Villanypásztor szalag

  • Különböző szélességekben kapható
  • Tartós, szakadásbiztos és jól látható
  • A megerősített külső szélekkel ellátott villanypásztor szalagjai nagy szakítóterhelésnek is ellenállnak.

Mi az a villanypásztor szalag?

A villanypásztor szalagja (más néven széles szalag) egy vezető anyag. A szalagot a villanypásztoroknál használják, hogy megbízhatóan vezesse az elektromosságot a kerítésrendszeren keresztül. A szalagban a műanyag szálakat elektromosságot vezető drótokkal szövik össze. Általában minél több ilyen drótot építenek be egy kerítésszalagba, annál biztonságosabb a villamos energia áramlása.

A szalagok többféle szélességben kaphatók. A szalagok leggyakoribb mérete 10 mm, 20 mm vagy 40 mm széles. Optimálisan megfeszítve a villanypásztor szalagok strapabíróak, szakadásállóak és szélességüknek köszönhetően különösen jól láthatóak.

Különösen a megerősített külső szélekkel ellátott villanypásztor szalagok képesek megbirkózni a nagy szakítóterheléssel.

3 kérdés a megfelelő villanypásztor szalaghoz:

1. Milyen szélesnek kell lennie a villanypásztor szalagjának?

Az, hogy milyen széles legyen a villanypásztor szalagja, a legelő állatától függ. A széles kerítésszalagot (40 mm ) nagyobb állatok, például szarvasmarhák és lovak esetében használják. Az állat könnyebben látja, és stabilabb, mint egy keskeny szalag. A keskeny kerítésszalag (10 mm ) alkalmasabb kisebb állatok, például kistestű lovak vagy sertések számára.

2. Milyen színű legyen a villanypásztor szalag?

Ha nem feltűnő kerítést szeretne építeni, használhat zöld kerítésszalagot. A nagy kontrasztú, széles sávok azonban jobban láthatóak az állat számára. A szalag szélein lévő színes jelölés tovább javíthatja a láthatóságot.

3. Milyen hosszúnak kell lennie a villanypásztor szalagjának?

A villanypásztor szalagjának legalább olyan hosszúnak kell lennie, mint a legelő kerülete. Az állattól függően gyakran ajánlott több sor szalagot használni. Így gyakran a teljes kerület hosszának két-háromszorosával kell számolnia. Például a legelő kerülete 140 méter. Tehát egy sorhoz legalább 140 m kerítésszalagra van szükség. Lovak esetében például három sor ajánlott. Ez az Ön számára azt jelenti: 140m x 3 sor = 420m kerítésszalag.

Milyen tartozékok hasznosak a villanypásztor szalaghoz?

A letekerő fogantyúk megkönnyítik a szalag letekercselését: Annak érdekében, hogy ne kelljen a villanypásztor szalagot kézzel, fáradságos munkával letekerni az orsóról, a praktikus segédeszköz megkönnyíti a létraanyag letekerését.

Gyorsabb munkavégzés az egykezes letekerő segédeszköznek köszönhetően: A vezeték egy kézzel történő kitekerésével egyidejűleg a szabad kezével beakaszthatja a vezetéket a szigetelőkbe.

5 szakértői tipp a villanypásztor szalagjával kapcsolatban:

  1. Minél kisebb az ellenállás Ohm/m-ben, annál jobb a villanypásztor szalagjának vezetőképessége.
  2. Mindig rozsdamentes acélból készült tartozékokat, például csatlakozókat, és kapukilincseket használjon.
  3. Különösen hosszú, 10 km feletti kerítésekhez ajánljuk a AKO PremiumLine-t.
  4. A 30 mm-es villanypásztor szalagok ideális kompromisszumot jelentenek a láthatóság és a szélállóság között.
  5. A Litz-kapcsok ideálisak a kerítésszalagok újbóli meghúzásához.

Az Ön előnyei a Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem megfelelő Önnek, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor kerítés vagy a villanypásztor háló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Csak ismert osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási erőfeszítéssel jár. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.