Műanyag karó

  • Műanyag karó az üvegszálas karók gazdaságos alternatívájaként
  • Megerősített egyes vagy dupla csúcs a nagyobb stabilitásért
  • Alkalmas az összes szokásos szalaghoz, zsinórhoz, dróthoz és kötélhez
  • A horganyzott földszög megakadályozza a rozsdát és hosszabb élettartamúvá teszi a karókat

Mi az a műanyag karó?

A műanyag karók alkotják a legelőkerítés "alapkeretét". Ezeket a vezetők, például kötelek, szálak vagy szalagok rögzítésére használják, és földszöggel rögzítik a talajba.

A műanyag karók a drágább üvegszálas karók olcsó, mégis kiváló minőségű alternatívája.

Könnyű szerkezetüknek köszönhetően a műanyag kerítésoszlopok tökéletesen alkalmasak mobil használatra, és könnyen szállíthatóak.

Sok modellnél a földszög horganyzott, így jól védett a rozsdával szemben. Ez még tartósabbá teszi a műanyag karót.

3 kérdéssel a megfelelő villanypásztor műanyag karóhoz:

1. Kemény vagy inkább puha a talaj?

Puha talaj esetén csak kis erőre van szükség a műanyag oszlop beszúrásához. Ezért általában elegendő az egyes csúcsú karó is.

A keményebb talajok esetében azonban a megerősített dupla csúccsal rendelkező karók a legalkalmasabbak. Ez lehetővé teszi, hogy a karót a teljes testsúlyával rögzítse a talajban anélkül, hogy aggódnia kellene a karó eltörése miatt.

2. Milyen állatokat tartasz?

A szükséges karó magassága mindig az állatok méretétől függ.

Sertések esetében elegendő lehet a 105 cm magas karó, míg lovak vagy szarvasmarhák esetében 150 cm vagy annál magasabb kerítésoszlopokra van szükség.

3. Csak nyáron használja a kerítést, vagy tavasszal vagy ősszel is?

Ha a kerítést tavasszal és ősszel használja, a műanyag oszlopoknak ellen kell állniuk a fagypont alatti hőmérsékletnek. Az oszlopokat azonban ehhez speciálisan meg kell erősíteni.

Ha csak a melegebb hónapokban használja a kerítést, nincs szükség erre a megerősítésre. Itt elegendőek a "normál" műanyag oszlopok.

Fontos: Azonban egyetlen műanyag oszlop sem alkalmas téli használatra. Itt acélból vagy újrahasznosított műanyagból készült fix kerítésre van szükség.

Ezek a tartozékok hasznosak a műanyag karókhoz:

Villanypásztor csatlakozó: Ezeket a tartozékokat a felhasznált vezetőanyag (szalagok, kötelek, huzalok vagy szálak) összekapcsolására használják.

Villanypásztor földelése: Minden elektromos kerítéshez szakszerű földelést kell telepíteni. Az ehhez szükséges tartozékokat itt találja.

Villanypásztor szigetelők: A villanypásztor karóval való érintkezésből eredő nem kívánt kisülések elkerülése érdekében a vezető anyagot el kell szigetelni.

Villanypásztor vezető anyag: Ahhoz, hogy a villanypásztoron keresztül  átfolyjon az áram, vezető drótokra, szálakra, kötelekre vagy szalagokra van szükség.

Villanypásztor tekercs: A villanypásztor tekercs segítségével könnyen feltekerheti és szállíthatja a vezetőanyagot, például köteleket vagy szalagokat.

Az Ön előnyei a Agrarzone-nál:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem megfelelő Önnek, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosított termék, mint például a villanypásztor vagy a villanypásztor háló, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.