Vásároljon csirkehálót, baromfi kerítést és baromfihálót online az Agrarzone webáruházban.

A csirkehálóval (más néven baromfikerítéssel) biztonságosan, egy kijelölt területen tarthatja baromfijait. Akár a ragadozóktól való védelem, akár a szökés megakadályozása érdekében, egy baromfi kerítéssel szabad mozgást biztosíthat csirkéinek és társainak anélkül, hogy aggódnia kellene a biztonság miatt.

Baromfi kerítések áttekintése:

  • Baromfiháló csirkék, fürjek, pulykák, kacsák, libák és egyéb állatok, például juhok, kutyák és macskák számára.
  • Elektromos és nem elektromos változatban kapható
  • A villamosítással a vadállatok, például a rókák vagy a nyestek elriasztására is alkalmas.
  • Stabil, jól látható műanyag oszlopok biztosítják a baromfiháló biztonságos tartását .
  • Különösen csordabiztos a keskeny hálóméretnek köszönhetően a földfelszíni részen
  • Mobil használat az egyszerű összeszerelésnek és szétszerelésnek köszönhetően

Mi az a baromfiháló?

A baromfitenyésztés, a csirkék, fürjek, kacsák, libák és társaik tartása a saját ingatlanon manapság egyre népszerűbbé válik. A baromfi nem csak finom, friss tojást biztosít Önnek rendszeresen, de az állatok látványa is elragadó.

Ahhoz, hogy baromfijának a fajnak megfelelő szabad mozgást és biztosítson, be kell kerítenie őket. Ez a legjobban működik egy baromfihálóval, amelyet csirkekerítésnek vagy csirkehálónak is neveznek. A baromfikerítéssel nem kell aggódnia a baromfi biztonsága miatt. A baromfiháló megakadályozza, hogy tollas barátai kiszökjenek a kijelölt területről, miközben védelmet nyújt a ragadozókkal szemben.

A csirkekerítés felállítása kényelmes, könnyedén és rövid idő alatt elvégezhető még a kezdő baromfitartók számára is. A csirkekerítés alapvetően stabil műanyag legelőháló tartóoszlopokból áll, amelyeket egyszerűen a földbe lehet verni. Annak érdekében, hogy a baromfi a lehető legjobb ellátásban részesüljön a kültéri tartási helyen is, a kültéren baromfi etetőt és baromfi itatót kell felállítania.

Mit kell figyelembe venni a baromfiháló vásárlásakor

4 lépésben a megfelelő csirkehálóhoz

1. lépés: Milyen hosszú legyen a csirkekerítés?

Mielőtt beruházna egy csirkekerítésbe, előzetesen fel kell tennie magának a következő kérdést: Mekkora területet szeretne adni a baromfinak? Ez természetesen függ a zöldterület méretétől és a tartani kívánt baromfik számától. Az Agrarzone weboldalon a csirkekerítés 15 m, 25 m vagy 50 m hosszúságban kapható, a 25 m-es és 50 m-es kerítéshosszúságok különösen népszerűek a baromfitartásban.

Tippünk: Ha még nagyobb szabad mozgásteret szeretne biztosítani baromfijának, a baromfihálót bármikor könnyen és egyszerűen meghosszabbíthatja. A beépített fémkapcsoknak köszönhetően két különálló baromfikerítés összekapcsolható egymással, és így meghosszabbítható.

2. lépés: Milyen magas legyen a csirkekerítés?

A csirkekerítés vásárlásakor nagyon fontos szempont a kerítés magassága. Egyes baromfifajták különösen szeretnek repülni, és könnyedén leküzdik a csirkekerítést. A legjobb, ha előre kideríti, hogy a baromfi hajlamos-e a magasabb akadályok felett átrepülni. Alapvetően minél könnyebb a baromfi, annál valószínűbb, hogy átrepül a kerítésen.

A közönséges csirkeháló 106 cm vagy 112 cm magas. Ez a kerítésmagasság tökéletesen megfelel a lusta és nehéz baromfi számára. Van egy különösen szeszélyes baromfifajtája? A szaküzletekben speciális, akár 2 m magas baromfihálók kaphatók.

Tippünk: Ha meg akarja akadályozni, hogy a baromfi, például a csirkék megszökjenek, egyszerűen levághatja a szárnytollakat. A szárnyak megnyírása nem fájdalmas a csirkék számára, és a tollak egy idő után teljesen visszanőnek. Felhívjuk azonban a figyelmet arra, hogy a megnyírt szárnyú csirke nem tud olyan gyorsan elmenekülni a ragadozók elől. Ezért biztosítsa a csirkehálót kellőképpen a nyestek és rókák ellen. Erre a legalkalmasabb a villamosított baromfi kerítés.

3. lépés: Elektromos baromfi kerítés - igen vagy nem?

Most, hogy kiválasztotta a csirkekerítés megfelelő hosszát és magasságát, még mindig fennáll a kérdés, hogy a baromfikerítés elektromos legyen-e vagy sem. Ha a baromfi kerítése a ragadozók, például a róka vagy a nyest elriasztására szolgál, akkor jobban teszi, ha elektromos kerítést választ. Ha azonban csak az a fontos, hogy egyetlen állat se szökjön meg, akkor egy villamosítás nélküli baromfiháló tökéletesen elegendő.

Ajánlásunk a csirkekerítéshez: Elektromos csirkekerítés

Miért van szükség elektromos csirkekerítésre a csirkék számára, amikor a legtöbb csirkefajta nem tud repülni? A legtöbb csirke alig tud repülni vagy magasra ugrani, azonban a csirkék különösen találékonyak, amikor arról van szó, hogy megszökjenek a saját baromfiudvarukból. Sok csirke még a csirkekerítésen is átmászik. A természetes ragadozók elleni védelem különösen fontos, mivel a csirkék nem túl gyorsak, és ezért könnyű prédái a gímszarvasmarháknak, rókáknak, sólymoknak és társaiknak.

4. lépés: Válassza ki az aljzathoz megfelelő cövekcsúcsokat

A kerítésoszlopok szimpla vagy dupla csúcsokkal kaphatók. Ha homokos vagy földes altalajra szeretné felállítani a baromfi kerítést, akkor javasoljuk, hogy válasszon kerítést dupla csúcssal. A dupla csúcs stabilan rögzül a talajban, még dombos terepen és viharok idején is. Köves talajfelület esetén viszont egy szimpla csúccsal ellátott kerítés nagyobb tapadást biztosít.

Hogyan lehet a baromfi kerítést szökésbiztossá tenni?

A baromfi kerítés megfelelő rögzítésével a baromfi védve lesz a természetes ellenségektől, és nem fog tudni könnyen megszökni Öntől. A következő tippek segítenek abban, hogy baromfi kerítését szökésbiztossá tegye.

1. Használjon elegendő földi horgonyt

A baromfihálóhoz elegendő földi rögzítőelemmel a baromfi többé nem tud átcsúszni a baromfiháló alatt, és a ragadozók nem tudnak bejutni a csirkeházba. A szaküzletekben praktikus csirkekerítés-készleteket lehet kapni néhány földi horgonnyal (sátorcövek). A biztonság kedvéért azonban érdemes további talajhorgonyokat vásárolni. Optimális, ha a kerítés hosszának minden méterére egy további talajhorgony kerül.

2. Elektromos kerítéshuzal a további biztonság érdekében

A baromfikerítést kiegészítő legelőkerítés dróttal (feszítőzsinórral) is biztosíthatja. A legelőkerítés drótjának telepítése különösen hasznos a sarokoszlopoknál.

3. További csirkekerítés karók

Sok csirkeháló-készletbe már stabil műanyag legelőkerítés-oszlopok vannak beépítve. A csirkekerítés biztonságának növelése érdekében érdemes további műanyag karókat vásárolni. Az Agrarzone weboldalon a tyúkkerítéshez szükséges erős karók széles választékát kínáljuk. Ha csirkekerítést állít fel a kertjében, javasoljuk, hogy használjon dupla csúcsú karókat, amelyek jelentősen növelik a baromfikerítés szilárdságát és őrzési biztonságát.

Kérjük, vegye figyelembe: A baromfihálóhoz hasonlóan a legelőkerítés karói is különböző méretekben és színekben kaphatók. Győződjön meg róla, hogy a műanyag oszlopok legalább olyan magasak, mint a csirkekerítés.

Mit kell keresni egy elektromos kerítésnél a csirkék számára?

A csirkék számára az elektromos csirkekerítés gyakran nem jelent akadályt: a könnyű áramütések nem zavarják a tollazatot, és még a csirkék csőre és lábai is szigetelnek, ezért érzéketlenek a könnyű áramütésekre. A csirkék tartásához erős legelőkerítéssel ellátott elektromos kerítést kell használni, mivel a hosszú tollazatú állatok esetében a feszültségnek lényegesen magasabbnak kell lennie, mint a rövid szőrű állatok esetében.

Alapszabály: Minél hosszabb a csirkekerítés, annál nagyobb az elektromos kerítéskészülék feszültsége. A feszültségnek 3000 V - 5000 V-nak kell lennie a csirkekerítés minden egyes pontján. Ha növényzet, például fűfélék vagy növények érintkeznek a csirkekerítéssel, akkor az elektromos kerítésegységnek több energiára van szüksége, mint a növényzet nélküli zöld területek esetében. Áruházunkban hasznos tesztelő eszközöket talál, amelyekkel ellenőrizheti a baromfikerítés feszültségét.

A legelőkerítés feszültségének biztosítása érdekében egy normál 230 V-os legelőkerítés-készüléket ajánlunk, ha van 230 V-os áramforrás a közelben. Ha nincs áramforrás a közvetlen közelben, akkor használhat akkumulátoros elektromos kerítést is, amely 12 V-os vagy 9 V-os változatban kapható. Ha kis csirketelepe van, kevés zöld növényzettel, akkor teljesen elegendő egy 9 V-os, elemmel működő elektromos kerítés . Ha viszont nagy legelőterülete van, sok zöld növénnyel, akkor mindenképpen 12 V-os akkumulátoros elektromos kerítést válasszon.

Fontos: Ha elektromos csirkekerítéssel rendelkezik, köteles 100 méterenként figyelmeztető táblát elhelyezni. Az Agrarzone weboldalon nagy választékot talál a  gyakorlati figyelmeztető táblákból a csirkék elektromos kerítéséhez.

 

Bestseller: csirkeháló vásárlása az Agrarzone-nál

Fedezze fel itt a népszerű és robusztus baromfi kerítések választékát csirkék, fürjek & egyéb baromfi számára.

Baromfiháló 15 m-es

Csirkeháló kerítés PoultryNet 15 m, 106 cm, dupla csúcs, 15 m, 106 cm.

Baromfiháló 25 m-es

Csirkeháló kerítés PoultryNet 25 m, villamosított, 106 cm-es dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés PoultryNet 25 m, nem villamosított, 106 cm, dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés 25 m, villamosított, 112 cm, dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés 25 m, nem villamosított, 112 cm, szimpla csúccsal

Baromfiháló 50 m-es

Csirkeháló kerítés 50 m, villamosítható, 106 cm, dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés 50 m, nem villamosított, 106 cm, dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés 50 m, nem villamosított, 112 cm, dupla csúccsal
Csirkeháló kerítés 50 m, villamosított, 112 cm, szimpla csúccsal

Praktikus kiegészítők a baromfi kerítéshez

Ezek a tartozékok hasznosak lehetnek a csirkehálókhoz

Ajtó elektromos kerítéshálóhoz: A baromfiháló ajtaja a háló bármely pontján felszerelhető, és lehetővé teszi a könnyű ki- és belépést.

Pótkaró: Ha a baromfiháló egyik oszlopa meghibásodott, könnyen kicserélheti egy csereoszlopra.

Különböző háló kiegészítők Itt számos tartozékot talál a görgőktől kezdve a drótcsatlakozókon át a talajhorgonyokig.

Elektromos kerítés 230V: Ha a baromfiháló villamosítható, és van a közelben konnektor, akkor a 230 V-os elektromos kerítés a legjobb választás.

Elektromos kerítés 12V: Ha villamosítható baromfihálót választ, és nincs konnektorhoz való hozzáférése, akkor akkumulátoros legelőkerítésre lesz szüksége. Nagy kiterjedésű, zöld növényzettel rendelkező legelők esetében a kerítés közvetlen helyzetében 12 V-os elektromos kerítéskészülékhez kell folyamodnia.

Elektromos kerítés 9V: Ha nem kell vadállatokkal szemben védekeznie, és csak egy kis kerítéssel rendelkezik, akkor valószínűleg egy 9V-os kerítés is elegendő lesz Önnek.

Kerítés tesztelő és vezérlés: Egy professzionális elektromos kerítés teszterrel ellenőrizheti a baromfiháló feszültségét, és így biztosíthatja az optimális feszültségarányt.

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben

Ingyenes visszatérés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek esetében a költségek a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfiháló mégsem megfelelő Önnek, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden fonott háló megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden villamosítható baromfiháló biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Csak neves osztrák vagy német gyártók fűzfahálói: A kiváló minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.