info@agrarzone.hu H.-CS. 8 - 16:30 | P. 8 - 12

  15 év tapasztalat | több mint 500.000 elégedett ügyfél

  30 napos visszavételi jog

Kutyavágók


Szűrő

Vásároljon professzionális kutyanyírógépet, kis és nagytestu kutyáknak.

Legyen szó kutyáról, macskáról vagy nyúlról, sok háziállatot kell nyírni a szőrzet állapota miatt, kiállítások miatt vagy a szőrszálak és bőrbetegségek kezelésére.

A nyírás a szőrzet ápolására szolgál, és támogatja az állatok jólétét. A rendszeres nyírás hatékony módja az élősködők fertőzésének megelőzésének és a bőrbetegségek elkerülésének. Itt megtalálja a megfelelő (más néven kutyaszőr nyírógép) háziállata számára, valamint fontos információkat a népszerű háziállatok, például kutyák vagy macskák ápolásáról.

Ha további információt szeretne kapni a háziállatok nyírásával kapcsolatban, vagy kérdései vannak egy adott kutyanyírógéppel vagy macskanyíróval kapcsolatban, szívesen állunk rendelkezésére. Csak lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten, a kapcsolatfelvételi űrlapon vagy WhatsAppon keresztül! Várjuk kérdéseiket!

Az oldal áttekintése:

  • Melyik a legjobb kutyanyírógép a számomra?
  • Mikor kell nyírni a kutyámat?
  • Mely kutyafajtákat nem szabad nyírni?
  • Melyik kutyafajtákat érdemes trimmelni?
  • Hogyan nyírjam meg a kutyámat?
  • Meg kell nyírni a macskákat?

Melyik a legjobb kutyanyírógép a számomra?

Akár a kiállításra való nyírás, akár a betegségek kezelése során történő nyírás, vagy egyszerűen csak a háziállat jóléte érdekében - sokféle oka van annak, hogy miért kell kutyát, macskát és egyéb kisállatokat nyírni. A megfelelő megkímélheti magát és négylábú kedvencét a felesleges stressztől, és így biztosíthatja a biztonságos és professzionális ápolást.

Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő nyírógépet kedvence számára, a következő kérdéseket kell feltennie magának:

  1. Teljes nyírás vagy részletes nyírás: Ha az egész állatot nyírja, akkor válasszon egy közepes vagy nagy teherbírású nyírógépet, mint például a vagy a . Ha a nyírógépet főként finom részletmunkákra használja, például a mancsok, a fülek, az arc és a nemi szervek trimmelésére, egy kézreálló és könnyű nyírógép, például a vagy a tökéletesen megfelel.
  2. Állatméret: Ha nagytestű kutyákat vagy több állatot nyír meg egymás után, akkor válasszon egy nagy teljesítményű és húzóerejű, erős kutyanyírógépet, mint például a vagy a . Ha kényes állatokat, például kistestű kutyákat, macskákat vagy rágcsálókat nyír, akkor egy kis, kézreálló állatnyírógép, mint például a nyírógép vagy az Oster Heimtier Schermaschine a legmegfelelőbb Önnek.
  3. Szőrzet állapota: Ha nehéz vagy vastag szőrzetű állatokat nyír, akkor egy erős nyírógépet kell választania. Különösen praktikusak a több teljesítményszinttel rendelkező nyírógépek, mint például a vagy az , amelyekkel bármilyen állat szőrzetét meg tudja dolgozni a vastag szőrzettől az érzékeny testrészek trimmeléséig.
  4. Zajérzékenység: Zajérzékeny vagy szorongó állatok számára egy csendes és alacsony rezgésű állatnyírógép kényelmesebb, mint például a vagy a
  5. Vezeték nélküli vagy hálózati működés: Az állatszőrnyírógép működési helyének körülményeitől függően a vezetékes állatszőrnyírógép vagy a vezeték nélküli állatszőrnyírógép a jobb választás. Praktikusak a hibrid állatszőrtrimmerek is, amelyek mindkét előnyt ötvözik, mint például a
  6. Kezelés: A műanyag házzal rendelkező nyírógépek általában könnyebbek és olcsóbbak, mint a fémházzal rendelkezők. A csúszásmentes házak és a kézi hevederek segítséget nyújtanak az itt végzett munka során. A legtöbb modell már karcsú és ergonomikusan kialakított házzal rendelkezik a fáradtságmentes munkavégzés és a kényelmes egykezes kezelés érdekében.
  7. Súly: Ügyeljen a nyírógépek súlyára. Minél könnyebb a nyírógép, annál kevésbé fárad el a karja. Különösen a kis és érzékeny állatok esetében javasoljuk, hogy használjon egy kézreállóbb és könnyebb nyírógépet.
  8. Pótkéskészlet: Érdemes kéznél tartani egy elegendő a és .
  9. Nyírógéptartozékok: A Spray & tisztán, élesen és hűvösen tartja a nyírógép pengéjét. A speciális elősegíti a kutyanyírógép élettartamát. Legyen szó praktikus fali tartóról a nyírógépekhez vagy szőrszárítóról szőrzetápoló kefével - az Agrarzone weboldalon nagy választékot talál professzionális és a kisállatvágókhoz!

Mikor kell nyírni a kutyámat?

Nézze meg közelebbről a kutya szőrzetét: Többrétegű a kutyája szőrzete (fedőszőr aljszőrrel) vagy egyrétegű (fedőszőr aljszőr nélkül)? Hosszú vagy rövid szőrű kutyája van?

Sok kutyafajtánál a kutya szőrzete fedőszőrből áll, mint pl. a pásztorkutya, golden retriever, collie vagy Appenzeller Sennenhund. Ezekkel a kutyafajtákkal óvatosan kell eljárni az ápolás során. Más kutyafajták, mint például az uszkár, a yorkshire terrier vagy a máltai, nem rendelkeznek aljszőrzettel, ezért gond nélkül nyírhatók.

Tippünk: Soha ne nyírja meg teljesen négylábú barátja bundáját, hiszen a kutya bunda nélkül nem védett az élősködők és az UV-sugárzás ellen!

Mely kutyafajtákat nem szabad nyírni?

A többrétegű (aljszőrzettel rendelkező) kutyák nem tűrik a nyírást, és a nyírás után csak még több aljszőrzetet képeznek, így a bunda egyre vastagabb lesz.

A kutya bőrének elégtelen szellőzése a kutya szőrzetének súlyos mattosodsához, valamint fájdalmas viszketéshez és bőrirritációhoz vezethet. A kutya szőrzetének védőfunkciója is masszívan sérül, mivel a kutya szőrzete védi a kutyát a szélsőséges időjárási viszonyoktól, például a túlzott napfénytől, a hidegtől és a nedvességtől.

Ezeket a kutyákat nem szabad nyírni: Német juhászkutya, golden retriever, border collie, szetter, spániel, bobtail, collie, appenzelleri hegyikutya, minden hosszú szőrű kutya stb.

A hosszú szőrű és aljszőrös kutyákat érdemes rendszeresen kefélni. Használjon kutyakefét, kutyafésűt az elhalt szőrszálak és a csomók eltávolítására. Az aljszőrzet eltávolítása serkenti a kutya keringését, és lehetővé teszi, hogy a levegő bejusson a bőr egyes részei közé. Ezután a hosszát (pl. egy pásztorkutya profiljára) vághatja le.

Melyik kutyafajtákat kell trimmelni?

A durva szőrű kutyák, például sok terrier, schnauzer vagy durva szőrű tacskó bundája nem változik természetes módon, ezért általában csak trimmelni kell őket. A trimmelés során az elhalt kutyaszőrzetet a szőrgyökérrel együtt ki kell tépni. Ezt vagy egy vágókéssel, vagy az ujjainkkal végezzük. Az ekcéma és a bőrirritáció megelőzése, valamint a szőrzet növekedésének serkentése érdekében három-négy havonta trimmelésre van szükség.

Tippünk: Egyes uszkárkeverékek, mint például a goldendoodle, labradoodle, maltipoo, snoodle, kakadu stb. mindig kétrétegű kutyabundával keresztezettek. Ez ahhoz vezet, hogy az egyes kutyák nemcsak sok szőrt veszítenek, hanem extrém szőrtelenséghez is vezethet. A gyógyír a rendszeres

Hogyan nyírhatom meg a kutyámat?

Lépésről lépésre útmutató a tökéletes kutyafrizurához!

Előkészületek a kutyák nyírására

A kutyák nyírásának előkészítése legalább olyan fontos, mint maga a nyírási folyamat.

A megfelelő előkészítéssel időt takaríthat meg, megkíméli a felszerelését, és képes lesz problémamentesen és komplikációk nélkül nyírni a kutyáját. Mielőtt úgy dönt, hogy négylábú kedvencét ápolni szeretné, meg kell állapítania kutyája szőrtípusát (aljszőrzettel vagy aljszőrzet nélkül), és ellenőriznie kell kutyája egészségi állapotát.

Íme, mire van szüksége a kutyák nyírásához:

  • - A megfelelő nyírógép az Ön kutyájához
  • - A tiszta és élesített nyírópenge és nyírófej már fél siker
  • & - Tisztán, élesen és hűvösen tartja a nyírógép pengéit és fejét
  • - Elősegíti a nyírógép élettartamát
  • - Kutyája ápolásához és a szőrtörmelék eltávolításához a nyírógépből
  • - Az arc, a mancsok és a fülek formázására
  • Kutyavágó asztal és csúszásmentes alátét - Így nyírhatja biztonságosan kutyáját.

Kutya nyírás - lépésről lépésre útmutató.

1. Szoktassa hozzá a kutyáját

A kutyák nyírása előtt szoktassa meg kutyáját a hangjához és a nyíróasztalon való mozdulatlan álláshoz. Hasznos, ha néhány nappal előtte újra és újra gyakorolja a kutyával a nyíróasztalon való helyben állást, és hozzászoktatja őt a kisállatnyírógép hangjához. A zajérzékeny és szorongó állatok számára különösen csendes, alacsony rezgésszámú kutyanyírógépeket kínálunk az Agrarzone weboldalon.

2. Válassza ki a megfelelő nyírópengét

Ha nem biztos benne - a legtöbb kutyafajta számára egy kilenc milliméteres az ideális. Ha kétségeid vannak, használj egy hosszabb méretet, mert így bármikor újravágható!

3. Kutya kefélése:

Annak érdekében, hogy a nyírógép optimálisan siklik a kutya szőrén, előzetesen távolítsa el a szőrzetből a csomókat és a szennyeződéseket egy vagy .

4. Nyírja meg a kutyát:

Nyírja meg a kutyát elölről hátrafelé. Soha ne nyírjon a szőrszálakkal ellentétben, különben megsérülhet kedvence bőre! A nyírófejet mindig a kutya testéhez helyezze, és csak kis nyomást gyakoroljon a nyírógépre. Ellenkező esetben megsérülhet, vagy nem kívánt vágási mintát adhat a kutyájának.

Kezdje a nyaknál, majd nyírja le a háton a mellkasig, a hasán és a lábain keresztül. Húzza meg az állat bőrét, hogy ne csípje meg a kutyát. Különösen a lábakon és az ágyéktájon simítsa ki a ráncokat, különben fájdalmas vágásokat okozhat négylábú kedvencének.

Az arc, a mancsok, a fülek és a nemi szervek szőrét csak szabad nyírni. Mielőtt a szőrnyíró ollóval megnyírná a füleket, óvatosan tapintsa meg a szőrzetet a kezével. A pofán lévő szőrszálakat (vibrissae) nem szabad megnyírni, mivel ezek segítenek a kutyáknak a sötétben vagy zavaros vízben való tájékozódásban.

5. Fejezze be az ápolást:

A kutyanyírás befejezéséhez fésülje át a kutyát alaposan kutyakefével és kutyafésűvel, hogy eltávolítsa az összes laza szőrt.

Fontos a kutyák nyírásánál: a nyírógépet tartsa hűvösen a & Cool tartson egy kis szünetet, hogy ne melegítse túl a kutyanyírógépet, és ne sértse meg a kutya bőrét. Nyírás közben a nyírófejet mindig be kell kenni egy könnyű olajréteggel. közben 10 percenként egy csepp kenje be a nyírófejet. Ez megakadályozza, hogy a nyírófej a további súrlódás miatt felmelegedjen, és tökéletes nyírógépes vágást érhet el.

Muszáj nyírni a macskámat?

Alapvetően kerülni kell a macskák nyírását. Ha azonban macskája szőrzete erősen matt, és már nem tud rajta átmenni a vagy , akkor a nyírás szükséges megoldás. A macska nyírásának egyéb okai közé tartoznak a szőrlabdák, az allergia vagy a túlzott vedlés. Ha macskája nyírását fontolgatja, a legjobb, ha állatorvos kezeli az állatot. Macskát nehéz altatás nélkül nyírni, mert a kutyával ellentétben nem tud sokáig mozdulatlanul maradni, és ezért túl nagy a sérülés kockázata.

Tipp a szakembertől: szoktassa macskáját a rendszeres szőrzetviseléshez, hogy elkerülje a nyírást. Különösen a hosszú szőrű macskafajták hajlamosak rendkívül szőrös bundával rendelkezni. A rendszeres kefélés és fésülködés megkíméli Önt és macskáját egy kellemetlen állatorvosi látogatástól!

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.