Juh takarmány, birkatáp és kecsketáp - Legjobb minőségű takarmány regionális termesztésből

Birkatápunk és kecsketápunk ideális takarmány a juhok, bárányok és kecskék alapellátásához. A juh- és kecsketakarmány a legjobb osztrák gabonából áll, és garantáltan GMO-mentes.

Kérdése van a weboldalon található takarmányokkal kapcsolatban, vagy rendszeresen nagyobb mennyiségű juh- és kecsketakarmányra van szüksége?

Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy lépjen kapcsolatba velünk telefonon, chaten vagy WhatsAppon - szívesen segítünk Önnek, vagy egyedi ajánlatot teszünk.

Ön még nem törzsvásárló? Próbálja ki birkatápjainkat, és hagyja, hogy meggyőzzük Önt a kiváló eredményekről.

Ezen az oldalon megtalálja a juhok, bárányok és kecskék optimális takarmányozását, valamint értékes információkat és tippeket a következő takarmányozási területekre vonatkozóan:

  • Tippek a sikeres tejelő juhok etetéséhez és bárányneveléshez
  • Tippek a sikeres bárányhizlaláshoz
  • Tippek a sikeres tejelő kecskék etetéséhez

Vásároljon juh-, bárány- és kecsketápot a sikeres juh- és kecsketenyésztéshez, tejtermeléshez és hústermeléshez

Akár a tejtermeléshez, akár a bárányhizlaláshoz, akár a biztonságos és egészséges juh- és kecsketenyésztéshez - a juh- és kecsketakarmányozásnak az alkalmazási területtől függően különböző követelményei vannak.

Ezen igények kielégítésére az Agrarzone weboldalon a fajoknak megfelelő és kiegyensúlyozott juh- és kecsketakarmányt kínálunk Önnek kedvező áron. Juh- és kecsketápjaink kiváló minőségű takarmány-összetevőiknek köszönhetően kielégítik az állatok igényeit. Juh- és kecsketápjainkkal az állatok egészségesen nőnek, és a legjobb tej- és húsminőséget termelik a nyereséges üzleti siker érdekében!

A fajoknak megfelelő és kiegyensúlyozott juh- és kecsketápjainkat szakértők fejlesztették ki, és a gazdák, juhtenyésztők, valamint a magán kecsketulajdonosok már évek óta sikeresen használják. A kiváló minőségű nyersanyagok és szigorú ellenőrzések által garantált magas takarmányminőségnek köszönhetően juh- és kecsketápjaink rendkívül népszerűek és egészségesek.

Takarmánykeverékeink minden fontos tápanyagot tartalmaznak, és tökéletesen alkalmazkodnak a kecskék és juhok igényeihez. A régióból származó kiváló minőségű nyersanyagokat használnak fel, ami rövid szállítási útvonalakat eredményez, és erősíti a regionális mezőgazdaságot. A juhtakarmány, akárcsak a bárány- és kecsketakarmány, garantáltan GMO-mentes.

Juhtakarmány tejelő anyajuhok és vemhes anyajuhok számára - Magas tejhozam és legjobb tejminőség

A tejelő juhok számára a Leimüller báránytakarmányunk különösen gazdag tápanyagokban, és számos vitaminnal, fehérjével és ásványi anyaggal látja el az állatokat. A legjobb osztrák minőségű juhtakarmányunk természetes módon növeli a juhok tejhozamát és tejminőségét, és biztosítja a bárányok egészséges felnevelését. Az ökológiai minősítéssel rendelkező gazdaságok számára a Göweil bio juhtakarmány pellet áll rendelkezésre. A kiváló minőségű, kiváló minőségű takarmány-összetevőknek köszönhetően bio juhtakarmányunk megfelel a bio takarmányokkal szemben támasztott magas követelményeknek.

Egészséges báránynevelés és bárányhizlalás természetes báránytakarmányokkal

A kiváló minőségű báránytakarmány különösen fontos az egészséges bárányneveléshez, és biztosítja a magas napi hízást és a legjobb húsminőséget.

Az élet első heteire a Leimüller báránytápunkat ajánljuk. Ez az ízletes és a fajoknak megfelelő báránytakarmány a legjobb regionális gabonafélékből készül, és számos fontos tápanyaggal látja el a fiatal bárányokat. A báránytakarmány magas energiatartalmának köszönhetően a fiatal őzek gyorsan híznak. A bárányhizlalás lerövidítése, a kiváló húsminőség és a vállalat profitja a kiváló minőségű bárányhizlaló takarmányunkkal érhető el.

Báránytakarmányunk kiváló bio minőségben a Göweil bio juhtakarmány bárányhizlaló takarmány. A durva szemcséknek köszönhetően a fiatal bárányok különösen jól fel tudják szívni a kiegyensúlyozott és ízletes báránytakarmányt.

Kiegyensúlyozott kecsketáp tejelő kecskéknek, anyakecskéknek és kecsketenyésztőknek

Az anyakecskéknek és a tejelő kecskéknek is különösen tápanyagokban gazdag kecsketápra van szükségük a kecsketenyésztéshez és a magas tejtermeléshez. A Leimüller báránytakarmány kiváló minőségű, Ausztriából származó takarmánykomponensekből áll, és ideális alaptakarmány kecskék számára. Értékes takarmánykomponenseinek köszönhetően kecsketápunk fedezi a kecskék energiaszükségletét, és pozitívan befolyásolja a kecskegidák kölyöknevelését és tejtermelését.

A mi bio minőségű kecsketápunk a Göweil bio kecsketáp pellet. Az ízletes kecsketakarmány megfelel a biokecsketartás magas követelményeinek, és számos vitaminnal, fehérjével, fehérjével és ásványi anyaggal látja el az állatokat a kecsketenyésztésben és a kecsketejtermelésben.

Tippek a sikeres tejelő juhok etetéséhez és bárányneveléshez:

Tipp 1: A juhok takarmányozása az energia- és teljesítményigénynek megfelelően

A tejelő anyajuh a vemhesség utolsó hónapjában a magzatok megnövekedett helyigénye miatt lényegesen kevesebbet eszik. A bárányok optimális fejlődéséhez nagyon fontos a magas energiatartalmú juhtakarmányok megfelelő ellátása. Ebben az időszakban az anyaállatnak különösen tápanyagban gazdag koncentrált takarmányt kell adni, és a koncentrált takarmány hozzáadását kb. 0,3 kg-ról 0,5 kg-ra kell növelni.

A jó Ca:P arányú (1:1) ásványi takarmánykiegészítővel ráadásul csökkentheti az anyagcsereproblémákat és megelőzheti a "tejláz" kialakulását.

Tipp 2: Növelje a termékenységet "öblítő hatás" segítségével

A tejelő anyajuh termékenységét a juhok takarmányának lassú növelésével (öblítő etetés) lehet növelni.

A legjobb, ha a juhok takarmányát négy héttel a fedeztetés előtt és négy héttel utána 0,3 kg-ról 0,5 kg-ra növeljük.

Tipp 3: Sok ásványi anyagot tartalmazó birkatakarmány az egészséges tőgy és paták érdekében

A tejelő anyajuhok a vemhesség első heteiben különösen nagy energiatartalmú juhtakarmányt igényelnek. Ebben az időszakban etesse a tejelő anyajuhot különösen ásványi anyagokban és tápanyagokban gazdag, juhoknak szánt koncentrátummal, hogy a tejelő anyajuh elegendő E-vitaminhoz és szelénhez jusson a bárányozáshoz. Az ásványi anyagok és nyomelemek alulellátottsága egyébként negatív hatással lesz a méhlepény növekedésére és csökkenti a bárány túlélési arányát.

Tippek a sikeres bárányhízlaláshoz:

Tipp 1: Tápanyagokban gazdag báránytakarmány sok ásványi anyaggal az erő és vitalitás érdekében

A hizlalás időtartama és a hús minősége mellett a bárányok takarmányozása a bárányok egészségét is befolyásolja. Az E-vitamin és a szelén különösen fontos az egészséges bárányok számára - ezért gondoskodjon a megfelelő vitamin- és ásványianyag-ellátásról. A megfelelő ásványianyag-ellátást az istállóban és a legelőn történő speciális nyalogatással is biztosíthatja.

Tipp 2: Nincs stressz a szopós tej elválasztása során

A bárányok elválasztása az anyatejtől fokozott stresszt okoz a fiatal bárányokban. Ne vezessen be semmilyen változást az állományban vagy a juhnyájban ez idő alatt, hogy a bárányt ne tegye ki felesleges stressznek.

Tipp 3: A birkaitatók tisztasága és hőmérséklete

Rendszeresen tisztítsa meg a birkaitatót, és ellenőrizze az áramlási sebességet, hogy a bárányok elegendő vizet kapjanak. Figyeljen a szál és a mag higiéniájára is. A víz hőmérséklete nem lehet sem túl magas, sem túl alacsony. Különösen télen ügyeljen a fűtött itatóvályú állandó vízhőmérsékletére (kb. 37-38 fok).

Tipp 4: Kerülje el a húgyköveket a kosbárányoknál

Ha a Ca:P arány (kalcium-foszfor arány) túl magas, és ezzel egyidejűleg só- vagy vízhiányos, a kosbárányoknál vizeletkövek képződhetnek. Adjon a bárányoknak jó minőségű báránytakarmányt és elegendő ivóvizet, hogy megelőzze a húgykövek kialakulását.

Tippek a sikeres tejelő kecskék etetéséhez:

Tipp 1: A báránytakarmány mennyiségét igazítsa a kecske laktációs fázisához

A kecskék etetésekor kérjük, tartsa szem előtt, hogy az energia- és fehérjeszükséglet a különböző laktációs szakaszokban (alacsony, magas, száraz ellés) eltérő. Különösen a vemhes kecskék esetében kulcsfontosságú a megfelelő kecsketakarmányozás, mivel a fehérje- és energiaellátás nem biztosítható kizárólag alaptakarmánnyal.

Tipp 2: Tiszta kecskeólak az egészséges kecskék és kecskegidák érdekében

Minden kecskeistállóban a higiénia kritikus kérdés az egészséges kecskék és a gazdaság sikere szempontjából. Rendszeresen fertőtlenítse a fejőberendezéseket és cserélje az almot. Rendszeresen tisztítsa és fertőtlenítse a kecskeistállót, hogy megelőzze a betegségek és az élősködők elszaporodását.

A higiénikus itatók és etetővályúk szintén különösen fontosak a tiszta kecskeistálló szempontjából, és azokat a napi istállózási munkák során kell tisztítani.

Tipp 3: Vitaminokban gazdag kecsketakarmány az ellés előtt

Az anyakecskéknek extra energiára és vitaminokra van szükségük a vemhesség első heteiben. Ebben az időszakban etesse a tejelő kecskét különösen ásványi anyagokban gazdag és tápanyagban gazdag kecsketakarmánnyal, hogy a kecske elegendő E-vitaminnal és szelénnel rendelkezzen az őzgidák születéséhez. Az ásványi anyagok és nyomelemek alulellátottsága egyébként negatív hatással van a méhlepény növekedésére és csökkenti a báránykák túlélési arányát. A megfelelő ásványianyag-ellátást az istállóban és a legelőn történő speciális nyalogatással is biztosíthatja.

Tipp 4: A kecsketej elválasztása után figyeljünk az ivóvízfogyasztásra

Az elválasztás után a lehető leghamarabb szoktassa az őzgidákat az iváshoz. Ebben a fázisban fontos, hogy a kecskecsoportok harmonikusak legyenek , hogy az őzgidákat ne lökjék el az itatótól.

Gyakorlati termékek a juh- és kecsketenyésztéshez.

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.