Vásároljon prémium minőségű bio szarvasmarha takarmányt online az Agrarzone oldalon.

A fajoknak megfelelő és egészséges bio szarvasmarhatakarmányunk optimális alaptakarmány borjak, szarvasmarhák és tehenek számára. A régió legjobb minőségű alapanyagaiból készült bio szarvasmarhatakarmányunk a legjobb tej- és húsminőség alapköve.

A fajoknak megfelelő és ízletes bio szarvasmarhatakarmányunkat szakértők fejlesztették ki, és a gazdák, tejtermelők és szarvasmarhatenyésztők már évek óta sikeresen használják. Gazdag bio szarvasmarha-takarmányunk lenyűgöző minőségével és természetességével, amely minden szarvasmarhának jól esik. A magas takarmányminőséget a legmagasabb minőségű nyersanyagok és szigorú ellenőrzések garantálják. Azáltal, hogy csak a régióból származó nyersanyagokat dolgoznak fel, a szállítási távolságok is rövidek maradnak, és a regionális mezőgazdaság megerősödik.

Attól függően, hogy borjúnevelésről, tejhasznú szarvasmarhatartásról vagy szarvasmarha-hizlalásról van szó, az állatok takarmányozásánál különböző szempontokat kell figyelembe venni. Ezen az oldalon a borjak, tejhasznú szarvasmarhák és húsmarhák takarmányozásával és tartásával kapcsolatos gyakorlati tanácsokat szeretnénk adni. Szívesen adunk tanácsot a megfelelő biotakarmányok kiválasztásában vagy a 800 kg-os vagy annál nagyobb súlyú állatok számára saját keverék összeállításában. Állati takarmányunk 25-30 kg-os zsákokban vagy 800 kg-os raklapon kapható. Nagyobb mennyiség esetén szívesen készítünk Önnek egyedi ajánlatot!

Az oldal áttekintése:

 1. Szarvasmarha etetés és borjú etetés Ausztriából származó bio szarvasmarha takarmányokkal
 2. Bio borjútáp - Tippek az egészséges borjúneveléshez
 3. Bio tejhasznú szarvasmarha takarmányozás:
  - Tippek az optimális bio tejhasznú szarvasmarha takarmányozáshoz
  - Hogyan növelheti a tejprofitot
  - Mit kell szem előtt tartani a bio tejhasznú szarvasmarha tartásakor?
 4. Bio szarvasmarha hízlalási takarmány - Tippek az optimális bio szarvasmarha hízlalási takarmányozáshoz
 5. Hasznos termékek a következők számára Bio szarvasmarha-tenyésztés

1. Szarvasmarha etetés és borjú etetés bio szarvasmarha takarmányokkal Ausztriából

Az Agrarzone webáruházában a legjobb minőségű ökológiai szarvasmarha takarmányt kapja borjak, tejhasznú szarvasmarhák és szarvasmarha hízlaláshoz. A szarvasmarha-takarmánykeverékeinkhez használt összes nyersanyagot a régióban termesztjük. A takarmánytermelés minőségének és fenntarthatóságának biztosítása érdekében különösen fontos, hogy a régióbeli gazdák felelősségteljesen gazdálkodjanak, és ne legyenek hosszú szállítási útvonalak. Szigorú minőségellenőrzések biztosítják takarmánykeverékeink tartósan jó minőségét. Így az Ön állatai egészségesek maradnak, az Ön vállalkozása pedig sikeres marad!

Göweil Malom - BIO keverék takarmánygyár és BIO malom

A Göweil kiváló minőségű ökológiai szarvasmarha-takarmányt állít elő, és minőségi prémium takarmányairól ismert.

A Göweil prémium márka szarvasmarha-tápjait a legújabb eredmények és szigorú irányelvek alapján állítják elő. A bio szarvasmarha-takarmányt Felső-Ausztriában, saját malmunkban állítjuk elő a "Bio Austria Futter" szabvány szerint (az Osztrák Biológiai Szövetség irányelvei). A Göweil állateledelekkel Ön és az állatai mindig biztosak lehetnek abban, hogy nem bízza a véletlenre a takarmányozást.

 • Kiváló minőségű takarmányok a legfrissebb eredmények és szigorú irányelvek szerint
 • Évtizedes tapasztalat 1952 óta
 • A "Bio Austria Futter" szabvány szerint tanúsított prémium bio takarmányok

Az Agrarzone weboldalon kiváló minőségű, borjaknak, tejhasznú teheneknek és hízómarháknak szánt koncentrált takarmányt talál. A Göweil bio tejhasznú szarvasmarha takarmánya, valamint a bio borjú takarmánya tanúsítottan bio, és tökéletesen alkalmas az Ön biofarmjához. Szívesen elküldjük Önnek a gazdaságára vonatkozó ökológiai tanúsítványt, ha szükséges.

2. Bioborjú takarmány - Tippek az egészséges borjúneveléshez

Tipp 1: Kolosztrum

Hogy egy borjúból közönséges tejhasznú tehén lesz-e vagy termelékeny, nagy teljesítményű tehén, az élet első néhány hetében, vagy közvetlenül a születés után dől el.

A döntő tényező a kolosztrum minősége és mennyisége, amelyet az újszülött borjú közvetlenül a születése után megiszik. Mi az a kolosztrum? A kolosztrum olyan tej, amelyet az anyatehén röviddel a borjú születése után fej meg. A borjak a születés után néhány órával már lebontották az immunanyagok nagy részét. A nagy mennyiségű kolosztrum biztosítja a fiatal borjú optimális ellátását a születés után, mivel a kolosztrum vitaminokban, fehérjében, ásványi anyagokban, enzimekben, aminosavakban és antitestekben gazdag.

A siker receptje: közvetlenül az ellés után adjon az újszülött borjúnak minél több kolosztrumot (legalább 2 litert), és ezzel segítse elő a leendő tejhasznú tehén vagy hízó tehén egészségét és fizika teljesítményét!

Tipp 2: Tejpótló

A borjaknak szánt kiváló minőségű tejfehérje és tejpor lehetővé teszi a borjú szerveinek optimális fejlődését, és az állat sejtanyagcseréjét az elkövetkező évekre pozitívan befolyásolja.

Tipp 3: Intenzív borjútáplálás

A "metabolikus programozás" szakkifejezés a borjú intenzív takarmányozásának jelentős előnyeit írja le az élet első heteiben. Az élet első heteiben a fiatal borjak anyagcseréjét a borjú fajtájához igazított, megfelelő borjútáp alakítja. A borjú etetésének intenzitása és típusa nemcsak a borjú fizikai állapotát és egészségét befolyásolja, hanem a későbbi hizlalási vagy tejhasznú tehénként nyújtott teljesítményét is.

Tipp 4: A bendő elősegítése koncentrátummal

A borjú bendőjének fejlődését nagyon jól lehet elősegíteni egy jól átgondolt takarmányozási koncepcióval, amely alaptakarmányokból (szalma, széna) és koncentrátumkeverékből áll. Biztosítson borjának már a kezdetektől fogva ízletes és egészséges bio borjútápot és a legjobb szénát, és serkentse a bendő fejlődését.

3. Bio-tejhasznú tehéntáp - a tejhozam optimalizálása a vitalitás és táplálkozás révén

A tejhasznú tehén hosszú élettartama a jó genetika, az állat igényeit optimálisan kielégítő tejtermelés, a tejhasznú tehenek egészséges bio-tejhasznú tehéntápja és az ezzel járó magas tejhozam révén - az egészséges tejhasznú tehenek meghatározóak egy bio-tejgazdaság magas igényei és sikere szempontjából. Csak az állatokhoz igazított, egészséges ökológiai tejhasznú szarvasmarha takarmányozással és optimális istállókezeléssel lehet kihasználni a tejhasznú szarvasmarha genetikai előnyeit és jó tejminőséget elérni.

Tippek az optimális tejhasznú szarvasmarha bio takarmányozáshoz:

 • Sokoldalú takarmányadagok elegendő nyersrosttal, például szalmával vagy szénával
 • Kiegészítő takarmányozás fehérjében gazdag zöldtakarmánnyal és/vagy energiában gazdag, egészséges, bio-tejtermelő szarvasmarha koncentrátummal
 • A bendő védelme érdekében a szarvasmarhák takarmányát több takarmányadagra ossza el
 • tejhasznú szarvasmarha bio takarmányt keverjük össze zöldtakarmánnyal
 • Biztosítsa a fehérjepótlást a takarmányon keresztül kiváló minőségű, fehérjében gazdag tejhasznú szarvasmarha bio takarmányokkal
 • Az adagokat (nyári és téli adagok) lassan változtassa. A bendőbaktériumoknak körülbelül 3 hétre van szükségük, hogy alkalmazkodjanak a változásokhoz
 • A táplálási hibák hasmenést okozhatnak. A tehén egészségének elősegítése speciális biológiai kiegészítő takarmányokkal
 • Gyakori takarmánybemutatás és takarmánypótlás a magas alaptakarmányfelvétel érdekében

Hogyan növelhető a tejnyereség:

A tej kifizetésének alapvető tényezői a tej összetevői, a fehérje és a zsír. A fehérjetartalmat különösen nagyra értékelik a tejiparban.

Minél magasabb a tejfehérje-tartalom, annál magasabb a tejnyereség.

A tejhasznú tehenek takarmányozása és a zsírtartalom

A biotakarmány és az alaptakarmány, például a széna vagy a szalma aránya jelentősen befolyásolja a zsírtartalom szintjét. A bendőben képződő ecetsav különösen fontos a tejzsírképződésben. Az ecetsav nagy része a normál takarmányban lévő emészthető növényi összetevők lebontásakor keletkezik. A tejhasznú tehenek takarmányozásában a fejadag mennyiségének körülbelül 19% jó nyersrostot kell tartalmaznia, amelynek legalább a felének strukturáltnak kell lennie, például szénának vagy szalmának.

Megjegyzés: A különösen alacsony vagy nagyon magas tejzsírértékek mindig takarmányozási hibára és a tehén egészségügyi problémáira utalnak, és mindenképpen meg kell előzni őket!

A tejhasznú tehén takarmányozása és fehérjetartalma

A tehén értékes tejfehérje nagymértékben függ a bendőben lévő mikroorganizmusoktól. A tehén vékonybélben lévő teljes tejfehérjéjének körülbelül kétharmadát a bendőbaktériumok biztosítják, és csak egyharmadát a takarmánykeverékben lévő fehérje. Ez azt jelenti, hogy különösen a bendőben lévő baktériumokat kellő mennyiségű és minőségű fehérjével és energiával kell ellátni.

A legjobb alaptakarmánnyal és a tejhasznú tehénhez optimálisan igazodó bio-tejhasznú szarvasmarhatakarmányokkal jó baktériummunkát és ezáltal a tej legjobb összetevőit éri el, láthatóan jó tejzsírtartalommal. A megfelelő tejhasznú szarvasmarha takarmánykeverék biztosítja a tejhasznú tehenek termékenységét és vitalitását, valamint a növekvő tejtermelést is.

Megjegyzés: A fehérjével való túltáplálás nem javítja a tej fehérjetartalmát, hanem a túlzottan megterhelt sejtanyagcsere miatt veszélyezteti a tehén egészségét!

A következőkre kell figyelnie a biotejhasznú szarvasmarhák tartásakor:

1. tipp: A tehenek kényelme a tehénistállóban

Figyeljen a tejhasznú szarvasmarhaistállóban a feltűnő tulajdonságokra. A tehenek elkerülik a tehénistálló bizonyos területeit, vagy gyakran vakaróznak a falon? Jusson az okok végére, és szüntesse meg a problémát. Legyen szó parazitafertőzésről vagy higiéniai hiányosságokról - a tehén jólléte jelentős mértékben felelős a tejhozamért. A jó minőségű bio-tejtehéntáp szintén nagy szerepet játszik a tejhasznú tehenek termékenységének, vitalitásának és ezáltal tejhozamának növelésében.

2. tipp: Tartsa szemmel a frissen tejelő teheneket és a száraz teheneket

A tehén tejhozama és vitalitása érdekében az átmeneti időszakban néhány dologra oda kell figyelnie. A szarvasmarhák megfelelő takarmányozása a szárazon tartási időszak alatt megalapozza a következő laktációt. Ez idő alatt mindig figyelemmel kell kísérni a tehenek állapotát. Adjon a teheneknek nagyobb takarmányadagot szénával és alommal ebben az időszakban, hogy ne veszítsenek túl sok bendőmennyiséget a száraz istálló időszakában.

Az ellést követően a tehén nehezen tud elegendő takarmányt fogyasztani ahhoz, hogy a laktáció kezdetén a magas energiaigényt kielégítse. Az így kialakuló negatív energiaegyensúly a testzsír lebontásához és fogyáshoz vezet. Ezért a laktáció kezdetén kínáljon tehenének különösen magas energiatartalmú bio-tejtermelő takarmányt!

3. tipp: Kerülje a tejhasznú szarvasmarha túlmelegedését

A tehenek nem szeretik a meleget! A tehenek különösen jól érzik magukat 15 fok alatti hőmérsékleten. A forró nyári hónapok ezért nemcsak számunkra, hanem a tehenek számára is kihívást jelentenek, és a hatások félreérthetetlenek: a tejhozam csökkenése, a tej összetevőinek megváltozása, a termékenység csökkenése és a laminitis csökkentheti a tejgazdaság működési sikerét.

4. tipp: Biztosítsa a megfelelő vízellátást

Gondoskodjon arról, hogy tehenei eleget igyanak. Általános szabályként a szárazanyag-kilogrammonkénti öt liter vizet, a tejhozamot és a környezeti hőmérsékletet is figyelembe kell venni ebben az ökölszabályban. Az ivómedence rendszeres tisztítása és az áramlási sebesség ellenőrzése fontos intézkedések az elegendő és tiszta ivóvíz biztosítása érdekében.

5. tipp: A tejhasznú tehenek ne választhassák ki a takarmányt

A tehenek ne választhassák ki maguk a takarmányforrást.

A stabil bendő-pH-értéket a teljes fejadagban lévő elegendő nyersrost biztosítja, még megfelelő koncentrátummal és a felső teljesítménytartományban is. Az alaptakarmányból (széna, szalma) és koncentrátumból álló, válogatott istálló takarmánykeverék megakadályozza, hogy a tejhasznú szarvasmarha túl kevés alaptakarmányt egyen és kiválogassa a takarmánykomponenseket.

4. Bio szarvasmarha hizlalótakarmány - Legjobb húsminőség az egészséges szarvasmarha révén

Az egészséges állatok magas húsminőséget jelentenek - A szarvasmarhához igazított takarmányozással és a kiváló minőségű bio szarvasmarhatakarmányokkal nyereséges sikert érhet el vállalkozásában! A sikeres fiatal bikahízlalás alapja az állatbarát és szükségletalapú takarmányozás a felnevelési szakaszban. A kiváló minőségű ökológiai szarvasmarhatakarmány kiegészítő takarmányként jelentősen hozzájárul a bikaborjú gyors hízlalásra való átállásához, és biztosítja a kiváló minőségű, bio előírásoknak megfelelő húst.

Tippek az optimális ökológiai szarvasmarhahízlalás takarmányozásához:

Tipp 1: A borjak megfelelő átállása a szarvasmarhahízlalásra

Ha a borjakat intenzív szarvasmarhahízlalási rendszerben vásárolják, az átállási szakasz stresszt okozhat az állatok számára. A szarvasmarhák eladásával járó stressz gyakran alacsonyabb takarmányfelvételt eredményez, ami problémákat hoz a marhahizlaldába. A megnövekedett betegségérzékenység és a hasmenés az egész marhaistállóban elterjedhet. Megfelelő higiéniai intézkedésekkel erősítheti hízóbikái jólété és megelőzheti a betegségeket.

2. tipp: A fehérje- és energiaellátást igazítsa a hizlalási szakaszhoz

Annak érdekében, hogy a szarvasmarha optimálisan növekedjen, a fehérje- és energiaellátást az adott hizlalási szakaszhoz kell igazítani. A bikahizlalás két szakaszra oszlik, kb. 170 kg-tól kb. 750 kg-ig (kezdeti hizlalás és végső hizlalás). A kezdeti hizlalási időszakban, kb. 400 kg-ig a szarvasmarháknak a legjobb feltételei vannak az izomhús fejlődéséhez, ezért magas az energia- és fehérjeszükségletük. A végső hizlalási szakaszban, kb. 400 kg-tól, az izomhús felépülése és a napi nyereség csökken.

Tipp 3: Figyeljen a szarvasmarhák bendőjének túlsavasodására

A bendő túlsavasodása a takarmányozási teljesítmény csökkenéséhez és nyugtalansághoz vezet. A nyersrost formájában adott alaptakarmányok alacsony adagja vagy a túl intenzív, magas gabonatartalmú takarmányozás bendő-túlsavasodást okozhat a szarvasmarhák hizlalásakor.

Tipp 4: Elegendő és tiszta ivóvíz

Az ivóvályú rendszeres tisztítása és az áramlási sebesség ellenőrzése fontos intézkedések az elegendő és tiszta ivóvíz érdekében. A hizlalási időszak vége felé az itatóvályúk gyakran túl kicsik, így a vízellátás gyakran nem biztosítható.

5. Hasznos termékek a bioszarvasmarha-tenyésztéshez

Fedezze fel a bioszarvasmarha-tenyészet számára készült termékek hatalmas választékát a webáruházunkban. Borjúnevelő karámok, jelölő karámok, szarvasmarha nyírógépek és még sok minden más megtalálható a szarvasmarhatenyésztés kategóriában!

A kategória áttekintése:

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.