Vadvédelmi kerítés és farkas kerítés a vadak elriasztására az Agrarzone-nál

Vadvédelmi kerítés áttekintése:

 • Rókák, nyestek, farkasok, vaddisznók, gímszarvasok és más vadállatok elriasztására.
 • A hálók bővíthetőek és könnyen összekapcsolhatóak egymással
 • Könnyen felállítható és mobil használatra is alkalmas
 • Komplett csomagok hálóval, kerítéssel és egyéb tartozékokkal kaphatók

Mi az a vadvédelmi kerítés?

A vadvédelmi kerítés (más néven vadvédelmi háló vagy farkaskerítés) olyan elektromos kerítés, amely a vadon élő állatok, például a róka, a nyest, a vaddisznó, a farkas és más vadállatok elleni védelemre szolgál. A vadvédelmi kerítéssel állatai védve vannak ezekkel a támadókkal szemben. Ezek a hálók alapesetben 50 m hosszúak, és nagyobb legelők esetén könnyen összekapcsolhatók egymással.

3 kérdéssel a jobb oldali vadvédelmi kerítéshez

1. lépés: Mely vadállatokat akarja távol tartani?

Attól függően, hogy a rókákat, a nyesteket vagy a nagyobb állatokat, például a vaddisznókat és a farkasokat akarja-e elriasztani, megfelelő kerítésre lesz szüksége.

2. lépés: Milyen altalajban rögzítik a vadvédelmi kerítést?

Ha a talaj homokos vagy földes, akkor a stabilabb tartás érdekében a kerítésoszlopok végére dupla csúcsot ajánlunk. Ha a talaj sziklás, akkor szimpla csúcs nagyobb stabilitást biztosít a vadvédelmi kerítésnek.

3. lépés: Teljes készletre van szüksége, vagy már rendelkezik bizonyos alkatrészekkel?

Ha már van villanypásztor készüléke, akkor valószínűleg csak egy megfelelő hálóra van szüksége a vadvédelmi kerítéshez. Azonban farkas- és vadvédelemre is kínálunk komplett csomagokat. Ezek a komplett csomagok tartalmazzák a vadvédelmi kerítés üzemeltetéséhez szükséges összes tartozékot (vadvédelmi háló, villanypásztor készülék, karók stb.).

A vadkár megelőzése vadriasztóval:

A vad által okozott kár nemcsak kellemetlen, hanem költséges is. Itt megmutatjuk, hogyan lehet hatékonyan megelőzni a vad által okozott károkat.

Hogyan keletkezik a vadkár?

A vadkárokat elsősorban a vaddisznók okozzák. A vaddisznók csordaállatok, ezért általában nagy számban kóborolnak. Amikor a vaddisznók mezőgazdasági területekkel érintkeznek, az eredmény általában súlyos mezőgazdasági és taposási károkat okoz. Ennek oka szinte kizárólag az ősi területen lévő élelem vagy víz hiánya. A tűlevelű erdőkben általában nagyobb a táplálékhiány, mint a lombhullató vagy vegyes erdőkben. A vaddisznóknak állati fehérjére és növényi táplálékra is szükségük van. Ez a tény gyakran nem ismert. A vaddisznók az erdei gyümölcsök mellett rovarokkal, bogarakkal, sőt egerekkel is táplálkoznak. Az erdei gyümölcsök egyre csökkenő előfordulása és például a kakaslábfű kihalása miatt a vaddisznóknak nincs elegendő természetes táplálékuk. Élelem után kutatva tehát mezőgazdasági területre bukkannak, amelynek ajánlatát készséggel elfogadják.

Hogyan lehet megelőzni a vadkárokat?

A vadkárokat vagy figyelemeltereléssel , vagy védőintézkedésekkel előzheti meg. A vaddisznók figyelmét el lehet terelni erős figyelemelterelő cirrusokkal vagy célzottan kialakított vadmezőkkel. Ha ez nem lehetséges, a magas kockázatú mezőgazdasági területeken bizonyos időszakokban elkerülhetetlenek a védekezési intézkedések. Rövid távon minden optikai, akusztikai vagy vegyi védelmi intézkedés segíthet. Bizonyított azonban, hogy a vaddisznók előbb-utóbb hozzászoknak. Hosszú távon csak az elektromos kerítés bizonyult hatásosnak a vaddisznók elűzésében.

A kukorica példájával élve fontos, hogy az elektromos vadvédelmi kerítést már a kukorica vetésekor felállítsák és működtessék. Az elektromos kerítést nagyon gyakran túl későn használják. Ilyenkor még az is előfordulhat, hogy a kocák bekerítették a kukoricát. Az elektromos kerítés hatékonyságát növeli, ha optikai jelekkel láthatóvá teszik. Ez történhet például egy kék jelzőszalag felragasztásával. Bármely, akár csak futólag is közeledő vadat kezdetben lelassít a mozgás, a kék szín és a kerítés szalagjának csillogása. Minden egyes óvatos próbálkozásnál hozzáér az elektromos vezetőhöz, és áramütést kap. Az így megállított szarvas sokkos állapotban visszavonul. Az áramütés elrettentő hatással van a vadra, de nem veszélyes.

Így működik egy szarvasriasztó rendszer

Wildabwehrzaun Aufbauanleitung

A) Egy villanypásztor rendszeres villamosenergia-impulzusokat generál
B) Több vezeték vezeti az áramot. Ezeknek nem kell visszatérniük a kerítés elejére.
C) Szigetelők vagy műanyag karók szigetelik az áramot a talajról
D) Használhatók mobil vagy állandó karók.
E) A villanypásztor földelését a lehető legmélyebbre, nedves talajba kell helyezni.

Amikor a vaddisznó megérinti a drótot, az áramkör bezárul. Az elektromos áram az állaton és a földön keresztül áramlik vissza a készülékbe. Ez kellemetlen, de ártalmatlan áramütést okoz az állatnak, és az visszahúzódik. Ez az elektromos kerítésrendszer elkerítésre és állatok elriasztására egyaránt használható.

Vaddisznóvédelem - a vaddisznó kerítés komplett megoldás

Úgy hívják ... AKO WildNet. A vaddisznóvédelmi hálóval egyszerűen, gyorsan és komplikációmentesen hozhat létre hatékony vaddisznóvédelmet. A WildNet vaddisznóhálót még az elektromos kerítésépítésben való kevés szakértelemmel is rövid idő alatt fel lehet állítani. Könnyen lehetséges 2 km hosszúságú kerítés is. A kék színt szándékosan építették be, mivel a vaddisznók különösen jól érzékelik a kék színt. A vaddisznóvédelmi hálót jól meg kell feszíteni, és a növényzetet rendszeresen el kell távolítani. A sarokkarók a stabilizálás érdekében kifelé merevíthetők. Az optimális használat érdekében csatlakoztassa a lehető legerősebb elektromos kerítésegységet.

Az egyedi vaddisznókerítés megoldása:

Egy egyedi elektromos kerítésrendszerben több összetevő is szerepet játszik. A következő pontok különösen fontosak:

 • A lehető legerősebb elektromos kerítéskészülék a lehető legjobb földeléssel.
 • Nagyon jól vezető, látható elektromos kerítésszálak legalább 3 sorban (az elektromos szálak ellenállása kisebb, mint 0,5 Ohm/méter).
 • A szálvégek összekötésekor ne csomókat, hanem speciális szál- és gyorscsatlakozókat használjon.
 • Tartson megfelelő távolságot a földtől (kb. 20 cm).
 • Rendszeresen távolítsa el a fűszálakat, hogy ne legyen szivárgás.
 • Állítsa be a drót magasságát kb. 20, 40 és 60 cm-re, és építsen be egy kék jelzősávot vizuális elrettentésként.
 • Karó távolság kb. 4 m
 • Használjon fehér műanyag karókat beépített szemekkel vagy kék üvegszálas karókat és 1x tartalék szigetelőt a
  középső szálsorhoz.
 • A sarkokban vagy a kapuknál használjon fa karókat vagy a AKO-fémből készült többkarót.

Tipp: Szeles területeken javasoljuk, hogy a jelzőszalagot több, 50-100 cm-es darabra vágja, és mindegyik darabot rögzítse a karók tetejére. A szalag lobog a szélben, és erősebben taszítja a vaddisznókat.

Ezek a tartozékok hasznosak a vadvédelmi háló és a farkasháló számára

Villanypásztor kapu: A kerítés kapu ajánlott, hogy akadálytalanul be- és kimehessen. Így nem kell átmászni a kerítésen.

Villanypásztor készülék 230V: A 230 V-os készülék egyszerűen csatlakoztatható a hálózathoz. Ha van hozzáférése konnektorhoz, egy ilyen készülék valószínűleg a legjobb az Ön számára.

Villanypásztor készülék 12V: Ha a vadvédelmi kerítést vagy farkaskerítést menet közben szeretné használni, vagy ha nincs a közelben konnektor, akkor az akkumulátoros 12V-os készülék tökéletes megoldás.

Villanypásztor akkumulátor: Az akkumulátor biztosítja a szükséges energiát a 12V-os készülékekehez vagy a nagy teljesítményű 9V-os készülékekhez. Mivel ezeket az akkumulátorokat 2-4 hetente kell cserélni és újratölteni, jobb, ha több csereakkumulátort is beszerez.

Villanypásztor készülék napelemes: Ha szeretné a vadvédelmi hálót mobilon üzemeltetni és az akkumulátorok cseréje nélkül tölteni, akkor a 12V-os villanypásztor készülékhez megfelelő napelemes modult ajánlunk.

Villanypásztor tesztelő: A villanypásztor akkumulátorának élettartamának meghosszabbítása érdekében ellenőrizze az elektromos kerítés akkumulátorának állapotát egy villanypásztor teszterrel.

Villanypásztor lopás elleni védelem: Szeretné megvédeni villanypásztorját és vadvédelmi hálóját a lopás ellen? Itt megtalálja a tökéletes lopásvédelmet az elektromos kerítéshez.

Villanypásztor csere szigetelő: Hibás szigetelő esetén praktikus, ha egy vagy több szigetelőt tartalékként kéznél tartunk.

Jelzőszalag: A vaddisznók és farkasok vizuális elriasztására kínálunk egy jelzőszalagot, amelyet a vadkerítésre rögzíthet.

Villanypásztor csere karó: Hibás oszlop esetén fontos, hogy tartalékként egy vagy több oszlop álljon készenlétben.

Szarvasriasztó spray: A szarvasriasztó spray úgy működik, mint egy láthatatlan szagkerítés. Nyestek, szarvasok, vaddisznók vagy más vadállatok elriadnak az illatától. Az Agrarzone oldalon kapható vadriasztó spray-k és vadriasztó koncentrátumok alkalmazásonként akár 12 hétig is kitartanak.

Élő csapda: Az élőcsapdás dobozcsapda ideális a kisebb vadállatok, például rókák, mosómedvék, nyestek és más állatok biztonságos és állatbarát befogására. A stabil fémhálónak köszönhetően közvetlen betekintést nyerhet az állatcsapdába anélkül, hogy veszélybe sodorná magát vagy a csapdába esett állatot.

Különböző villanypásztor kiegészítők: Itt olyan praktikus kerítés tartozékokat talál, mint a drótfeszítők, drótcsatlakozók, szerszámok, dugaszoló csatlakozók vagy földfúrók a vadkerítés hálójához és farkasriasztó hálójához.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.