Drencher, kanülök és fecskendők az állatállomány egyszerű kezeléséhez.

A drencher, injekciós fecskendők és oltópálcák lehetővé teszik, hogy egyszerűen és stresszmentesen adjon be folyadékokat, gyógyszereket és étrend-kiegészítőket az állatállományának (pl. juhok, tehenek vagy sertések).

A drenchereknek, injekciós fecskendőknek és oltópálcikáknak köszönhetően a gyógyszerek beadása gyerekjátékká válik. Az Agrarzone különböző termékeket kínál, hogy Ön a megfelelő felszereléssel rendelkezzen állatai kezeléséhez.

Az Agrarzone weboldalon nagy választékot talál a különböző injekciós pisztolyokból és injekciós fecskendőkből az állatorvosi kezelés különböző követelményeihez. Az Agrarzone weboldalon található kínálatban szarvasmarhák, tehenek és sertések számára készült nagyobb méretű fecskendők, valamint malacok, borjak és baromfik számára készült, könnyebben kezelhető termékek is megtalálhatók, hogy minden állat a fajnak megfelelő kezelésben részesüljön.

A Drencher-ek a takarmánykiegészítők vagy gyógyszerek - például féreghajtók - megfelelő adagolása közvetlenül az állat szájába adható.

Az oltási pálcákkal az állatokat biztonságos távolságból is lehet kezelni.

Injekciós fecskendők különösen fontosak az állattenyésztésben alkalmazott különböző gyógyszerek helyes adagolásához és beadásához.

Szintén ebben a kategóriában találja meg a drencher és adagoló fecskendőkhöz való praktikus tartozékok és pótalkatrészek átfogó választékát, mint például kanülök, hosszabbítók, cserehengerek, tömítések és csere luer lock rendszerek.

Mit jelent a drencselés?

A drencselés gyógyszerek és folyadékok szájon át történő beadását jelenti haszonállatok, például tehenek, juhok, sertések, kecskék vagy más kérődzők számára, pl. elektrolitikus kezelési módszerrel. Alapvetően az itató szájrészét robusztus fémből készítik, hogy ellenálljon a haszonállatok rágó mozdulatainak. Megfelelő katéterrel kombinálva, a drencselő használható méhmosásra is.

Mi a különbség a fecskendő és az injekciós fecskendő között?

A közhasználatban a fecskendőket és az injekciós fecskendőket gyakran egy fiókba teszik, és a gyógyszerek és folyadékok beadására szolgáló hatékony állatorvosi munkaeszközként említik. Ha azonban közelebbről megvizsgáljuk a két kifejezést, a következő különbségeket láthatjuk:

  • Injekciós fecskendő: Az injekciós fecskendők (más néven adagolófecskendők vagy injektorok) - ahogy a neve is mutatja - gyógyszerek kis adagokban történő befecskendezésére és permetezésére alkalmasak. Az injekciós fecskendők ezért nagyon fontosak a vakcinák és gyógyszerek széles körének helyes beadásához az állattenyésztésben.
  • Beadó fecskendő: Beadó fecskendők (más néven drencher) különösen népszerűek a borjúnevelésben. A drencherrel az élet első óráiban fontos folyadékokkal és táplálékkiegészítőkkel látják el a borjakat, amelyekre a túlélés és a szervezet egészséges fejlődése érdekében szükségük van. Más állatokat, például juhokat, sertéseket és kecskéket is áztatóval kezelnek betegség vagy egyéb helyzetek esetén.

Ezeket az beadófecskendőket és injekciós fecskendőket az Agrarzone oldalon vásárolhatja meg:

Drencher és fecskendő kombináció:

Injekciós fecskendők:

Drencher - Beadófecskendők állattartáshoz

A népszerű Kerbl Drencher optimálisan és stresszmentesen láthatja el állatállományát folyadékokkal és táplálékkiegészítőkkel.

Szüksége van egy univerzális eszközre a drencseléshez, valamint a vakcinák és gyógyszerek beadásához? Akkor a Kerbl Drencher öntöltő fecskendő optimális. A beadófecskendő és a gyógyszeres injekciós fecskendő kombinációját is kínáljuk az automatikus öntöltő fecskendő csöves kivitelben. Az állatbarát és precíz, fokozatmentes adagolásbeállításnak köszönhetően az öntöltő fecskendő egy külön adapterrel injekciós fecskendőként is használható.

Injekciós fecskendők és tűk az állatállomány egyszerű kezeléséhez

Az injekciós fecskendők, tűk és kanülök különösen fontosak a különböző gyógyszerek helyes beadásához és adagolásához az állatállományban.

Eldobható fecskendők a gyógyszerek egyszeri adagolására szolgálnak, és megfelelnek az orvosi területeken támasztott legmagasabb követelményeknek. Az egyedi csomagolásban steril módon csomagolt, eldobható fecskendők különösen népszerűek az állatgyógyászatban és az állatorvosok körében.

Minden állatorvos és gazdálkodó alapfelszereléséhez tartozik egy precíz és fokozatmentesen állítható öntöltő fecskendő. Nagyobb állatpopulációk kezelésére ideális a öntöltő fecskendő csöves változatban.

Különösen praktikus egy automatikus Öntöltő fecskendő palackos rögzítéssel. Ez lehetővé teszi, hogy a fecskendő menetére könnyedén rögzíthesse a 100 ml-es gyógyszeres palackokat.

Ha nagyobb vagy terjedelmes gyógyszeres flakonokat szeretne öntöltő fecskendőre szerelni, akkor a legjobb választás az Öntöltő fecskendő univerzális adapterkészlettel különböző méretű és formájú gyógyszeres palackokhoz 500 ml-ig és nagyobbakig. Szintén a FERRO-MATIC injekciós fecskendő a mellékelt palackadapternek köszönhetően különböző gyógyszeres palackokkal is felszerelhető.

Ha egyszerre két különböző gyógyszert szeretne beadni a haszonállatának, akkor egy automatikus Öntöltő fecskendő két hengerrel két gyógyszer egyidejű, keverés nélküli beadására tökéletesen használható.

A HSW HENKE-JECT TBC adagoló fecskendővel az újonnan beállított haszonállatait tuberkulózisra tesztelheti. Az adagolófecskendőt kifejezetten a szarvasmarhák, juhok stb. rendszeres tuberkulózis-ellenőrzéséhez(tuberkulózisa) tervezték, és a tuberkulózis vizuális ellenőrzéséhez átlátszó üveghengerrel rendelkezik.

Az Adagoló fecskendő HSW ROUX-Revolver valamint a HSW MULTI-MATIC adagoló fecskendő optimálisak a sorozatos oltásokhoz. A biztonságos használat érdekében lehetőleg tartson biztonságos távolságot az állattól.

A oltópálcika ( oltópálca is) biztosítja a nagyobb távolságot az állattól, és ideális a tömeges oltásokhoz.

A borjak helyes itatása - Optimális tápanyagellátás az élet első óráiban

Az ellés után a borjak értékes tápanyagokkal való átitatása elengedhetetlen az állat jövőbeli fejlődése szempontjából. A borjak megfelelő tápanyagellátása az élet első óráiban döntő fontosságú a jövőbeli tejelő tehenek vagy vágómarhák sikeressége szempontjából. Csak akkor fejlődik optimálisan a szervezet, és csak akkor nő fel a borjú egészségesen és életerősen, ha a borjú megkapja az összes, a túléléshez szükséges tápanyagot.

Így működik a borjaknál a drencselés:

  • Helyezze magát párhuzamosan és a borjú fejének magasságában.
  • Szorítsa a borjú fejét a csípője és a könyökhajlat közé.
  • Fogja meg a borjú alsó állkapcsát, és a másik kezével csúsztassa be oldalirányban az adagolófecskendő szájrészét a száj sarkába, át a diasztémán és a nyelv tövén.
  • Helyezze az arctasakba vagy a nyelv tövére a nyelőcsőreflex kiváltására, ha a gyógyszert közvetlenül a hasüregbe akarja juttatni, és el akarja kerülni a bendő elkerülését.
  • A bendőben való használathoz csúsztassa a drencsert a nyelv tövére. Vigyázzon, hogy a fecskendő ne kerüljön a légcsőbe.

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztorok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.