Hatékony nyestriasztó: elűzi a nyesteket a háztól, padlástól és az autótól.

Ha a nyest egyszer már kényelembe helyezte magát a házban, a padláson vagy az autóban, nehéz újra megszabadulni tőle.

Kábelek, zaj, környezetszennyezés - a nyestek megzavarják a házak lakóit az álmukban, és megbénítják az autókat. Itt megtudhatja, hogyan lehet sikeresen elűzni vagy elkapni a nyesteket.

A nyest elleni védekezéshez szükséges termékek az Agrarzone oldalon:

Nyest riasztó spray:

Nyest élő csapda:

Vásároljon itt hatékony vadvédelmi kerítést a nyestek ellen!

A nyest fertőzöttség felismerése:

A nyest jelenlétét általában nem veszi észre azonnal, mert a nyestek éjszakai életmódot folytatnak. Ha lefekvéskor a padlásról tapogatást, kaparászást vagy nyikorgást észlel, akkor lehet, hogy egy nyest fészkelte be magát az otthonába.

A nyest jelenlétének jelei:

  • Zajok a padlásról (kaparászás, tapicskolás, nyikorgás)
  • Ürülék és vizelet nyomai a padláson
  • Hullák maradványai (pl. döglött madarak, békák vagy rágcsálók maradványai)
  • Kellemetlen szag a padlásról
  • Megrágott tetőszigetelés vagy vezeték
  • Alagutak a tetőszigetelésben

Miért fészkelnek a nyestek a tető alatt?

A nyestek a kultúrakövetők közé tartoznak, ezért szeretnek az ember közelében élni. Az ember közelsége rendszeres táplálékot és biztonságos visszavonulási lehetőséget biztosít a nyesteknek. A nyestek mesterei a mászásnak, és a védett padláson fészkelnek legszívesebben. A nyesteknek nincs szükségük túl nagy nyílásra ahhoz, hogy behatoljanak a belsejükbe - néhány centiméter is elég nekik.

Tudtad? A nyestek szeretnek egyszerre több házban is fészkelni a padláson. Ha egy ideje nem hallottál a nyestről, ne örülj túl hamar: lehet, hogy egyszerűen csak egy másik padláson van, és nagy valószínűséggel vissza fog térni hozzád. Tervezzen meg egy hatékony nyestriasztási stratégiát, hogy végleg megszabaduljon a kártevőtől.

Ezekkel a módszerekkel hatékonyan távol tarthatja a nyesteket

Ha a nyest egyszer megtelepedett, nehéz megszabadulni tőle.

Még mindig működnek ezek a nyestriasztó módszerek:

1. Zárja le a bejáratokat: Ellenőrizze a padlást, hogy nincsenek-e rajta nyestbejáratok, és gondosan zárja le azokat. Javítsa meg a tető szigetelését. A nyest akár 5 cm-es lyukakba is bejuthat!

2. űzze el a nyesteket nyest-riasztó spray-vel: A nyest szaglása nagyon jól fejlett. Az Agrarzone weboldalon hatékony nyestriasztó spray-t találhat. A nyestriasztó spray sikeresen megakadályozza, hogy az állat megtelepedjen a kezelt területeken, például padlásokon vagy a motorháztető alatt. A riasztó spray úgy működik, mint egy láthatatlan illatkerítést hoz létre. A nyesteket, patkányokat és más vadon élő állatokat elriasztja az illat.

Hatékony nyestriasztó spray az Agrarzone oldalon:

3. Nyestek befogása élő csapdákkal: Az élőcsapda ideális a nyestek biztonságos és az állatokat nem bántó befogására. A robusztus fémháló közvetlen rálátást biztosít az állatcsapdára anélkül, hogy veszélybe sodorná magát vagy a csapdába esett állatot. Egy húsdarabbal csalogassa a nyestet az élő csapdába. A csapdába esett nyestet helyezze messze a birtokától. A nyest egyébként szagnyomokon keresztül tér vissza a házhoz. Tisztítsa meg nagyon alaposan a padlást és a nyest bejáratát, különben a nyest szagnyomai miatt a fajtársak újra megtelepednek a padláson.

Kérjük, vegye figyelembe: A nyesteket Németországban csak megfelelő engedéllyel lehet vadászni és befogni.

Vásároljon robosztus nyestcsapdát, élő csapdát az Agrarzone oldalon:

4. Tartsa távol a nyesteket vadvédelmi kerítéssel: A vadvédelmi kerítés, amely távol tartja a nyesteket, különösen népszerű a mezőgazdaságban a baromfi és a kisállatok védelme érdekében. A vadvédelmi kerítés (más néven szarvaskerítés vagy vadvédelmi háló) egy elektromos kerítés, amelyet a vadon élő állatok, például rókák, gímszarvasok, vaddisznók, farkasok és más vadállatok távoltartására használnak. A vadvédelmi kerítéssel állatai védve vannak ezekkel a támadókkal szemben.

5. Használjon bevált házi gyógymódokat:

A nyest nagyon hangérzékeny állat. Ha a padláson elhelyezünk egy rádiót, és éjjel-nappal működtetjük, sikeresen elűzhetjük a nyestet. A padláson elhelyezett kutya- vagy macskaszőr, illetve illatával átitatott ruhák szintén távol tarthatják a nyestet az otthonától.

Nyestek az autóban:

A házban lévő nyestek általában csak kellemetlenséget okoznak - az autóban keletkezett nyestsérülés viszont nagyon költséges és veszélyes lehet.

A nyestek előszeretettel rágcsálják a kábeleket és tömlőket, különösen a hűtőfolyadéktömlőket: ha túl későn veszi észre a megharapott tömlőt, túlmelegedés miatti motorkárosodás lehet a következmény.

Tudta: A nyesteket vonzza a motor hője, ezért előszeretettel másznak be a járművek motortérbe.

Nyestelhárító: Mi segít a nyestek ellen az autóknál?

A nyestek visszatérők. Ha az Ön autóját már megrongálta egy nyest, sajnos további károkozásra kell számítani. A nyestek az autót saját területükként jelölik meg, és ezt követően más nyestfajok is megjelölik, hogy saját szagnyomokat hagyjanak a motortérben. Az illatnyomok eltávolításának legjobb módja egy alapos autó- és motormosás. Ezenkívül a garázst vagy a parkolót is alaposan meg kell tisztítaniuk. Rendkívül hatékony módszer, ha a motortérben a nyestek számára kellemetlen, taszító illatanyagot helyezünk el, vagy a motortérbe nyest elleni spray-t fújunk.

Vásárolja meg a hatékony nyestriasztó sprayt az Agrarzone oldalon:

Az Ön előnyei az Agrarzone webshopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítást követő 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.