Mi az a villanypásztor készülék?

A villanypásztor készülék ellátja elektromos kerítését vagy kerítés hálóját a szükséges elektromos árammal.

Ez a készülék tehát elsősorban az elektromos kerítésen rendszeres időközönként átküldött áramimpulzusokért felelős.

Ha ezután megérintik az elektromos kerítést, a korábban nyitott áramkör bezárul, és az állat kellemetlen áramütést kap.

Fontos:

Ezek az áramütések teljesen ártalmatlanok az állatokra nézve, és csak a megfelelő neveléshez használatosak.

Ha az állatok minden egyes alkalommal "sokkot kapnak", amikor a kerítéshez érnek, egy idő után már nem próbálják majd elhagyni a bekerített területet.

A kerítés ezért csak egy villanypásztor készülék áramellátásával válik igazán csordabiztossá.

Milyen villanypásztor készülékek léteznek?

Alapvetően 3 különböző típusú villanypásztor készüléket különböztetünk meg:

Hogyan találja meg a megfelelő villanypásztor eszközt 5 kérdéssel

1. kérdés: Milyen állatokat tart?

Erős állatok, például lovak, bikák, tehenek vagy juhok esetében nagy teljesítményű, magas feszültségű (legalább 4000 volt) és nagy impulzus energiájú (legalább 2 joule) villanypásztor készülékre van szükség.

Érzékenyebb állatok, például sertések vagy csirkék esetében elegendő egy gyengébb villanypásztor készülék. Itt legalább 2500 voltos feszültséget és (a kerítés hosszától és a növényzettől függően) 0,10-2 joule impulzus energiát ajánlunk.

2. kérdés: Milyen hosszú (kilométerben) az Ön kerítése, és mennyire van benőve növényekkel?

Kerítés hossza 5 kilométerig, kevés növényzettel: Egy ilyen kerítéshez a legtöbb esetben elegendő az alacsony impulzusenergia, ezért 9 V-os elemes villanypásztor készüléket ajánlunk.

5 kilométernél hosszabb kerítés vagy rövidebb kerítés erős növényzettel: Itt nagyobb impulzusenergia szükséges. Ilyen körülmények között egy 12V-os akkumulátoros villanypásztor készüléket vagy egy 230V-os elektromos csatlakozóval ellátott villanypásztor készülék a legjobb az Ön számára.

3. kérdés: Van hozzáférése konnektorhoz?

Igen, van hozzáférésem konnektorhoz: Ebben az esetben a 230 V-os villanypásztor készülék mindig a legjobb megoldás. Ennek oka, hogy a konnektorba csatlakoztatva nincs szükség az akkumulátor gyakori cseréjére, és kevesebb karbantartást igényel. Továbbá a 230 V-os villanypásztor készülék hatékonyabb.

Nem, nincs hozzáférésem konnektorhoz: Ebben az esetben 12V-os vagy 9V-os villanypásztor készülékre lesz szüksége. Itt azonban az akkumulátort 2-4 hetente kell cserélni, vagy legeltetési szezononként egyszer kell kicserélni. Ha érdekli, kiegészítheti ezeket a készülékeket napelemmel. Így az akkumulátor folyamatosan feltöltődik, és Ön csökkenti a karbantartási erőfeszítéseket.

4. kérdés: Gyakran váltogatja a legelőket, vagy a kerítés mindig ugyanazon a helyen marad?

A kerítés mobil: Kisebb kerítésekhez, kevés növényzettel, egy könnyű 9V-os szárazelemes készülék valószínűleg a megfelelő választás. Ha a kerítés hosszabb, mint 5 kilométer, vagy jobban benőtt, akkor nagyobb teljesítményű 12V-os akkumulátoros készülékre lesz szüksége.

A kerítés mindig ugyanazon a helyen marad: Ha van hozzáférése konnektorhoz, a 230V-os villanypásztor készülék a legjobb választás. Egyébként használhat 12 V-os akkumulátoros készüléket (hosszabb kerítésekhez vagy erősebb növényzettel rendelkező kerítésekhez) vagy szárazelemes 9 V-os villanypásztor készüléket (rövidebb, kevés növényzettel rendelkező kerítésekhez).

5. kérdés: Van ideje 2-4 hetente kicserélni az elektromos kerítés akkumulátorát?

Igen, van időm:
Ebben az esetben nyugodtan használhat 12V-os villanypásztor készüléket újratölthető akkumulátorokkal. Ha azonban állandó hozzáférése van konnektorhoz, akkor azt javasoljuk, hogy válasszon 230 V-os villanypásztor készüléket.

Nem, nincs elég időm: Ha van Konnektor, akkor itt érdemes 230 V-os villanypásztor készüléket választani. Alternatívaként a 12V-os akkumulátoros készülékét vagy a 9V-os elemes készülékét kiegészítheti napelemes modullal is.

Mire van még szüksége egy villanypásztorhoz a villanypásztor készüléken kívül?

Megjegyzés az Ön számára: Kérésre szívesen összeállítunk egy teljes, az Ön igényeire szabott villanypásztor szettet. Ebben a csomagban minden szükséges kiegészítő anyagot összeállítunk Önnek, így nem kell magának gondoskodnia róla.

Villanypásztor karó: Üzletünkben különböző műanyagból, fából, acélból vagy üvegszálból készült karókat talál.

Villanypásztor szigetelő: A szigetelő elválasztja a kerítést az áramvezető részektől, és megakadályozza a nemkívánatos kisüléseket a talajba.

Villanypásztor szalag és vezeték: A műanyagból vagy fémből készült vezető anyag biztosítja, a szükséges elektromos áram egyenletesen eloszlását a kerítésen belül.

Villanypásztor csatlakozó: A csatlakozó segítségével a kerítés vezető anyagát összekapcsolhatja, hogy folyamatos láncot alkosson.

Villanypásztor földelése: A villanypásztornak megfelelően földeltnek kell lennie, hogy az áram akadálytalanul áramolhasson a földről vissza a legelőkerítés berendezéséhez.

Villanypásztor csévélődob: A mobil villanypásztorok vezetőanyagának feltekeréséhez használhat orsót.

Figyelmeztető táblák: A törvény értelmében minden közút mentén lévő villanypásztorokat rendszeres időközönként figyelmeztető táblákkal kell megjelölni.

Villanypásztor-teszter: Használjon villanypásztor-tesztelőt az elektromos kerítés feszültségének méréséhez. Így gyorsan megállapíthatja, hogy a szükséges feszültség rendelkezésre áll-e, és a kerítés biztonságban van-e.

Villanypásztor akkumulátor és villanypásztor elemek: Ezekre a pótalkatrészekre 9V-os készülékekhez vagy 12V-os akkumulátoros készülékekhez van szüksége.

Az Ön előnyei az Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt villanypásztor nem az Ön számára megfelelő, a kiszállítást követő 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Minden elektromos készülék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Még a nagy energiateljesítményű villanypásztorok sem veszélyesek az emberekre és az állatokra.

Csak neves osztrák vagy német gyártók: A magas minőség kevesebb hibát és kevesebb karbantartást jelent az Ön számára. Több éven keresztül pénzt takaríthat meg.