Sarkantyúk, sarkantyúk szíjjal és sarkantyúvédők

A sarkantyúkat kizárólag a combsegédeszközök finomítására használják számos sportágban, és sima, klasszikus, lapos, valamint kerek kivitelben kaphatók. A BUSSE és a Covalliero sarkantyúi kiváló minőségű rozsdamentes acélból készülnek, és hosszú, fényes élettartamot biztosítanak.

Használathoz a sarkantyúkat a sarkantyúszíjjal a sarok felett vízszintesen kb. 4-5 cm-re szorosan rögzítik, hogy a célzott használatot biztosítsák. Ebben a kategóriában a legmagasabb minőségű bőrből készült sarkantyúkat és sarkantyúszíjakat, valamint a hozzájuk illő sarkantyúvédőket és az angol lovagláshoz való készleteket találja. A nejlonból és bőrből készült sarkantyúpántok csillogó kövekkel díszítettek, vagy teljesen klasszikusak, ahogyan Ön szeretné.

Milyen sarkantyúmodellek alkalmasak kezdőknek?

Az "első" sarkantyú használatának előfeltétele a kiegyensúlyozott ülés és a stabil lábak, különben a ló sérüléséhez vezethet. Ez kevésbé igaz a kezdőkre. Ezért a kezdőknek lehetőség szerint sarkantyú nélkül kell lovagolniuk. Figyeljen a lova igényeire, és mindig óvatosan használja a sarkantyúkat. A sarkantyúkat csak olyan lovasok használhatják, akik már kellően kiegyensúlyozott üléssel rendelkeznek ahhoz, hogy a sarkantyúkat célzottan tudják használni. Ez egy gyengéd bátorítás és a combtámaszok további megerősítése lenne.

Hogyan kell helyesen rögzíteni a ló sarkantyúit?

A sarkantyúkat általában a csizma hátuljára rögzítik egy hozzáillő sarkantyúszíjjal. Vannak azonban más rögzítési lehetőségek is. A sarkantyúk használatának legelterjedtebb módja, hogy a sarok előtt és a lábszár körül egy bőr- vagy nejlonpánttal a lovaglócsizmához rögzítik. A csatos sarkantyúk nagy előnye, hogy szinte bármilyen csizmával vagy lovaglócipővel gyorsan és egyszerűen használhatóak. A lovat és a lovast érő sérülések kockázatának csökkentése érdekében közvetlenül lovaglás után kell felvenni és levenni.

Reitstiefel mit Sporen und Sporenriemen

Milyen sarkantyúk alkalmasak számomra?

A lovassportok különböző szakágai, a díjlovaglás, az ugrás, a western vagy a szabadidős lovaglás miatt nem minden sarkantyú egyforma. A western lovasok általában keréksarkantyút használnak. Ezek a különleges western sarkantyúk egy hosszú sarkantyúnyakkal és egy forgó kerékkel a végén rendelkeznek. A kerekes sarkantyúk kisebb változatban is megtalálhatók a dresszúralovaglásban. Ebben a szakágban azonban gyakran használnak egyenes sarkantyúval ellátott modelleket, amelyek a végén ferdék vagy lekerekítettek. A show-ugrók ugyanezeket a modelleket használhatják, de ez kevésbé gyakori. A szabadidős sportolók számára a kérdés vitatható. Ha azonban sarkantyúval szeretne lovagolni, először a lehető legenyhébb változatot kell választania: lekerekített tüskés végű sarkantyúk.

Mikor alkalmatlan számomra a sarkantyú?

A sarkantyú használata - mint sok más segédeszköz, pl. a lovaglószerszám - visszaélésszerű lehet. A sarkantyúknak nem azt a célt kell szolgálniuk, hogy a lovat végre gyorsabban lehessen hajtani, hanem a legfinomabb segédeszközökre szolgálnak. A sarkantyúk használatával a ló megfeszíti a hasát, megdönti a medencéjét.

A sarkantyúkat ezért csak olyan lovasok viselhetik, akik már kiegyensúlyozott üléssel rendelkeznek, hogy a sarkantyúkat célzottan tudják használni. A lovasnak is tudnia kell, hogyan, mikor és mire kell használni a sarkantyút. Ha ezt még nem tisztázták és nem értették meg, akkor határozottan tanácsoljuk, hogy ne használjanak sarkantyút. A nem megfelelő kezelés fájdalmat vagy akár sérülést is okozhat a lónak.

Az Ön előnyei a Agrarzone-shopban

Ingyenes visszatérés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a készüléket a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Gyors szállítás: Ausztriába és Németországba történő szállítás esetén 1-3 munkanapon belül megkapja megrendelését.