Tehén kefe és tehén tisztítógép olcsó online vásárlása

A tehén jólléte elengedhetetlen a magas tejhozamhoz. A tehénápoló gép nemcsak a tehén szőrzetét ápolja, hanem hatékonyan serkenti az anyagcserét és a bőr vérkeringését is. Ily módon tehénkefével növelheti a tejelő tehenek jólétét, és ez a következő előnnyel jár: a boldog tehén több tejet termel. A tehénkefének köszönhetően így több profitot érhet el a tejgazdaságában.

A tehénkefével ...

... növeli a csorda jólétét, egészségét, és minimalizálja a sérüléseket.
... a teheneket automatikusan megtisztítják és masszírozzák.
... több pénzt termel a mezőgazdasági vállalkozásának.

Ezen az oldalon megtudhatja, hogyan növelheti tehenei jólétét a tehénkefe, és hogyan választhatja ki a megfelelő tehénkefét , hogy minden hónapban több nyereséget termeljen. Itt lényegében összefoglalva megadunk minden fontos információt, amellyel a legjobb tehénkefét vásárolhatja meg az állománya számára:

 1. Mire kell a tehénkefe?
 2. A tehénkefe előnyei
 3. Mit kell keresni egy jó tehénkefe vásárlásakor
 4. Melyik tehénkefe a megfelelő a számomra?
 5. A megfelelő helyszín: Hová szereljem fel a tehénkefét?
 6. Használhatok tehénkefét más állatokhoz is?

1. Mire kell a tehénkefe?

A tehén testápolásának nagy jelentősége van, mivel a tehenek természetes igénye, hogy vakarózzanak. Hogy a teheneket ebben támogassák, az állatok tehénkefét kapnak. Más néven ezek szarvasmarha kefe, vagy tehén ápológép néven is futnak. A tehenek átlagosan napi 15 percet töltenek ilyen marhakefék vagy tehéntisztító gépek felkeresésével.

Ha nincs tehéntisztító gépe, ahol teheneit alaposan meg lehet vakargatni és masszírozni, akkor a csorda más vakarózási lehetőségeket fog használni az istálló tartozékai, például az itatóvályúk, falak, oszlopok vagy a legelő bokrai, fák stb. formájában. Ez viszont költséges sérülésekhez vezethet.

A tehénkefével tehenei önállóan tisztíthatják és kényeztethetik bundájukat az élősködőktől és a szennyeződésektől. Ez pozitív hatással van a tehenek jólétére és egészségére . Egy boldog tehén nagyobb tejhozamot ad, ami viszont kedvezően hat a pénztárcájára. Ezért a tejgazdaságának  havi bevételét növelni tudja egy tehéntisztító géppel.

2. A tehénkefe előnyei:

Ha összehasonlítja a tehénkefe költségfelárát a vele járó számos előnnyel, akkor gyorsan látni fogja, hogy megéri megvásárolni egy tehéntisztító gépet. A tehénkefe számos előnnyel jár az állomány és a tejüzem számára:

Minimalizálja a sérülés kockázatát: Ha a tehenek éles vagy hegyes tárgyakon vakarják magukat, a vakarással gyakran sérülések is járnak. Ha a tehenek egy tehéntisztító gépen vakarják magukat, akkor az állatok nem tudják magukat olyan gyorsan megsebesíteni. Ezáltal megkíméli Önt a drága gyógyszerektől és az állatorvosi látogatásoktól.

Kevesebb termelési veszteség: A sérülések termeléskieséshez vezetnek és értékes időt vesznek el. A tehenek természetes viszketési és vakarózási igényeit kielégítő tehénápoló géppel időt takaríthat meg, és állásidő nélkül folytathatja a termelési műveletet.

Kerülje el a károkat az istállóban: Tehénkefe nélkül a tehenek könnyen választanak egy másik kedvenc helyet az istállóban, ahol vakarózhatnak. Ezt a helyet aztán a csorda többi tagja is használja vakarózásra. Ez drága javítási költségekhez, valamint esetleges sérülésekhez és biztonsági kockázatokhoz vezet.

Szennyezett ivóvíz: Ha a tehenek az itatóvályúhoz vagy a vályúhoz dörzsölődnek, a dörzsölés bekerül a tehenek itatóvályújába. Az ivóvíz szennyezettsége miatt a tehenek kevesebb vizet vesznek fel, ami negatívan befolyásolja a takarmányfelvételt és a tejhozamot.

Termeljen több pénzt: A tehénkefével való kefélés serkenti a tehén anyagcseréjét és javítja a bőr vérellátását. A tehén emésztését támogatják, ez pedig sok állatnál növeli a termelt tej mennyiségét. A tehénkefe így bizonyíthatóan hozzájárul a termelékenység és ezáltal a havi nyereség növeléséhez.

Automatikus szőrápolás: A tehénkefével történő gyakori kaparás és súrolás lehetővé teszi, hogy tehenei automatikusan megszabaduljanak minden szennyeződéstől, portól, parazitától stb. A tehénkefe automatikusan biztosítja a tiszta, sima és ápolt tehénbőrt, és megkönnyíti a mindennapi szőrzetápolást.

A tehenek egészsége: A tehénkefe pozitív hatással van a csorda egészségére, mivel a rendszeres szőrzetápolással csökkenthető a rühesség kockázata az istállóban. Az egyéb élősködőkkel való fertőzöttséget szintén csökkenti a kiterjedt vakarózás és súrolás.

3. Mire kell figyelni egy jó tehénkefe vásárlásakor:

Mielőtt eldöntené, hogy tehénkefét választ és olcsón megvásárolja a Agrarzone webáruházunkból, van néhány megfontolás, amit meg kell tennie.

 • Működés: Léteznek elektromos és mechanikus szarvasmarha kefék. Egy mechanikus tehénkefe különösen energiatakarékos és olcsón megvásárolható. Egy elektromos tehénkefe jobban kielégíti a tehenek vakarózási igényeit. A nagy felületű forgó kefélés és masszírozás javítja a bőr vérellátását és serkenti az anyagcserét.
 • Holisztikus szőrápolás: A tehenek szívesebben vakarják a fejüket, a nyakukat és a hátukat. Az optimális szőrzetápolás érdekében a tehénkefének jól hozzá kell férnie ezekhez a fontos testrészekhez. Egy tehéntisztító gép két kefével a test minden fontos területét lefedi, ezért általában előnyösebb.
 • Cserekefe: Egy tehénkefe körülbelül 60 tehénnel számolva átlagosan 4-5 évig tart. A legjobb, ha a tehéntisztító gép megvásárlása előtt tájékozódunk, hogy rendelkezésre áll-e csere kefe, és hogy könnyen és problémamentesen cserélhető-e.
 • Energiatakarékosság: Ha elektromos tehénkefét választ, válasszon energiatakarékos, automatikus kikapcsoló berendezéssel ellátott modellt. Ez energiát takarít meg, amikor a tehénkefe nincs használatban.
 • Felhasználásihely: Sok tehénkefe akár a szarvasmarhaistállóban a falakra, a mennyezetre, a padlóra vagy a szabadban is felszerelhető. A tehénkefét minden esetben a helyi viszonyokhoz kell igazítani. A tehénkefének elegendő helyre, stabil rögzítésre és tápegységre van szüksége. Ha a tehénkefét kültéren szereli fel, figyeljen a gyártó utasításaira: A tehénkefe alkalmas kültéri használatra? Megfelel a tehénkefe az előírt IP-védelmi osztálynak?
 • Állatjólét: A jó tehénkefének a tehén bőrét a lehető legtöbb helyen kell kefélnie és ápolnia anélkül, hogy a tehén megsérülne. A tehenek védelme és a sérülések elkerülése érdekében győződjön meg az elektromos tehéntisztító gép vásárlásakor, hogy a tehén kefe megfelel-e különböző biztonsági szempontoknak, például automatikus kikapcsolás, ha a tehén farka belegabalyodik a tehénkefébe. A tehénkefének is meg kell felelnie a gyártó utasításainak (például a farokszőr hosszának).

4. Melyik tehénkefe a megfelelő számomra?

A szarvasmarhaistálló, a legelőkerítés, az etetővályú és a marhaitató mellett minden fajhoz igazodó szarvasmarhatartáshoz hozzátartozik egy tehéntisztító gép is. A piacon különböző tehénkefék kaphatók. Fontos, hogy megtalálja az Ön igényeinek és céljainak megfelelő optimális tehénkefét. Mindenekelőtt a tehénkefét az istállójához és a helyi körülményekhez kell igazítania, mert minden tehénkefés gépnek elegendő helyre, stabil rögzítésre és elektromos meghajtás esetén áramellátásra van szüksége.

Ezek a tehénkefék állnak rendelkezésre:

Előnyök mechanikus tehénkefe - elektromos tehénkefe:

 • Mechanikus tehénkefe: energiatakarékos, alacsony költségű, könnyen karbantartható, nincs szükség áramellátásra, kisebb a sérülésveszély az elektromos tehéntisztító géphez képest.
 • Elektromos tehénkefe: A szőrzet alaposabb tisztítása, népszerűbb a tehenek körében, a vakarózási igény jobb kielégítése, a bőr optimális keringése és az anyagcsere serkentése, a tehenek nagyobb tejhozama.

A megfelelő tehénkefe a szarvasmarhaistállóba:

Tehénkefe nagy, sok hellyel rendelkezo istállókhoz: A Tehéntizstító gép HappyCow Duo két tehénkefét kínál vízszintes és függőleges helyzetben, és optimális a nagy hellyel rendelkezo szarvasmarhaistállók számára. A 2 kefés tehénkefe kellemes teljes testmasszázst és szőrápolást nyújt tehenei számára.

Tehénkefe kis hellyel rendelkezo istállókhoz: Kisebb istállókhoz a Tehéntisztító gép HappyCow Swing & HappyCow MaxiSwing optimális. A kefe különleges, függőleges, inga alakú elrendezése különösen helytakarékos , és megkönnyíti a szőrzet tisztítását a fejtől a farig.

Tehénkefe a kifutókhoz: A kifutókban alkalmazható Tehén tisztító kefe HappyCow Uno számos gazdálkodónál bizonyított. A tehénkefét a tehenek maguk indítják el a kefe enyhe felemelésével egy automata vezérlésen keresztül, és jelentősen növeli a tehenek jólétét .

Tehénkefe kis haszonállatok számára: A Tehénkefe HappyCow MiniSwing 3 hónapos kortól borjak és felnőtt kecskék számára alkalmas. A teljesen automatikus vakarókefe minden irányba és szinte minden szögben elfordul. A függőlegesen oszcilláló kefe a test szinte minden részéhez eljut, különösen a fejet és a farrészt tisztítja meg alaposan.

Tehénkefe áram nélkül: a mechanikus tehénkefe a falra vagy a 2 kefés tehéntisztító előnye, hogy nincs szükség külső tápegységre . A marhabőr kefével történő masszírozása serkenti a vérkeringést. A vakarózással a tehenek megtisztítják magukat, és megszabadulnak a parazitáktól, zuzmóktól és atkáktól. Az elektromos áram nélküli tehénkefe más állatok, például lovak, kecskék, pónik, alpakák stb. számára is alkalmas .

5. A megfelelő hely: Hová szereljem fel a tehénkefét?

A tehénkefe optimális elhelyezése különösen fontos, mert ha a tehénkefét rossz helyre helyezi, a tehenek nem fogják használni a tehénkefét:

 • A tehénkefe felszerelésének optimális helye egy átmenet egy másik járda vagy akár egy kültéri járda felé.
 • A tehénkefe felszerelésekor ügyeljen arra, hogy elegendő hely legyen, hogy a tehenek ne szoruljanak össze.
 • Annak érdekében, hogy ne okozzanak nyugtalanságot a karámban , az alacsonyabb rangú teheneknek gyorsan el kell tudniuk távolodni a tehénkefétől (ha egy magasabb rangú tehén meg akarja vakarni magát).
 • Ideális esetben a padló stabil és érdesített, hogy a tehenek biztos lábakon álljanak kefélés közben, és ne csúszhassanak el.
 • Vegye figyelembe a saját szarvasmarháinak marmagasságát és a gyártó előírásait, hogy a tehéntisztító kefe megfelelően működjön.
 • Ha elektromos tehéntisztító gépet használ, a közelben áramforrásnak kell lennie. A tehenek nem férhetnek hozzá a tápegységhez vagy a konnektorhoz.
 • A tápkábeleket is el kell helyezni a tehenek számára elérhetetlen helyen, és meg kell védeni őket a harapástól vagy rúgástól.

Használhatok tehénkefét más állatokhoz is?

Az elektromos tehénkefék nem alkalmasak más haszonállatok és háziállatok, például lovak, pónik, sertések, alpakák stb. számára, mivel túl nagy a veszélye annak, hogy a hosszú farok vagy a szőr beakad az elektromos modellekbe.

Ha a tehénkefét más állatok esetében is szeretné használni, akkor egy elektromos meghajtás nélküli mechanikus kefe a legmegfelelőbb, mint például a Kerbl Cattle brush EuroFarm, Kerbl Cattle brush Texas, curry-fésű, tisztítókefe vagy félköríves vakarókefe . A vakarószőnyeg a lovak vagy a szarvasmarhák körében is népszerű.

, póni, alpaka stb. számára is kaphatók szaküzletekben olyan kefék, amelyek kifejezetten az adott állatfajhoz igazodnak, és amelyekkel az állatot a fajának megfelelő módon ápolhatja.

Az Ön előnyei a Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldenek. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevot terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Gyors szállítás: Ausztriába és Németországba történő szállítás esetén 1-3 munkanapon belül megkapja a rendelését.