Vásároljon baromfitakarmányt az Agrarzone-nál

  • Fajnak megfelelő táplálék a csibéktől a felnőtt csirkékig
  • AMA minőségbiztosítási pecsét, tanúsítottan bio és GMO-mentes
  • Regionálisan előállított takarmány osztrák alapanyagokból
  • Takarmányok széles választéka a különböző gazdálkodási típusokhoz

Vásároljon csirketakarmányt: A megfelelő takarmány minden állattartáshoz

A megfelelő csirketakarmány a tartás típusától függ.

Itt a következőképpen teszünk különbséget:

  • Tojástermelésre szánt tenyészcsirkék
  • Törzskönyvezett tenyészcsirkék
  • Házi csirkék

A fajnak megfelelő étrenddel csirkéi hosszú ideig egészségesek maradnak, és ízletes, szép sárgával rendelkező tojásokat tojnak.

Alapvetően meg kell győződnie arról, hogy a csirketakarmány alapja kukorica vagy szója (lehetőleg Ausztriából származó). A csirke különösen jól tudja használni ezeket az alapanyagokat.

A csirketakarmányok vásárlásakor ügyeljen a regionalitásra: így tudja, hogy az egyes összetevők honnan származnak, és milyen követelményeknek kell megfelelniük. Az Ausztriában előállított takarmánynak szigorú előírásoknak kell megfelelnie, és a hatóságok rendszeresen ellenőrzik.

Melyik takarmány alkalmas a csirkék számára?

A gazdasági csirkék úgynevezett tojótyúkok, amelyeket elsősorban tojástermelés céljából tartanak. Magas a fehérje-, zsír- és vitaminszükségletük, amelyet a megfelelő csirketakarmánnyal kell kielégíteni.

Milyen takarmány alkalmas a törzskönyves csirkék számára?

A törzskönyvezett csirkéket elsősorban a ritka házityúkfajták megőrzése érdekében tenyésztik. A tojástermelés ebben az esetben másodlagos. A tojótyúkokkal ellentétben például ezeknek az állatoknak a fehérjeszükséglete sokkal alacsonyabb. Ennek megfelelően kell a takarmányt is kiválasztania. Választhat kiegyensúlyozott gabonakeveréket alacsonyabb nyersfehérje-tartalommal.

Melyik élelmiszer alkalmas a háziállatok számára?

Hasonló a helyzet a törzskönyves csirkékkel is, ha háziállatok tartásáról van szó. A tojástermelés ismét kellemes mellékhatás, de nem elsősorban a cél. Ezért alacsonyabb fehérjetartalmú csirketakarmányhoz fordulhat.

3 kérdéssel a megfelelő csirketakarmányhoz

1. kérdés: Tojótyúkokat, tenyész- vagy házityúkokat tart Ön?

Ha tojótyúkjai vannak, magas fehérjetartalmú takarmányt kell választania. Ezeknek az állatoknak sok energiára van szükségük ahhoz, hogy minden nap tojást tudjanak rakni. Másrészt, ha törzskönyves csirkéket vagy egyszerű házityúkokat tart, sokféle gabonakeveréket vásárolhat. Ezeknek az állatoknak kevesebb fehérjére van szükségük, mint például a tojótyúkoknak.

2. kérdés: Teljes értékű vagy kiegészítő takarmányra van szüksége a csirkéinek?

A teljes értékű takarmány már tartalmazza a csirkék összes szükséges tápanyagát. Mindössze annyit kell tennie, hogy több vizet biztosít az állatnak, és máris optimálisan táplált lesz.

A kiegészítő takarmány nem alkalmas teljes értékű takarmányként. Különböző gabonafélékkel és más nyersanyagokkal kell keverni, hogy a csirkének optimális táplálékot nyújtson.

3. kérdés: Milyen szerkezetű legyen a takarmány?

A csirketápok sokféle szerkezetűek: lisztes, granulált, pelletált, egész szemes vagy szemcsés. Minél finomabb a takarmány szerkezete, annál hosszabb időt töltenek a csirkék azzal, hogy felszedjék a földről - ideális a hobbicsirkék számára. Minél durvább a takarmány, annál gyorsabban telnek meg és annál jobb teljesítményt nyújtanak - ami a tojók számára kívánatos.

Ezek a tartozékok hasznosak a csirketakarmány vásárlásakor

Baromfi etető: Az optimális csirketakarmány mellett az állatoknak elegendő vízre is szükségük van ahhoz, hogy egészségesek és tojóképesek maradjanak. A csirkék vízellátásának biztosításához megfelelő baromfiitatóra van szükség.

Baromfi takarmánytálca: A csirkék takarmányozásához különböző etetőket és vályúkat használhat. A csirketakarmány száraz és tiszta marad benne. A baromfi etető különböző méretekben kapható felnőtt csirkék és csibék számára.

Baromfiszállító doboz: A csirkéket biztonságosan kell tudnia szállítani, ha állatorvoshoz kell mennie, vagy ha költözni kell. Ezt megteheti egy baromfiszállító doboz segítségével, és a csirkék biztonságban megérkeznek a célállomásukra.

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben

Ingyenes visszatérítés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosított termék, mint például a legelőkerítés vagy a legelőháló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.