Körszigetelők villanypásztorhoz

Mik azok a körszigetelők?

A körszigetelők olyan kerek szigetelők, amelyek segítenek az elektromos kerítés biztonságban tartásában. A villanypásztorokban a szigetelők elválasztják a feszültség alatt álló vezetőanyagot az oszlopoktól, megakadályozva a feszültség nem kívánt kisülését a talajba.

A körszigetelők a villanypásztor szálaihoz, villanypásztor köteleihez, valamint alakjuknak köszönhetően keskeny villanypásztor szalagokhoz is használhatók.

A villanypásztor építését egyszerűsítik a körszigetelők, mivel közvetlenül a kerítésoszlopba csavarozhatók. Így nem kell további lyukakat fúrnia vagy további rögzítő elemet vásárolnia a körszigetelőhöz.

A körszigetelőket a kerítésszerkezetben vezető szigetelőként használják, és a kívánt magasságban tartják a vezetőanyagot. Ez megakadályozza, hogy a kerítés megereszkedjen, és az állat elmeneküljön. A feszes kerítés azt is megakadályozza, hogy a vadon élő állatok könnyen bejussanak.

A körszigetelők még nedves állapotban is megbízható szigetelést biztosítanak. A beépített csepegtető fülek megbízhatóan elvezetik a vizet anélkül, hogy zavarnák a kerítés működését.

Melyik helyzetre melyik körszigetelő alkalmas?

 1. Fából készült villanypásztor karóhoz körszigetelők fa menettel: Fából készült villanypásztor karókhoz fa menettel ellátott körszigetelőket kell használni. Az önmetsző menettel ellátott körszigetelők különösen kíméletesek a fához. Könnyebben csavarozhatók, és kevesebb repedést okoznak a fában.
   
 2. Körszigetelők metrikus menettel fém karókon:  Fém villanypásztor karókhoz használjon metrikus menetes körszigetelőket, erős műanyag testtel. A csavaranyák egy pillanat alatt rögzíthetők.
   
 3. Túl lazán vezetett vezetőanyag: A körszigetelő folyamatos alátámasztással segít. A folytonos alátámasztással ellátott körszigetelők alkalmasak a vezetőanyag szilárdabb vezetésére. A rövid tartókkal ellentétben a fémdarab a szigetelő műanyag gyűrűjébe van ágyazva.
  Ha az állat például a villanypásztornak támaszkodik, a vezetőanyag vezetése nem sérül. A robusztus szigetelők ellenállnak a vezetőanyagra gyakorolt nyomásnak. Ez megakadályozhatja a villanypásztor kisebb sérülését.
   
 4. Az állatok rágcsálják az oszlopokat: A hosszú nyelű szigetelők védik a kerítést. A szigetelő rágásának megakadályozása érdekében a távtartós körszigetelők nagyobb rést hoznak létre a vezetőanyag és a rögzítőelem között. Ez távol tartja az olyan állatokat (általában lovakat), amelyek szeretik megrágni a faoszlopokat.

Ezek a tartozékok hasznosak a körszigetelővel:

Könnyebb felszerelés: A körszigetelők még egyszerűbben felszerelhetők egy fúrógéphez vagy akkumulátoros csavarhúzóhoz való csavaros rögzítő elemmel.

Az Ön előnyei a Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem megfelelő Önnek, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor kerítés vagy a villanypásztor háló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Csak ismert osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási erőfeszítéssel jár. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.