Vásároljon lótápokat és lócsemegéket az Agrarzone oldalon - Legjobb minőségű takarmányok regionális termesztésből

Akár versenysporthoz, akár tenyésztéshez, nehézlábú lovaknak vagy gabonaérzékeny lovaknak - az igényeknek megfelelő, kiváló minőségű lótápok és tápanyagokban gazdag lócsemegék különösen fontosak a ló egészsége és jóléte szempontjából!

Kiegyensúlyozott és fajoknak megfelelő lótápjainkat lószakértők fejlesztették ki, és évek óta sikeresen használják a gazdák, lótenyésztők, valamint a magán lótulajdonosok. A kiváló minőségű alapanyagok és a szigorú ellenőrzések által garantált kiváló minőség teszi lótápjainkat a lova számára népszerű és egészséges alaptakarmá. A nagy választékú lócsemegékkel kényeztetheti lovát, és bátoríthatja kedvencét, hogy minden új kihívást vállaljon!

Kérdése van a weboldalunkon található takarmányokkal kapcsolatban, vagy rendszeresen nagyobb mennyiségű lótápra van szüksége? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot adunk.

Ön még nem törzsvásárló? Próbálja ki lótápjainkat, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt a kiváló eredményekről.

Fedezze fel itt a lovaknak szánt praktikus kiegészítők nagy választékát!

Természetes lótáp minden lónak - A vitalitásért és a sok energiáért a nap folyamán

Lótápunk kiváló minőségű, regionális termesztésből származó takarmánykomponensekből áll, és ideális alaptáp a lovak számára. A lovaknak életkoruktól, teljesítményüktől vagy egészségügyi problémáiktól függően olyan, a fajnak megfelelő lótakarmányra van szükségük, amely megfelel az igényeiknek.

Standard lótápunk a Leimüller gabonakeverék lovaknak és a Siglhorse Einfach & Gut teljes kiőrlésű gabonakeverék. Standard takarmánykeverékeink minden lófajta számára alkalmasak. Kiváló minőségű bio lótápunk a Göweil Organic Horse Feed Pellets.

A Siglhose és a Siglhorse Energiebündel lótápok tápanyagokban gazdag sport müzlije ideális minden olyan sportlovak számára, akiknek gyorsan energiára van szükségük. Az ötletes összetétel biztosítja a fokozatos energiaellátást (gyorsan - lassan elérhető).

Jellemző és évtizedek óta bevált a zab takarmányozás a lovak számára. A népszerű takarmányzab különösen ízletes a lovak számára, és sok fehérjével és fontos tápanyaggal látja el a lovat.

A vemhes és szoptatós tenyészlovaknak különösen sok energiára van szükségük a vemhesség és a csikó születése idejére. A tápanyagokban gazdag Siglhorse Mutter-Liebe Pferdemüsli elegendő energiát biztosít a kanca számára, és biztosítja a csikó jó fejlődését. Ez a lótáp különösen jó ízű csikóknak és tenyészcsődöröknek is!

Az emésztési problémákkal küzdő lovaknak segít a természetes Leimüller ló gyümölcstakarmány-keverék gyógynövényekkel és zabbal, valamint a Leimüller lótakarmány gyümölcstakarmány-keverék gyógynövényekkel. A különböző gyógynövényekből és fűfélékből álló természetes takarmánykeverékek különösen jótékonyan hatnak a ló anyagcseréjére, és könnyen emészthetőek.

A Siglhorse Lebensfreude - Vitalmüsli különösen jó az idősebb lovaknak és a rosszul evő lovaknak. A sajtolt lenmagot, valamint sörélesztőt és élő élesztőt tartalmazó takarmány jótékony hatással van az emésztésre és a tápanyagellátásra, és különösen jó íze van a nehézlábú lovaknak.

A gabonát nem tűrő lovak számára az Agrarzone weboldalon gabonamentes lótakarmányt kínálunk. A speciális gabonamentes lótáp olyan összetevőket tartalmaz, mint a lucerna, a lenmagpogácsa és a napraforgómag, amelyek sok energiát biztosítanak, és különösen könnyen emészthetőek a már meglévő betegségekben (PSSM, Cushing-kór, metabolikus szindróma, laminitis) szenvedő lovak számára.

A lovaknak szánt diétás takarmányunk a Siglhorse Nimm''s-Leicht. Ezzel a fehérje- és energiaszegény ló müzlivel olyan lovak is etethetők, amelyeket kevés fehérjével kellene etetni.

Lócsemegék - jutalom a kedvencednek

Az egészséges lócsemegék megfelelő használatával motiválhatod lovadat, és tanulási hajlandósággal vezetheted be az új feladatokba.

Annak érdekében, hogy a ló felismerje, hogy valamit jól csinált, a legjobb, ha a tanulási cél elérése után azonnal lófalattal jutalmazod a lovat. A ló gyorsan megtanulja, hogy mit szeretne tőle, és a lovaknak szánt jutalomfalatokat célzottan adva pozitívan ösztönözni és boldoggá tenni fogja.

Ízletes változatosság sokféle ízben

A lófalatok sokféle formában és ízben kaphatók - így még a kényes lovak számára is van megfelelő jutalomfalat! Legyen szó banán, alma, málna vagy sárgarépa ízű finomságokról, vagy búzát, árpát vagy zabot tartalmazó finomságokról - a Agrarzone weboldalon a széles választékát találja a különböző lócsemegéknek, amelyekben egy dolog közös: Ezek a kiváló minőségű alapanyagokból készült, ideális kiegészítő takarmányok lovának. A lovaknak szánt értékes falatkáink számos fontos vitamint, ásványi anyagot és nyomelemet tartalmaznak, hogy lovát napi szinten elegendő tápanyaggal lássa el.

Jutalom a feladatok megoldásáért

A lovak tökéletesen motiválhatók a jutalomfalatokkal.

Adjon a lovának jutalomfalatot egy megoldott feladat során, és a ló gyorsan meg fogja tanulni. Az Agrarzone oldalon található lócsemegéinket nehezen tudtuk megakadályozni, hogy a ló túl gyorsan megegye a csemegéket. A lónak sokkal több nyálra van szüksége az egészséges finomságok elfogyasztásához.

Ezt a 7 dolgot kell szem előtt tartanod a lovak etetésekor!

1. Ne tarts túl hosszú evési szüneteket

A ló emésztőrendszere arra van tervezve, hogy egész nap tápanyagszegény növényeket és füveket egyen.

Az emberi testtől eltérően a ló folyamatosan gyomorsavat termel a lótakarmány megemésztéséhez. Ha a ló túl sokáig nem eszik (pl. csak reggel és este etet), a gyomorsavnak hamarosan nem lesz dolga, és megtámadja a gyomrot. A felesleges gyomorsav irritálja a ló gyomrát, és hosszú távon gyomorfekélyhez és más betegségekhez vezethet.

Általános szabály, hogy a lovakat legalább 4 óránként kell etetni!

2. A fő táplálék a jó fű, szalma és széna

A ló emésztésének megfelelő működése érdekében a lovaknak elsősorban jó minőségű nyersrostos nyers takarmányra, például fűre, szalmára vagy szénára van szükségük. Ha túl sok tápanyagban gazdag koncentrált takarmányt etetnek túl kevés mozgással kombinálva, a lovak hosszú távon megbetegedhetnek. Lófajtától függően egy lónak átlagosan 1,5-2,5 kg nyers takarmányra van szüksége 100 kg súlyra vetítve.

Kérjük, hogy csak kifejezetten lovak számára alkalmas durva takarmányt használjon (ne tehenek számára legelő füvet), mivel a nagy teljesítményű legelő füvek általában túl sok energiát tartalmaznak a tenyésztett nagy teljesítményű szarvasmarhák számára.

3. A koncentrált, a durva- és a lúdtakarmányok megfelelő mennyisége

A lótakarmányozásban megkülönböztetünk nyersrostban gazdag takarmányt (durva takarmány) és koncentrált takarmányt (koncentrált takarmány). A gyümölcs- és zöldségfélék, mint például a sárgarépa, az alma vagy a cékla, gyümölcslé formájában történő táplálásra használják. Az evés a lovak számára pszichológiailag fontos elfoglaltság. Ha ez a foglalkozás hiányzik, sok lóban rendellenes viselkedés alakul ki. A legjobb, ha a ló számára éjjel-nappal lótápot biztosítunk. A széna vagy szalma egyharmadánál többet azonban nem szabad etetni.

A könnyen elhízó lovak számára különösen jók a szénahálók, amelyek szabályozzák a felvett takarmány mennyiségét. A szénaháló kiválasztásakor ügyeljünk arra, hogy a hálószemek ne legyenek túl nagyok vagy túl kicsik (túl kicsik = a ló frusztrált lesz, mert nem éri el a takarmányt). Túl nagy = a ló túl sokat eszik). A szénahálót olyan helyen kell rögzíteni, hogy a ló könnyen elérje.

4. A lótakarmányt igazítsa a ló igényeihez

Minden lónak nagyon sajátos igényei vannak a lótakarmánnyal szemben.

Sok póninak alacsonyabb energiatartalmú takarmányra van szüksége, míg a nehéz lábú telivéreknek általában magas tápanyagtartalmú lótakarmányra van szükségük. Az emberekhez hasonlóan a sokat dolgozó lovaknak (pl. sportlovak vagy szoptató lovak) több energiára van szükségük, mint a keveset mozgó lovaknak.

Ezért a takarmányt egyénileg igazítsd a lovad étrendjéhez!

5. A túl sok, magas cukortartalmú zöldség és gyümölcs egészségtelen!

A banán, az alma, a szilva és társaik különösen ízletesek a lovak számára, de csak mértékkel szabad fogyasztani őket, csakúgy, mint az emberek esetében. Különösen a körte etetését kell korlátozni, mivel a körte erjed a ló gyomrában, és kólikát okozhat!

6. Ezeket a takarmányokat nem szabad etetni.

  • Padlizsán, paprika, paradicsom, burgonya: Ne használjunk éjjeli gyomnövényeket - különösen a száruk és a levelük mérgező a lovak számára!
  • Tej és tejtermékek: Hasmenés kockázata - A lovak nem képesek feldolgozni a laktózt.
  • Édességek, például fagylalt, csokoládé, chips stb.: A cukor, a laktóz és a teobromin káros a lovakra.
  • Kicsire vágott fű: a mérgező növényeket nem lehet megkülönböztetni az egészséges fűtől, a nedves fű megpenészedhet, a gyümölcs- és fehérjetartalom túl magas.

7. A takarmánykiegészítők helyes használata

A speciális ásványi takarmányok és kiegészítő takarmányok támogatják a ló teljesítményét és egészségét. A kiegészítő takarmányban található fontos tápanyagok, vitaminok és ásványi anyagok erősítik a lovak immunrendszerét olyan speciális helyzetekben, mint a stressz, a laktáció, a sport, a növekedés és a betegség.

Praktikus termékek lóistállóba és lovardába:

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek esetében a szállítási költség a vevőt terheli.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.