Szénaháló lovak számára

  • A szénaháló ideális táplálékfelvételt biztosít lovának
  • A széna nem érintkezik a talajjal, és csökken a taposás
  • Az egész körbálákhoz való szénahálók időt takarítanak meg a ló etetése során
  • Egyszerű és időtakarékos töltés saját szénaháló töltőanyaggal

Mi az a szénaháló?

A szénahálót megtöltik szénával, majd a föld közelébe akasztják. A háló hálószemein keresztül a ló hozzáférhet a tartalmához, és megeheti a szénát.

A földön szétszórt, laza szénával való evéssel ellentétben a szénahálóval lelassítja az állat evési sebességét.

Ez biztosítja, hogy a ló a nap folyamán folyamatosan veszi fel a táplálékot, és nem egyszerre elégíti ki az összes kalóriaszükségletét.

A ló gyomra számára az ilyen kis mennyiségű táplálék ideális, mivel a gyomor mindig aktív marad. Ha a ló naponta csak egyszer enne, a gyomor aktivitása 4 óra inaktivitás után megszűnne.

Ilyenkor előfordulhat, hogy a túlzott gyomorsav megtámadja a gyomorfalakat. Ez gyomorfekélyhez vezethet.

A szénahálóval nagyjából megduplázza a ló 1 kg széna elfogyasztásához szükséges időt. Ez biztosítja, hogy a ló gyomra mindig aktív maradjon, és ne alakuljon ki fekély.

Az egész körbálák számos szénahálóba helyezhetők. Ez kevesebb munkát jelent az Ön számára, és nem kell a bálát magának felbontania.

Mit kell keresni egy szénahálóban a ló számára

A hálóméret nem lehet túl kicsi: Ha a szénaháló szembősége túl kicsi, a ló nem tudja majd megfelelően kivenni a szénát a hálóból, és természetellenes mozdulatokat kell tennie.

Nyugtalanná válhat és kaparhatja a patáit.

Ha azonban a hálószemek túl szélesek, az állat könnyebben fennakadhat a hálóban és megsérülhet.

A szénaháló hálószemeinek sem túl kicsinek, sem túl nagynak nem szabad lenniük. A gyakorlatban a 4,5 cm és 10 cm közötti szembőségek beváltak.

Figyeljen a szénaháló megfelelő magasságára: A szénahálónak mindig közel kell lennie a talajhoz. Ha a háló túl magasra van akasztva, a ló természetellenes testtartást vesz fel evés közben.

A lónak ilyenkor fel kell emelnie a fejét a rágáshoz, és nagyobb erővel kell feldarabolnia a szénát. Ez hosszú távon fájdalmat okoz az állatnak.

Csak ha a szénaháló közel van a talajhoz, akkor tudja a ló tartósan felvenni a természetes evőhelyzetét.

Ezek a kiegészítők hasznosak a szénahálóhoz:

Szénaháló töltőanyag: Ezekkel a tartozékokkal könnyedén feltöltheti szénahálóját. A szénahálót egyszerűen a szénahálótöltő köré tekeri, majd a hálót könnyedén megtöltheti a kívánt mennyiségű szénával.

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítmányozási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt elektromos kerítéskészülék mégsem az Ön számára megfelelő, a készüléket a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztortok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.