Vásároljon rögzítőhevedert és feszítőszíjat a rakomány rögzítéséhez

Rugalmasan használható és nélkülözhetetlen: Nagyobb tárgyak teherautóval vagy személygépkocsival történő szállításakor a rögzítő hevederek és a lekötöző hevederek elengedhetetlenek a rakomány rögzítéséhez a pótkocsikon és a kisteherautókban.

A feszítőhevederek nem csak a hegymászók nélkülözhetetlen társai: ha nagyméretű tárgyakat szállítanak autóval vagy teherautóval, a feszítőhevederek és a rögzítőhevederek biztonságos tartást biztosítanak az út során.

A feszítőhevederek és rögzítőhevederek hatalmas választékával nem mindig könnyű mindent nyomon követni. A csomagtartóhoz tartozó rögzítőheveder-modell nem mindig alkalmas a pótkocsiban lévő tárgyak rögzítésére. Léteznek egy- és kétrészes hevederek, racsnis hevederek, tágítók - de melyik modell melyik célra alkalmas?

Ezen az oldalon gyakorlati áttekintést talál a különböző rögzítőhevederekről és rögzítési módszerekről, amelyekkel biztonságosan rögzítheti rakományát a gépjárműhöz vagy a pótkocsihoz.

Miért használják a feszítőhevedereket?

1. Biztonság: Mindannyian ismerjük az autóvezetésből: Ha az úton hirtelen fékezünk, a potenciál mozgási energiává alakul át, és a csomagtartóban vagy a pótkocsiban lévő laza tárgyak előre repülnek. Ez veszélyes lehet, különösen a nehezebb és nagyobb áruk esetében, mivel azok több energiát nyelnek el. Hogy megvédje magát és utastársait vezetés közben, a rakományt egy feszítőhevederrel biztonságosan rögzítheti. A feszítő hevedereknek köszönhetően a legkülönbözőbb áruk biztonságosan manőverezhetők A-ból B-be billenés és csúszás nélkül. A feszítőszíj hatékonyan megakadályozza a tárgyak hatalmas sérülését és az emberek sérülését.

2. Sokoldalú felhasználás: Helyes használat esetén a rögzítőheveder egy praktikus, mindennapi használatra alkalmas eszköz, amelynek alkalmazási területei látszólag végtelenek.

3. Időmegtakarítás: A feszítőszíjak és a rögzítő hevederek nagyon könnyen és gyorsan használhatók. A különböző hevederekkel, kötelekkel és csomókkal való időigényes építkezés helyett a feszítőhevederrel és a praktikus rögzítési lehetőségekkel rengeteg munkát és értékes élettartamot takaríthat meg.

A megfelelő feszítőheveder kiválasztása a rakomány rögzítéséhez

A megfelelő feszítőheveder és rögzítőheveder kiválasztásakor figyelembe kell venni a szállítandó tárgyakat, valamint azok méretét és súlyát. A feszítőhevedereket ennek megfelelően kell kialakítani. Ennek megfelelően a feszítőheveder elég erősnek és hosszúnak kell lennie ahhoz, hogy megfelelően rögzítse a szállított árut az autóút során.

A feszítőheveder rendkívül jó minőségű és stabil kivitelezése döntő tényező a sikeres és biztonságos autós utazás szempontjából. Az olcsó anyag vagy a rögzítőheveder rossz kivitelezése legrosszabb esetben hatalmas károkat és sérüléseket okozhat az autóban.

Az Agrarzone oldalon kivétel nélkül kiváló minőségű rögzítőhevedereket, automata rögzítőhevedereket, racsnis rögzítőhevedereket, tágítóhevedereket talál. Így semmi sem áll a jármű vagy pótkocsi biztonságos rakodásának útjába.

A megfelelő rögzítőheveder kiválasztásakor a következő tényezőket kell figyelembe venni:

 • A szállítmányok súlya
 • A csomagolás típusa / kartondoboz
 • Anyagpárosítás: A rakodófelület és a teherhordó közötti súrlódás.
 • A járműre vonatkozó előírások, pl. a megengedett össztömeg, a rögzítési pontokra ható terhelés vagy a jármű vagy pótkocsi terheléseloszlása.
 • A választott rögzítési módszer(lekötés vagy közvetlen rögzítés)

Megjegyzés: A rakomány rögzítése és a feszítőszíjak és rögzítőpántok használata előtt olyan személyeknek kell rendelkezésre állniuk, akik kellő tapasztalattal rendelkeznek a rakomány rögzítése terén.

Erre figyelnie kell, amikor feszítőszíjat vásárol:

Az alkalmazandó DIN 12 195-2 európai szabvány szerint a műszálból készült rögzítőhevedereket és feszítőhevedereket olyan címkével kell ellátni, amely legalább a következőkre vonatkozóan tájékoztatást nyújt:

 • a szabvány, amelynek a heveder megfelel
 • az anyag (a címke színéről is felismerhető: kék - poliészter (PES), barna - polipropilén (PP), zöld - poliamid (PA), fehér - egyéb anyagok).
 • a gyártó
 • a hossz
 • a gyártás időpontja
 • a Lashing CapaCity (LC): az LC maga a rögzítőheveder rögzítőereje, és a rögzítőheveder maximális terhelhetőségét jelzi egyenes húzásnál
 • a normál kézerő(Standard Hand Force vagy SHF): A normál kézerő az az erő, amelyet a racsni megfeszítéséhez kell alkalmazni.
 • a névleges feszítőerő (Standard Tension Force vagy STF) jelzi, hogy milyen erős a racsni.

Az összes feszítőszíj áttekintése

A rendeltetésszerű használat függvényében különböző rögzítőheveder-modellek léteznek, amelyek biztonságos tartást biztosítanak vezetés közben. A hevederek általában vegyi szálból készült szövött hevederből készülnek. Általában racsnival, egy- vagy kétrészes kivitelben, valamint különböző hosszúságban és szélességben kínálják őket. A könnyű rögzítés érdekében a pántok általában karabinerrel vannak ellátva.

A feszítőhevederek alapvetően a következő kategóriákba sorolhatók:

 • Automatikus rögzítőheveder: a heveder lépésről lépésre történő behúzása és kihúzása automatikus és nagyon egyszerű. A beépített görgős mechanizmusnak köszönhetően, amelyen keresztül a rakomány könnyen rögzíthető, a feszítőheveder egyes lépésekben húzható be és ki, és így pontosan a szállított áruhoz igazítható .
   
 • Egyrészes rögzítőheveder: Az egyrészes rögzítőheveder egy racsnival ellátott hevederből áll, és nincs rajta horog. Az egyrészes hevederek különböző szerelvényekkel, például racsnival, szorítózárral vagy speciális végszerelvényekkel készülhetnek a különböző alkalmazásokhoz. Jól alkalmasak anyagok kötegelésére, például rakományok rögzítésére egy autó tetején, bútorok szállítására teherautóban, csomagok vagy bútorok rögzítésére.
   
 • Kétrészes heveder: A kétrészes heveder hevederből, feszítőelemből (racsni) és összekötőelemből (horog) áll, és garantálja a biztonságos kezelést. A feszítőheveder színe nem meghatározó az előfeszítő erő szempontjából, de a címke színe leírja, hogy a heveder milyen anyagból készült (pl. kék = poliészter).
   
 • Rögzítőheveder bilincszárral: A bilincszárral ellátott rögzítőhevederek is használhatók. Ezeket a hevedereket elsősorban könnyű tárgyak rögzítésére és rakományok pántolására használják.
   
 • Horgos heveder: A kampóval ellátott feszítőhevederek könnyű rakományok rögzítésére alkalmasak, pl. magáncélú használatra az autóban.
   
 • Rögzítőheveder: A rögzítőhevederek a feszítőszíjakhoz vagy a rögzítőpántokhoz hasonlóan rögzítik az árukat, megakadályozva ezzel, hogy azok lecsússzanak a járműről vagy a pótkocsiról. A hevederek egyszeri használatra szolgálnak, különösen olcsók, és gyakran használják őket konténerek és rakomány rögzítésére.

Rögzítési módszerek: közvetlen rögzítés és lekötött rögzítés

Lekötés: A rakomány szabadon áll a rakodóterületen, és a rakodóterületre kényszerrögzítéssel, azaz lekötözéssel nyomják rá. Ez növeli a súrlódási erőt és megakadályozza a teher megcsúszását. A biztonság további növelése érdekében gyakran használnak csúszásgátló szőnyegeket a terhelés erősen rögzítő rögzítéséhez.

Közvetlen rögzítés: A közvetlen rögzítés legnépszerűbb módszerei az átlós rögzítés, a fejrögzítés és az öblös rögzítés. A közvetlen rögzítésnél a terméket egyszerűen kézzel kell meghúzni, és feszítő hevederek tartják a helyén. A közvetlen rögzítésnél az erőt a szállított áru mozgása hozza létre. Ezért ez egy formára illeszkedő rögzítés, és nem egy erőre illeszkedő rögzítés.

Mikor kell kicserélni a feszítő- és rögzítőhevedereket?

A feszítőhevedereknek és a rögzítőhevedereknek nincs lejárati idejük, és csak akkor dobhatók ki, ha a következő kopási jeleket mutatják:

Hálózat

 • Szemmel látható fonalszakadás vagy a heveder szélességének több mint 10%-át kitevő vágás.
 • Törött varratok és deformációk a feszítőszíjon
 • Az agresszív vegyi anyagokkal való érintkezés miatti károsodás
 • Hiányzó vagy olvashatatlan címke

Racsni és csatlakozó

 • Deformációk
 • Repedések és törések
 • Súlyos korróziós jelek
 • A horogszáj több mint 5%-kal történő kiszélesedése.

Az éles szélű rakományok könnyen károsíthatják a feszítőszíjakat és a rögzítőhevedereket. Használjon ezért egy élvédőt. Ez védi a terhet, és biztosítja, hogy a hevederre átvitt erők jobban irányuljanak.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztor, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.