info@agrarzone.hu H.-CS. 8 - 16:30 | P. 8 - 12

  15 év tapasztalat | több mint 500.000 elégedett ügyfél

  30 napos visszavételi jog

Darázscsapda


Szűrő

Darázscsapda és darázs spray online vásárlás az Agrarzone-nál.

A darazsaktól szeretne könnyen és hatékonyan megszabadulni? Itt áttekintést talál a darázsírtás különösen hatékony módszereiről.

Darázs spray és darázshab a darázsfészkek ellen:

Darázscsapda és darázs spray a repülő darazsak ellen:

A megfelelő intézkedés a darazsak elleni védekezéshez:

Hogyan lehet megszabadulni a darazsaktól?

Zümmögés a reggelizőasztalnál vagy a finom desszertnél a kertben - a darazsakról beszélünk, amelyek szeretnek rágcsálni.

Általánosságban elmondható, hogy a darazsak inkább haszntalanok, mint veszélyesek. A legtöbb darázscsípés akkor történik, amikor észrevétlenül rálépsz egy darázsra. A darázscsípés okozta fájdalomtól eltekintve a legtöbb ember nem tapasztal semmilyen mellékhatást. Más a helyzet az allergiások esetében, akik számára a darázscsípés nagyon veszélyes, és akár halálhoz is vezethet. Ha szeretné gondtalanul élvezni a szabadban töltött időt a bosszantó rovarok nélkül, akkor meg kell tennie a megfelelő intézkedéseket a érdekében:

  1. Megszabadulni a repülő darazsaktól
  2. Darázsfészek eltávolítása

1. Szabaduljon meg a repkedő darazsaktól

A során fontos tudni, hogy a darazsak alapvetően mindig élelmet keresnek.

A darazsak nem állnak meg a nyitott italoknál, a finom süteményeknél és az ebédnél. Ezért fontos, hogy az ételeket és italokat jól lezárva tartsuk a szabadban. A komposztnak és a szemétnek is elérhetetlennek kell lennie a darazsak számára. Ha a kertben dolgozik, tanácsos nem viselni túl színes ruhákat, és nem használni parfümtartalmú illatanyagokat és krémeket, mivel ezek vonzzák a rovarokat. Hatékony darázsirtás a szabadban töltött zavartalan napokon az Agrarzone hatékony és érhető el.

Darázscsapdáink és darázsirtó spray-ink áttekintése:

Darázscsapda a repülő darazsak ellen:

Megfelelő tartozékok a darázscsapdához:

Darázs spray repülő darazsak ellen:

2. A darázsfészek eltávolítása:

7 lépésben végre eltűnik a darázsfészek!

Ha a darazsak a kertben, a fészerben vagy az eresz alatt telepedtek meg, a darazsak más módszerekre van szükség, mint a repülő darazsak esetében. Lehetősége van a darazsak és fészkük áttelepítésére vagy megsemmisítésére.

7 lépéses terv:

7 lépéses tervünkkel hatékonyan megszabadulhat a darazsaktól:

1. Lépés: Tervezés - áttelepítés vagy megsemmisítés
2. Lépés: Megfelelő védőruházat használata
3. Lépés: A legjobb időpont kiválasztása
4. Lépés: Menekülési útvonal meghatározása
5. Lépés: Darázsfészek eltávolítása darázshab vagy darázs spray segítségével
6. Lépés: Darázsfészek megsemmisítése
7. Lépés: Darázsfészek megelőzés

1. lépés: Tervezés - áttelepítés vagy kiirtás

Szabad-e elpusztítani a darázsfészket, vagy a fészket át kell helyezni? Németországban a darazsak, méhek általában törvényes védelem alatt állnak. Darázs-, méh- vagy lódarázsfészek csak kivételes esetben (=veszélyes helyzet) távolítható el. Ausztriában a darazsak és a méhek természetvédelmi oltalom alatt állnak, néhány megyében (pl. Stájerországban) egyes darázsfajok faji védelem alatt állnak.

Bizonyos esetekben azonban feltétlenül szükséges eltávolítani a darázs- vagy lódarázsfészket az otthonához közel - például ha allergiás családtagja vagy kisgyermeke van. Szükség esetén a legjobb, ha közvetlenül méhészt vagy szakembert kérdez meg.

2. lépés: Használja a megfelelő védőruházatot

A darazsak általában nem agresszívek. Ha azonban a darazsak fenyegetve érzik magukat, megvédik a fészküket. A darázscsípés ellen a megfelelő használatával védekezhet. Hosszú, vastag nadrág, hosszú ujjú, vastag ing, , , és erős, hosszú mandzsettával ellátott munkakesztyű ajánlott.

3. lépés: Válassza ki az optimális időpontot

A hatékony darázsfészek-írtás érdekében a megfelelő időzítés kulcsfontosságú a sikeres darázsírtás szempontjából. Ideális esetben a darázsfészket az építési időszakban (április és augusztus között) kell eltávolítani, vagy a darazsak eltávolítását kora reggel vagy este kell elvégezni, amikor alacsony a hőmérséklet, mivel a darazsak ilyenkor a fészekben nyugalmi fázisban vannak. Az olyan darazsak, mint a közönséges darázs és a német darázs, csak egy szezont élnek túl. Ha a darázsfészek elhelyezkedése miatt nem jelent közvetlen veszélyt, akkor megvárhatja a nyarat, és csak utána távolíthatja el az üres fészket.

4. lépés: A menekülési útvonal meghatározása

A darazsak nem reagálnak lelkesen a darazsak otthonának eltávolítására, és hihetetlenül fájdalmas csípéseket okoznak. Ezért a legjobb, ha előre megtervez egy menekülési útvonalat, amely lehetővé teszi, hogy gyorsan biztonságba kerüljön. A darázsfészek eltávolítása előtt járja végig a menekülési útvonalat nyitott szemmel, és távolítsa el az esetleges botlásveszélyes helyeket (pl. szanaszét heverő tárgyakat, játékokat stb.).

5. lépés: Pusztítsuk el a darázsfészket darázshabbal vagy darázs spray-vel

Darázshab a könnyen hozzáférhető fészkekhez

A darázshab alkalmas a könnyen hozzáférhető darázsfészkekhez. A hab olyan ideggázt tartalmaz, amely hatékonyan megöli a darazsakat, és áthatolhatatlan burkot képez a fészek körül: a darazsak be vannak zárva a fészkükbe. A darázsfészket minden oldalról kellően nagy, legalább 2 m-es biztonsági távolságból permetezzük, amíg a teljes fészket be nem borítja a hab. A darázscsípések elkerülése érdekében először mindig zárja le a bejárati nyílásokat. Csak ezután vonja be a darázsfészek többi részét a habbal. A legalább 24 órán át kell hagyni hatni.

Vásároljon hatékony darázshabot a Agrarzone oldalon:

Darázs spray könnyen hozzáférhető és nehezen hozzáférhető darázsfészkekhez

A darázs spray alkalmas könnyen hozzáférhető és nehezen hozzáférhető darázsfészkek (pl. repedések, magasabb darázsfészkek) ellen. A darázsirtó spray-k mérgező rovarölő szereket tartalmaznak, amelyek halálos hatással vannak a darazsak idegrendszerére. A darazsak darázsirtó spray-vel történő elpusztításakor a fészek területét vagy a bejárati nyílásokat először néhány másodpercig a szél irányában hatékony darázsirtó spray-vel permetezzük be. Javasoljuk, hogy a vagy használjuk, és tartsunk kellően nagy, legalább 2 méteres biztonsági távolságot. A nehezen hozzáférhető fészkek esetében először permetezze be a bejárati nyílásokat, majd a motoros fúvókával a lehető legközelebb jusson a fészek nyílásához, és permetezze be a darázsfészket. Az Agrarzone oldalon található darázsirtó spray-k nagy távolságból permetezhetők, kiváló azonnali és hosszan tartó hatást fejtenek ki a darazsak ellen, és megbízhatóan felszámolják a darázsfészkeket.

Vásárolja meg a darázssprayt és darázshabot az Agrarzone oldalon: , , spray,

6. lépés: A darázsfészek eltávolítása

Kalapáccsal verje le az elhagyott, főként farostból álló fészket, és dobja ki a fészket a háztartási hulladékba. Ezután gondosan tisztítsa meg a fészek helyét. Ellenkező esetben a megmaradt illatok arra csábíthatják a méhkirálynőt, hogy jövőre is ugyanott telepedjen le.

7. lépés: Előzd meg a darázsfészkeket - Ezekkel a tippekkel nem lesznek darazsak a kertben!

Annak érdekében, hogy a kertben és az erkélyen ne telepedjenek meg a bosszantó állandó vendégek, és hogy ne kelljen feleslegesen elpusztítani a darazsakat, a darázsirtás terén a megelőzés jobb, mint a gyógyítás. Ehhez kevésbé vonzóvá kell tenni a darazsak tipikus fészkelőhelyeit, például az ereszeket, a redőnyös dobozokat, az erkélyeket vagy a szénaboglyákat. A következő tippek betartásával egyetlen darázs sem fog megtelepedni otthonában:

  • Zárja be az összes nyílást a házban
  • Használja gyakrabban a redőnyös dobozokat
  • A földben lévő lyukak tömítése
  • Korhadt fa eltávolítása
  • A nyitott ládákat, dobozokat és hasonlókat teljesen zárja le, vagy nyissa ki teljesen.
  • Lehetőség szerint rendszeresen tisztítsa meg az ereszeket és az erkélynyúlványokat.
  • Használja rendszeresen a kerti fészereket és a szénapajtákat.

Az Ön előnyei a Agrarzone-nál:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítást követő 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.