Villanypásztor vezeték és szalag

  • Megbízhatóan vezeti az áramot a kerítésrendszeren keresztül
  • Minél kisebb az ellenállás Ohm/m-ben, annál jobban vezeti az anyag az áramot.
  • Kerítésszalag, kötél, szál vagy drót formájában kapható
  • Különböző színekben, hosszúságokban és vastagságokban kapható

Mik azok a vezetőanyagok, vezetékek?

A villanypásztorokban a vezetékek felelősek az elektromosság biztonságos vezetéséért a kerítésrendszeren keresztül. Az anyagtól függően megkülönböztetünk elektromos kerítésszalagot, kötelet, sodort szálat vagy drótot.

A megfelelő vezetőanyag kiválasztásakor figyeljen az Ohm/m-ben kifejezett ellenállásra. Minél kisebb az érték, annál jobb a kerítés. Minél alacsonyabb az érték, annál jobban vezeti az anyag az elektromosságot.

A villanypásztor szalagja, kötele és sodrott szálai olyan műanyag vezető anyagok, amelyekben az áramvezető huzalokat műanyag szálakkal szövik össze. Forrásuknak köszönhetően különösen rugalmas és sokoldalúan felhasználható.

Ezzel szemben a villanypásztor drótjai kemény fémből készülnek. Különösen robusztusak, ezért jól alkalmazhatók fix kerítésépítéshez.

Ezenkívül a vezetőanyagok a felhasználástól függően különböző színekben, vastagságban és hosszúságban kaphatók.

3 kérdéssel a vezetékek helyes használatáról

1. Melyik állathoz milyen vezetéket kell használni?

Az állat erejétől és méretétől függően különböző vezetékeket kell használni.

A villanypásztor szalagja sokoldalú, mivel különböző szélességű változatokban kapható. A széles villanypásztor szalagot nagyobb állatok, például szarvasmarhák és lovak esetében használják. Az állat számára gyorsabban látható és stabilabb, mint a keskeny kerítésszalag. A keskeny kerítésszalag jobban megfelel kisebb állatok, például kistestű lovak vagy sertések számára.

Hasonlóképpen, a kerítéskötél használható nagyobb és kisebb állatok bekerítésére is. A vastag kötelek szarvasmarhákhoz vagy lovakhoz ajánlottak. Kisebb állatok, például juhok esetében vékonyabb kötelek is használhatók.

A legelőkerítés szálai és drótjai különösen alkalmasak az állattenyésztésben. Elsősorban szarvasmarhák bekerítésére használják, mivel azok lassú állatok.

2. Hogyan rögzítik megfelelően a vezetéket?

A vezetőanyagokat szigetelők segítségével rögzítik a villanypásztor karóihoz.

A szigetelők nem csak a kívánt magasságban tartják a vezetéket, hanem megakadályozzák a nem kívánt feszültség talajba történő szétterülését is.

Attól függően, hogy melyik vezetéket választotta, hozzáillő szigetelők állnak rendelkezésre.

A körszigetelők a villanypásztor szálaihoz, köteleihez, valamint alakjuknak köszönhetően keskeny szalagokhoz is használhatók.

A szalagszigetelők olyan szigetelők, amelyeket a villanypásztor szalagjaihoz használnak.

A szál/kötél szigetelőket keskeny kötelek és drótok szigetelésére és vezetésére tervezték.

3. Hogyan lehet új és régi vezetéket összekötni?

A vezetékeket csatlakozókkal lehet összekötni. Ha például növelni szeretné a legelő méretét, vagy újra össze akarja kötni a szakadt anyagot, akkor ezzel a két végét biztonságosan össze lehet kötni.

Az anyagtól függően itt megfelelő csatlakozómodelleket is kínálunk.

A szálak például a szálcsatlakozó kapcsok vagy csavarok segítségével köthetők össze.

Mely tartozékok hasznosak a vezetékekhez:

A letekerő fogantyúk megkönnyítik a vezeték letekercselését: Hogy ne kelljen például a villanypásztor szalagot fáradságosan, kézzel letekerni az orsóról, a praktikus segédeszköz megkönnyíti a vezeték letekercselését.

Gyorsabb munkavégzés az egykezes letekerő segédeszköznek köszönhetően: A vezeték egy kézzel történő kitekerésével egyidejűleg a szabad kezével beakaszthatja a vezetéket a szigetelőkbe.

Könnyű szállítás csévélő dobbal: A csévélő dobok segítségével a vezetékek könnyen feltekerhetők és szállíthatók. Méretükből adódóan egy vagy akár négy vezeték is rögzíthető egy csévélő dobra.

Az Ön előnyei a Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem megfelelő Önnek, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor kerítés vagy a villanypásztor háló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Csak ismert osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási erőfeszítéssel jár. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.