info@agrarzone.hu H.-CS. 8 - 16:30 | P. 8 - 12

  15 év tapasztalat | több mint 500.000 elégedett ügyfél

  30 napos visszavételi jog

Csigavédelem


Szűrő

Csigák és pockok elleni küzdelem: Hogyan védjük meg kertünket a csigáktól és pockoktól?

Ha a csigák vagy a pockok egyszer már megtelepedtek a kertben, gyorsan kellemetlenséget okoznak. Itt megtudhatja, hogyan lehet sikeresen védekezni a csigák és a pockok ellen.

A termékek áttekintése:

  1. Termékek csiga- és vakond elleni védekezésre
  2. Csigák elleni védekezés: Ezekkel a tippekkel nincs csiga a kertben
  3. A csigafertőzés okai
  4. Pockok elleni védekezés: hatékonyan kiűzi a pockokat a kertből
  5. A pocok-fertőzés felismerése
  6. Cselekvési terv a hatékony pocok elleni védekezéshez

1. Csiga- és vakond elleni termékek

Csigacsapda:

Vakondcsapda:

Ultrahanggal űzze ki a vakondokat:

Megfelelő tartozékok:

2. Csigák a kertben: Ezekkel a tippekkel nincs csiga a kertben.

Sikeres csigaírtás: Mi segít a kertben a csigák ellen?

Tipp 1: Megelőző talajápolás

A csigafészkek áttelelnek, és gyakran több száz tojásból állnak. A hatékony a csigák tojásait, ősszel érdemes megkeresni a kádak és más rejtekhelyek alatt, és eltávolítani őket. Az ágyások késő ősszel, az első fagy után végzett mélylazítása szintén hatékony a csigák elleni védekezésben. Tippünk: Amikor az üvegházban a dézsákat mozgatja, ügyeljen arra, hogy véletlenül se vigye be a csigapetéket.

Tipp 2: A kert és az ágyások megfelelő öntözése

A sérülékeny ágyások öntözését kora reggel kell elvégezni, nem pedig este. A csigák éjszakai életmódot folytatnak, és már nem tudják a nedvességet használni a táplálékkereséshez. A csigák sikeres kiűzése érdekében a veszélyeztetett növényeket csak néhány naponta külön-külön és erőteljesen ajánlott öntözni, ahelyett, hogy az egész területet öntöznénk. Így a hívatlan puhatestűek nem találnak nagyobb területeket, és nagyon nehezen tudnak mozogni.

Tipp 3: Csigacsapdákkal való irtás

Az egyik hatékony módszer a hatékony . Az újrafelhasználható, más állatokra ártalmatlan csigavonzó csapdákat a veszélyeztetett növények közelében helyezik el. A speciális csalogatóanyag-koncentrátum az alján lévő lyukon keresztül a tartályba csalogatja a csigákat - a csigák a csigacsapdában maradnak.

Tipp 4: Bátorítsuk a természetes ellenségeket

A csirkék és a futókacsák kiváló csigaellenségek és csigairtók, de csak nagyobb kertekben érdemes őket tartani, és természetesen gondoskodni kell a fajoknak megfelelő tartásukról. A varangyok, cickányok, gyíkok, lassú férgek vagy sünök is szívesen fogyasztják a csigákat. Egy állatbarát alternatíva a például a sünök ösztönzése. A sünt úgy ösztönözheti, ha a kertben van egy levélkupac, amely menedékként szolgál, és egy kerítés, amely a sün számára hozzáférhető.

Tipp 5: Csigák gyűjtése

Nagyon hatékony és állatbarát módszer a csigák gyűjteménye. Hogy ne kelljen keresgélnie, kínáljon a csigáknak alvó- és búvóhelyeket (pl. virágágyások körüli fadeszkák, felfordított virágcserepek vagy tetőcserepek). A csigákat a legjobb kora reggel vagy késő este, meleg eső után összegyűjteni, és a környező erdőbe vinni.

Tipp 6: Távol tartás csigakerítéssel

A csigakerítések szintén rendkívül hatékonyan tartják távol a csigákat a kertjétől és a sérülékeny ágyásoktól. A csigakerítéseknek többnyire olyan szögletes profiljuk van, amelyen a csigák nem tudnak átjutni. A csigákat hatékonyan távol tartják a különböző rézből készült kerítések, drótok és láncok is.

3. A csigafertőzés okai

Hirtelen csigák tucatjai vannak a kertben, és mindent megesznek, ami kicsi és rövid - még a fáradságos munkával létrehozott magaságyások előtt sem állnak meg! Ezek a jelek csigafertőzésre utalnak a kertben. Ahhoz, hogy a csigák elleni védekezés sikeres legyen, az okok mélyére kell hatolni .

Miért vannak csigák a kertben?

A természetes ellenségek számának csökkenése: A csigák természetes ellenségeinek, például a gyíkoknak, cickányoknak és sünöknek már nincs élőhelyük a modern kertekben. A háziasított baromfik, például a libák, kacsák vagy csirkék gyakran csak beltéren tarthatók, és sok gazdaságban már nem használják őket. A természetes ellenségek nagyon hatékonyak a csigafertőzés ellen, és a természetes egyensúlyt is fenntartják. Hatékony természetes csigaellenségek nélkül is megvédheti kertjét!

Globális felmelegedés és enyhe telek: Az egyre melegebb éghajlat és a közelgő enyhe tél miatt a csigák elszaporodása ösztönzőleg hat. Nagyon hideg teleken a csigapeték elpusztulnak, enyhe teleken még a kifejlett csigák is túlélik!

Nagyon fogékony növények nemesítése: A növények újabb és újabb nemesítése miatt nem tulajdonítanak jelentőséget a növények ellenálló képességének. Ezért sok olyan kertben és szántóföldön terjedtek el a növények, amelyek már nem rendelkeznek megfelelő védekezéssel a csigák ellen. Tippünk: Figyelje meg alaposan, hogy a csigák mely növényeket kedvelik, és melyeket nem. Ebből aztán a következő néhány évre meghatározza azokat a növényeket, amelyeket jól lehet termeszteni, és amelyek nem hajlamosak a csigafertőzésre.

4. Pocokriasztó: hatékonyan elűzi a pockokat a kertből.

A kertben tanyázó és a növények gyökereiből táplálkozó pockok igazi kellemetlenséget okozhatnak. A pockok nem törődnek más állatokkal, például bogarakkal, lárvákkal vagy rovarokkal, mivel a pockok vegetáriánusok. Legyen szó fiatal gyümölcsfák gyökereiről, növényekről vagy kéregről - minden gyökérzöldség a pockok étlapján szerepel. Itt elmondjuk, hogyan ismerheti fel a pockok fertőzését, és milyen lépéseket tehet, hogy megszabaduljon a kertjében élő rágcsálóktól.

5. Pocok-fertőzés felismerése

Vakond vagy pocok- ki lakik a kertben?

Mielőtt harcolna a pockok ellen, tisztáznia kell, hogy a pockok valóban az Ön kertjének új lakói, vagy egy vakond telepedett meg. A vakond Magyarországon védett faj, ezért nem szabad megölni vagy zavarni. Az pocok viszont nem áll védelem alatt.

A vakondok és a pockok a kertben a jól ismert földkupacokat emelik fel. Ha találsz egy halmot, ássd ki. Ha a földkupac egy pocoktól származik, a lyuk nem középen van a kupac alatt, hanem kissé oldalt. A növényi maradványokat tartalmazó tárolókamra szintén pocokra utal. A pocok túrásai nagyok, sekélyek, és az túrások kijáratai legalább kilenc centiméter szélesek és magasak, oválisak.

A vakondok viszont kisebb, hegyes, kúp alakú vakondtúrásokat készítenek, és a vakondjáratok az állatok széles lábai miatt általában lapos oválisak. A vakondokat a növényi gyökerek sem érdeklik, mivel húsevő, és a rovarokat részesíti előnyben.

6. Cselekvési terv a hatékony pocok elvédekezéshezleni

A pockok elleni cselekvési tervünk megvédi kertjét és növényeit a bosszantó rágcsálóktól:

1. Ismerje fel a pockok fertőzését - pocok vagy vakond?

Az első dolog, amit meg kell tennie, hogy állatjóléti szempontból meggyőződjön arról, hogy pockokkal és nem vakondtúrásokkal van dolga. A vakondot Magyarországon nem szabad kifogni vagy megölni, mivel védett faj. A kivételes engedélyeket (például sportpályák esetében) az illetékes természetvédelmi hatóságtól kell beszerezni.

2. Válassza ki az pocokcsapdát és a pocok-csalit.

A pockok elleni védekezéshez különböző hatékony termékeket kínálunk az Agrarzone weboldalon:

Ellenőrzés gyilkos csapdákkal és ultrahangos egerek kiűzésével:

3. Helyezze el helyesen az pocokriasztót és a pocok-csalit.

Pocokírtás önpusztítóval:

A használat előtt egy-két nappal hagyja kint a pocokcsapdákat a talajjal érintkezve, hogy az "emberi szag" eltűnjön. Ezenkívül a csapdákat vonzó pocok-csalival is bedörzsölheti. Kérjük, hogy minden művelet során viseljen , hogy elkerülje az emberi szag maradását.

A kihelyezett pocokcsapdák száma szintén döntő fontosságú a siker szempontjából: Helyezzen el elegendő számú pocokcsapdát a kertjében, különböző pocok-járatokban. Helyezze a megtöltött pocokcsapdát a torkolatával a szabadon hagyott pocok-kijáratba, majd óvatosan fedje be földdel. Rövid idő múlva a pockok megpróbálják újra lezárni a járatot, hogy a fényt és a friss levegőt távol tartsák. A speciális patron magas gáznyomása a pockok tüdejét villámgyorsan szétszakítja, és az állatvédelmi előírásoknak megfelelően azonnal megöli a pockot.

űzze ki a pockokat az ultrahangos pocokriasztóval:

A rúd belsejében akár 30 másodpercenként rezgő hang tartja távol a földbe ásó rágcsálókat a földjétől és a kertjétől. Az körkörösen, körülbelül 29 méter sugarú körben működik. A teljes hasznos terület kb. 650 m².

4. Az elpusztult pocok eltávolítása és ártalmatlanítása.

Naponta többször ellenőrizze a csapdákat a fogások tekintetében, és az elpusztult állatokat megfelelően dobja ki a hulladékgyűjtőbe.

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.