Vásároljon bio lótápokat és lócsemegéket az Agrarzone - Prémium takarmányok Ausztriából

Tápanyagokban gazdag bio lótápok és ízletes bio lócsemegék garantálják Önnek a legmagasabb takarmányminőséget, és optimális alaptakarmányt jelentenek lovának. Legyen szó versenysporthoz, tenyésztéshez, nehézlábú lovaknak vagy zabérzékenységben szenvedő lovaknak - bio lótápjaink jelentősen erősítik lova egészségét és jólétét!

Az Agrarzone oldalon nagy választékban talál kiváló minőségű lótápokat és ízletes lócsemegéket, amelyek optimálisan igazodnak a lovak fajnak megfelelő táplálkozási igényeihez.

Kérdése van a takarmányokkal kapcsolatban, vagy rendszeresen nagyobb mennyiségű bio lótápra van szüksége? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot adunk.

Ön még nem törzsvásárló? Próbálja ki bio lótápjainkat, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt a kiváló eredményekről.

Fedezze fel itt a lovak számára praktikus kiegészítők széles választékátWAHL!

A legmagasabb minőségű bio lótakarmány

Bio lótápjaink a legmagasabb minőségű, regionális termesztésből származó takarmánykomponensekből állnak. Kiegyensúlyozott és fajoknak megfelelő bio lótápjainkat lószakértők fejlesztették ki, és a gazdák, lótenyésztők és magán lótulajdonosok már évek óta sikeresen használják. A kiváló minőségű alapanyagok és a szigorú ellenőrzések által garantált magas takarmányminőség teszi lótápjainkat a lovak népszerű és egészséges alaptakarmányává. Nagy választékunk segítségével ízletes lócsemegékkel kényeztetheted lovadat, és bátoríthatod kedvencedet, hogy minden új kihívást vállaljon!

A Göweil bio lótápunk pellet formában a legjobb bio minőségben ideális kiegészítő takarmány a lovak számára, és biztosítja lovának azokat a fontos tápanyagokat, amelyekre kedvencének szüksége van a hosszú és boldog lóélethez. Számos fontos vitaminnal, ásványi anyaggal és nyomelemmel kiegészített bio lótápunk optimális energiaegyensúlyt biztosít a versenysportban és a lovasbemutatókon.

A zabérzékenységben szenvedő lovak számára a megfelelő zab nélküli bio lótakarmányt az Agrarzone oldalon találja. A kiegészítő takarmány pelletált, így kevesebb táplálék marad szanaszét, és a jóllakottság érzése tovább tart, mint az étkezéssel történő etetésnél.

Kérjük, tartsa be az alábbi általános etetési szabályokat:

 • Takarmány a koncentrátum előtt
 • Legfeljebb 0,4 kg koncentrátum étkezésenként és 100 kg élősúly esetén
 • A koncentrált takarmány egyenletesen oszlik el minden étkezés során
 • Takarmány 1 /4 reggel és 1 /2 este
 • A jelentősen megnövekedett szükségletű lovak takarmányozása naponta 4-szer.
 • A teljes szárazanyag legalább 40 %-ának nyers takarmánynak kell lennie.

Bio lócsemegék - jutalom a kedvencednek

Az egészséges bio lócsemegék megfelelő használatával motiválhatod lovadat, és tanulási hajlandósággal vezetheted be új feladatokba.

Annak érdekében, hogy a ló felismerje, hogy valamit jól csinált, a legjobb, ha a tanulási cél elérése után azonnal lófalattal jutalmazza a lovat. Így a ló gyorsan megtanulja, hogy mit akarsz tőle, és a célzottan adott lócsemegék pozitívan megerősítik és boldoggá teszik.

Ízletes változatosság sokféle ízben

A lófalatok sokféle formában és ízben kaphatók - így még a válogatós lovak is megtalálják a tökéletes jutalmat! Legyen szó banán, alma, málna vagy sárgarépa ízű finomságokról, vagy búzát, árpát vagy zabot tartalmazó finomságokról - az Agrarzone oldalon nagy választékot talál különböző finomságokból, amelyeknek egy közös jellemzőjük van: Ezek a kiváló minőségű alapanyagokból készült, ideális kiegészítő takarmányok lovának. A lovaknak szánt értékes falatkáink számos fontos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, hogy lova napi szinten elegendő tápanyaggal legyen ellátva.

Jutalom a feladatok megoldásáért

A lovakat jutalomfalatokkal lehet motiválni. Adjon a lovának jutalomfalatot egy megoldott feladat során, és gyorsan meg fogja tanulni. Az Agrarzone oldalon található lócsemegéinket nehezen tudtuk megakadályozni, hogy a ló túl gyorsan megegye a csemegéket. A lónak sokkal több nyálra van szüksége az egészséges finomság elfogyasztásához.

A gyártóval kapcsolatos információk:

Göweil Malom - BIO- keverék takarmányok és BIO - malom

Göweil kiváló minőségű bio összetett takarmányokat gyárt, és kiváló minőségű prémium takarmányairól ismert. A Göweil prémium márka takarmányai a legújabb megállapítások és szigorú irányelvek szerint készülnek. A bio takarmányt Felső-Ausztriában, saját malomban állítják elő a "Bio Austria Futter" szabvány szerint (a Bio Verband Österreich irányelvei). A Göweil állateledelekkel Ön és kedvence mindig biztos lehet abban, hogy nem bízza a véletlenre az etetést.

 • Kiváló minőségű takarmány a legfrissebb eredmények és szigorú irányelvek szerint
 • Évtizedes tapasztalat 1952 óta
 • A "Bio Austria Futter" szabvány szerint tanúsított prémium bio takarmányok

A Leimüller márka 1609 óta áll a "Természetesség felelősséggel" szlogen mellett

A legmagasabb takarmányminőség a szigorú minőségellenőrzés és a nyersanyagok révén - természetesen garantáltan GMO-mentes!

Leimüller egy hagyományos családi vállalkozás, amely 1609 óta áll a kiváló minőségű és fenntartható takarmányok mellett. A Leimüller malom a "Naturrein mit Verantwortung" mottónak megfelelően a legmagasabb minőséget garantálja. Az EVIT Leimüller takarmányokat gondosan, saját termelőüzemükben, ellenőrzött módon állítják elő, és csak a legjobb alapanyagokat használják fel. A takarmánygyártásban szerzett több éves tapasztalat garantálja az állatokra tökéletesen szabott állateledeleket.

A Leimüller kiváló minőségű takarmánykeverékei a nyersanyagok szigorú kiválasztásán alapulnak. A saját laboratóriumunkban és a külső ellenőrző szerveknél végzett szigorú minőségellenőrzések biztosítják a takarmány állandóan magas minőségét. A gyártás során minden nyersanyag speciális, az adott nyersanyaghoz igazított tisztítási szakaszokon megy keresztül.

Az Leimüller EVIT-tápok nem tartalmaznak genetikailag módosított nyersanyagokat. A szigorúan ellenőrzött nyersanyagokat főként hazai gazdáktól szerzik be. A nem Ausztriában termő nyersanyagokat kizárólag olyan tapasztalt partnerektől szerezzük be, akikkel évek óta jó és bizalomteljes munkakapcsolatban állunk.

Lovak megfelelő etetése

Ezt a 7 dolgot kell szem előtt tartanod a lovak etetésekor!

1. Ne tarts túl hosszú evési szüneteket

A ló emésztőrendszere arra van tervezve, hogy egész nap tápanyagszegény növényeket és füveket egyen.

Az emberi testtől eltérően a ló folyamatosan gyomorsavat termel a lótakarmány megemésztéséhez. Ha a ló túl sokáig nem eszik (pl. csak reggel és este etet), a gyomorsavnak hamarosan nem lesz dolga, és megtámadja a gyomrot. A felesleges gyomorsav irritálja a ló gyomrát, és hosszú távon gyomorfekélyhez és más betegségekhez vezethet.

Általános szabály, hogy a lovakat legalább 4 óránként kell etetni!

2. A fő táplálék a jó fű, szalma és széna

A ló emésztésének megfelelő működése érdekében a lovaknak elsősorban jó minőségű nyersrostos nyers takarmányra, például fűre, szalmára vagy szénára van szükségük. Ha túl sok tápanyagban gazdag koncentrált takarmányt etetnek túl kevés mozgással kombinálva, a lovak hosszú távon megbetegedhetnek. Lófajtától függően egy lónak átlagosan 1,5-2,5 kg nyers takarmányra van szüksége 100 kg súlyra vetítve.

Kérjük, hogy csak kifejezetten lovak számára alkalmas durva takarmányt használjon (ne tehenek számára legelő füvet), mivel a nagy teljesítményű legelő füvek általában túl sok energiát tartalmaznak a tenyésztett nagy teljesítményű szarvasmarhák számára.

3. A koncentrált, a durva- és a lúdtakarmányok megfelelő mennyisége

A lótakarmányozásban megkülönböztetünk nyersrostban gazdag takarmányt (durva takarmány) és koncentrált takarmányt (koncentrált takarmány). A gyümölcs- és zöldségfélék, mint például a sárgarépa, az alma vagy a cékla, gyümölcslé formájában történő táplálásra használják. Az evés a lovak számára pszichológiailag fontos elfoglaltság. Ha ez a foglalkozás hiányzik, sok lóban rendellenes viselkedés alakul ki. A legjobb, ha a ló számára éjjel-nappal lótápot biztosítunk. A széna vagy szalma egyharmadánál többet azonban nem szabad etetni.

A könnyen elhízó lovak számára különösen jók a szénahálók, amelyek szabályozzák a felvett takarmány mennyiségét. A szénaháló kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a hálószemek ne legyenek túl nagyok vagy túl kicsik (túl kicsik = a ló frusztrált lesz, mert nem éri el a takarmányt). Túl nagy = a ló túl sokat eszik). A szénahálót olyan helyen kell rögzíteni, hogy a ló könnyen elérje.

4. A lótakarmányt igazítsa a ló igényeihez

Minden lónak nagyon sajátos igényei vannak a lótakarmánnyal szemben.

Sok póninak alacsonyabb energiatartalmú takarmányra van szüksége, míg a nehéz lábú telivéreknek általában magas tápanyagtartalmú lótakarmányra van szükségük. Az emberekhez hasonlóan a sokat dolgozó lovaknak (pl. sportlovak vagy szoptató lovak) több energiára van szükségük, mint a keveset mozgó lovaknak.

Ezért a takarmányt egyénileg igazítsd a lovad étrendjéhez!

5. A túl sok, magas cukortartalmú zöldség és gyümölcs egészségtelen!

A banán, az alma, a szilva és társaik különösen ízletesek a lovak számára, de csak mértékkel szabad fogyasztani őket, csakúgy, mint az emberek esetében. Különösen a körte etetését kell korlátozni, mivel a körte erjed a ló gyomrában, és kólikát okozhat!

6. Ezeket a takarmányokat nem szabad etetni.

 • Padlizsán, paprika, paradicsom, burgonya: Ne használjunk éjjeli gyomnövényeket - különösen a száruk és a levelük mérgező a lovak számára!
 • Tej és tejtermékek: Hasmenés kockázata - A lovak nem képesek feldolgozni a laktózt.
 • Édességek, például fagylalt, csokoládé, chips stb.: A cukor, a laktóz és a teobromin káros a lovakra.
 • Kicsire vágott fű: a mérgező növényeket nem lehet megkülönböztetni az egészséges fűtől, a nedves fű megpenészedhet, a gyümölcs- és fehérjetartalom túl magas.

7. A takarmánykiegészítők helyes használata

A speciális ásványi takarmányok és kiegészítő takarmányok támogatják a ló teljesítményét és egészségét. A kiegészítő takarmányban található fontos tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok erősítik a lovak immunrendszerét olyan speciális helyzetekben, mint a stressz, a laktáció, a sport, a növekedés és a betegség.

Praktikus termékek lóistállóba és lovardába:

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek esetében a szállítási költség a vevőt terheli.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.