Vásároljon védősisakot, építőipari sisakot és bukósisakot az Agrarzone oldalon.

A védősisakok és a bukósisakok az egyéni védőfelszerelések részét képezik, és hatékonyan védik a fejet a sérülésektől az építkezéseken vagy a mezőgazdaságban végzett munka során.

A leeső alkatrészekből és lengő rakományokból eredő veszélyek mindenütt jelen vannak az iparban, a mezőgazdaságban és az építőiparban. Az építkezéseken bekövetkező balesetek, amelyekben a fej megsérül, gyakran súlyos következményekkel járnak.

A fej területének a lehetséges veszélyektől való védelme érdekében a legjobb egy biztonsági sisak (más néven építési sisak vagy munkasisak) választása. A kiváló minőségű fejvédő hatékonyan megelőzi a súlyos fejsérüléseket.

Fedezze fel az Agrarzone oldalon a különböző színű, erős védősisakokat, és védje meg magát hatékonyan a lezuhanó vagy a levegőben lengő terhektől. Akár kényelmes viseletű, bütyökvédővel ellátott bukósisakot, akár klasszikus építőipari sisakot keres, az Agrarzone oldalon garantáltan megtalálja a megfelelő védőfelszerelést a mezőgazdaság, az építkezések vagy az ipari műveletek számára.

Védősisak és építőipari sisak áttekintése:

 • Elsősorban építkezéseken, a mezőgazdaságban és nagy ipari üzemekben használják
 • Védi a sisak viselőjét a lezuhanó vagy a levegőben lengő terhektől
 • Kevésbé kényelmes viselet, mint az acélbetétes sapka.

Acélbetétes sapka áttekintése:

 • Védi viselője fejének területét, amikor viselője kemény, álló tárgyaknak, például éles tárgyaknak ütközik.
 • Nincs védelem a lengő terhek ellen
 • Könnyebb és kényelmesebb, mint a védősisakok
 • Nem tévesztendő össze az EN 397 szabvány szerinti védősisakkal.

Építőipari sisakok, védősisakok, munkasisakok & Co.: Hatékony védelem a fejsérülések ellen.

Biztonsági sisak a DIN EN397:1995 és A1:2000 szabvány szerint ideális mindenütt, ahol veszély fenyeget. A kellemes viselési komfortot a 6 ponton állítható fejpánt garantálja. A különböző színekben kapható sisakok közül kiválaszthatja a funkciójának és képesítésének megfelelőt (pl. piros építőipari sisak = művezető, sárga építőipari sisak = kőműves).

Acélbetétes sapka ideális minden olyan helyen, ahol fennáll a fejre történő ütközés vagy kopás veszélye. A héj párnázottsága, a puha varrásvég, valamint a szöveten és a héjon lévő szellőzőnyílások miatt a sapka különösen kényelmes és praktikus.

Ha a fej mellett az arcot és a fület is védeni kell, akkor a legjobbválasztás  a G500 fejvédő. A fejvédő fejvédőből, szem- és hallásvédelemből áll, és tökéletes társ a mezőgazdaságban és az erdészetben, amikor az arc és a fülek védelmére van szükség.

Robusztus védőfelszerelés: DIN EN 397 szabvány szerinti védősisak és építőipari sisak.

A biztonsági védősisak a DIN EN 397 szabvány szerint olyan fejvédő, amely robusztus, ellenálló anyagból áll, és elsősorban a fejet védi a leeső tárgyak, a lengő terhek és az álló tárgyaknak való ütközés ellen.

A DIN EN 397 szabvány meghatározza az ilyen típusú fejvédők védelmi funkcióira, vizsgálati módszereire és jelölésére vonatkozó követelményeket. A szabvány az ipari sisakok alapelveit egységesen határozza meg egész Európa számára, és tájékoztatást nyújt a munkasisakok kialakításáról, a felhasznált anyagokról és viselési tulajdonságairól.

A szabvány meghatározza a védősisakok védelmi funkciójára vonatkozó minőségi követelményeket, és meghatározza a védősisakok időszakos ellenőrzésének feltételeit.

Az Agrarzone oldalon kivétel nélkül talál olyan védősisakokat, építőipari sisakokat, munkasisakokat és ipari sisakokat, amelyek a védőfunkció és a viselési kényelem tekintetében megfelelnek a vonatkozó irányelvnek. Segíthet alkalmazottainak és saját magának is, hogy hatékonyan minimalizálja a fejsérülések kockázatát.

A DIN EN 812 szabvány szerinti ütközésvédelemmel ellátott acélbetétes sapka

Ha nem kell ipari védősisakot viselni, de fennáll a fej beütésének potenciális veszélye, akkor egy acélbetétes sapka megfelelő.

Az acélbetétes sapka olyan védőeszköz, amely védelmet nyújt a fej álló, éles szélű és kemény tárgyakkal való ütközés okozta sérülések ellen. A sapka általában egy normál sapkából áll, amely ütésálló műanyag betéttel van ellátva, amely szintén eltávolítható.

A betétes sapkákra vonatkozó fizikai minőségi követelményeket a DIN EN 812 irányelv határozza meg. Az ütközősapkák azonban nem nyújtanak védelmet a lengő tárgyak ellen, és soha nem helyettesíthetik a védősisakot. Mivel könnyebbek, kényelmesebb viseletet biztosítanak, mint a munkasisakok.

Különböző sisakszínek: Melyik a megfelelő bukósisak?

Az Agrarzone weboldalon nagy választékban talál különböző színű, robusztus bukósisakokat. Sárga, kék, narancssárga, zöld vagy fehér: Az építőipari sisakok színeire, azok jelentésére és használatára vonatkozóan nincs általánosan érvényes szabályozás. Azonban népszerű és igen ésszerű, különösen a nagy építkezéseken, hogy a sisak színe alapján azonosítják a viselő különböző funkcióit, képesítéseit vagy foglalkozási csoportjait. A szín jelzi, hogy a személy mennyi ideje tartózkodik az építkezésen.

Az építkezéseken az elsősorban fehér építőipari sisakok általában azokat a személyeket azonosítják, akik nem tartózkodnak állandóan a helyszínen, mint például a művezetők, építészek, látogatók és az építésvezetés tagjai. Ez nagyban megkönnyíti a munkát, mivel a rendszeresen a helyszínen tartózkodó munkavállalók azonnal azonosíthatók.

A kék és a sárga védősisakokat aszerint különböztetik meg, hogy melyik szakmához tartoznak. Az olyan munkacsoportok, mint a munkások, a kőművesek ezért sárga sisakot viselnek. A kék védősisakokat a lakatosok és a szaniteriparban dolgozók használják.

A piros védősisakokat a járműtől függetlenül, de a sisak viselőjének funkciója alapján viselik. A piros sisakot viselő személy általában vezetői pozíciót tölt be a munkaterületen, például művezető, erdészeti munkás vagy villanyszerelő.

Az ácsok zöld sisakot, a vasmunkások/vasbetonmunkások, az erdészeti munkások és a biztonsági tisztek narancssárga sisakot viselnek.

Az összes sisakszín áttekintése:

 • Fehér: építészek, látogatók, építésvezetők, művezetők (bányászatban: művezetők).
 • Kék: lakatosok (a bányászatban is), egészségügyi dolgozók.
 • Sárga: téglagyárosok, segédmunkások (a bányászatban: kovácsok).
 • Zöld: ácsok (Bányászatban: villanyszerelők)
 • Piros: villanyszerelők, művezetők, erdészeti munkások (bányászatban: bányaőrök)
 • Narancssárga: erdészeti munkások, vasmunkások/acélbetonmunkások, biztonsági tisztek (a bányászatban is).

Mennyi ideig tart egy védősisak?

A védősisakok tartóssága alapvetően az anyagtól, a gyártó előírásaitól és a külső környezeti hatásoktól függ. Az UV-sugárzás, a hideg és a meleg, valamint a mechanikai igénybevételek, például esések vagy ütések jelentősen befolyásolják a védősisakok tartósságát. A bukósisakok kora szintén fontos tényező, mivel a műanyagok minősége idővel romlik.

Az építőiparban az építkezéseken általában úgynevezett termoplasztikus anyagokból készült védősisakokat használnak. Rendszeres és folyamatos használat esetén az ilyen anyagból készült védősisakokat négyévente cserélni kell.

Fontos tudni: A bukósisak belsejébe pecsételt gyártói dátum soha nem a lejárati dátum, hanem mindig a gyártási dátum.

További tartozékok az egyéni védőfelszereléséhez

Sokféle foglalkozási tevékenység nélkülözhetetlenné teszi az egyéni védőfelszerelés (PPE) használatát. Akár az építkezéseken, akár az ipari szektorban vagy a mezőgazdasági tevékenységekben: Az egyéni védőfelszereléssel megvédi magát a biztonságát és egészségét fenyegető veszélyektől.

Az Agrarzone oldalon a kiváló minőségű védőfelszerelések átfogó választékát találja, amellyel minden helyzetben hatékonyan védekezhet:

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztorok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.