Rendeljen védőmaszkot online az Agrarzone oldalon.

A védőmaszkkal hatékonyan védi magát és környezetét a finom por, gázok, savak és kórokozók, például vírusok ellen. Akár szájvédő maszk, akár FFP1, FFP2 vagy FFP3 légzőkészülék: a védőmaszkok az egyéni védőfelszerelés részét képezik a légutakat megterhelő munkához és környezethez.

Ezek a védőmaszkok kaphatók:

Eldobható maszkok: eldobható maszkok (más néven MNS, szájvédő maszk vagy száj-orrvédő) hatékonyan véd a finom por, a durva por, az alacsony mérgező anyagok aeroszolja, a füst stb. ellen, különösen könnyű és magas viselési kényelemmel rendelkezik. A látómező különösen jó a teljes maszkokhoz és a félmaszkokhoz képest.

Félmaszkok: Ide tartoznak az FFP légzőkészülékek, amelyek a következő osztályokba sorolhatók FFP1, FFP2 és FFP3. A félmaszkok átfogóan védik a teljes száj- és orrfelületet, és beépített szűrőrendszerrel rendelkeznek, amely a lehető legnagyobb mértékben elválasztja a gőzöket (pl. festékekből vagy vegyi anyagokból) és a port. Az FFP1, FFP2 és FFP3 osztályba tartozó légzőkészülékek az áteresztőképességük (szivárgás) tekintetében különböznek. Ezt a nyílások határozzák meg azokon a pontokon, ahol a védőmaszk nem pontosan ül az arcon, valamint a szűrőanyag áteresztő képessége. A félmaszkok lényegesen könnyebbek, mint a teljes arcmaszkok, de nem olyan tiszta a látómezőjük, mint az eldobható maszkoké.

Teljes arcvédő maszkok: A teljes arcvédő maszkok a légzés és az arc védelmének kombinációjából állnak, és a szem környékét is elzárják. A teljes arcmaszkok nem olyan kényelmesek, mint az eldobható maszkok és a félmaszkok, de nagyobb a sűrűségük, és ezért jobb a védelmük. A teljes arcmaszkok még erősen mérgező vagy erősen mérgező anyagok esetén is hatékonyan használhatók.

Szájvédő maszk, FFP légzőkészülék és teljes arcmaszk vásárlás az Agrarzone oldalon.

Az Agrarzone oldalon kiváló minőségű védőmaszkok széles választékát találja. Akár a magas légszennyezettségű területeken való nyaraláshoz, akár a fertőző betegségek elleni védelemként, védőmaszkjaink minden helyzetben hatékonyan védik Önt és környezetét. Ezeket a légzőkészülékeket az Agrarzone oldalon vásárolhatja meg:

Védőmaszk (más néven orr-szájvédő vagy sebészi maszk): Optimális, ha beteg, és meg akarja védeni a környezetét. Az orr-szájvédő megakadályozza a betegség tüsszentés vagy köhögés útján történő terjedését. Az orrvédő maszkok azonban nem védik meg Önt a saját fertőzésétől, és minden használat után el kell őket dobni.

Légzőmaszk FFP1: Az FFP1 védelmi osztályú finom porvédő maszkok olyan környezetbe valók, ahol csak nem mérgező porok vannak jelen. Az FFP1 légzőkészülék a részecskék legalább 80%-át kiszűri, és többször is használható. A légzőkészülék nem hatékony a vírusok és baktériumok ellen.

Légzőkészülék FFP2: Az FFP2 védelmi osztályú védőmaszkok védelmet nyújtanak a levegőben terjedő fertőző ágensek, vírusok (pl. koronavírus, influenza stb.) és a káros por, füst és aeroszol ellen. Az FFP2 védőmaszk a levegőben lévő részecskék legalább 94%-át kiszűri, és többször is használható.

Légzőkészülék FFP3: Az FFP3 légzőkészülékek megbízható védelmet nyújtanak a levegőben terjedő fertőző ágensek, vírusok (pl. koronavírus, influenza stb.), mérgező és káros por, füst és aeroszol ellen. Az ebbe az osztályba tartozó maszkok a részecskék legalább 99,5%-át kiszűrik, és többször is felhasználhatók.

Találja meg a megfelelő védőmaszkot 6 kérdéssel:

1. Ön maga is vírusos beteg (pl. influenza, koronavírus), és szeretné megvédeni a környezetét?

Ha Ön maga is megbetegszik koronavírusban, influenzában a legjobb, ha a környezetét védi egy szájvédő maszk (sebészeti maszk is) segítségével. A száj-orr maszk megvédi Önt, hogy tüsszentéssel vagy köhögéssel terjessze a betegséget. A száj-orr maszk segít abban is, hogy ne fogdossuk az arcunkat, és így a tárgyak megérintésével ne juttassuk vissza a baktériumokat a környezetbe. A szájmaszkot minden használat után el kell dobni. Ezenkívül az eldobható kesztyű és a fertőtlenítőszer segít elkerülni, hogy a veszélyes baktériumokat más lakótársakra is átterjessze otthon. A száj-orrvédő maszk alternatívájaként az FFP1 védőmaszk is hatékony védelmet nyújthat.

Szájvédő maszk a Agrarzone oldalon: Szájvédő maszk / orrvédő maszk

2. Ha a szociális ágazatban dolgozik, pl. kórházban vagy idősek otthonában?

Az orvosi intézményekben is a műveletek során vagy az intenzív osztályon védi a klasszikus szájvédő maszk (sebészeti maszk is), eldobható kesztyű és fertőtlenítőszer hatékonyan védi a betegeket a cseppfertőzéstől és a baktériumok egészségügyi személyzet általi átvitelétől. Még az idősotthonokban is használja az ápolószemélyzet az arcmaszkot, ha szükséges, hogy megvédje az idős lakókat egy fertőzéshullám során.

3. Rendszeresen ki van-e téve nem mérgező pornak, pl. faipari, mezőgazdasági vagy takarítási munkák során?

Az olyan tevékenységeknél, ahol Ön nem mérgező pornak van kitéve (pl. cementtel, fával, vakolattal, pollenekkel, cukorral, cellulózzal stb. végzett munka), a légzőmaszk FFP1 elegendő. A védőmaszk a részecskék legalább 80%-át kiszűri, és különösen a következő tevékenységeknél nyújt védelmet: Tisztító munkák, ahol por fordul elő, mezőgazdaság (gabona, liszt, széna), csiszolás, fúrás és vágás vas, rozsda, kőművesmunka vagy allergiásoknak pollenallergia ellen. Az FFP1 a légzésvédő maszk mellett a kombinált fejvédő ajánlott például mezőgazdasági és erdészeti munkákhoz, mivel ez védi a fejet és a szemet a portól és a hőtől is.

Rendelje meg az FFP1 légzésvédő maszkot online az Agrarzone oldalon: FFP1 higiéniai maszk, FFP1 NR D finom por maszk, FFP1 finom por maszk szeleppel.

4. Védekezni szeretne a vírusfertőzés (pl. koronavírus, influenza stb.) ellen?

Általában egy jól illeszkedő FFP2 finom porvédő maszk viselése elegendő védelmet nyújt a levegőben terjedő fertőző ágensek és vírusok, például az influenza vagy a koronavírusok ellen. A védőmaszk a levegőben lévő részecskék legalább 94%-át kiszűri.

Vásárolja meg a légzőmaszk FFP2 online: FFP2 NR D finom por maszk szeleppel, FFP2 légzőmaszk szelep nélkül .

5. Ha rendszeresen ki van téve mérgező pornak vagy füstnek?

Légzőkészülék FFP2 hatékony, mivel véd a káros por, füst és aeroszol ellen. Az FFP2 védőmaszk különösen hatékony az olyan tevékenységeknél, mint a cement, festékek, acél és rozsda csiszolása, vágása és fúrása, vagy az építőipari acél és cink hegesztése, illetve a penész és baktériumok kezelése. A légzőmaszk mellett a kombinált fejvédő ajánlott mezőgazdasági és erdészeti munkákhoz, mivel ez a fejet és a szemet is védi a portól és a hőtől.

6. Rendszeresen érintkezik-e fertőzött emberekkel, vagy rendszeresen ki van-e téve mérgező és káros pornak, füstnek vagy gáznak?

Akkor mindig az FFP3 arcmaszkot kell használnia. A Robert Koch Intézet szerint az FFP3 finom porvédő maszk megbízható védelmet nyújt a levegőben terjedő fertőző ágensek és vírusok (pl. koronavírus, influenza) ellen. Az ebbe az osztályba tartozó maszkok a részecskék legalább 99,5%-át kiszűrik. Az FFP3 légzőkészülék bizonyítottan hatékony védelmet nyújt a fém- és vegyiparban és a vegyiparban előforduló mérgező és káros por, füst és aeroszolok ellen is. A fej és a szemek védelme érdekében ajánlatos ezen felül egy kombinált fejvédőt is használni.

Az FFP3 légzőkészüléket az Agrarzone oldalon találja: FFP3 NR D finom porvédő maszk szeleppel

Ezek a tartozékok a védőmaszkok mellett hasznosak:

Kombinált fejvédő: A homlokvédővel kombinált arcvédő bizonyítottan védi a fejet és a szemet, és tökéletes társ, ha rendszeresen ki van téve pornak, hőnek és repülő alkatrészeknek, valamint festék- és szennyeződésfröccsenéseknek (takarítási munkák), például a mezőgazdaságban és az erdészetben.

Arc- és fülvédelem: Az arc- és hallásvédő olyan poros vagy zajos környezetbe való, ahol az arc és a fülek védelmére van szükség, de sisakra nincs szükség, mint például mezőgazdasági vagy erdészeti munkáknál.

Fertőtlenítőszer: A fertőtlenítőszer segít hatékonyan megtörni a fertőzés láncolatát. Az orvosi területen való felhasználás mellett a fertőtlenítőszert az otthonokban is használni kell, ha a család vagy a háztartás valamelyik tagja erősen fertőző fertőzésben szenved. Még akkor is fontos a rendszeres kézfertőtlenítés, ha a fertőzöttség kockázata különösen nagy a betegekkel érintkező személyeknél, mert például betegség, immunrendszer vagy kemoterápia miatt legyengült a védekezőképességük.

Eldobható kesztyű: Az eldobható kesztyűk védik viselőjüket, és hatékonyan távol tartják a baktériumokat és a szennyeződéseket. Az eldobható kesztyűk segítenek elkerülni a veszélyes vírusok hazahozatalát is, és minimalizálják a családtagok megfertőzésének és a vírusok terjesztésének kockázatát

Kéziszappan: A rendszeres kézmosás bizonyítottan segít elpusztítani a baktériumokat. Az influenzaszezonban ajánlott naponta többször legalább 30 másodpercig kezet mosni bőrbarát kéziszappannal.

Klinikai hőmérő: Számos fertőző betegség első jelei a megemelkedett testhőmérséklet és a láz. Az influenzaszezonban elővigyázatosságból védekezzen, és miután jól érzi magát, tartsa szemmel testhőmérsékletét.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat. Csak bontatlan csomagolásra vonatkozik!