Vásároljon szarvasmarha nyírógépet szarvasmarhák nyírásához az Agrarzone oldalon.

Tavasszal és ősszel a szarvasmarhák szőrzetet cserélnek. Sok gazdálkodó felteszi magának a kérdést: kell-e nyírnom a szarvasmarháimat, és ha igen, hogyan nyírjam meg őket a fajnak megfelelő módon? Ezen az oldalon megtalálja a megfelelő nyírógépeket szarvasmarhák számára valamint hasznos információk a szarvasmarha nyírással kapcsolatban. Ha további információra van szüksége akkor kérjük, nézze át széles termékkínálatunkat az Agrarzone webáruházunkban.

Az oldal áttekintése:

 • Íme, mit kell figyelembe vennie, amikor szarvasmarha-nyírógépet vásárol.
 • Egyáltalán meg kell nyírni a szarvasmarhákat?
 • Hogyan kell helyesen nyírni a szarvasmarhákat? - A tökéletes ápolás mindössze 3 lépésben!
 • Tehénfarok trimmelés a TailWell 2 trimmelővel
 • Tehénszépítés - aukciós nyírás és kiállítási nyírás
 • Gyakorlati termékek a szarvasmarhatartáshoz és borjúneveléshez

Ezt kell figyelembe vennie, amikor szarvasmarha-nyírógépet vásárol:

A szarvasmarhák nyírásának számos oka van. Nem számít, hogy az állat védelmét szolgáló nyírásról van-e szó, vagy a kiállítási állatok trimmeléséhez szükséges tehénnyírásról - a nyírógép helyes kiválasztása különösen fontos. Az Agrarzone weboldalon nagy választékot talál professzionális szarvasmarha nyírógépekből és tartozékokból a szarvasmarhák hatékony és a fajnak megfelelő módon történő nyírása.

A megfelelő nyírógép kiválasztásához a következő kérdéseket kell feltennie magának:

 1. Teljes nyírás vagy részletnyírás: Ha a teljes tehenet vagy a tehén nagyobb részeit nyírja, akkor egy közepes vagy nagy teljesítményű szarvasmarha nyírógépet kell választania. Erre a célra kiválóan alkalmasak az olyan nagy teljesítményű szarvasmarha nyírógépek, mint a Aesculap akkumulátoros nyírógép Econom CL Fitter vagy a Aesculap nyírógép Econom II. Ha a nyírógépet elsősorban részletmunkákra vagy érzékeny testrészek nyírására használja, a kézi nyírógépek, mint például a Aesculap Bonum szarvasmarha nyírógép tökéletesen megfelelnek .
 2. Teljesítmény: Ha több szarvasmarhát nyír meg egymás után, akkor egy nagy teljesítményű, nagy húzóerővel rendelkező szarvasmarha-nyírógépet kell választania, pl. Kerbl Cattle clipper Constanta4, Heiniger XPERIENCE nyíró vagy WAHL Fusion nyíró.
 3. Akkumulátoros vagy hálózati működés: A szarvasmarha-nyírógép működési helyének körülményeitől függően a vezetékes tehénnyírógép vagy az akkumulátoros nyírógép a jobb választás.
 4. Tehénfarok trimmelés: A TailWell 2 Power Tail Trimmerrel a farok nyírása és a tehénfarok trimmelése másodpercek alatt elvégezhető. A professzionális trimmelőt úgy tervezték, hogy megkönnyítse a tehenek farokszőrének fárasztó nyírását. Még ha a farok nagyon piszkos is, nincs szükség előnyírásra!
 5. Kezelés: A műanyag házzal rendelkező tehénnyíró gépek általában könnyebbek és olcsóbbak, mint a fémházzal rendelkezők. A csúszásgátló házak és a kézi hevederek segítséget nyújtanak az itt végzett munka során. A legtöbb modell már karcsú és ergonomikusan kialakított házzal rendelkezik a fáradtságmentes munkavégzés és a kényelmes egykezes kezelés érdekében.
 6. Súly: Ügyeljen a marhanyírógép súlyára. Minél könnyebb a nyírógép, annál kevésbé fáradnak el a karjai.
 7. Zajérzékenység: A zajérzékeny állatok számára egy csendes és alacsony rezgésű nyírógép kényelmesebb, mint például a Aesculap Cattle Clipper Bonum.

Egyáltalán meg kell nyírni a szarvasmarhákat?

A szarvasmarháknak évente kétszer kell szőrzetet cserélniük . A rövid nyári szőrzet késő ősszel vastag téli bundává alakul. Az, hogy a szarvasmarhákat meg kell-e nyírni, attól függ, hogy a hideg évszakban rendszeresen a szabadban vagy hideg istállóban/nyílt istállóban tartják-e őket, vagy "rendes" istállóban tartják-e őket ebben az időszakban.

Ha a szarvasmarhát a hideg hónapokban istállóban tartják, akkor meg kell nyírni. A vastag szőrzet és az istállóban uralkodó hőség miatt a szarvasmarhák bőségesen izzadnak. Az izzadság miatt a szőrzet gyorsabban koszolódik, és ideális támadási felületet biztosít a rovarok és betegségek számára. A szarvasmarhák nyírása nemcsak jó ápolás, hanem megkönnyíti a szőrzet higiéniáját, csökkenti a tetvek és atkák, valamint más bőrbetegségek előfordulását.

Ha a szarvasmarhákat a hideg évszakban rendszeresen a szabadban vagy hideg istállóban tartják, akkor nincs szükség az állat nyírására. A téli szőrzet természetes módon védi a hidegben élő szarvasmarhákat a széltől, a nedvességtől és a kihűléstől.

Hogyan kell helyesen nyírni a szarvasmarhákat? - A tökéletes nyírás mindössze 3 lépésben!

1. Előkészítés - mire van szükségem a szarvasmarhák nyírásához?

A szarvasmarhák nyírására való felkészülés legalább olyan fontos, mint maga a nyírási folyamat. A megfelelő előkészítéssel időt takaríthat meg, megkíméli a felszerelését, és minden probléma vagy komplikáció nélkül nyírhatja a szarvasmarhákat.

Erre van szüksége a szarvasmarha nyíráshoz:

2. Szarvasmarha mosás

A mosás képezi az erősen szennyezett állatok nyírásának alapját, és elősegíti a szarvasmarha jólétét is. Az ideális mosási terület egy csúszásmentes burkolattal ellátott sík felület. A homokszórás is segíthet megakadályozni, hogy az állat megcsússzon a padlón. Hogy megóvja magát és a szarvasmarhát a veszélyes helyzetektől, a szarvasmarhát a lehető legrövidebbre kell kötni egy marhakötéllel. Mosáskor a legjobb, ha a makacs szennyeződések eltávolítása érdekében slaggal vagy magasnyomású mosóval áztatja be a beragadt szőrzetet. A fejmosáskor a füleket fedje le a kezével, hogy a víz ne jusson be.

A marhasampon közvetlenül a szőrzetre kenhető. Súrolja meg az állat fejét és testét egy kemény tehénkefével. A legjobb, ha a fül érzékeny belső oldalát konyhai tekerccsel vagy ronggyal töröljük ki. A piszkos paták esetében egy drótkefe segít. Öblítse ki alaposan az állati sampont, és lehetőleg puha kefével vagy fésűvel távolítsa el a vizet. Dörzsölje szárazra az állatot egy ruhával. A marhák teljes száradása körülbelül 3 órát vesz igénybe.

Tipp a szakembertől: Ha huzat van, vagy hidegebb napokon takarja be a szarvasmarhákat, hogy megelőzze a kihűlést és a megfázást. Az anyagcsere serkentődik, és a szarvasmarha gyorsabban kiszárad.

3. A szarvasmarhák megfelelő nyírása

A szarvasmarhákat mindig a szemmel ellentétben nyírják. A szem ellenében történő nyírás egyenletes eredményt biztosít, és megakadályozza a szarvasmarha bőrének sérülését. A szarvasmarhák nyírásakor a legjobb, ha a test nyírásával kezdjük. A marhanyíró géppel gond nélkül nyírhat a nem érzékeny területeken (pl. has, hát, lábak stb.).

A tőgy nyírása során óvatosan kell eljárni, hogy a tehén ne sérüljön meg. A tőgy nyírásakor a tőgynek nem szabad túlságosan kidudorodnia, hogy elérje a tőgy nehezen hozzáférhető részeit. A tőgynyírás után fontos a jó tőgyápolás.

A szarvasmarhák fejének nyírása gyakran kihívást jelent. Sok szarvasmarha megijed a nyírógép zajától, más szarvasmarhák pedig nehezen tudnak nyugton maradni. Erre megoldás az úgynevezett etetőkerítés, ahol a szarvasmarhát mindkét oldalon marhavédővel rögzítik. Így a lehető legkevesebb mozgási szabadsága van ebben a rövid időszakban.

Annak érdekében, hogy a szarvasmarhákat ne tegyük ki felesleges stressznek, a szem feletti fejnyírással kell kezdeni, mivel ez általában megnyugtatja az állatokat. Kezdheti oldalról is, és egyik kezével eltakarhatja a szemét. A legjobb, ha a szája körüli területet a végén nyírja le.

A fülek nyírásakor a lehető legkisebb nyírógépet használja, hogy ne sértse meg az állatot. A fülnyírás után ne felejtse el alaposan megtisztítani a fül belsejét egy ronggyal vagy papírtörlővel.

A szarvasmarhákat általában a fejtől a patákig lehet nyírni egy nagy szarvasmarha nyírógéppel, például Aesculap Akkumulátoros nyírógép Econom CL Fitter vagy Aesculap Clipper Econom II. A nehezebb testrészeknél célszerű egy kezelhetőbb szarvasmarha nyírógépet használni, mint például a Aesculap Cattle clipper Bonum.

Fedezze fel a minőségi nyírógépek és tartozékok nagy választékát a szarvasmarhák számára itt!

Tehén faroknyírás a TailWell 2 Power Tail Trimmerrel

A trágyával és vizelettel szennyezett tehénfarkszőrzet eltávolítása fontos az állomány, a tej és a fejő optimális higiéniája érdekében. A TailWell 2 Power Tail Trimmer  tehénfarok nyírását könnyedén elvégezheti. A professzionális trimmelőt úgy tervezték, hogy megkönnyítse a tehenek farokszőrének fárasztó nyírását. Nincs szükség elővágásra, még akkor sem, ha a farok erősen szennyezett. A TailWell 2 rendkívül halkan működik, és csak néhány másodpercre van szüksége farkanként - ideális a fejési folyamat során is!

Tehénszépítés - aukciós nyírás és kiállítási nyírás

Manapság a tehenészeti szépítkezést többnyire szakemberek végzik. A borotválkozástól a befejezésen át a bemutatóig - a tehénárverésen mindennek tökéletesnek kell lennie! A tehén stílusának kialakításához nagy tapasztalatra és gyakorlott szemre van szükség, hogy felismerjük a gyenge pontokat, és kihozzuk az állatból a legjobbat.

A tehén hátsó vonala kiegyenesedik. Az úgynevezett felsővonal még nagyobbnak, hosszabbnak, mélyebbnek és élesebbnek mutatja az állatot. A farkat rövidre nyírják, de a bojtot nem szabad egyidejűleg megnyírni. A tőgy nyírásakor ügyeljen arra, hogy a tőgy ne legyen túlságosan kidudorodva, és ne sértse meg a tehenet. A 0,1-0,5 mm-es vágási hossz segít a nehezen elérhető területek borotválásában és a jobb átmenet kialakításában. Ha "cowfitterként" szeretné kipróbálni magát, minden árkategóriában talál igazi profi felszerelést.

Gyakorlati termékek a szarvasmarhatartáshoz és borjúneveléshez:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.