Lovaglósisak és lovagló sapka gyerekeknek, hölgyeknek és férfiaknak

A lovassisak a lovassportban ugyanolyan nélkülözhetetlen, mint a labda a futballmeccsen. A lovas alapfelszerelésének a lovaglósisakkal kell kezdődnie, és a lovaglócsizmával kell végződnie. Egyrészt a sokféle modellben kapható lovaglósisakok teszik teljessé a lovas felszerelését, másrészt a lovaglósapka, védő tulajdonságainak köszönhetően, megvédi a fejet esés vagy alacsonyan lógó ágak okozta baleset esetén. Nálunk nagy választék van férfi, női és gyermek bukósisakokból neves gyártóktól, így itt megtalálhatja az optimális bukósisakot.

Annak érdekében, hogy lovaglás közben optimálisan védje a fejét, a legfontosabb pontokban összefoglalva segítséget nyújtunk a vásárláshoz, hogy megvásárolhassa a megfelelő lovaglósisakot:

 1. A megfelelő sisakméret kiválasztása
 2. A sisak megfelelő illeszkedése
 3. Figyeljen a minőségi és biztonsági előírásokra (CE, VG1)
 4. Lovaglósisak optika és design
 5. Lovaglósisak élettartama

1. Mérje meg a fejkörfogatot és a sisak méretét helyesen

A szükséges méret meghatározásához mérje meg a fejkörfogatot egy mérőszalaggal. A megfelelő sisakméretek a cm-ben megadott látszólagos értékhez vannak rendelve. Ha az Ön által mért érték két méret között van, a legjobb, ha mindkét szomszédos méretet megrendeli, majd visszaküldi az egyik sisakot.

Reithelm Größen Übersicht

Hogyan mérhetem meg a fejkörfogatomat?

 1. A mérőszalagot vízszintesen a fej körül, körülbelül egy centiméterrel a szemöldök és a fülek felett helyezzük el.
 2. A mérőszalagnak szorosan illeszkednie kell, de nem szabad bevágnia.
 3. A fej kerületét ott tudjuk leolvasni, ahol a mérőszalag összeér.

2. A bukósisak helyes illesztése

A bukósisak a lovas alapfelszerelésének fontos része, és védelmet nyújt a súlyos sérülések ellen esés esetén. A jó illeszkedés és a szabványos biztonság mellett a bukósisak kényelme is nagy szerepet játszik. A bukósisak gyakran az egyetlen védelmet jelenti baleset esetén, ezért még fontosabb, hogy megfelelően illeszkedjen, és megfelelően legyen beállítva. A méretre állítható bukósisakok, amelyek a fej hátsó részén található állítókerékkel (opcióként) elég könnyen beállíthatók, különösen alkalmasak gyermekeknek szánt bukósisaknak . Így egy megfizethető árú lovaglósisakot vásárolhat, amely 1-2 évig jól fog illeszkedni gyermekéhez.

Természetesen Önön múlik, hogy akar-e sisakot viselni vagy sem. Számos pályán, versenyen, tájékozódási lovagláson és egyéb szervezett lovas rendezvényen kötelező a lovaglósapka viselése, és itt nem vehet részt minősített lovaglósisak nélkül. Ezért még a legjobb lovasnak a legnyugodtabb lovon is használnia kell sisakot, mert "Ha van eszed, védd meg!".

Függetlenül attól, hogy kedves lovainkkal mindig adódhatnak váratlan helyzetek, a lovaglósisak és a biztonsági mellény megvédi Önt a súlyos sérülésektől.

Állítsa be megfelelően a sisakot:

 • Állítsa be a sisakot a fejéhez a fokozatmentesen állítható Disc System kerék segítségével.
 • Az állszíjnak a lehető legszorosabbnak kell lennie. Ha túl laza, a sisak elcsúszhat.
 • Az oldalsó pántok (az Y-pánt) akkor illeszkednek megfelelően, ha a felső pántok a fülcimpa alatt keresztezik egymást.
 • A teljes pántolás szorosan be van állítva

A bukósisak megfelelően illeszkedik, ha

 • ... kényelmes és szoros, de nem szorít
 • ... egyenletesen illeszkedik a fejre és nem csúszik el
 • ... a fej és a sisak között nincs hely egy ujjnak sem.

Tipp: Amikor megrázza a fejét, a sisak nem csúszhat el.

3. Új VG1 sisakvizsgálati szabvány és CE-jelölés

Lovas sisakjaink mind megfelelnek a jelenleg érvényes VG1 01.040 2014-12, röviden VG 1 szabványnak. Ezzel a szabvánnyal a lovas sisakokra vonatkozó szabályok szigorodtak, és előrelépés történt a sisakok anyagában és felépítésében.

A sisakburkot többek között az alábbi kritériumok szerint vizsgálják:

 • Sokk-elnyelési vizsgálat a homlokon, a fej oldalán és a tarkón
 • Behatolási teszt
 • Stabilitási vizsgálat
 • Ejtési magasság
 • Erőpróba az állszíjjal kapcsolatban
 • Csupaszítási teszt
 • A sisak rugalmassága
 • Látómező
 • Szintetikus vastagság

A VG1 szabvány szerint a sisaknak mostantól 1,80 m-es esési magasságot kell kibírnia, és a műanyagnak 4-5 mm-rel vastagabbra kell habosítani. Ezért az új lovaglósisakok gyakran kicsit terjedelmesebbnek tűnnek. Az állvédő, mint ahogyan az a múltban szokásos volt, ma már nem megengedett, mivel ez esés esetén állkapocscsonttöréshez vezethet.

Meddig van még érvényben a VG1? Valójában már egy új szabványról folyik a vita. Elvileg azonban követi a VG1 követelményeit. Az apró módosításoktól és az új színektől eltekintve a motorosok továbbra is megkapják a jól bevált és jól ismert modelleket. Ha tehát új lovaglósisakot szeretne vásárolni, nyugodt lelkiismerettel megteheti, mert különböző nézeteltérések miatt az új szabványt határozatlan időre elhalasztották.

4. A lovaglósisak tartóssága

A lovaglósisakok tartóssága lejárati idővel rendelkezik.

Általánosságban elmondható, hogy a bukósisakot 5 évente le kell cserélni, még akkor is, ha kívülről makulátlannak tűnik. Ennek oka a belső anyag, amely idővel törékennyé válik, és már nem képes olyan hatékonyan elnyelni az ütést. A lovas feje már nincs maximálisan védve. Egy polikarbonát sisakot 3-4 évente, egy üvegszálas vagy karbon sisakot pedig 5-6 évente kell lecserélni . A döntő tényező itt nem az évek szerinti használat, hanem a sisak gyártási dátuma.

Ha a lovas elesett, vagy a sisakot nagyobb ütés érte, azonnal cserélje ki a sisakot.
Egy ilyen nagy ütközés után nagyon valószínű, hogy a belső sisakban apró mikrorepedések keletkeznek. Ezek gyakran nem láthatóak, de jelentősen rontják a bukósisak biztonsági funkcióját. Egy újabb baleset esetén a bukósisak már nem tudja garantálni a maximális funkcióját.

Az olyan káros tényezőknek való kitettség, mint az időjárási körülmények, a hőmérséklet-ingadozás vagy a napfény szintén tartósan károsíthatja a bukósisakot. Védje sisakját optimálisan, ha a fejvédőt védőhuzatban szállítja vagy sisaktáskában tárolja, hogy elkerülje a karcolásokat és a szennyeződéseket.

5. Lovagló sisak dizájn kiválasztása - divatos modellek flitterekkel, bőrrel vagy bársonnyal

A megfelelő lovas sisak kiválasztásában fontos szerepet játszik az illeszkedés, a dizájn és a kényelem. A lehető legnagyobb biztonság mellett a modern, innovatív sisakoknak vizuálisan is csillogniuk kell, hogy mindig jól nézzen ki a nyeregben. Termékeinkkel nem kell döntenie a biztonság és az dizájn között, hanem mindkettőt egyesítve találja meg egy kiváló minőségű lovaglósisakban. Nagy választékunk különböző színek, formák, anyagok és díszítések tesznek minden sisakot igazi szemet gyönyörködtetővé.

A felhasználási területtől és a lovas szakágtól függően apró, finom különbségek vannak a forma és a kialakítás tekintetében: a klasszikus lovas sisakokat ugró-, szabadidős, vadász- és dresszúralovagláshoz használják, míg a katonai sisakokat a díjlovagláshoz. A katonai sisak főként abban különbözik a klasszikus lovaglósisakoktól, hogy nincs merev sisakvászon.

A flitteres lovaglósisakok különösen figyelemfelkeltőek: a BUSSE és Covalliero modelleknek elegáns csillámos betétek adják meg az eleganciát.

A lovaglósisakok csillogó díszítéseinek választéka az extravagáns csillogó díszítésektől a diszkrétebb, kövekkel díszített lovaglósisakokig terjed.

Lovas sisakok és lovaglósapkák online vásárlása

A lovaglósisak védi a lovas fejét. Akár szabadidős lovas, akár versenyen vagy napi edzésen - a bukósisakok nélkülözhetetlenek. Hogy segítsünk megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb lovaglósisakot, a jól ismert gyártók lovaglósisakjainak széles választékát kínáljuk. A megbízható lovaglósisak mellett a hozzá illő lovaglónadrág, lovaglódzseki, lovaglókesztyű és lovaglócsizma teszi teljessé a vonzó felszerelést. Kedvező ajánlatainkkal a lovassport körül a lehető legjobb harmóniát teremti meg ló és lovas között, és szenzációs megjelenést biztosít.

Az Ön előnyei a Agrarzone Online Shopban:

Ingyenes visszatérés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt lovaglósisak mégsem az Ön számára megfelelő, a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Gyors szállítás: Ausztriába és Németországba történő szállítás esetén 1-3 munkanapon belül megkapja megrendelését.