info@agrarzone.hu H.-CS. 8 - 16:30 | P. 8 - 12

  15 év tapasztalat | több mint 500.000 elégedett ügyfél

  30 napos visszavételi jog

Tyúkól


Szűrő

Csirkeól vásárlása olcsón online webáruházunkban

A csirketartásban különösen fontos a fajnak megfelelő és szép otthon. Egy jól megtervezett, nagy kifutóval ellátott tyúkól biztosítja a csirkék számára a további kényelmet és a hatékony védelmet a ragadozókkal és az időjárási ingadozásokkal szemben.

Ha a csirkéket a kertben szeretné tartani, akkor egy szép, nagy kifutóval ellátott tyúkólat kell biztosítania számukra. A tyúkólnak más funkciói is vannak azon kívül, hogy alvóhelyet biztosít a csirkék számára: A tyúkól tojásrakó helyként, etetőhelyként vagy rossz idő esetén pihenőhelyként szolgál.

A következő fejezetekben megmutatjuk, hogyan biztosíthat a csirkéknek boldog életet és elegendő mozgásszabadságot a csirkeólban. Csirkéi egészségükkel és ízletes tyúktojásaikkal fogják meghálálni.

További kérdése van a csirkeólakkal vagy a és kapcsolatban? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, telefonon.

Csirkeól vásárlás: Hogyan határozzuk meg az igényeinket?

A szaküzletekben számtalan különböző színű, formájú és anyagú csirkeól van. A csirkeólak nagy választékának leszűkítéséhez és a legjobb tyúkól kiválasztásához a következő kérdések segíthetnek:

  • Hol akarom elhelyezni a tyúkólat?
  • Mekkora a kertem, ahol a tyúkólat szeretném elhelyezni?
  • Hány csirkét akarok tartani a tyúkólban?
  • Szeretném, ha a tyúkólhoz kültéri ketrec is tartozna?
  • Mennyi pénzt szeretnék költeni a tyúkólra?
  • A tyúkól biztosítja a csirkéim biztonságát?
  • Milyen anyagból készüljön a tyúkól?

Az Agrarzone webáruházban kivétel nélkül kiváló minőségű és praktikus, a fajhoz igazított igények szerinti tyúkólakat talál. Akár kifutóval rendelkező tyúkól, akár különálló tojófülke saját bejárattal - csirkeóljaink nem csak elbűvölően néznek ki, de lehetővé teszik, hogy csirkéi boldog csirkeéletet élhessenek, elegendő helyet biztosítva a kertben.

Tyúkól vásárlás: 10 dolog, amit csirkeól vásárlásakor figyelembe kell vennie

1. A csirkeól mérete:

Ahhoz, hogy csirkéit csirkebarát módon tarthassa, a csirkeólnak elegendő hellyel és a csirkék számára kialakított kültéri kerítéssel kell rendelkeznie.

A tyúkól mérete a csirkefajtától függ: Minél nagyobb a csirke, annál nagyobb a tyúkól.

Mielőtt tehát tyúkólat vásárolna, már tudnia kell, hogy milyen fajtájú csirkét és hány csirkét szeretne tartani. Ez alapján kiszámíthatja az optimális tyúkól méretét:

  • Nagycsirkék: 1 négyzetméter legfeljebb 3 csirkének
  • Közepes méretű csirkék: 1 négyzetméter legfeljebb 4 csirkének
  • Törpecsirkék: 1 négyzetméter legfeljebb 6 csirkének

Ebből az alapterületből a kaparófelületnek körülbelül egyharmadának kell lennie, és az alomnak körülbelül 10-15 cm magasan kell elterülnie.

A fent felsorolt alapméretek minimális értékként szolgálnak, és nem szabad teljesen kimeríteni őket.

Minél több hely áll a csirkék rendelkezésére, annál jobb. A bőséges hely ugyanis boldog csirkéket és jó tojóteljesítményt biztosít, különösen ízletes tyúktojásokkal.

2. Számítsa ki a csirkék kültéri területét:

A csirkék számára kialakított nagy kültéri tartási terület biztosítja a csirkecsoport harmóniáját.

Állatonként legalább 10 és 20 négyzetméter közötti terület ajánlott a csirkék kültéri tartására. Minél több szabad hely áll a csirkék rendelkezésére, annál nagyobb az állatok jóléte.

Jó tudni: A kültéri burkolat optimális helyigényének meghatározásához vegye figyelembe ezt a két tényezőt: A csirkék mozgásigénye és a csirkecsoporton belüli hierarchia.
A csirkék különösen jól érzik magukat, ha egész nap a kertben csipegethetnek és kotkodácsolhatnak, ízletes férgeket és füveket esznek. A hierarchiát (csirkesorrendet) időről időre tisztázzák a csirkecsoporton belüli rangsorharcok. A csirkéknek elegendő helyre van szükségük, hogy ezek a harcok ne fajuljanak el, és a csirkék veszekedés esetén el tudják kerülni egymást.

3. Helyszín:

A csirkebarát klíma a csirkeólban elősegíti a csirkék egészséges fejlődését és biztosítja a jó minőségű, friss tojásokat. A csirkék szeretik a napfényt, ugyanakkor szárazra is vágynak. Mielőtt tyúkólat vásárolna, válasszon egy időjárástól védett helyet a kertben, amely napfényt ad, ugyanakkor lehetővé teszi egy árnyékos hely kialakítását is. Ügyelni kell arra, hogy a csirkeház ne legyen teljes napsütésben. Az alaplemez korhadásának megakadályozása érdekében azt is javasoljuk, hogy a csirkeházat magasabbra helyezze.

Tippünk:

Tervezze meg előre, hogy pontosan hova szeretné elhelyezni a csirkeházat, és vegye figyelembe a csirkék számára bőséges méretű kültéri ketrecet is.

4. Határozza meg az ablakok és a szellőzőterületek területét:

Ahhoz, hogy a csirkeházat elegendő napfénnyel árassza el, egy egyszerű számítást végezhet: Minden négyzetméternyi helyiségre számítson 0,2 négyzetméternyi ablakfelületet. A tyúkólban lévő ablakokat és szellőzőnyílásokat rácsokkal kell biztosítani a betolakodók, például a rókák ellen.

5. Mérje meg a tojófészek méretét:

A tojások lerakásához a csirkéknek tojófészekre van szükségük.

Az, hogy mekkora legyen a tojófészek, az adott csirkefajtától függ. Például a törpecsirkéknek elegendő egy 30 x 30 cm-es tojófészek, míg a nagy csirkefajtáknak körülbelül 40 x 40 cm-es tojófészekre van szükségük. Egy tojófészek kb. 3-4 csirkének elegendő.

A tojófészkek kaphatók egy- és csoportfészekként, valamint különböző kivitelben (pl. fából készült tojófészek, műanyagból készült tojófészek, műanyagból és fémből készült tojófészek). Győződjön meg arról, hogy az alomtálca eltávolítható. Ez megkönnyíti a takarítást.

6. Határozza meg az ülőrudak szükségességét:

A csirkéknek az optimális alvási körülményekhez ülőrudakra van szükségük.

Számítson ki körülbelül 25-30 cm-t csirkénként, beleértve az üres helyeket is. A csirkéknek szánt ülőkék ideális esetben 8-szögletűek, 4 cm - 6 cm átmérőjűek.

Az ülőrudak azonban ne legyenek kerek vagy téglalap alakú fából, mivel a csirkék nehezen kapaszkodnak meg a kerek ülőrudakban, a téglalap alakú ülőrudak pedig hosszú távon károsítják az ízületeket.

Az ülőrudak telepítésekor ügyeljünk arra, hogy azok 50 cm és 100 cm közötti magasságban legyenek, és legalább egy farokhossznyira legyenek a hátsó faltól . Ez megelőzi a sérüléseket. Arra is ügyeljen, hogy az ülőkéket azonos magasságban helyezze el, hogy ne legyenek rangsorharcok.

7. Megfelelő anyag:

A tyúkól anyagának tartósnak és könnyen tisztíthatónak kell lennie. Erre a célra alkalmasak a különböző keményfák, amelyeket vízbázisú faanyagvédő szerekkel vagy fa-műanyag keverékből készült öko-műanyagokkal mázolnak.

A tyúkól padlóját homokkal, fűrészporral, faforgáccsal vagy szalmával kell borítani, hogy az állatok természetes kaparóösztönüknek eleget tegyenek.

8. A tyúkól szigetelése:

A tyúkólban a hőmérséklet nem csökkenhet 5 fok alá.

Ezt megfelelő szigeteléssel, vagy hideg területeken a csirkeólba helyezett hőlámpával biztosíthatja.

9. Jó hozzáférés az Ön számára:

A csirkeólnak csuklós tetővel, külön zárható oldalajtókkal és a fészkelőhelyre vezető bejárati ajtóval kell rendelkeznie.

Ez megkönnyíti a takarítást és a tojások eltávolítását, és az állatok is kevésbé érzik magukat zavartnak.

10. Tolóablak a szellőzés érdekében:

A tyúkólnak rendelkeznie kell egy tolóablakkal, amely védőráccsal van ellátva

Ez távol tartja a nemkívánatos betolakodókat, például a rókákat és a nyesteket, miközben egészséges, friss levegőt biztosít a csirkeólban.

Ezek az Agrarzone weboldalról rendelhető kiegészítők megfelelőek a csirkeólhoz:

  • : A tyúkól ajtaja automatikusan nyílik és záródik egy automata csirkeajtóval, így a csirkék elegendő szabad kifutást kapnak.
  • : Az Agrarzone weboldalon nagy választékban találhatók a szabad tartású ketrecek, amelyek a csirkéknek a fajoknak megfelelő kifutót biztosítanak. A szorosan egymáshoz illesztett rácsoknak köszönhetően a szabad tartás megvédi a baromfit az olyan természetes ellenségektől, mint a gímszarvas, a róka vagy a ragadozó madarak.
  • : A csirkekerítéssel (más néven baromfikerítéssel) biztonságosan tarthatja baromfijait egy kijelölt területen. Akár a ragadozóktól való védelem, akár a szökés megakadályozása érdekében, a baromfi kerítés lehetővé teszi, hogy csirkéi és társai szabadon fussanak, anélkül, hogy aggódnia kellene a biztonság miatt. A csirkekerítés kapható villamosítható és nem villamosítható változatban is.
  • : A baromfi etetésére szolgáló praktikus etetővályú megkönnyíti a baromfi etetését. Egy jól átgondolt takarmányozási koncepció sok értékes időt és pénzt takarít meg, különösen a több száz baromfit tartó nagy gazdaságokban. A magánbaromfitenyésztésben is a tervezett takarmányozás megkönnyíti a munkát a csirkeházban.
  • : A tojófészkek tiszta környezetet biztosítanak a csirkéknek a tojásrakáshoz, és műanyagból, fából vagy műanyagból/fémből készülnek. A kivehető polcoknak köszönhetően a fészkek gyorsan és könnyen tisztíthatók.
  • : Akár csirkét, fürjet, libát, kacsát vagy más baromfit tart: A baromfiitató praktikus befektetés mind a magáncsirketartás, mind a kereskedelmi célú baromfitenyésztés számára. Kiterjedt kínálatunkban garantáltan megtalálja a baromfi számára megfelelő baromfiitatót.
  • : A fészekmeleg különösen fontos a fiókanevelés és a beteg csirkék esetében. Hőlámpáink elegendő szellőzőnyílással rendelkeznek a jobb légáramlás érdekében, és részben takarékos kapcsolóval is kaphatók. Így otthonos fészekmeleget teremthet az állatai számára. A téli hideg hónapokban egy sugárzó fűtőberendezés is ésszerű befektetés a tyúkólba.
  • : Legyen szó jó tojóteljesítményről, baromfihizlalásról vagy biztonságos és ellenőrzött csirketenyésztésről - nálunk csirkebarát és kiegyensúlyozott baromfitápokat talál a csibék, kiscsibék és felnőtt csirkék számára.
  • : A csirkéket biztonságosan kell tudnia szállítani, ha állatorvoshoz kell mennie, vagy ha költözni kell. Ezt megteheti egy baromfiszállító doboz segítségével, és a csirkék biztonságban megérkeznek a célállomásukra.
  • : A tiszta otthon különösen fontos a sikeres csirketenyésztéshez. Seprűvel, vödörrel, lapáttal, tolóval és megfelelő munkaruhával a tyúkól pillanatok alatt tiszta lesz!

A tyúkól télen: A csirkeól téliesítése

Ahhoz, hogy a csirkék a hidegben is jól érezzék magukat a csirkeólban, és a legjobb esetben is tojást tojjanak, tél előtt téliesíteni kell a csirkeólat. Ideális esetben már októberben el kell kezdenie a tyúkól előkészítését a télre. Ez elég időt ad ahhoz, hogy a tél előtt megvédje a csirketelepet.

Ezek a lépések szükségesek ahhoz, hogy megvédje a csirketelepet télen:

  1. Tisztaság és higiénia a csirkeházban és a kifutóban
  2. A meglévő hiányosságok orvoslása
  3. Hőforrás beépítése a csirkeólba
  4. A csirkék felkészítése a télre

1. Tisztaság és higiénia a csirkeházban és a kifutóban

Ahhoz, hogy felkészítse a csirkeólat és a kültéri ketrecet a télre, el kell végeznie egy alaptakarítást.

  • Tisztítsa meg a csirkeólat seprű, vödör, lapát és toló segítségével, és távolítsa el az összes almot.
  • Tisztítsa meg a csirkeólban található összes berendezést, például az ülőrudakat és a csirkelétrát. Söpörje le a falakat is, és távolítsa el a tojófészkekből származó törmeléket.
  • A hideg téli napokon is legyen friss víz és takarmány a baromfi számára. Nem ritka, hogy a víz befagy a baromfiitatóban vagy a csirketakarmány és az állatok már nem tudnak segíteni magukon. Annak érdekében, hogy a víz és a csirketakarmány a hideg téli hónapokban se fagyjon meg, hozzon létre itató fűtőberendezések a csirkeólban és a kültéri ketrecben.
  • Söpörje fel a leveleket a csirkekifutóban, és tömje be a mély lyukakat, amelyek esőben igazi sárgödörré válhatnak.
  • Ha jót akar tenni a csirkéinek, akkor télire is felállíthat egy beépített fűtéssel ellátott thermo csirkeólat. A Kerbl Thermo csirkeház NoFrost jól szigetelt, télálló, és a beépített fűtőtekercsek révén fagymentesen tartja a baromfiólat.

2. A meglévő hibák kijavítása - a csirkeház és a kifutó hibátlanná tétele

A csirkeházban és a kültéri ketrecben az év folyamán előfordulhatnak károk, amelyeket lehetőség szerint még a tél beállta előtt ki kell javítani.

  • Tél előtt ellenőrizze a csirkekerítést a csirkeól körül, hogy távol tartsa a természetes ragadozókat, és megakadályozza tollas barátai szökését.
  • Vannak-e hibák a csirkeólban? Ellenőrizze, hogy a csirkeól megfelelően csatlakozik a tetőhöz, hogy télen ellenálljon a hóterhelésnek. Azt is ellenőrizni kell, hogy a tyúkól teteje valóban tömör-e. Tömítse le a lyukakat és repedéseket, hogy a téli időszakban is megmaradjon a meleg a tyúkólban, és a csirkéket ne zavarja kellemetlen huzat.
  • Helyezze magasabbra a tyúkólat, hogy megakadályozza a nedvesség beszivárgását a tyúkól alján keresztül. Ideális esetben már a vásárláskor meg kell győződnie arról, hogy a tyúkól magasabb.

3. Építsen be hőforrást a csirkeházba

Télen a legtöbb csirke jól megbirkózik a jeges fagyokkal. Ennek ellenére célszerű megfelelő hőforrást beépíteni a tyúkólba, különösen a tojófészkek köré. Megfelelő sugárzó fűtőtestek, a hőlámpák kellemes meleget biztosítanak a csirkeólban. Hőlámpáink elegendő szellőzőnyílással rendelkeznek a jobb légáramlás érdekében, és részben takarékos kapcsolóval is kaphatók.

4. Készítse fel a csirkéket a télre

Ahhoz, hogy csirkéi életerősek és élénkek legyenek, már ősszel tápanyagban gazdagabb csirketápot kell adni az állatoknak. A bőséges biztosítja, hogy a csirkék télig elegendő zsírtartalékot tudjanak elfogyasztani.

Mivel télen a nappalok rövidebbek, az éjszakák pedig hosszabbak lesznek, a tyúkól ajtaját ennek megfelelően reggel később kell kinyitni, este pedig korábban kell bezárni. Ez távol tartja a fagyot, a csirkék pedig kellemesen melegek maradnak. Ha használ, akkor egyszerűen átprogramozhatja az időzítőt. A csirkéknek csak néhány napra van szükségük, hogy megszokják az új időket.

Ha a csirkéknek télen is van mindennapos kifutójuk a tyúkólban, akkor ott felállíthat néhány védett, meleg tyúkfészket, ahová a baromfik befészkelhetik magukat. Ehhez használjon egyszerű faládákat, amelyeket vastag szalmával bélel ki.

Praktikus termékek baromfitartáshoz és csirketenyésztéshez.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszatérítés:

Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozócéggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően:

Ha a megvásárolt elektromos kerítés mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a készüléket. Ezt követően visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak:

Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó tesztelte. Minden villamosítható termék, mint például a legelőkerítés vagy a legelőháló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei:

A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba és kevesebb a karbantartási igény. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.