Farkasháló és farkas kerítés

 • Magas biztonság a juhok és más legelő állatok számára.
 • Villamosítással a farkasok hatékony elriasztása érdekében.
 • A rendkívül jó vezetőképesség garantálja az intenzív áramimpulzusokat.
 • A szorosan szőtt, magas hálók hatékony védelmet nyújtanak
 • Egyszerűen felállítható és mobil használatra is alkalmas

Mi az a farkaskerítés vagy farkasháló?

A farkasháló egy elektromos kerítés, amelyet a farkasok hatékony visszaszorítására használnak. A farkaskerítések lényegesen magasabbak, mint a hagyományos juhkerítések, és ha villamosított, akkor 120 cm magasságtól már nagyon farkasbiztosnak számítanak.

A farkaskerítés egy különösen vezetőképes elektronikus hálózatból áll, intenzív áramimpulzusokkal. A nagy erejű áramimpulzusok biztosítják, hogy 1. még a vastag gyapjúval rendelkező juhok is biztonságban maradjanak a zárt területen, és 2. a farkasok ne tudjanak átcsúszni a kerítés alatt vagy átugrani rajta. A farkaskerítés a legmagasabb szintű védelmet nyújtja az állatállomány számára, még nagy távolságokra is.
Szakértői tipp: A farkasok elleni védelemhez 7,7 joule (bemeneti) erősségű, nagy hatású villanypásztor készüléket ajánlunk.

Mikor van értelme egy elektromos farkaskerítésnek?

Mivel a farkasok egy ideje egyre inkább megtelepednek az európai erdőkben, egyre inkább szükségessé válik a juhok, kecskék és más haszonállatok védelme a farkasoktól.

A juhok, kecskék és más haszonállatok farkasoktól való védelme érdekében elektromos kerítésre van szükség.

A farkasok távol tartására a nyájtól az elektromos kerítés megelőző intézkedésként szolgál. Az elektromos farkaskerítés a juhok és a gazdák körében is hatékony védelemnek bizonyult egy farkastámadás után.

Plusz/mínusz elv:

A plusz-mínusz villanypásztorhálóknál a vezetősínek a vezetőkötegelő kapcsok segítségével váltakozva kapcsolódnak a villanypásztor készülék bekötő csatlakozójához (+) és a földelő csatlakozóhoz (-). Az így létrejövő földelőszálak még nehéz talajviszonyok között is erősítik az állatok elektromos áramötését, például száraz, homokos vagy hóborított talajoknál.

Csatlakozási lehetőségek:

 • Plus háló
   - jobb földelés száraz talajon
   - erős áramütés, miközben érinti a talajszálat és a fölötte lévő áramvezető szálat az alsó árok próbálkozásakor
 • Plus háló földeléssel a talajfonattal
 • Plus/Minus hálózat

3 lépésben a megfelelő farkashálóhoz:

1. lépés: Válassza ki a megfelelő hosszúságú és magasságú farkaskerítést.

A farkasháló 50 méter hosszúságban, 108 cm és 122 cm magasságban kapható.

Ha csak a juhnyájat szeretné megakadályozni a szökésben, akkor valószínűleg elegendő egy 108 cm magas farkaskerítés. Ha viszont farkasok által lakott területen vagy erdőben tartja a juhait, akkor jobb, ha magasabb hálót választ.

A legelőterületet alapvetően célszerű elég nagy kerítéssel bekeríteni ahhoz, hogy a juhoknak legyen lehetőségük elkerülni a kerítésnél megjelenő farkast. Ha a legelőterület túl kicsi, a juhnyáj gyorsan pánikba esik, ami a kerítés lerombolásához vezethet, és így a védőhatás semmissé válik.

Fontos: Ha meg szeretné hosszabbítani a farkaskerítést, a beépített fémkapcsokkal egyszerűen összekapcsolhatja farkashálóinkat, hogy meghosszabbítsa azokat. Kínálatunkban villamosítható farkas kerítés komplett szettek is találhatók, illetve villanypásztor készülék és minden tartozék max. 500 m kerítéshosszig.

2. lépés: Ismerje meg a földjét.

A farkashálók verésénél különbséget tesznek kettős csúcsok és egyes csúcsok között.

Ha a talaj földes vagy homokos, a nagyobb stabilitás érdekében dupla csúcs ajánlott. Sziklás terepen a egyes csúcsot a talajban használni.

3. lépés:  Döntsön a megfelelő kiegészítőkről

A farkas kerítés szett tartalmazza villanypásztor készüléket, kerítésoszlopokat és farkashálót. Attól függően, hogy hogyan és hol szeretné működtetni a kerítést, különböző tartozékokra lesz szükség. Ezek a termékek illeszkednek az Ön farkas kerítéséhez:

Villanypásztor készülék 230V: Ha van a közelben konnektor, akkor a 230V-os villanypásztor készülék mindig a legjobb választás az áramellátáshoz.

Villanypásztor készülék 12V: Ha nincs hozzáférése konnektorhoz, akkor akkumulátorral működő 12V-os készülék szükséges.

Villanypásztor akkumulátor és elem: Attól függően, hogy 12V-os akkumulátoros eszközt vagy egy 9V-os elemes eszközt üzemeltet, ebben a kategóriában talál megfelelő akkumulátort és elemet.

Villanypásztor napelem modul: A napelemes modulok szinte minden 12V-os akkumulátoros készülék kiegészítéseként kaphatók. Így megkíméli magát a gyakori akkumulátorcseréktől. Az akkumulátortöltés villamosenergia-költségei szintén megszűnnek.

Elektromos kerítésajtó: A farkaskerítés ajtaja a farkaskerítés bármely pontjára felszerelhető, és biztonságos, könnyű ki- és belépést tesz lehetővé az áramütés veszélye nélkül.

Pótkaró: Ha a farkaskerítés egyik karója eltört, vagy a kerítés sarkaiba szeretne csere karót tenni a nagyobb stabilitás érdekében, akkor itt olcsón vásárolhat megfelelő pótkarót.

Figyelmeztető táblák: A törvény értelmében minden közút mentén lévő elektromos kerítést rendszeres időközönként figyelmeztető táblákkal kell ellátni.

Villanypásztor tesztelő: Az elektromos farkaskerítés feszültségének méréséhez használjon kerítés-tesztelőt. Így gyorsan megállapíthatja, hogy megvan-e a szükséges feszültség, és hogy a kerítés biztonságos-e.

Lopásvédelem: Meg kell védenie elektromos eszközét a lopás ellen? Fedezze fel a biztonságos akkumulátor-dobozokat az elektromos kerítés védelmére.

Egyéb kiegészítők: Ebben a kategóriában mindent megtalál a földfúrótól kezdve, a drótkötőkön át, a talajrögzítőkig.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel történő visszaküldés költségei a vásárlót terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt farkaskerítés mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket hozzánk. Ezt követően visszatérítjük Önnek a teljes vételárat..

Minden fonott háló megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden elektromosan működtethető farkasháló biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja..

Kizárólag jó hírű osztrák vagy német gyártóktól származó elektromos hálók: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, ezért kevesebb karbantartást kell végeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.