Birkanyíró gép vásárlása az Agrarzone oldalon.

A birkákat évente legalább egyszer meg kell nyírni - jobb esetben kétszer, egyszer tavasszal és egyszer ősszel! Sok gazdálkodó felteszi magának a kérdést: Miért kell nyírnom a birkákat, és hogyan nyírjam meg a birkákat a fajnak megfelelő módon és sérülések nélkül? Ezen az oldalon megtalálja a megfelelő birkanyíró gépet és hasznos információkat a juhnyírásról. Ha további cikkekre van szüksége a juhtenyésztéshez, akkor az Agrarzone webáruházunkban mindent megtalál a juhtenyésztés és juhtartás témakörében!

Ha további információra van szüksége a juhnyírásról, vagy ha kérdése van egy speciális birkanyíró géppel kapcsolatban, szívesen segítünk Önnek. Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, chaten, a kapcsolatfelvételi űrlapon vagy WhatsAppon keresztül! Várjuk kérdéseiket!

Áttekintés:

 • Ezt kell figyelembe vennie, amikor birkanyíró gépet vásárol
 • Miért kell nyírni a birkákat?
 • Mikor van a legjobb idő a birkák nyírására?
 • Hogyan kell birkát nyírni?
 • Praktikus termékek a juhtenyésztéshez

Ezt kell figyelembe vennie, amikor birkanyírógépet vásárol.

Akár a gyapjú kinyerése, akár a juhok jóléte érdekében - a juhnyírás elkerülhetetlen gondozási intézkedés a juhtenyésztésben.

A megfelelő birkanyírógépet az Ön és a juhok igényeihez kell igazítani. Az Agrarzone oldalon professzionális birkanyírógépeket talál minden árkategóriában.

Amikor birkanyírógépet vásárol, a következőket kell figyelembe vennie:

 1. Motorteljesítmény: Használjon nagy motorteljesítményű és elegendő húzóerővel rendelkező birkanyírógépet, hogy ne kelljen gyakrabban újra nyírnia, és ne tegye magát és a juhokat felesleges stressznek kitéve. Az Agrarzone weboldalon elektronikus vezérlésű birkanyíró gépek találhatók, amelyek automatikusan alkalmazkodnak a birkák szőrzetéhez.
   
 2. A kábel hossza: A birkanyírás során a nyíró gép kábelje nagyon zavaró lehet. Kb. 4 m - 5 m kábelhosszúsággal korlátlanul nyírhatja a juhokat.
   
 3. Hálózati vagy akkumulátoros üzem: Ha nincs a közelben hálózati csatlakozó, a legjobb választás egy hosszú üzemidejű, akkumulátoros birkanyírógép.
   
 4. Zajérzékenység: A zajérzékeny állatok számára kellemesebb egy csendes és alacsony rezgésű, kb. 72 dB(A) hangerővel rendelkező birkanyíró gép.
   
 5. Súly: Ügyeljen a birkanyírógép súlyára. Minél könnyebb a birkanyírógép, annál kevésbé fáradnak el a karjai.
   
 6. Durva nyírópenge: A nyírópenge nem lehet túl finom, hogy a birkanyíró géppel könnyen át tudjon jutni a vastag és sűrű szőrön. A speciális birkanyíró pengékkel a birkanyírás gyerekjáték!
   
 7. Kezelés: A műanyag házzal rendelkező birkanyírógépek általában könnyebbek és olcsóbbak, mint a fémházzal rendelkezők. A csúszásmentes házak és a kézi hevederek segítséget nyújtanak az itt végzett munka során. A legtöbb modell már karcsú és ergonomikusan kialakított házzal rendelkezik a fáradtságmentes munkavégzés és a kényelmes egykezes kezelés érdekében.
   
 8. Tartalék pengekészlet: Célszerű, ha elegendő számú tartalék penge van kéznél.
   
 9. Nyírógép tartozékok: Cool Spray & Clean Spray tisztán, élesen és hűvösen tartja a nyírópengét. A nyírógépolaj elősegíti a birkanyírógép élettartamát. Legyen szó praktikus fali tartóról a nyírógépekhez vagy szőrszárítóról szőrzetápoló kefével - az Agrarzone weboldalon nagy választékot talál professzionális és praktikus kiegészítőkből birkanyíró gépekhez!

Miért kell nyírni a juhokat?

A nyírás elkerülhetetlen karbantartási eljárás a juhok tartása során. A juhokat általában évente egyszer nyírják. A fajtától függően azonban jobb, ha ezt kétszer, tavasszal és ősszel végezzük el. Nemcsak a juhok értékes gyapjúja, hanem a juhok jóléte és egészsége is a juhok nyírására késztet. A birkáknak tavasszal le kell vetkőzni a meleg és nehéz gyapjút, hogy az állatállomány egészségügyi problémák nélkül átvészelje a nyári meleg hőmérsékletet.

A szennyeződés, amely megtapadhat a gyapjúban, és különféle betegségeket és parazitákat okozhat, szintén fontos oka annak, hogy a juhokat nyírni kell.

Mikor a legjobb a juhok nyírásának ideje?

A juhok nyírásának legjobb ideje az időjárástól függ. Tavasszal nem szabad elhamarkodottan nyírni a juhokat, mivel a hőmérséklet még csökkenhet, és a juhok kiszolgáltatottak lennének a hidegnek. Másrészt ne tűzzük ki túl későre a birkanyírás időpontját, mert különben túl meleg lesz az állatoknak. A legjobb, ha olyan napot választ, amelyik megfelel Önnek és a juhainak is. Ugyanez vonatkozik az őszi második nyírásra is.

 • 1. tipp egy szakembertől: Kérjük, ügyeljen arra, hogy a juhok ne legyenek nedvesek a nyírás során. Ellenkező esetben az állat vagy az állatot nyíró személy áramütést kaphat, amelyet a birkanyíró gép okozhat. A nedves gyapjú nyírása lerövidíti a birkanyírógép élettartamát is, és a nedves gyapjú nem sodorható vagy értékesíthető.
   
 • 2. tipp a profiktól: A tenyésztésre használt juhok esetében érdemes a báránynevelés előtt nyírni. Az állatok ebben az időszakban nagy mennyiségben esznek, hogy több testhőt termeljenek, és hogy a születéskor megfelelően el legyenek látva energiával. A nyírt juhok tisztábban tarthatók, és a bárányok könnyebben szopnak a gyapjú nélkül. Még a tőgygyulladások is korábban felismerhetők, és így megelőzhetők a báránynevelés során fellépő károsodások és problémák.

Hogyan kell juhot nyírni?

1. Előkészületek - Mire van szükségem a juhok nyírásához?

A juhok nyírásának előkészítése legalább olyan fontos, mint maga a nyírás.

A megfelelő előkészítéssel és egy jó birkanyíró géppel időt takaríthat meg, kímélheti a felszerelését, és gond, stressz és komplikációk nélkül nyírhatja juhait.

Fedezze fel itt a professzionális birkanyíró gépeket!

Erre van szüksége a birkanyíráshoz:

2. Juhok helyes nyírása - hogyan kell sikeresen nyírni a juhokat!

A juhok gyapjától való megszabadulásra különböző módszerek léteznek. Európában azonban gyakori, hogy a juhokat állva nyírják. Ehhez röviden kösse meg a szelíd juhot a nyakörvéhez. A juhok kikötésénél különösen hasznos a juhokhoz illő nyakpánt és fejheveder.

A juhok nyírása előtt győződjön meg arról, hogy az állat egészséges és jól van. Még ha a juhok nyírását szakszerűen végzi is, a nyírás fokozott stresszt jelent a juhok számára. Szoktassa a juhokat a birkanyírógép rezgő zajához, hogy megnyugodjanak. A legjobb, ha a juhokat együtt, egy karámban terelgetjük.

A nyírási folyamat során az egyik kezében tartsa a birkanyírógépet, a másikkal pedig simára húzza a juh bőrének ráncait. Így egyetlen bőrterület sem sérül. Ezután először a hátat, mindkét oldalt a hasig és a lábakig nyírjuk. Ezután nyírja le a nyakat, a tarkót és a fejet, beleértve a füleket is. A test ezen részeinek nyírásakor ügyeljen a fülekre, és szükség esetén tartsa őket félre. A végbélnyílás és a tőgy körüli területek nyírásakor is óvatosan kell eljárni.

Tipp egy szakembertől: Ha el akarja adni a birkagyapjút, akkor már a juhok nyírása során szét kell válogatnia a gyapjút. A juhok egyes testrészei színben, fodrosodásban és szőrvastagságban különböznek egymástól. Lehetőleg a farok, a lábak, a has, a fej és a nyak szennyezett részeit kiszűrik a gyapjúból, és nem értékesítik.

Fedezze fel a juhok számára készült kiváló minőségű nyírógépek és tartozékok nagy választékát itt!

3. Nyírás után - gondozás és védelem a hőmérséklet-ingadozásoktól

A nyírás után tisztítsa meg a juhokat egy tisztítókefével, és terelje vissza a jószágot a nyájba a faj többi tagjával együtt. A frissen nyírt juhokat a következő időszakban meg kell védeni az erős napsütéstől és az esőtől. A birkák ugyanúgy leéghetnek a napon, mint mi, emberek.

Praktikus termékek a juhtenyésztéshez:

Az Ön előnyei az Agrarzone-Shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.