Vásároljon kiváló minőségű vadmadár eleséget és téli madáreleséget az Agrarzone oldalon

Vadmadáreleségünk biztosítja a vadmadarak és a téli madarak táplálékellátását, és fajoknak megfelelő táplálékösszetevőinek köszönhetően értékes hozzájárulást nyújt számos vadmadárfajta populációjához.

A vadmadarak nem csak télen találnak egyre kevesebb madáreleséget. A vadon élő madarak élőhelyét és természetes táplálékkínálatát mi, emberek jelentősen csökkentettük. Akár feketerigók, vörösbegyek vagy harkályok számára keres, az Agrarzone oldalon garantáltan megtalálja a megfelelő vadmadáreledelt. Vadmadáreledelünkkel természetes módon biztosíthatja tollas látogatói táplálékellátását.

Minőségi, felelősségteljes vadmadár etetés az Agrarzone madáreledelével. Madáreledel márkáink Leimüller, Tierell és Erdtmanns kiváló minőségű madáreledelről ismertek, és a madártenyésztők és magánmadártulajdonosok évek óta sikeresen használják őket. A kivételesen magas minőségű takarmánynak köszönhetően, amelyet a legjobb nyersanyagok garantálnak, a vadmadár- és téli madáreledelünk rendkívül egészséges és népszerű. Vadmadáreledelünk minden fontos tápanyagot tartalmaz, és optimálisan igazodik a vadon élő madarak igényeihez.

Kérdése van a weboldalon található takarmányunkkal kapcsolatban, vagy rendszeresen nagyobb mennyiségű madáreledelre van szüksége? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot teszünk.

Ön még nem törzsvásárló?

Próbálja ki vadmadáreledelünket, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt a kiváló eredményekről.

A legjobb madáreledel kerti madarainak és vadmadarainak

Akár nyári, akár téli vagy egész éves vadmadáreleség - az Agrarzone oldalon nagy választékban talál vadmadáreleséget minden évszakra. A vadmadarak, téli madarak és kerti madarak fajoknak megfelelő igényeihez igazított, vadmadaraknak szánt szórt takarmányunk minden olyan szükséges tápanyaggal gazdagított, amelyre a tollas állatoknak a meleg nyári hónapokban és a hideg téli napokon is szükségük van.

Vadmadár eleségek áttekintése:

 • Egész éves takarmány: Számos vadmadárkeverékünk egész évben alkalmas etetésre.
   
 • Nyári takarmány: A magas fehérjetartalmú nyári madáreledel különösen magas állati összetevőket tartalmaz, és ideális a tenyésztéshez és a madárneveléshez.
   
 • Téli takarmány: A téli madáreleség magas energiatartalommal rendelkezik, és a hideg évszakban sok tápanyagot biztosít a vadon élő madarak számára.
   
 • Cinkegombóc és cinkekegyűrű: A vadmadáretetés klasszikusa a hideg napokon biztosítja a vadon élő madarak számára a szükséges energiatartalékokat.
   
 • Töltött kókuszdió: A jól bevált csiperkegombóc recepttel töltve, ezt a változatot a vadmadarak szívesen fogyasztják.

Vadmadáreleség egész éves etetéshez - Változatos eleség vadmadaraknak

A klasszikus egész éves eleség vadmadarak számára a Leimüller Classic szórt eleség. A vadmadaraknak szánt, kiváló minőségű, csíkos napraforgómaggal és különböző gabonafélékkel dúsított szórt takarmány ideális a vadmadarak egész éves etetésére.

A takarmánykendermagok egész évben történő etetésre is alkalmasak. A takarmánykender számos fontos összetevőt tartalmaz, mint például esszenciális zsírsavakat, fehérjét, vitaminokat, ásványi anyagokat, nyomelemeket, valamint telítetlen zsírsavakat, amelyek támogatják a madarak egészségét.

Tierell Szabadon tartott szórótápunk optimális energia- és erőadagoló a vadon élő madarak számára, és egész évben kiváló táplálék. A madáreledel nagyon népszerű a madarak körében, és ideális madárházakba, etetőasztalokra, etetőoszlopokra és szórt etetőanyagként.

Fedezze fel vadmadáreledel boltunkban a nagy választékát egyéb vadmadáreleségek és kerti madáreleségek egész éves etetéséhez!

Vadmadáreleség nyárra - Sok fehérje a költéshez és a madárneveléshez

A nyári hónapokban a madarak etetése ugyanolyan fontos, mint télen. A különbség itt a madáreleségben van. Nyáron a vadon élő madaraknak több állati fehérjére, például rovarokra és lisztférgekre van szükségük, hogy a legjobb ellátást nyújthassák a kicsinyeiknek. A nyári vadmadáreledelünk a vadmadarak és a kerti madarak speciális igényeihez igazodik a költési és nevelési szakaszban, és különösen magas fehérjetartalommal rendelkezik.

A nyári költési és nevelési szakaszban a fehérjében gazdag Leimüller lisztférgeket is ajánljuk. A természetes madáreleséget a vadon élő madarak nagyon jól fogadják, és kifejezetten a vadon élő madarak igényeihez fejlesztették ki. A különösen értékes fehérjében gazdag nyári madáreledelünk optimális táplálékot biztosít a vadon élő madaraknak a költés és a fiókák felnevelése során.

Vadmadáreledel télire - energiadús madáreledel a hideg napokra

A Leimüller téli szórótápunk különösen népszerű télen, energiadús takarmányösszetevői miatt.

A kiegyensúlyozott téli madáreledel-keverék ízletes lisztférgeket és apró szemű napraforgómagot tartalmaz. A diófélék és a mazsola különösen változatossá és táplálóvá teszik a szórt takarmányt.

A hideg téli napok jó indításaként ajánljuk az energiadús gabonakeverékünket is: Erdtmanns Fat food. A zsíros zabpehely és búzapehely, a földimogyoró és a mazsola támogatja a feketerigók, vörösbegyek, rigók, csicsergők és társaik hőháztartását a csípős hideg téli éjszakák előtt és után.

A téli madaraknak szánt, héj nélküli téli alomtáp különösen nagy arányban tartalmaz magvakat. A kiváló minőségű alaptakarmány alkalmas minden szemes és lágytakarmányozó számára, és mentes a héj- és parlagfűmagoktól. Az egészséges téli madáreledel ideális a vadmadarak téli etetésére, és egyszerűen el lehet szórni a madárházban vagy egy védett földi etetőhelyen.

Csibe gombócok és csibe karikák az Erdtmanns-tól - energiadús vadmadáreleség télire

Az Erdtmanns csibe gombócok és csibe karikák a vadmadár etetés klasszikusai. Az optimális állag és az egész gabonapelyhek biztosítják a könnyű etetést. A változatos összetétel minden vadon élő és téli madár számára biztosítja a szükséges energiatartalékokat.

A cinkegombócok nagyon népszerűek a cinkék téli madáreleségeként. De a cinkék gombóca minden más szabadon élő madár számára is alkalmas kiegészítő táplálékként. Cinkegombócot elsősorban fagyos időben kell biztosítani, mivel a legtöbb vadon élő madár tavasszal bőségesen talál madáreleséget. A lisztkukacokkal dúsított cinkegombócok különösen magas fehérjetartalmúak, és számos esszenciális zsírsavat és olajat tartalmaznak.

Az Agrarzone weboldalon nagy választékban talál  hálós cinkegombócokat, különböző méretekben és praktikus tárolócsomagokban. Az ágakra egyszerűen felakasztott praktikus cinkegombóc-tartókkal a cinkegombócok az etetőállomáson is sikeres változatosságot jelentenek.

Kókuszos vadmadáreledel - töltött kókuszdió télire

A Erdtmanns kókuszdióinkat a jól bevált cinkegombóc zsíros eledel receptjével töltjük, és sok lisztkukacot, rovart és magot tartalmaznak. A kókuszdió rendkívül népszerű a vadon élő madarak körében, mivel a kókuszdió kemény héján kiválóan meg tudnak kapaszkodni, amikor az élelemért csipegetnek. Ez a fajta téli madáreleségnek is kiválóan alkalmas, és a vadon élő madarak körében is népszerű. A kókuszos vadmadáreledel kényelmesen, többféle készletméretben és felfüggesztéssel kapható az Agrarzone oldalon.

Milyen gyakran és mikor kell etetni a vadmadarakat?

Különböző vélemények léteznek arról, hogy mikor érdemes elkezdeni a vadon élő madarak etetését. Sok vélemény van arról, hogy a vadmadarakat és a téli madarakat csak akkor szabad etetni, amikor fagy van, mert a vadmadarak ilyenkor alig találnak táplálékot, és sok energiát fogyasztanak. Más vélemények szerint a vadmadarak etetését már szeptemberben vagy októberben el kell kezdeni. A madarak őszi etetése különösen ajánlott olyan környezetben, ahol a vadon élő madarak már ősszel is kevés táplálékot találnak (pl. városok, agglomerációk).

Az optimális etetési idő a kora reggeli vagy kora esti órákban van. A legjobb, ha naponta kis mennyiségű friss madáreledelt szórunk szét, vagy madáretetőbe helyezzük. Zsírban gazdag cinkegombócainkat is könnyedén felakaszthatjuk egy hálóban a fákra.

Az Agrarzone oldalon a vadmadáreleségek széles választékát kínáljuk minden igényre és évszakra.

A korai vadmadáreleség számos előnnyel jár a vadmadarak számára:

 • A madarak időben történő etetésével a vadon élő madarak már korán kellően vastag zsírpárnát tudnak felhalmozni, és nem esnek áldozatul a túl gyors tél beálltának.
   
 • Egyes költő madárfajok télen is az ember közelében tartózkodnak, és már nyár végén kialakítják territoriális határaikat. Minél több madáreleség található egy ilyen területen, annál több vadon élő madár képes ott túlélni a hideg téli hónapokat.
   
 • Sok tavalyi fiókából származó fiatal madárnak kevesebb tapasztalata van a madáretetésben, mint az első évi fiókából származó fiatal madaraknak, mivel kevesebb idejük volt gyakorolni. A madáretető korai kihelyezésével még a fiatal madarak is elegendő zsírtartalékot tudnak felhalmozni, és nagyobb eséllyel maradnak életben, amikor beköszönt a hideg időjárás.
   
 • ősszel a legtöbb vadon élő madár számára még mindig megtalálható a természetes táplálék. Hozzon létre egy etetőállomást ősszel, és a vadon élő madaraknak bőven lesz idejük megszokni az új etetőállomást, és megjegyezni, hogyan juthatnak oda. A kopár téli hónapokban a vadon élő madarak megcélozhatják a táplálkozóhelyet.

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.