A tehéntisztító gép és a tehénkefe növeli a tehenek jólétét.

A teheneknek szükségük van arra, hogy vakarózzanak és súrolják magukat. Így megtisztítják magukat, és megszabadulnak a parazitáktól, zuzmóktól és atkáktól. A kefélés serkenti és ösztönzi a vérkeringést. A tehénápoló gép vagy kaparókefe használata alapvetően hozzájárul a tehén jólétéhez, és ezért a magas tejhozam alapfeltétele. A vakarókefékkel való vakarózással az állatok nyugodtabbá válnak, és javul a közérzetük.

Elektromos szarvasmarha-kaparó keféinket könnyű felszerelni. Egy érzékelő megakadályozza a farokszőrök befordulását. Minden vázrész horganyzott, és a legkeményebb, laza házban történő használatra tesztelt. A Duo és a Swing kefék intelligens, kijelzővel ellátott vezérlőrendszerrel vannak felszerelve. A minden géphez mellékelt részletes használati útmutatóban minden fontos információt megtalál a telepítéshez, karbantartáshoz és hibaelhárításhoz.

Az elektromos szarvasmarha kefék szinte karbantartásmentesek. A megfelelő kenés a benyomódási pontokon és a kefehengerek időben történő cseréje növeli a tehéntisztítógép élettartamát és vonzerejét az állatok számára.