom tisztítása és zajszintje:

Győződjön meg arról, hogy a gabonamalom egyes alkatrészei könnyen és komplikációmentesen tisztíthatók.

Bár a gabonamalom nem fog éjjel-nappal működni, mégis tanácsos odafigyelni a zajszintre, amikor gabonamalmot vásárol.

Kérdések és válaszok a gabonamalmokról

1. Milyen finomra lehet őrölni a gabonát a malommal?

Az, hogy mennyire finomra tudja őrölni a gabonát, attól függ, hogy kézi vagy elektromos gabonamalom van-e a kezében. Az elektromos gabonamalmok általában finomabbra őrölnek, mint a kézi gabonamalmok.

Az elektromos modellek különböző beállítási lehetőségekkel is rendelkeznek, amelyek segítenek megtalálni a tökéletes őrlést.

2. Durván őrölhetnek?

A kézi működtetésű gabonamalmok viszonylag durván őrölnek, mivel kevés beállítási lehetőséggel rendelkeznek és kézi működtetésűek.

Az elektromos gabonamalmok viszont különböző beállítási lehetőségekkel rendelkeznek, többek között egy szinttel a durva őrlési eredményekhez.

3. Mennyi ideig tárolható az őrölt gabona?

Megfelelő tárolás esetén az őrölt gabona tulajdonképpen a végtelenségig eltartható anélkül, hogy aggódni kellene amiatt, hogy az őrölt termék valamikor megromlik.

Az eltarthatóság azonban attól is függ, hogy mennyire durván vagy finoman őrlik a gabonát, és milyen típusú gabonáról van szó.

4. Hogyan tisztítják a malmot?

 • Könnyen és komplikációk nélkül tisztíthatja a gabonamalmot. A tisztítás előtt szétszereli a gabonamalmot, ami egyes gabonamalmoknál kicsit könnyebben megy, mint más modelleknél. Ha elektromos gabonamalommal rendelkezik, a rövidzárlat elkerülése érdekében tisztítás előtt válassza le a malmot a tápegységről. Annak érdekében, hogy a gabonamalmot alaposan meg lehessen tisztítani, szerelje szét, amennyire csak lehetséges.
   
 • A lisztkamrát, valamint az összes többi alkatrészt nedves ruhával tisztítsa meg, és az elektromos alkatrészek tisztításakor különösen óvatosan járjon el. Az anyagtól függően a különböző részek tisztítása mosogatógépben is lehetséges.
   
 • Ha rendszeresen őröl durva és finomra őrölt anyagot is, a köszörűkövek maguktól megtisztulnak. Ha a köszörűkövek mégis beragadnak, ajánlott több marék rizst vagy búzát közepes fokozaton őrölni. A durva őrlemény természetesen fellazítja a gabonaőrlőben a ragadást.
   
 • Ha túl nedves gabonát őröl, akkor az elkenődhet. Ez akkor fordulhat elő, ha túl finomra őrölte a zabot, vagy ha túl sok olajos magot, például szezámot vagy lenmagot is őrölt. Az elkenődés ellen egyszerűen őrölje a száraz gabonát közepes fokozaton. A száraz gabona magába szívja az olajréteget, és a köszörűkövek maguktól megtisztulnak.
   
 • A tisztítás után szerelje össze újra a malom minden alkatrészét, és ellenőrizze, hogy a malom megfelelően működik-e.
   
 • Tippünk: A legjobb, ha néhány hetente tisztítja a gabonamalmot, ideális esetben gyakrabban, attól függően, hogy milyen gyakran használja.

Gyakorlati termékek baromfitartáshoz és csirketenyésztéshez

A baromfitartáshoz a Agrarzone webáruházunkban a gabonamalom és gabonadaráló mellett egyéb praktikus termékeket is talál a baromfi számára:

Szüksége van a gabonamalom mellett baromfitakarmányra is? Legyen szó jó tojóteljesítményről, baromfihizlalásról, galambok, fürjek vagy biztonságos és ellenőrzött csirketenyésztésről - kiegyensúlyozott baromfitápjainkat a csirketenyésztők, hizlalók és magánbaromfitartók már évek óta sikeresen használják, és minden fontos tápanyaggal ellátják tollas barátait.

Az Ön előnyei az Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.