Villanypásztor készülék 9V-os elemmel

9V Weidezaungerät Übersicht mit Vorteilen und Nachteilen

A 9 V-os villanypásztor készülék elektromos áramot szolgáltat az elektromos kerítésnek, és rendszeres áramimpulzusokat generál. Ha megérintik, az állatok kellemetlen (de ugyanakkor ártalmatlan) áramütést kapnak.

 • Ideális eszköz kisebb, növényzet nélküli kerítésekhez és karámokhoz.
 • Alacsony karbantartási igény a hosszú élettartamú akkumulátoroknak köszönhetően
 • Lovak, tehenek és baromfi (vagy más kisállatok) számára
 • Mobil használatra, sokkal könnyebb, mint a 12 voltos akkumulátoros készülékek

A konnektoros 230 voltos készülékkel vagy az akkumulátoros 12 voltos készülékkel ellentétben itt a szükséges energia egy 9 voltos szárazelemről származik.

A készüléktől függően ez az elem több hónapig tart, és nem kell folyamatosan tölteni.

Fontos: Ha az elem lemerült, már nem tölthető újra. Az üres elem azonban könnyen kicserélhető egy új elemmel. Az elem cseréjéért körülbelül 20 eurós költséggel kell számolnia.

Teljes villanypásztor szettek is kaphatók: Kérésre szívesen összeállítunk az Ön igényeihez igazított teljes villanypásztor csomagot is. Ez a csomag nem csak a megfelelő villanypásztor készüléket, hanem az összes szükséges tartozékot is tartalmazza, mint például villanypásztor karók, szigetelők, villanypásztor vezeték, földelés vagy csatlakozók.

Milyen állatok számára alkalmas a 9V-os villanypásztor készülék?

Különösen alkalmas:

 • Lovaknak
 • Teheneknek
 • Baromfiknak

A 9 voltos villanypásztor készülékek alkalmasak lovak, tehenek és baromfi terelésére kisebb kerítésekben (kb. 5 km kerítéshosszig).

Ezekben a helyzetekben a 9V-os villanypásztor készülék a megfelelő az Ön számára.

 • Kisebb kerítéssel vagy karámmal rendelkezik: Kisebb kerítések (legfeljebb kb. 5 km hosszú) vagy karámok esetében általában elegendő egy "gyengébb" 9 voltos villanypásztor készülék teljesítménye.
 • A kerítése növényzetmentes: Mivel a 9 voltos villanypásztor készülék kevesebb elektromos áramot szolgáltat, mint a hálózatról vagy akkumulátorról működő készülék, a kerítést nem érheti folyamatosan fű vagy bokrok. Ennek oka, hogy a 9 voltos készülék nem tudja kompenzálni a növényzet okozta feszültségesést.
 • Rendszeresen mozgatja a kerítést, vagy versenyeken használja: A 9 voltos elemes készülék kompakt és nagyon könnyű egy akkumulátoros készülékhez képest. Ha tehát versenyekre vagy lovas túrákra viszi magával a villanypásztort, akkor ez az elemes készülék a megfelelő választás az Ön számára.
 • Szüksége van mobileszközre, de nincs ideje állandóan tölteni az akkumulátorokat: A modelltől függően egy 9 voltos elektromos készülék egy teljes legeltetési szezont le tud fedni egy akkumulátortöltéssel. Így nem kell 2-4 hetente töltenie az akkumulátorokat. Így kevesebb karbantartást kell végeznie.

Ezekben a helyzetekben a 9 voltos villanypásztor készülék nem alkalmas az Ön számára:

 • A kerítése 5 kilométernél hosszabb vagy erősen benőtte a növényzet: Ha a kerítése erősen benőtt vagy 5 kilométernél hosszabb, a 9 voltos készülék túl gyenge. Ebben az esetben a kerítés ütésállósága túl alacsony, és a legelő kerítése nem biztonságos. Ebben az esetben vagy egy 12V-os akkumulátoros egységre (mobil használatra) vagy egy 230V-os hálózati egységre (ha van konnektor) van szükség.
 • A kerítésnek el kell taszítania a vadon élő állatokat: A 9 voltos elektromos készülék hatáserőssége túl alacsony, és a vadon élő állatokat nem riasztja el az áramütés. Ebben az esetben egy 12V-os akkumulátoros egységre vagy egy 230V-os hálózati egységre lesz szüksége.

Ezek a tartozékok hasznosak a 9V-os villanypásztor készülékhez:

Az Ön előnyei az Agrarzone webshopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldenek. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek esetében a szállítási költségek a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt villanypásztor készülék mégsem az Ön számára megfelelő, a készüléket a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Minden villanypásztor készülék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Még a nagy energiateljesítményű legelőkerítések sem veszélyesek az emberekre és az állatokra. Ezt a biztonsági előírások betartása garantálja.

Csak neves osztrák vagy német gyártók: A magas minőség miatt kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. A lényeg az, hogy több éven keresztül pénzt takarít meg.