Természetes bio juhtakarmány és bio báránytakarmány Ausztriából

A legjobb bio minőségű regionális juhtakarmányunk optimálisan alkalmas a tejhasznú juhok és bárányok egészséges táplálására. A legjobb osztrák gabonából álló és garantáltan GMO-mentes juhtakarmányunk jelentősen hozzájárul a juhok vitalitásához és teljesítményéhez.

Akár a tejhasznú juhok, akár a bárányhizlalás vagy az egészséges juhok tenyésztése céljából történő juhtakarmányozás - a biogazdaságokban a juhok takarmányozása különösen magas követelményeket támaszt a juhtakarmány minőségével és összetételével szemben. Prémium márkájú bio juhtakarmányunk Göweil garantálja a valódi természetességet, és értékes takarmány-összetevőinek köszönhetően megfelel a biotenyésztő juhgazdaságok számára előírt magas követelményeknek. Azáltal, hogy csak kiváló minőségű, Ausztriából származó nyersanyagokat dolgozunk fel, a szállítási távolságok rövidek maradnak, és a regionális mezőgazdaság megerősödik.

Van kérdése a takarmányokkal kapcsolatban vagy rendszeresen szüksége van nagyobb mennyiségű juhtakarmányra? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot teszünk.

Ön még nem törzsvásárló? Próbálja ki juhtakarmányunkat, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt a kiváló eredményekről.

Bio juhtakarmány egy pillantásra:

 • Jó nyers takarmány (széna, fű, szalma) kiegészítéseként.
 • Tanúsított biogazdaságok számára
 • Garantáltan GMO-mentes
 • Erősíti a regionális mezőgazdaságot
 • Gondos tisztítás többször
 • Környezetbarát csomagolás szakadásbiztos zsákban

Bio juhtakarmány biogazdaságok számára - minőségi takarmány az Agrarzone-nál

A biogazdaságokban a juhok takarmányozására a felhasználási területtől függően eltérő követelmények vonatkoznak. Ezeknek a követelményeknek való megfelelés érdekében az Agrarzone weboldalon kedvező áron kínálunk Önnek fajoknak megfelelő és kiegyensúlyozott bio juhtakarmányt. A mi juhtakarmányunkkal az állatok egészségesen nőnek, és a legjobb tej- és húsminőséget termelik a nyereséges üzleti siker érdekében, természetesen géntechnológiával előállított adalékanyagok nélkül.

Szakértők által kifejlesztett, fajoknak megfelelő és kiegyensúlyozott bio juhtakarmányunkat már évek óta sikeresen használják a gazdák, juhtenyésztők és magánjuhtenyésztők. Takarmánykeverékeink számos fontos tápanyagot tartalmaznak, és tökéletesen alkalmazkodnak a juhok igényeihez.

Ezen az oldalon megtalálja a juhok és bárányok optimális takarmányozását, valamint értékes információkat és tippeket a következő takarmányozási területekre vonatkozóan:

 • Tejhasznú juhok takarmányozása
 • Bárányok hizlalása

Bio juhtakarmány tejhasznú juhok és vemhes anyajuhok számára - Magas tejhozam és legjobb tejminőség

A legjobb osztrák minőségű Göweil bio juhtakarmányunk természetesen növeli a juhok tejhozamát és tejminőségét. A bio juhtakarmány nemcsak a juhtej optimális tápanyagtartalmát biztosítja, hanem jelentősen támogatja a keményen dolgozó tejhasznú juhok egészségét is.

A kiváló minőségű bio juhtakarmány számos fontos összetevővel látja el a vemhes anyajuhokat, amelyekre az anyajuhnak szüksége van a vemhességi időszakhoz és a kisbárányok születéséhez. Számos tápanyaggal, vitaminnal, fehérjével és ásványi anyaggal gazdagított bio takarmányunk így biztosítja a bárányok egészséges felnevelését. A juhtakarmány pelletált formájának köszönhetően a juhok telítettségérzete tovább tart, és kevesebb takarmány marad a földön.

Egészséges báránynevelés és bárányhizlalás természetes bio báránytakarmányokkal

A magas napi nyereséggel és a legjobb húsminőséggel rendelkező egészséges bárányok számára különösen fontos a kiváló minőségű báránytakarmány. Az élet első heteire a vágásig ajánljuk a Göweil bio bárányhizlaló takarmányt. Az ízletes és a fajoknak megfelelő báránytakarmány a legjobb regionális gabonából készül, és számos fontos tápanyaggal látja el a fiatal bárányokat. A báránytakarmány magas energiatartalmának köszönhetően a fiatal állatok gyorsan híznak. A bárányhizlalás lerövidítése, a kiváló húsminőség és a vállalat profitja a kiváló minőségű bárányhizlaló takarmányunkkal érhető el. A durva pelletnek köszönhetően a fiatal bárányok különösen jól fel tudják szívni a kiegyensúlyozott és ízletes báránytakarmányt.

Információk a gyártóról - Göweil BIO Mühle

A Göweil kiváló minőségű juhtakarmányt állít elő, és kiváló minőségű prémium takarmányáról ismert.

A Göweil prémiummárka juhtakarmányát a legfrissebb eredmények és szigorú irányelvek alapján állítják elő. A bio takarmányt Felső-Ausztriában, saját malmunkban állítjuk elő a "Bio Austria Futter" szabvány szerint (az Osztrák Biológiai Szövetség irányelvei). A Göweil állateledelekkel Ön és az állatai mindig biztosak lehetnek abban, hogy nem bízzák a véletlenre a takarmányozást.

 • Kiváló minőségű takarmány a legfrissebb eredmények és szigorú irányelvek szerint
 • Évtizedes tapasztalat 1952 óta
 • A "Bio Austria Futter" szabvány szerint tanúsított prémium bio takarmányok

Tippek a sikeres tejhasznú juhok takarmányozásához:

Tipp 1: Energia- és teljesítményorientált juhtáplálás

A tejhasznú anyajuh a vemhesség utolsó hónapjában a magzatok megnövekedett helyigénye miatt lényegesen kevesebbet eszik. A bárányok optimális fejlődéséhez nagyon fontos a magas energiatartalmú juhtakarmányok megfelelő ellátása. Ebben az időszakban az anyaállatnak különösen tápanyagban gazdag koncentrált takarmányt kell adni, és a koncentrált takarmány hozzáadását kb. 0,3 kg-ról 0,5 kg-ra kell növelni.

A jó Ca:P arányú (1:1) ásványi takarmánykiegészítővel ráadásul csökkentheti az anyagcsereproblémákat és megelőzheti a "tejláz" kialakulását.

Tipp 2: Növelje a termékenységet "öblítő hatás" segítségével

A tejhasznú anyajuh termékenységét a juhok takarmányának lassú növelésével (öblítő etetés) lehet növelni.

A legjobb, ha a juhok takarmányát négy héttel a fedeztetés előtt és négy héttel utána 0,3 kg-ról 0,5 kg-ra növeljük.

Tipp 3: Sok ásványi anyagot tartalmazó juhtakarmány az egészséges tőgy és körmök érdekében

A tejhasznú anyajuhok a vemhesség első heteiben különösen nagy energiatartalmú juhtakarmányt igényelnek. Ebben az időszakban etesse a tejhasznú anyajuhot különösen ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag, juhoknak szánt koncentrátummal, hogy a tejhasznú anyajuh elegendő E-vitaminhoz és szelénhez jusson a bárány táplálásához. Az ásványi anyagok és nyomelemek alulellátottsága egyébként negatívan hat a méhlepény növekedésére és csökkenti a bárány túlélési arányát.

Tippek a sikeres bárányhizlaláshoz:

Tipp 1: Tápanyagokban gazdag báránytakarmány sok ásványi anyaggal az erő és vitalitás érdekében

A hizlalás időtartama és a hús minősége mellett a bárányhizlalás takarmányozása a bárányok egészségére is hatással van. Az E-vitamin és a szelén különösen fontos az egészséges bárányok számára - ezért gondoskodjon a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátásról. A megfelelő ásványianyag-ellátást az istállóban és a legelőn történő speciális nyalogatással is biztosíthatja.

Tipp 2: Nincs stressz a bárányok elválasztása során

A bárányok elválasztása az anyatejtől fokozott stresszt okoz a fiatal bárányokban. Ne vezessen be semmilyen változást az állományban vagy a juhnyájban ez idő alatt, hogy a bárányt ne tegye ki felesleges stressznek.

Tipp 3: A birkaitatók tisztasága és hőmérséklete

Rendszeresen tisztítsa meg a birkaitatót, és ellenőrizze az áramlási sebességet, hogy a bárányok elegendő vizet kapjanak. Figyeljen a szál és a mag higiéniájára is. A víz hőmérséklete nem lehet sem túl magas, sem túl alacsony. Különösen télen ügyeljen a fűtött itatóvályú állandó vízhőmérsékletére (kb. 37-38 fok).

Tipp 4: Kerülje el a húgyköveket a kosbárányoknál

Ha a Ca:P arány (kalcium-foszfor arány) túl magas, és ezzel egyidejűleg só- vagy vízhiányos, a kosbárányoknál vizeletkövek képződhetnek. Adjunk a bárányoknak jó minőségű báránytakarmányt és elegendő ivóvizet, hogy megelőzzük a húgykövek kialakulását.

Praktikus termékek a bio juhtenyésztéshez:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.