Hallásvédelem: füldugók és fülvédők zajos környezetben.

Munkahelyi zaj, hangszórókból szóló zene, magas zajszint a közlekedésben: a világ rendkívül zajos, és érzékeny hallásunk nem erre van kitalálva. Ha meg akarja előzni a zaj okozta halláskárosodást, megfelelő hallásvédelmet kell használnia. A hallásvédelem az egyéni védőfelszerelés része, és kötelező, ha a potenciális veszély megköveteli.

Sok modern munkahelyen a magas zajszint a mindennapi munkavégzés része. A hallásunkat azonban nem ilyen magas zajszintre teremtették, hanem a hallásunkat az evolúció a természetben való életre teremtette.

A túlzott zajszint elleni biztonságos védekezéshez érdemes hallásvédelmet alkalmazni füldugó vagy kengyeles hallásvédő vagy kapszulás hallásvédő formájában. A hallásvédelem az egyéni védőfelszerelés része, és a védőszemüveghez, a védősisakhoz és a védőruházathoz hasonlóan kötelező, ha a potenciális veszély megköveteli.

Miért olyan fontos a hallásvédelem?

A hallásunk rendkívül értékes és a fül nagyon érzékeny érzékszerv. A legtöbb ember természetesnek veszi a hallást. A fül rövid távú, de rendszeres túlterhelése azonban jelentős károsodáshoz, sőt hallásvesztéshez is vezethet. A zaj okozta halláscsökkenés ritkán jelentkezik egyik napról a másikra. Idővel és a veszélyes zajnak való védtelen kitettség révén sokkal inkább felhalmozódik. A tartósan túlzott zajszint nemcsak halláskárosodáshoz vezethet, hanem számos más egészségügyi állapotot is okozhat.

Ahhoz, hogy továbbra is élvezhessük az életben a hangok teljes spektrumát, a fülünknek szüksége van hallásvédő felszerelésre. A hallásvédelem biztosítja a biztonságos munkavégzést zajos környezetben.

Jó tudni: A munkáltatónak már 80 dB(A ) értéktől megfelelő hallásvédelmet kell biztosítania, mivel az érzékeny hallósejtek visszafordíthatatlan károsodása már ettől az értéktől lehetséges. A munkahelyen 85 db(A)- tól kell hallásvédőt viselni.

Hallásvédelem a Agrarzone oldalon: professzionális füldugók és hallásvédők online vásárlása

A munkavédelem szakembereként az Agrarzone számos hallásvédelmi modellt kínál különböző kivitelben és jó SNR (jel-zaj arány) csillapítási értékekkel.
A weboldalon átfogó választékot talál a különböző hallásvédelmi megoldásokból alig látható füldugók, kengyeles füldugók és kapszulás füldugók formájában.

Függetlenül attól, hogy milyen hallásvédőt választ, az Agrarzone termékeit szakértők fejlesztették ki, megfelelnek a DIN EN 352 szabványnak, és professzionális védelmet nyújtanak a túlzott zajszint ellen.

A hallásvédelmi megoldások széles választéka az Agrarzone oldalon:

A leggyakrabban használt hallásvédelmi megoldások a következők hallásvédő füldugók egyszeri használatra. Az olcsó és kényelmes füldugók praktikus 10 darabos készletben kaphatók.

Zsinóros hallásvédő: előformázott, 3 karimájú füldugókkal rendelkezik, amelyek különösen kényelmesek a fül számára. Rugalmas és szuper kényelmes: a füldugók kellemes kényelmet biztosítanak a hallójáratban. Az elvesztés veszélye hatékonyan csökken a két füldugót összetartó zsinórnak köszönhetően.

Egy különösen könnyű kengyeles hallásvédelő praktikus, mert gyorsan fel- és levehető. Ezenkívül a fülvédő különösen kényelmes, és használaton kívül a nyakában is hordható.

Szeretsz zenét hallgatni munka közben? Akkor próbáljon ki egy rádiós hallásvédőt.

Kapszulás fülvédővel Ön ideálisan védett zajos környezetben. A szintfüggő fülvédő hangszigeteléssel viszont ideális, ha beszélgetni szeretne a környezetével. Mikrofonnal felszerelve még zajos környezetben is optimálisan kommunikálhat környezetével.

Szüksége van egy biztonságos és rugalmas hallásvédőre, amelyet könnyen magával vihet? Akkor javasoljuk az egyik összecsukható hallásvédőt állítható fejpánttal.

A gyermekeknek különösen biztonságos hallásvédelemre van szükségük számos mindennapi helyzetben, például zajos környezetben való tanuláskor, de zajos szabadidős tevékenységek során is, például zenei és sporteseményeken, valamint a szülők kíséretében barkácsolás közben: hallásvédelem gyermekek számára.Milyen típusú hallásvédők léteznek, és mikor milyen hallásvédőt kell viselni?

A piacon hatalmas választék van különböző hallásvédelmi modellekből, amelyek kialakításukban, funkciójukban és anyagukban különböznek egymástól. Az alkalmazási területtől vagy az elvégzendő munkától függően különböző hallásvédők használata ajánlott:

Hallásvédő füldugók használata ajánlott:

 • Folyamatosan magas zajszintű munkaterületekre
 • Ha túlzott izzadás tapasztalható a fülvédővel
 • Ha egyéb egyéni védőfelszerelést kell viselni (pl. fejvédő, szemvédő, légzésvédő stb.).
 • Ha forgó esztergák közelében dolgozik, ne használjon zsinórfüldugót

Kengyeles füldugók használata ajánlott:

 • Folyamatosan magas zajszintű munkaterületekre
 • Ha túlzott izzadás lép fel, használjon fülvédőt
 • Ha egyéb egyéni védőfelszerelést kell viselni (pl. fejvédő, szemvédő, légzésvédő stb.).
 • Rövid ideig tartó, hangos zajnak való kitettség esetén, amikor a hallásvédő gyakori fel- és levétele szükséges.

Kapszulás fülvédő használata ajánlott:

 • Rövid ideig tartó, hangos zajnak való kitettség esetén, amikor a hallásvédő gyakori fel- és levétele szükséges
 • Ha a füldugó nem viselhető (pl. túl szűk hallójárat miatt)
 • Hajlamos a hallójárat- és fülgyulladásra vagy egyéb intoleranciára
 • Ha jó zajérzékelésre van szükség, nem szabad nagy csillapítású fülvédőt használni

Ez az a 10 dolog, amit figyelembe kell vennie, amikor hallásvédelmi eszközt vásárol:

1. Nyomás:

A hallásvédelem túlzott nyomása kellemetlenné teheti a viselését. A nyomás a füldugó méretén alapul a hallójárat méretéhez képest. A fejpánt nyomása biztosítja, hogy a füldugók jól szigeteljenek. Ideális esetben többféle hallásvédő modellt kellene hosszabb ideig kipróbálnia, hogy eldönthesse, melyik hallásvédő a kényelmes az Ön számára.

2. Méret:

A szaküzletekben többféle méretben kapható, így olyan hallásvédőt választhat, amely elég szorosan illeszkedik, de mégsem kényelmetlen. A kisebb füllel és következésképpen kisebb hallójárattal rendelkező emberek számára kisebb előformázott füldugók jobb a használatban, mint a nagyméretű, nem flexibilis fülvédők.

3. Kényelem és súly:

Ha a füldugót naponta többször is visszahelyezik, a hallásvédelem puhasága fontos szempont lehet. Ideális esetben a hallásvédőnek puha PU-habból kell készülnie, amely többszöri használat után is jól érezhető a fülben.

A fülvédő vásárlásakor a súlyt is nézze meg. A jobban szigetelő fülvédők általában nagyobb, nehezebb kapszulákkal rendelkeznek. Így a jobb szigetelő tulajdonságokkal rendelkező hallásvédők nem olyan kényelmesek, mint a könnyű fülvédők. Egy könnyebb fülvédő modellel a viselője hallja a fontos környezeti hangokat, és nem kell feláldoznia a kényelmet. Így viselése kényelmes lesz, amíg Ön magas zajszintnek van kitéve. Továbbá kengyeles hallásvédők könnyű alternatív megoldást jelentenek a nehéz fülvédők helyett.

4. Hőmérséklet:

Ha párás és meleg környezetben dolgozik, akkor a fülvédő általában nem sokáig kényelmes. Másrészt, amikor szeles és hűvös környezetben dolgoznak, a fülvédőket gyakran előnyben részesítik más hallásvédelmi modellekkel szemben. A könnyű megoldásoknak köszönhetően, mint például a mosható, újrafelhasználható füldugók vagy a könnyű kengyeles füldugók növelheti a kényelmet a hőviszonyoktól függően. Ezenkívül ezek a hallásvédelmi modellek különösen könnyen tisztíthatók és higiénikusan viselhetők.

5. Tisztítás:

Ha piszkos környezetben dolgozik, vagy munkakesztyűt visel a munkahelyén, a kényelmes fogantyúval ellátott, önformázó, újrafelhasználható füldugók segítenek abban, hogy a füldugók minden alkalommal higiénikusak maradjanak. Az ilyen szárral vagy fogantyúval ellátott füldugókat nem kell a behelyezés előtt előformázni, így a dugók hatékonyan védettek a szennyeződésektől.

6 Tárolás:

A praktikus tárolódoboz segítségével higiénikusan és tisztán tarthatja hallásvédelmi eszközeit két munka között. Az újratölthető füldugóadagolók szintén praktikusak, így a dolgozók mindig tiszta hallásvédelmet használhatnak.

7. Könnyű használat:

Ha hallásvédőt visel, előfordulhat, hogy más védőfelszerelést, például fejvédőt, szemvédőt vagy légzésvédőt is viselnie kell. A megfelelő védelem biztosítása érdekében a hallásvédelem kiválasztásakor meg kell győződnie arról, hogy az egyéni védőfelszerelés egyes elemei illeszkednek egymáshoz.

Az Ön hallásvédelmének is illeszkednie kell a munkakörnyezethez. Poros és piszkos környezetben a mosható füldugóknak több értelme van, mint a fülvédőknek. Az élelmiszeriparban viszont a fémdetektálható füldugók előnyösebbek, mivel így elkerülhető az élelmiszerek szennyeződése a hallásvédő által.

8. Gyakori újrafelhasználás:

Ha rendszeresen gyorsan le kell vennie és vissza kell tennie a hallásvédelmet, az önformáló vagy kész fülvédő különösen időtakarékos és praktikus. Ha az Ön munkakörnyezetében sisakot és védőszemüveget is megkövetelnek, akkor sisakra szerelt fülvédő. kényelmes védőszemüveggel ideális a használathoz.

9. Csillapítás:

A megfelelő hallásvédelem optimális egyensúlyt biztosít a zajcsillapítás és a környezettudatosság között. Alacsony zajszintű (pl. 80 dB alatti) környezetben a nagy csillapítású hallásvédők túlzott védelmet és ezáltal a hallás és a beszéd képességének nemkívánatos korlátozását eredményezik.

10. Kommunikáció:

Megfelelő hallásvédelem viselése esetén a zaj kellemesebb hangerőre csökken. Ezen a hangerőn a fülünk normálisabban és kisebb torzítással képes feldolgozni a zajt, a beszédet és a fontos figyelmeztető hangokat. Ennek megfelelően ne legyen túl nagy és ne legyen túl kicsi a zajcsillapítás, hogy Ön érzékelni tudja a fontos környezeti hangokat, vagy kommunikálni tudjon másokkal. Az előírás szerint viselt megfelelő hallásvédő megfelelő védelmet nyújt a zaj ellen, ugyanakkor biztosítja a megfelelő szintű kommunikációt.

További tartozékok az egyéni védőfelszereléséhez:

Sokféle foglalkozási tevékenység nélkülözhetetlenné teszi az egyéni védőfelszerelés (PPE) használatát. Akár az építkezéseken, akár az ipari szektorban vagy a mezőgazdasági tevékenységekben: Az egyéni védőfelszereléssel megvédi magát a biztonságát és egészségét fenyegető veszélyektől.

Az Agrarzone oldalon a kiváló minőségű védőfelszerelések átfogó választékát találja, amellyel minden helyzetben hatékonyan védekezhet:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztorok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.