Lónyíró gépek lónyíráshoz online vásárlás az Agrarzone oldalon

Évente kétszer a ló szőrváltás előtt áll.

Sok lovas felteszi magának a kérdést: Meg kell-e nyírnom a lovamat, és ha igen, hogyan nyírjam meg a lovamat? Ezen az oldalon megtalálja a lovakhoz való megfelelő nyírógépeket és hasznos információkat a lovak nyírásával kapcsolatban. További hasznos felszereléseket talál a ló, lovas és lovardája számára az Agrarzone webáruházunkban.

További információra van szüksége a lónyírásról, vagy kérdése van egy speciális lónyíró géppel kapcsolatban? Vegye fel velünk a kapcsolatot telefonon, chaten, a kapcsolatfelvételi űrlapon vagy WhatsAppon keresztül! Várjuk kérdéseiket!

Az oldal áttekintése:

 • Hogyan találjuk meg a megfelelő lónyíró gépet?
 • Meg kell nyírnom a lovamat?
 • Hogyan kell helyesen nyírni a lovamat? - A tökéletes lónyírás mindössze 3 lépésben!
 • Praktikus termékek az istálló és a lovarda számára

Hogyan találja meg a megfelelő lónyíró gépet?

Az oldalon a megfelelő lónyíró gépet az Ön preferenciáihoz és a ló igényeihez kell igazítania. Sokféle oka lehet annak, hogy egy lovat megnyírnak. Akár az állat védelméről, akár a vedlés utáni felesleges szőrzet eltávolításáról, akár a kiállítási állatok nyírásáról van szó, a megfelelő lónyíró különösen fontos.

Ahhoz, hogy megtalálja a megfelelő nyírógépet a lovak számára, a következő kérdéseket kell feltennie magának:

 1. Teljes nyírás vagy részletnyírás: Ha a ló egészét vagy nagyobb részeit nyírja, akkor egy közepes vagy erős nyírógépet kell választania. Erre a célra kiválóan alkalmasak az olyan nagy teljesítményű nyírógépek, mint a Wahl Star lónyírógépek vagy a WAHL Legend lónyírógépek. Ha a nyírógépet főként aprólékos munkára használja, például a szemek, a nemi szervek vagy a lábak körül történő nyírásra, akkor a kezelhetőbb nyírógépek, például a Heiniger Saphir nyírógép vagy a WAHL Avalon lónyírógép tökéletesen megfelelnek.
   
 2. Teljesítmény: Ha egymás után több lovat nyír, akkor érdemes nagyobb teljesítményű nyírógépet választania, mint például a WAHL Star lónyírógép vagy a WAHL Legend lónyírógép. Ha csak egy lovat nyír, elegendő egy közepes teljesítményű nyírógép, például a Heiniger XPLORER nyírógép.
   
 3. Fajtaspecifikus szőrzetjellemzők: Ha finom szőrzetű melegvérű lovat szeretne nyírni, használhat egy kis méretű nyírógépet, mint például a Aesculap Libra. Ha vastagabb szőrzetű lovakat (pl. pónit vagy shetlandi pónit) szeretne nyírni, akkor válasszon erős nyírógépet, mint például a WAHL Star lónyírógépet.
   
 4. Hálózati vagy akkumulátoros működés: A nyírógép működési helyének körülményeitől függően a vezetékes vagy az akkumulátoros nyírógép a jobb választás. Ha nem szeretne lemondani mindkét előnyről, választhat hibrid gépet, mint például a WAHL KM akkumulátoros lónyírógép vagy a Aesculap FAV5 CL Hybrid.
   
 5. Kezelés: A műanyag házzal rendelkező nyírógépek általában könnyebbek és olcsóbbak is, mint a fémházzal rendelkezők. A csúszásmentes házak és a kézi hevederek segítséget nyújtanak az itt végzett munka során. A legtöbb modell már karcsú és ergonomikusan kialakított házzal rendelkezik a fáradtságmentes munkavégzés és a kényelmes egykezes kezelés érdekében.
   
 6. Súly: Figyeljen a lóvágógépek súlyára. Minél könnyebb a nyírógép, annál kevésbé fáradnak el a karjai.
   
 7. Zajérzékenység: A zajérzékeny és szorongó lovak számára kényelmesebb egy csendes és alacsony rezgésű nyírógép, mint például a WAHL Adore nyírógépek vagy a Aesculap Econom Equipe.
   
 8. Pótkéskészlet: Célszerű, ha elegendő tartalék nyírópengét és nyírófejet tart kéznél.
   
 9. Tartozékok a nyírógéphez: A Cool Spray & Clean Spray tisztán, élesen és hűvösen tartja a nyírógép pengéjét. A nyíróolaj elősegíti a nyírógép élettartamát. Legyen szó praktikus falra szerelhető nyírógépekről, szőrszárítóról szőrzetápoló kefével vagy lovaknak való nyírósablonról - az Agrarzone weboldalon a professzionális és praktikus nyírógépek széles választékát találja. Kiegészítők a nyírógépekhez!

Fedezze fel itt a kiváló minőségű nyírógépek és kiegészítők széles választékát kedvence számára!

Kell-e nyírni a lovamat?

Az, hogy a lovát nyírni kell-e, attól függ, hogy télen egyáltalán nem lovagolja-e ki a lovat, vagy csak néha sétáltatja, vagy ambiciózus, sportos lovas Ön, aki hideg napokon is edz a lóval, és hosszú ideig van kint.

Ha a hideg évszakban szívesen viszi lovát hosszú lovaglásra, és sok időt tölt a szőrzet száraz dörzsölésével vagy szárazra vezetésével, akkor nyírja meg lovát. A lónyírással megvédi lovát a kihűlés és a túlzott izzadás okozta megfázástól. Emellett a rövid szőrzet nem ragad össze olyan gyorsan, mint a hosszú szőrzet, és könnyebb tisztán tartani. Ha a lovat télen csak mérsékelten, sétakocsikázva lovagolják, nincs szükség a ló borotválására. A nyíratlan lovak kevésbé hajlamosak a dörzsölődésre és a gombás megbetegedésekre, mint a nyírt lovak.

Tippünk: Már nyár végén tegyen lótakarót kedvencére, mert ez lelassítja a téli szőrzet növekedését.

Hogyan segíthet lovának szőrváltás során:

A szőrváltás folyamata nagyon megterhelő a ló szervezete számára. Az alapos szőrtisztítással segít lovának a szőrváltás során. Az alapos szőrtisztítás nemcsak az aljszőrzetet és az elhalt bőrpikkelyeket távolítja el, hanem mindenekelőtt serkenti a ló vérkeringését.

A tökéletes lónyírás mindössze 3 lépésben!

A lónyírás előkészítése legalább olyan fontos, mint maga a nyírás.

A megfelelő előkészítéssel időt takaríthatsz meg, kímélheted a felszerelésedet, és problémamentesen, komplikációk nélkül nyírhatod meg lovadat.

1. Az előkészítés - Mire van szükségem a lónyíráshoz?

Ezekre van szükséged a lónyíráshoz:

Gyakorlat és türelem a lónyíráshoz

Nem minden ló szereti, ha nyírják. Sok ló megijed a nyírógépek zajától - más lovak nehezen állnak mozdulatlanul a helyükön. Gyakorolja a nyírást a lóval - futtassa néhányszor a nyírógépet, vagy simogassa meg a ló testét és érzékeny területeit néhányszor kikapcsolt nyírógép mellett. Néhány gyakorló alkalom után a lónyírás még a zajérzékeny és félős állatok esetében is sikeres lesz.

Tippünk: Zajérzékeny és szorongó lovak számára csendes, alacsony rezgésű nyírógépet ajánlunk, mint például a WAHL Adore nyírógép vagy a Aesculap Econom Equipe.

2. A ló nyírása - Hogyan nyírjam meg helyesen a lovamat?

A lovakat mindig szembe nyírjuk. A szembe nyírás egyenletes eredményt biztosít, és megelőzi a ló bőrének sérülését. A nehéz pályák és minták előzetes megjelölése krétával az állat szőrén megkönnyíti a tájékozódást és a nyírógép vezetését.

A nyírógéppel gond nélkül vághat az érzéketlen területek mentén (pl. has, hát stb.). Az érzékeny területeket (pl. lábak, vállak, nyereghelyzet, szárnyak stb.) a legjobb gyengéd, rövid nyíró mozdulatokkal nyírni. Ha el akarja kerülni a nyereg környékét, akkor egy nyeregpárnát helyezhet az állat hátára, és körbe nyírhatja. A lovak általában a fejüktől a patákig nyírhatók egy nagy nyírógéppel, mint például a WAHL Star lónyírógép vagy a WAHL Legend lónyírógép. Szorongó és érzékeny lovak esetében azonban ajánlott egy kezelhetőbb és csendesebb nyírógépet használni, mint például a WAHL Adore nyírógép vagy a Aesculap Econom Equipe a nehéz testrészeken.

Fedezze fel a 7 leggyakoribb lónyírógépet!

Tippek egy szakembertől:

 • Adjon magának és lovának időnként egy kis szünetet. Használja ki ezt az időt a nyírógép tisztítására, mert a sok szőrszál, amely a nyírógépbe akad, egyébként tompítja a pengéket, és rontja a vágás sikerét.
 • Kérjük, figyeljen a nyírógép túlmelegedésére is. Ehhez egy kefével szabadítsa meg a nyírófejet a szőrszálaktól, és kezelje a nyírófejet és a nyíró pengéket vágóolajjal és tisztító spray-vel és hűtőspray-vel.
 • Fontos: A belső fül nyírása az állatvédelmi törvény 6. §-a szerint tilos!

3. Nyírás után - ápolás, tisztaság és takarás

A ló nyírása után fésülje át teljesen a lovát, és távolítsa el a kedvencén maradt laza szőrzetet. Ha alacsony a külső hőmérséklet, tegyen megfelelő lótakarót a lovára, hogy megvédje a kihűléstől. A lótakaró optimális vastagsága a nyírástól, a ló tartásától és érzékenységétől függ.

A nyírás után minden alkalommal, amikor lovagolni megy, használjon izzadságtakarót vagy gyermektakarót. Az izzadságtakaró használható bemelegítő lovagláshoz, de a munka elvégzése után száraz lovagláshoz is használható. Amint lova az edzés után ismét kellően száraz, az izzadságszőnyeget vagy a veseszőnyeget téli szőnyegre vagy istállószőnyegre cserélheti.

Praktikus termékek az istálló és a lovarda számára:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.