Szemvédelem és arcvédelem: munkavédelmi szemüvegek online vásárlása az Agrarzone oldalon.

A mezőgazdaságban, az iparban, a kézműiparban vagy akár az egészségügyi ágazatban a munkavállalók naponta ki vannak téve a szilánkok, szikrák, por, fény, vegyi anyagok, vagy akár ütések okozta veszélyeknek. Egy jó védőszemüveg hatékonyan megelőzi a szemsérüléseket, és legrosszabb esetben megmenti viselőjét a helyrehozhatatlan szemsérülésektől.

A hagyományos védőruházaton és munkaruházaton kívül számos iparágban szükség van arc- vagy szemvédelemre védőszemüveg formájában olyan munkákhoz, mint a famegmunkálás vagy a hegesztés(hegesztőszemüveg). A munkavédelmi szemüvegek különböző modellekben kaphatók a különböző munkaterületekhez, és hatékony szemvédelmet nyújtanak.

Akár teljes szemvédelemként, akár szemüvegviselők védőszemüvegeként, akár arc- és szemvédelemként: a jó védőszemüveg a munkavédelem elengedhetetlen része a védőruházaton keresztül.

Innovatív szemvédelem, biztonság a legmagasabb szinten, optimális funkcionalitás a legjobb minőséggel és vonzó dizájnnal párosulva: Az Agrarzone oldalon kivétel nélkül kiváló minőségű szemvédőt talál. az Ön egyéni védőfelszereléseihez (PPE). Így az Agarzone védőszemüvegével Ön minden helyzetben optimálisan fel van szerelve.

Védőszemüvegek áttekintése:

 • A védőszemüveg lehetővé teszi, hogy veszélyes vegyi anyagokkal és káros anyagokkal, például UV-sugárzással, fénnyel, porral, szilánkokkal, lézerfénnyel vagy mikroorganizmusokkal dolgozzon anélkül, hogy a szeme károsodna.
 • A védőszemüvegeket számos területen használják, de elsősorban a munkakörnyezetben és a sportban. Az Ön munkavédelmi szemüvege alkalmas a megfelelő alkalmazási területre, megtudhatja a védőszemüveg szabványos jelöléséből.
 • A munkavédelmi szemüvegek felhasználási területét bizonyos osztályokba sorolják. Ezek a besorolások a következő kockázati területeket foglalják magukban: Termikus kockázat, kémiai kockázat, mechanikai kockázat és sugárzási kockázat.

A munkavédelmi szemüvegek alkalmazási területei:

 • Gépészet (fémmegmunkálás, hegesztés, lézer, pirotechnika).
 • Kutatás (laboratórium / kémia)
 • Katonai (szilánkok elleni védelem)
 • Orvosi ellátás (röntgen, sebészet, fogászat stb.)
 • Baleseti mentés (tűzoltóság)
 • Szabadidő és sport (napszemüveg / szolárium szemüveg)

Védőszemüveg, teljes látásvédő szemüveg vagy halántékvédő szemüveg: vásároljon szem- és arcvédőt az Agrarzone oldalon.

Védje szemét a megfelelő védőszemüveggel

A védőszemüveg - ahogy a neve is jelzi - megbízhatóan védi a szemet a veszélyektől, és számos olyan munkaterületen kötelező, ahol potenciális veszély áll fenn.

Míg a szabadidős szemüvegeket leginkább szabadidős tevékenységek és sportok során használják, és védelmet nyújtanak a szemnek az időjárás és a por ellen, addig a munkavédelmi szemüvegeket elsősorban szakmai környezetben használják. Az ipari védőszemüvegek hatékony védelmet nyújtanak a szemnek minden lehetséges veszélyforrással szemben, például a por, szemcsék, szilánkok, szikrák vagy anyagok által okozott veszélyek ellen.

A Védőszemüveg állítható kerettel (más néven keretszemüveg) univerzálisan alkalmas számos alkalmazási területre, és megbízhatóan véd a lövedékek vagy részecskék által okozott erős ütőterhelés ellen .

Teljes látást biztosító szemüveg (más néven panorámás teljes látószemüveg vagy laboratóriumi szemüveg) még jobban védett a por és a repülő részecskék ellen. A 180 fokos torzításmentes látómezőnek köszönhetően különösen széles látóteret tesz lehetővé. Így minden tevékenységnél tiszta rálátása van.

Ha a szemen kívül a fejet és a teljes arcot, beleértve a füleket is, védeni kell, akkor a legjobb, ha a G500 fejvédő. A fejtartó fejvédőből, szem- és hallásvédelemből áll, és tökéletes társ a mezőgazdaságban és az erdészetben, amikor az arc és a fülek védelmére van szükség.

Praktikus biztonsági készlet, amely teljes védőszemüvegből, fülvédőből, porvédő maszkból és eldobható ruhából áll, Ön tökéletesen védve lesz munkája során.

A védőszemüvegek típusai a következők:

1. Keretszemüveg:

A keretszemüveg a szem környékét és közvetlen környezetét védi. Ezek a védőszemüvegek fülesekkel rendelkeznek, és vizuálisan hasonlítanak a hagyományos szemüvegek kialakításához.

A keretszemüveg előnyei: Könnyű használat, kényelmes viselet
A keretszemüveg hátrányai: A szem nem optimális védett

2. Teljes látást biztosító szemüveg:

A teljes látószemüveg (más néven panoráma szemüveg vagy laboratóriumi védőszemüveg) a kosaras védőszemüvegek csoportjába tartozik, és egy nagy felületű látószemüvegből áll, amely különösen széles látómezőt tesz lehetővé. A teljes látást biztosító védőszemüvegek nagyon szorosan illeszkednek az arcra, teljesen körülveszik a szem környékét, és tömítéssel vannak ellátva. A tömítésnek köszönhetően a szemüreg teljesen zárt, ezért a védőszemüveg nagyobb védelmet nyújt a levegőben lévő anyagokkal és részecskékkel szemben, mint más védőszemüvegek.

A panoráma védőszemüveg előnyei: a szemek optimális védelme
A panoráma védőszemüveg hátrányai: nehézkes, nem túl kényelmes viselet

3. Arcvédő:

Az arcvédő (más néven arcpajzs), ahogy a neve is mutatja, az egész arcot védi. Így az arcvédő nemcsak a szemet védi, hanem megakadályozza, hogy a repülő anyagok és részecskék a szájba és az orrba kerüljenek.

Az arcvédő előnyei: A szemek, a száj és az orr optimális védelme
Az arcvédő hátrányai: Nehézkes, kevés viselési kényelem.

Mikor kell védőszemüveget viselni?

A megfelelő védőszemüveg kiválasztása minden alkalmazáshoz

A védőszemüvegek vásárlásának talán legfontosabb oka az, hogy milyen célra használják őket. Pontosan miért van szükség ezekre a védőszemüvegekre, és milyen alkalmazási területeken kell használni őket?

Az, hogy melyik védőszemüveg a megfelelő az Ön számára, alapvetően a munkakörnyezet kockázati tényezőjétől függ. A védőszemüveg megvásárlása előtt tisztázni kell, hogy fennáll-e hő-, vegyi vagy mechanikai kockázat, illetve sugárveszély:

1. Hőveszély: Tűz, hő vagy hideg (pl. intenzív hősugárzás vagy forró anyagok fröccsenése) esetén a megfelelő munkavégzés során szükséges egy panoráma látószemüveg vagy egy arcvédő

2. Mechanikai veszély: A mechanikai veszélyt (pl. repülő vagy becsapódó részecskék vagy szilánkok) három különböző erősségi osztályba sorolják:

1. osztály = gyenge: Szemüveget kell viselni
2. osztály = közepes: Szemüveget kell viselni. panoráma látószemüveg szükséges
3. osztály = Erős: Arcvédő feltétlenül szükséges

3. Kémiai veszély: Kémiai és biológiai veszélyek, például repülő folyékony részecskék, maró oldatok vagy más veszélyes anyagok esetén mindig védőszemüveget kell viselni. Teljes látást biztosító szemüveget vagy egy arcvédőt kell viselni. Kémiai veszélyt jelenthetnek az irritáló és maró anyagok, például lúgok és savak, oldott, cseppfolyósított, hűtött vagy sűrített gázok, káros por, mérgező gőzök és keverékek csepegése.

4. Sugárzásveszély: Minden olyan munka esetében, ahol sugárzásveszély áll fenn (pl. UV-, lézer- vagy IR-sugárzás, ívhegesztés, gázhegesztés), egy keret védőszemüveg, teljes látást biztosító védőszemüveg vagy egy arcvédő viselése fontos.

A védőszemüvegek tisztítása és tárolása

A védőszemüveg élettartama elsősorban ettől a két tényezőtől függ:

 1. Tisztítás: Tisztítsa meg a védőszemüveget puha ruhával és tisztítóvízzel. Ideális esetben hétfőnként egyszer tisztítsa meg védőszemüvegét egy közönséges háztartási fertőtlenítőszerrel.
 2. Tárolás: A védőszemüveget a legjobb hűvös, sötét helyen tárolni. Védje a védőszemüveget a közvetlen napfénytől és a csiszoló tisztítószerektől.

Megfelelő ápolás és tárolás mellett a szemüveg akár 2 évig is hatékony védelmet nyújt, amíg új szemüveg vásárlását nem fontolja meg.

További tartozékok az egyéni védőfelszereléséhez

Sokféle foglalkozási tevékenység nélkülözhetetlenné teszi az egyéni védőfelszerelés (PPE) használatát. Akár az építkezéseken, akár az ipari szektorban vagy a mezőgazdasági tevékenységekben: Az egyéni védőfelszereléssel megvédi magát a biztonságát és egészségét fenyegető veszélyektől.

Az Agrarzone oldalon a kiváló minőségű védőfelszerelések átfogó választékát találja, amellyel minden helyzetben hatékonyan védekezhet:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztorok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.