info@agrarzone.hu H.-CS. 8 - 16:30 | P. 8 - 12

  15 év tapasztalat | több mint 500.000 elégedett ügyfél

  30 napos visszavételi jog

Borjúdobozok


Szűrő

Borjúketrec, borjúboxok és borjú igluk a sikeres borjúneveléshez

A sikeres vállalkozás alapja már a borjú életének első heteiben megkezdődik, mert éppen az első hetek döntő hatással vannak a későbbi tejelő tehén egészségére és teljesítményére, és a sikeres A tehenek életének egészséges kezdete megfelelő elhelyezéssel biztosítható, ha a borjúnak megfelelő ólban vagy borjúigluban történő elhelyezés nem lehetséges vagy nem kívánatos, ha az anyatehén elhelyezése nem lehetséges vagy nem kívánatos. Akár egyszemélyes, akár nagyméretű borjúketreceket keres, a Agrarzone oldalon borjúketrecek széles választékát találja egyéni tartásra, valamint borjúboxokat csoportos tartásra.

Annak érdekében, hogy támogassuk Önt a megfelelő borjúistálló kiválasztásában, ezen az oldalon számos hasznos információval szolgálunk, amelyek segítségével megvásárolhatja a megfelelő borjúistállót:

  1. Miért van szükség borjúistállóra?
  2. Borjúházak, borjúigluk előnyei
  3. Egyszemélyes vagy nagyméretű borjúistálló?
  4. Hogyan válasszuk ki a megfelelő borjúistállót
  5. Praktikus kiegészítők a borjúistállóhoz
  6. Vásároljon borjúházakat és borjú iglut az Agrarzone webshopjában

1. Miért van szükség borjúistállóra?

Az egészséges borjúneveléshez elengedhetetlen a borjúistálló a következő okból: A borjú életének első heteiben a fiatal szarvasmarhák különösen érzékenyek a csíraszennyezésre és a fertoző kórokozókra. A fertőzésveszély csökkentése érdekében a borjút ez idő alatt borjúházban helyezik el. A (más néven borjúbox vagy borjúiglu) hatékonyan csökkenti a fertőző betegségek kockázatát, és minimálisra csökkenti a borjak elhullását. A borjú ólban történő egyéni nevelés kielégíti a borjú pihenési igényét is, és így támogatja a borjú korai, nagy teljesítményű tehénné válását.

2. Borjúházak és borjú igluk előnyei:

Fokozott jólét: Az élet első heteiben a borjúnak sok nyugalomra és biztonságra van szüksége ahhoz, hogy egészségesen és kiegyensúlyozottan fejlődjön. A kielégítik a borjú pihenési igényét közvetlenül a születés után, és biztosítja a sikeres kifejlett tehénné válását.

Kevesebb fertőzés: Különösen abban az időszakban, amikor a borjú a legérzékenyebb a baktériumfertőzésre és a fertőzésekre, a borjúistálló segít minimalizálni a fertőzési nyomást a gazdaságban. A borjaknak a hagyományos istállóban való tartása azzal az előnnyel jár, hogy az állat kevesebb baktériummal, baktériummal és egyéb kórokozóval érintkezik. Ez egyrészt a higiénikus tisztítási lehetőségnek és a borjúistálló folyamatos légcseréjének köszönhető, másrészt a jelentősen alacsonyabb légyfertőzöttség kevesebb csíraszennyezést biztosít. Így biztosítja a borjú egészséges és stresszmentes növekedését.

Az egészség elősegítése: A borjúistállóban természetes a levegő keringése. A folyamatos szellőztetésnek köszönhetően a borjúház száraz marad, és a borjú mindig elegendő friss levegőhöz jut. Ezek a környezeti levegőből származó hideg ingerek elősegítik a borjú egészségét, erősítik az immunrendszert és serkentik az anyagcserét. A rendszeres levegőcsere révén csökken például a borjú tüdőgyulladásának kockázata, ami csökkentené a napi gyarapodását.

Könnyű munka: Az üvegszál-erosítésű műanyagból készült, a lehető legsimább felülettel rendelkező borjúház különösen könnyen tisztítható, és segít megakadályozni, hogy a szennyeződések, valamint a baktériumok és élősködok megtelepedjenek a pórusokban vagy a barázdákban. A könnyű kezelhetőség is nagyon praktikus: a kimeneti kerítés, ketrec kivehető bejárati ajtajával bezárja a borjút a , majd döntse a rácsot a borjúól fölé, és tolja el a szalmát a kifutótól. A borjak egyszerű etetése érdekében több vödörgyűrűt is rögzíthet a kerítéshez, hogy a borjak egyszerre kapjanak koncentrátumot, tejet és vizet.

3. Egyszemélyes vagy nagyméretű borjúbox?

Egyszemélyes borjúistálló kerítés nélkül:

A ideális karanténterület új borjak beszerzésekor, vagy olyan fiatal állatok elkülönítésére, amelyek fertoző kórokozókkal fertoződtek meg. A borjak számára kialakított egyedi borjúboxok elősegítik a borjú gyors felépülését, mivel a friss levegő, amely az optimális légkeringésnek köszönhetően biztosított, erősíti az immunrendszert és pozitívan befolyásolja az egészségi állapotot.

Egyszemélyes borjúistálló kerítéssel:

A legfeljebb 8 hetes borjak nevelésére alkalmas. Az egyedi elhelyezésnek köszönhetoen a borjú az élethetek során kisebb csíraterhelésnek van kitéve. A kerítéssel ellátott, robusztus borjúistállóra egy optimalizált szellőzőrendszer jellemző, amely huzat nélkül szabályozza a borjúistálló klímáját. A nagyobb tér és a nagyobb stabilitás megfelelo védelmet nyújt a borjúnak az időjárás ellen, a gazdának pedig nagyobb szabadságot az olyan kezelések során, mint például a .

Csoportos borjúistálló több borjú számára:

A borjakat legkésobb a 9. élethéttől - lehetőleg korábban - az állattenyésztési rendeletnek megfelelően csoportosan kell tartani. Ez azért különösen fontos, mert a több borjú számára fenntartott borjúólak használata pozitívan befolyásolja a helyes szociális és csoportos viselkedés elsajátítását. Egy jó ű borjúbox segítségével kialakítható a csoportos lakhatás így hatékonyan megelőzi a társadalmi elszigetelődést és annak hatásait. A csoportos borjúnevelőből származó borjakat kevesebb stressz éri a borjúnevelőből a csordába való átmenet során.

4. Hogyan válasszuk ki a megfelelő borjúistállót?

Áttekintés: A borjúbox (más néven borjúház vagy borjúiglu) akkor optimális, ha ...

  • ... a borjúistálló elegendő helyet biztosít a borjúnak az egészséges fejlődéshez.
  • ... a borjúház megvédi a borjút a különböző időjárási viszonyoktól, mint például a szél, az eső, a hőség és a hideg.
  • ... a borjúistálló elegendő helyet biztosít a gazdának a kezelésekhez (pl. ).
  • ... könnyen mozgatható vagy szállítás raklapvillával
  • ... az egyedi borjúistálló ideális esetben csoportos borjúistállóvá alakítható.
  • ... a borjúház optimális szellőzést biztosít.
  • ... a kerítésre takarmányfelszerelés szerelhető.
  • ... a borjúház UV-védelmet, valamint nagyfokú hideg- és hőállóságot biztosít.
  • ... a borjúistállónak könnyen megközelíthető kifutója van.
  • ... a borjúiglu felszerelhető
  • ... a borjúbox sima felülettel rendelkezik a könnyű tisztítás érdekében.
  • ... a borjúbox nagyfokú stabilitással és tartóssággal rendelkezik.

Ezt kell nyújtaniuk a borjúházaknak vagy borjúigluknak:

Elég hely:

Egyetlen borjúól méretének legalább 120 cm x 80 cm x 80 cm-nek kell lennie, legalább 0,96 négyzetméteres fekvőfelülettel. Mivel a fiatal borjaknak erős a mozgásigényük, jobb, ha tágasabb, nagyobb térrel rendelkező borjúketrecet választunk. Ez a plusz kényelem pozitívan befolyásolja a borjú fejlődését egy nagy teljesítményű és egészséges tejelő tehénné. A borjúketrec méretének meghatározásakor fontos annak biztosítása is, hogy a borjúól bejárati nyílása elég nagy legyen ahhoz, hogy egy felnőtt elérje a borjút. A méret határozza meg azt is, hogy a borjú mennyi ideig tartható a ketrecben.

Egyéni elhelyezés vagy csoportos elhelyezés:

A borjúketrec vásárlásakor figyelembe kell venni, hogy a borjakat legfeljebb 8 hetes korukig lehet egyedi boxban tartani. A borjakat a 9. héttől - vagy lehetőleg korábban - az állattenyésztési rendeletnek megfelelően más borjakkal egy karámban, egy ű borjúboxban kell tartani. Ha nem akar több egyedi házat és csoportos boxot vásárolni, és meg akarja kímélni a fiatal állatokat a költözködéssel járó stressztől, akkor válasszon olyan borjúólat, amelynek válaszfalai eltávolíthatók. Így az egyes ólak nagy ólakká alakíthatók. Ez időt, pénzt és fokozott stresszt takarít meg a fiatal állomány számára.

Védelem a környezeti hatások ellen:

Egy tágasabb borjúbox nagyobb védelmet nyújt az időjárás viszontagságaitól (szél, eső, hideg és meleg), mint egy kisebb borjúistálló, és a gazdának több helyet biztosít az állatorvosi kezelésekhez. Hideg hőmérsékleten további biztosítanak kényelmes melegséget a borjúistállóban.

Stabil éghajlat:

A borjúistálló stabil klímája nagyon fontos a későbbi fejlődés szempontjából, mert az a borjú, amely túl meleg vagy túl hideg környezetben nő fel, felnőtt tehénként fogékonyabb a betegségekre és fertőzésekre. A néhány egyértelmű előnnyel rendelkezik a hagyományos borjúistállókkal szemben:

  • Nagyon praktikus, könnyű Calfhouse borjúházunkat bármilyen helyre gond nélkül áthelyezheti.
  • Az optimális légáramlást szellőzőszárnyak biztosítják.
  • A szigetelt tető biztosítja, hogy a borjúházban a forró nyári hónapokban akár 12 fokkal hűvösebb legyen.
  • Hideg napokon a borjúboxunk biztosítja, hogy a fiatal állatok szárazon feküdjenek a földön. Ez azért fontos, mert ha a padló nedves, a borjú fázik, és még több energiára van szüksége a melegen tartáshoz.

Védelem az UV-sugárzás ellen:

A Calfhouse borjúházaink kiváló UV-védelmet nyújtanak. Üvegszál-erősítésű polietilén (HDPE) alapú műanyagból készülnek, és rendkívül ellenállóak a hideggel és a hővel szemben.

Kimeneti lehetőség:

Borjúházaink megvásárolhatók az Agrarzone oldalán vagy . A kerítés nélküli borjúboxot akkor használják, ha a beteg borjakat el akarják különíteni, és meg akarják védeni őket a baktériumoktól. Az egészséges borjak számára a legjobb, ha olyan borjúketrecet vásárol, amelyben a borjúnak elegendő hely áll rendelkezésére a kóborláshoz. A könnyebb kezelhetőség érdekében vásárlás előtt figyeljen a kerítés szerkezetére:

  • A kerítésnek legalább 90 cm magasnak kell lennie, hogy a fiatal szarvasmarhák ne tudják átugrani.
  • A kifutónak könnyen hozzáférhetőnek kell lennie, és lehetőleg egy kézzel nyithatónak és zárhatónak.
  • A padlótól való kis távolság biztosítja, hogy a fiatal szarvasmarhák ne tudják könnyen kilökni az almot a kifutó kerítés alól.
  • Ideális esetben a kerítésre felszerelhető egy , egy és egy
  • A ellátott borjúbox gyakorlati előnyei: A borjak etetéskor kevésbé hajlamosak egymást elmozdítani, a szalmaterület trágyázásakor pedig a borjakat az istállóban csoportos elkülönítéssel rögzítheti.

Higiénikus tisztítás:

A barázda- és pórusmentes felületi kialakításnak köszönhetően a borjúház tisztítása gyerekjáték. A különösen sima belső felület azt is biztosítja, hogy a baktériumok és más kórokozók nem tudnak megtapadni a finom mélyedésekben. Ez tartósan megakadályozza a betegségek kialakulását és terjedését.

Nagy stabilitás:

A borjúházaink nagyfokú stabilitást és tartósságot mutatnak. Ezt a kiváló minőségű, ütésálló HDPE műanyagból történő gyártás biztosítja. A polietilén alapú, üvegszállal erősített műanyag (HDPE) nagyon ellenálló az öregedéssel szemben, és rendkívül magas szakítószilárdsággal és ütésállósággal rendelkezik.

Könnyű etetés:

A borjak számára mindig rendelkezésre kell állnia víznek és takarmánynak. A könnyű ellátáshoz a kimeneti kerítésre fel kell szerelni a takarmánytartókhoz való kerítéstartozékot. Így a , és könnyen cserélhető kívülről, anélkül, hogy a borjúistállót ki kellene nyitni.

5. Praktikus tartozékok a borjúistállóhoz

A webáruházunkban széles választékát találja a borjúboxhoz vagy borjúigluhoz. Böngésszen borjúbox tartozékaink között, és egészítse ki felszerelését:

  • : Ezzel a mobil eszközzel még egyszerűbben és gyorsabban mozgathatja borjúistállóját.
  • : A borjúkerítésre szerelt szénatartó állványt kívülről könnyen meg lehet tölteni.
  • ővályú: A borjúistálló elengedhetetlen tartozéka . Kényelmes módon, a borjak etetésére szolgáló vályúinkat a kerítésre lehet akasztani, és kívülről lehet megtölteni.
  • : A nagyméretű, ellátott borjúadagolóval egyszerre több borjút is el lehet látni jó minőségű tejjel, így időt takaríthat meg.
  • Az etetőkerítés (más néven fogókerítés) megakadályozza, hogy az állatok etetés közben ellökjék egymást, és lehetőséget ad a borjak megfékezésére. Akár az etetéshez, akár a szalmaterület trágyázásához, egy takarmánykerítéssel a borjakat csoportos elzárással az istállóban lehet rögzíteni.
  • ő: A borjúistálló előtetője kiterjedt napvédelmet biztosít a forró nyári napokon.
  • : A moduláris kerítésfelépítéssel könnyedén kialakíthatja a borjúistálló kerítését az igényeinek megfelelően. A borjak istállóban vagy fedett helyen történő tartásához a moduláris kerítés egyszerűen segítségével a falhoz rögzíthető.

6. Vásároljon borjúboxot és borjúiglut a Agrarzone webshopjában

Borjúistállóhelyet keres a fiatal állománya számára, vagy szeretne egyszemélyes borjúistállóról csoportos borjúistállóra váltani, hogy együtt tudja elhelyezni a borjakat? Akkor a Agrarzone online boltjában jó helyen jár. Fedezze fel borjúházak és borjúigluk széles választékát webáruházunkban, és rendelje meg borjúboxát kényelmesen, online, egy kattintással. A rövid szállítási időnek köszönhetően borjúháza pillanatok alatt az istálló ajtajánál lesz. A borjúistálló egyéb praktikus tartozékai, mint például szénatartók, kerítések vagy etetővályúk vásárolhatók meg.

Tanácsra van szüksége az ideális borjúház kiválasztásához, vagy bármilyen kérdése van a kapcsolatban? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot teszünk.

Az Ön előnyei a Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszatérítés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagra vonatkozik. A speditőrön keresztül visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Gyors szállítás: Ausztriába és Németországba történő szállítás esetén 1-3 munkanapon belül megkapja a rendelését.