Vasvilla


Szűrő

Szénavilla és trágyavilla az istállóban való könnyű munkavégzéshez

Akár a széna szállítására, a tehénistálló trágyázására vagy az állatok etetésére - a villa sokoldalúan használható, és minden gazdaság istállófelszerelésének részét képezi.

A vasvilla ma is nélkülözhetetlen eszköznek számít a mindennapi gazdálkodásban. Szalma vagy széna betöltése a vagy , a fedett lovarda trágyázása vagy egyszerű feladatok elvégzése az udvaron, az istállóban, a legelőn vagy a kertben - egy optimálisan kiválasztott istállóvillával számos feladat könnyen elvégezhető.

Melyek a különböző villatípusok, és mire kell figyelnem, amikor új villát vásárolok? Ezen az oldalon minden fontos információt megtalál az összes villatípusról. Így könnyen megtalálhatja az Önnek megfelelő stabil villát.

Mikor jó nekem egy szénavilla és egy trágyavilla?

Rendszeresen szállít laza anyagot, például szénát vagy szalmát: A pillanatok alatt szétoszthatja a laza anyagot, például szénát, szalmát, füvet és leveleket az , vagy felpakolhatja a pótkocsira.

A trágyát az istállóból és a karámból szeretné eltávolítani: Egy különösen jó a lovak vagy tehenek által termelt trágya felkaparására, szállítására és szétterítésére.

Időt szeretne megtakarítani: Az Ön igényeinek megfelelő villával értékes időt takaríthat meg az udvaron, az istállóban, a legelőn és a kertben végzett munkák során.

3 kérdés a megfelelő villa megtalálásához az istállójához

1. kérdés: Rendszeresen szállít-e laza anyagot (leveleket, füvet, szénát, almot stb.), vagy nyers szálastakarmányt etet az állatokkal?

A ideális eszköz, amikor laza anyagot, például szénát, szalmát, füvet vagy leveleket rakod fel, szétosztja az etetővályúkba, vagy betölti egy vagy . A vasvilla kiválóan alkalmas az istállóban lévő szalmaszálak, például szalma vagy széna szétterítésére vagy eltávolítására is.

2. kérdés: Van-e szalmával vagy szénával terített istállója?

Akkor egy az optimális választás. A trágyavillát az istállóban trágyázáskor vagy szálas alom beszórásakor használják. Különösen a szalmával vagy szénával felszórt istállókat lehet gyorsan és könnyen trágyázni a trágyavillával.

3. kérdés: Alommal szórja istállóját, vagy rendszeresen trágyázza ki a legelőt?

A fűrészporral vagy más finom alommal töltött szarvasmarha- vagy lóistállókat gyorsan ki lehet trágyázni egy . A speciális tüskeforma megkönnyíti a trágya felszedését. A trágyavilla kiválóan alkalmas a lovardák és karámok trágyázására is.

Szénavilla, szóróvilla, trágyavilla vagy alomvilla - minden különbség egy pillantásra

A kereskedelemben kapható villák a fogak száma és alakja, a nyél hossza és az anyag tekintetében különböznek egymástól. A megfelelő villát a felhasználási területtől függően kell kiválasztani. Itt gyakorlati áttekintést talál az összes stabil villatípusról és a megfelelő alkalmazási területekről.

1. Szénavilla / alomvilla

A szénavilla ideális a laza széna mozgatására. A vasvilla ideális eszköz a széna tartóba rakodásához, a való terítéshez, illetve a vagy megtöltéséhez. A szénavillák általában fából készült nyéllel rendelkeznek, és 3 vagy 4 hegyes tüskével kaphatók. A szénavilla tüskéi kissé ívesebbek, és a villa nyele hosszabb és vékonyabb, mint a trágyavilláé.

  • A szénavilla alkalmas , például szalma vagy széna szétterítésére vagy eltávolítására az istállókban.
  • A szénavilla ideális a laza anyagok, például fű, levelek, széna, szalma stb. be- és kirakodásához.
  • A könnyű terhek szénavillával emelhetőek (pl. kisebb szénabálák).

2. Trágyavilla

A trágyavilla egy 4-5 enyhén ívelt, rozsdamentes acélból készült, robusztus fogakkal ellátott fejből áll. A trágyavilla nyele enyhén ívelt, és lényegesen rövidebb és vastagabb, mint a hagyományos vasvilla. A lóürülékhez való trágyalapátnak tökéletes a műanyag lapát.

  • A trágyavillát az istállóban trágyázáskor vagy alomtöltéshez használják. Különösen a szalmával vagy szénával teleszórt istállókat lehet gyorsan és egyszerűen kitakarítani a segítségével.
  • A trágyavillával könnyen fel lehet villázni a szalmabálákat, és be lehet emelni a talicskába.
  • A kezelhető fogaknak köszönhetően csak kevés széna vagy szalma akad bele a vasvillába, így a trágyázás gazdaságosan elvégezhető.

3. Forgácsvilla

A egy műanyagból vagy fémből készült, széles fejű és fogakkal ellátott trágyavilla. A műanyagból készült trágyavillák könnyebbek és a fogak rugalmasabbak. A trágyavillák feladata a trágya felszedése, ezért sok nagy rugalmasságú, elülső részén ívelt fogazattal rendelkeznek .

A forgácsvilla különösen mély, ezért a többi trágyavillánál lényegesen nagyobb térfogattal rendelkezik. A nagy töltőtérfogat miatt a trágyázás gyorsabb, mint a lapos villáknál. Ha a hideg évszakban trágyázza ki a füves karámokat, javasoljuk, hogy stabilitása és kopásállósága miatt rozsdamentes acél forgácsvillát használjon, mivel a műanyagból készült trágyavillák a fagyban törékennyé válnak és könnyebben eltörhetnek.

  • A fűrészporral alomként ellátott boxok gyorsan és alomkímélő módon, forgácsvillával tisztíthatók.
  • A lovardák és karámok trágyázásához ideális a nagy töltőtérfogatú, széles hatótávolságú forgácsvilla.

Ezt kell figyelembe vennie, amikor szénavillát és trágyavillát vásárol:

Attól függően, hogy mire használja a villát, olyan fontos tényezőket kell figyelembe vennie, mint a villa kivitelezése és minősége, a fogak száma és a nyél hossza. A következő vásárlási kritériumok segítenek megtalálni az optimális vasvillát:

  1. Fogak száma: a raktárban végzett munkához a 2 tüskés vasvilla az optimális. Ha a villát az istállóban használják szórásra és trágyázásra, akkor a 3-4 fogas az előnyös. Kertészeti munkákhoz legalább 4 fogú villát ajánlunk. Ha a trágyát a legelőn vagy a karámban gyűjti össze, akkor különösen praktikus a sok, egymás mellett szorosan elhelyezkedő fogakkal ellátott villa.
  2. A markolat hossza: A hossza fontos a test tehermentesítéséhez munka közben, és a testmérethez kell igazítani. Az optimális hosszúságot egy gyors önvizsgálattal találhatja meg: álljon egyenesen, és hajlítsa a karjait, ügyelve arra, hogy a karjai derékszögben legyenek. Ha most már kényelmesen meg tudja fogni a nyél felső végét, akkor megtalálta az optimális nyélhosszúságot.
  3. Anyag: A villák általában műanyagból vagy rozsdamentes acélból készülnek. A klasszikus anyag a de a rozsdamentes acélból és műanyagból készült fogantyúk is egyre népszerűbbek. Nehéz terhekhez, kerti munkákhoz vagy a hideg évszakban rozsdamentes acélból készült villát ajánlunk, amelynek nyele fából vagy rozsdamentes acélból készült . A rozsdamentes acélvillák sokkal erősebbek, mint a műanyagból készültek, amelyek törékennyé válhatnak és könnyebben eltörhetnek, ha nagy terhelésnek és fagynak vannak kitéve.
  4. Ergonómia és extrák: A mindennapi munka során az ergonomikus és csúszásmentes fogantyúval ellátott villák ezen felül segítenek a test tehermentesítésében.

Praktikus tartozékok a mindennapi istálló munkához:

  • : Egy pillanatok alatt megtisztíthatja az istálló padlóját. A viszont ideális a jég, a tömött hó, a rágógumi, a cigaretta és még sok más eltávolítására. Széna gereblyéink és lombgereblyéink rendkívül robusztusak, és műanyag vagy fém gereblyeként kaphatók.
  • : Hasznos , és a széna és az alom mozgatásához és az ürülék eltávolításához itt található.
  • : Praktikus és alumíniumból vagy műanyagból számos felhasználási területre, például az istálló trágyázására, a jég eltávolítására vagy az állatok kiváló minőségű való ellátására. A és a hatékonyan és gyorsan eltávolíthatja a trágyát, a hígtrágyát és a vizet az istállóból.
  • : Egy praktikus óriási segítséget nyújt Önnek a mindennapi munkában az istállóban, a kertben, a mezőgazdaságban vagy az építkezésen.
  • : Akár meszezés, fertőtlenítés, faanyagvédő szerek alkalmazása, gyomirtás, növényvédő szerek és biocidek alkalmazása, gépi csepegtetés, hidegtisztítószerek alkalmazása vagy hasonlók könnyen elvégezhetők a
  • : Tudni akarod, mi történik az istállóban a távollétedben? Legyen szó borjakról, tehenekről vagy lovakról - egy mindent szem előtt tarthat.
  • : Itt különböző , , találhatók a rakomány rögzítéséhez, valamint a különböző helyzetekben történő rögzítéshez. A praktikus segít megbízhatóan rögzíteni a rakományt a személygépkocsi pótkocsik, mezőgazdasági pótkocsik, nyitott konténerek, teherautó-ágyak stb. esetében.
  • : A megfelelő , , , , és még sok mással minden helyzetben hatékonyan védve van.
  • : Praktikus , , és szénatartók ebben a kategóriában.
  • : A kezdve a át a praktikus és istálló fertőtlenítőszerekig mindent megtalál ebben a kategóriában a steril tisztításhoz és ápoláshoz.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.