Beltéri reflektorok, kültéri reflektorok és hősugárzók: Vásároljon istállóvilágítást az Agrarzone oldalon.

Az istálló világításának többet kell kibírnia, mint a magánterületek világításának. A beltéri reflektorok, kültéri reflektorok, nedvességálló lámpák és hőlámpák ideálisak az istállók és a lovardák megvilágítására, és kellemes meleget biztosítanak az istállóban.

Az állattartó istállót optimálisan a gazdasági követelményekhez kell igazítani. Minden egyes állatnak fajnak megfelelő előírások vannak, amelyeket a gazdasági siker és az egészséges állatok biztosítása érdekében teljesíteni kell. A pajtában lévő szállások mellett a pajtaépület és az olyan fontos pajtaelemek, mint az ablakok vagy az ajtók is döntő jelentőségűek.

Ha hatékonyan és ésszerű módon, felesleges energiaköltségek nélkül szeretné üzemeltetni istállóját, valamint az istállóban tartott állatokat a lehető legjobban és a fajoknak megfelelő módon tartani, akkor optimálisan szabott istállóvilágításra van szüksége, amely megfelel a mezőgazdasági világítási szabványok minden követelményének és feltételének.

Csak az kaphat olyan világítási rendszert, amely pozitívan befolyásolja a mindennapi mezőgazdasági életet, aki már most is odafigyel az istállóvilágítás lehető legjobb kezelhetőségére, és ismeri az istálló állatainak fajhoz igazodó igényeit.

Az Agrarzone oldalon a különböző világítási rendszerek széles választékát találja. Világítótestek és csarnokvilágítás, amelyekkel az istállókon kívül szinte bármilyen környezetet optimálisan megvilágíthat.

Ezt kell teljesítenie a modern istállóvilágításnak:

 • Modern és innovatív
 • Energiahatékony és hozzájárul a pozitív energiamérleghez
 • Meg kell felelnie az állatfaj sajátos igényeinek
 • Az istállót a lehető legjobban használhatóvá kell tenni anélkül, hogy szükségtelen költségeket okozna
 • Különböző modellekben és kivitelben kapható

Lámpáink és beltéri reflektoraink a következő környezetekben használhatóak:

 • Állatpajta és karám
 • Udvar és fedett lovarda
 • Ipari csarnok
 • Műhely
 • Raktár
 • Kereskedelmi működés
 • Szabadtéri terület és zöldterület

Ezeket az istállóvilágításokat az Agrarzone oldalon vásárolhatja meg:

 • Beltéri reflektor: A beltéri reflektorok ideálisak istállóvilágításra, valamint víz- és porálló változatok kültéri területek megvilágítására.
 • Nedvességálló világítás: Tökéletes nedves vagy poros környezetben, például istállókban, karámokban és fedett lovardákban történő használatra.
 • Kültéri lámpa: A legelők és karámok optimális megvilágítása egy robusztus és fröccsenésálló kültéri reflektorral.
 • Munkalámpa: Különösen robusztus, ütésálló építési reflektor építkezésekhez és kültéri területekhez.
 • Hősugárzó: A hősugárzók elegendő hőt biztosítanak az állattartó épületben és különösen a nevelésben a fiatal állatok egészséges fejlődéséhez.

Istálló világítási rendszerek istállóhoz és karámhoz: beltéri reflektor, páramentes lámpatest és kültéri reflektor

Nem minden lámpatest egyforma - A megfelelő világítás az istállójához

Ma már minden istálló világítási rendszerének alapja a világítási rendszer, azaz az egyes világítóelemek összekapcsolása és optimális elhelyezése az istállóban. A világításra már a stabil tervezési szakaszban figyelmet kell fordítani, mert egy rossz helyen lévő lámpatest nemcsak a helyiség korlátozott használhatóságát, hanem a tervezés és a kivitelezés során felesleges költségeket is okoz.

A helytelenül megválasztott világítási rendszerek is többet árthatnak, mint használhatnak. Ha a helyiség egyes részein nagyon erős megvilágításra van szüksége, akkor ezt már az istálló tervezésénél szem előtt kell tartania, mert nem minden istállólámpa képes a megfelelő fényerőt megvalósítani. A legjobb, ha már az istálló tervezése során kiválasztja az istálló világítását, hogy garantálni tudja a megfelelő helyiségben a fényerőt.

Világító reflektoraink kiválóan alkalmasak istállók, lócsarnokok, ipari csarnokok, műhelyek, pajták, raktárak és még sok más helyiség megvilágítására. Az alkalmazási területtől függően azonban különböző fényforrások különösen alkalmasak. Az Agrarzone oldalon a következő alkalmazási területekhez talál reflektorokat:

Csarnoklámpák és csarnokvilágítás beltéri használatra

A csarnoklámpák ideálisak a mennyezeti lámpák vagy a falra szerelt fényszegmensek segítségével történő istállómegvilágításhoz. Megfelelő beltéri lámpatestek megfelelnek az istállóvilágítással szemben támasztott olyan fontos kritériumoknak, mint az optimális fényerő, az energiahatékonyság, a szennyeződéssel és porral szembeni érzéketlenség és a hosszú élettartam.

A Kerbl LED beltéri reflektor egy robusztus LED-es lámpatest, amely ideális magas mennyezeti szerkezetekre történő közvetlen vagy függesztett felszereléshez. A 100 W, 150 W vagy 240 W teljesítményű, dimmelhető vagy nem dimmelhető változatban kapható, a magasföldszinti lámpatest LED-jei nagy hatásfokkal működnek, ezért nagyon hatékonyak, így fényhasznosításuk különösen magas. A csarnok reflektora még alacsony hőmérsékleten is természetes, stabil megvilágítást biztosít. A kiváló kivitelezésnek köszönhetően a LED-es reflektor teljesen karbantartásmentes .

Csarnokvilágítás rugalmas modulokkal: garantált az optimális fényeloszlás a nagy istállókban és csarnokokban. A reflektor vízsugár- és porálló (IP65), valamint kültéri használatra is alkalmas. Egy világításvezérlő rendszerrel együtt optimális fényviszonyokat biztosíthat az istállóban a nap bármely szakában és az év bármely szakában, miközben minimalizálhatja az energiafogyasztást.

Páramentes lámpatest és vályúvilágítás poros, nedves és párás környezethez

Akár a pajtában vagy garázsban, akár az istállóban, a pincében vagy a nyaralóban - a nedves helyiségeknek különleges világításra van szükségük. Erre a célra ideális a LED nedvességálló lámpa vagy diffúzoros lámpatest, amely gazdaságos és energiatakarékos fényforrásával és különleges tulajdonságaival ideálisan megfelel a nedves belső terek követelményeinek.

A nedves helyiségek lámpatesteit diffúzoros lámpatesteknek is nevezik, mivel ezek a lámpatestek egy műanyag diffúzor amely körülveszi és védi a fényforrást és a lámpafoglalatot.

A nedvességálló lámpák vagy vályúfények (más néven pincefények) lehetővé teszik, hogy nedvességálló világítást biztosítson nedves és poros környezetben. Ezáltal nemcsak háztartási, hanem kereskedelmi felhasználásra is ideálisak. A védettségi osztálytól és a ház állapotától függően a nedvességálló lámpatestek nagyon masszív felépítésűek, így ellenállnak a nedvességnek, az alacsony hőmérsékletnek és a pornak.

Építési reflektor, munkafény és kültéri reflektor kültéri használatra

Egy beltéri reflektorral összehasonlítva, egy kültéri reflektor lényegesen robusztusabb és vízállóbb kell hogy legyen. Az építési reflektorok alapvetően nagyon erős reflektorok. Ezek a hasznos segédeszközök mindenütt használhatók, ahol a normál fényforrás nem lenne elegendő. Az építőipari reflektorokat gyakran használják, például LED-es munkalámpa, egy reflektoros rendszerben vagy különálló építkezési világításként, mivel a LED-es munkalámpák alapvetően nagyon nagy fényerővel rendelkeznek.

LED kültéri reflektor: A LED-es munkalámpák modern, kompakt kialakításúak és kiváló fényerővel rendelkeznek, a legújabb LED-technológiát tükrözve. LED-es kültéri reflektoraink és kültéri lámpáink különösen hatékonyak és vonzó ár-érték aránnyal rendelkeznek. A hagyományos reflektorokhoz képest a kültéri lámpáinkkal nagy energiaköltség-megtakarítást érhet el, és élvezheti a LED-es világítás számos más előnyét.

Különösen praktikus egy LED-es akkumulátoros reflektor beépített Li-ion akkumulátorral, töltöttségi szintjelzővel és beépített túltöltés- és mélykisülés elleni védelemmel. Ez azt jelenti, hogy bárhová magával viheti a világítást, ahol csak szüksége van rá. Akár az építkezésen, a legelőn vagy a kertben - a LED-es újratölthető reflektor különösen flexibel a fokozatmentesen állítható állványnak köszönhetően, amely hordozófogantyúként vagy függesztőkonzolként is használható. A robusztus műanyag ház fröccsenésálló, és szilikon peremvédővel optimálisan védett az ütések ellen.

Hősugárzók állattartó épületekhez és csibék, borjak, sertések stb. egészséges neveléséhez.

A húsugárzók nem feltétlenül az istálló megvilágítására használják, inkább az újszülött vagy fiatal csibék, borjak és más fiatal állatok számára biztosítanak elegendő fészekmeleget. A beteg állatokat is segítik a hősugárzók a regenerálásban. Az alumínium paraván számos szellőzőnyílással van ellátva a jobb légáramlás biztosítása érdekében.

A edzett üvegből készült hőlámpát rács védi, és egy rögzítőlánc is tartozik hozzá. Egy hősugárzó takarékos kapcsolóval segítségével további energiát takaríthat meg, és még mindig kellemes meleget teremthet állatai számára.

Az istálló megvilágításának tervezésekor a következőkre kell odafigyelni

Az istálló megvilágítása olyan tényező, amelyet sajnos még mindig sok gazdálkodó elhanyagol. A célorientált és gazdaságilag sikeres istállóvilágítást ésszerűen kell kombinálni az istállótervezés számos szempontjával. Két lényeges szempontot mindenképpen figyelembe kell venni a pajta világításának megtervezésekor:

1. Tervezze meg a stabil világítást saját maga, vagy terveztesse meg szakemberrel.

A mai világban a pajta tervezése természetesen egyedül is elvégezhető, hiszen a különböző, elsősorban számítógépes tervezőprogramok ma már lehetővé teszik, hogy szaktudás nélkül is megfelelően megtervezzük a pajta világítását.

Bár a pajta önálló tervezése vonzó lehet, mégis célszerűbb szakemberre bízni a tervezést. A világítás, az elektromosság és az energiahatékonyság összetett kölcsönhatását gyakran nehéz felfogni egy nem képzett személy számára, ezért a pajta világításának szakszerű megtervezése minden esetben számos előnnyel jár.

Különösen az energiahatékonyság tekintetében egy szakértő pontosabban tudja megtervezni és az Ön istállójának körülményeihez igazítani a világítást. A stabil világítás használhatósága és hatása is általában jobb és hatékonyabb, ha azt egy profi tervezőiroda tervezi. Mindenesetre nem szabad rossz helyen spórolni, ha valóban szakmailag megalapozott megvalósítást szeretne.

2. Az istállóvilágítás karbantartása és felújítása

Mennyire egyszerű és gyors a kiégett izzók cseréje a pajta világításában? Az istállóvilágítás tervezése során túl gyakran elhanyagolt szempont az egyes fényszegmensek karbantartása, valamint izzókkal való cseréje.

Tervezze meg a pajta világítását úgy, hogy az izzókat és a fényszegmenseket nagy erőfeszítés és idő nélkül cserélhesse. Különösen a felülvilágítás területén előnyös, ha a világítás nem közvetlenül a bódéfülkék felett van, mert akkor rendkívül nehézkes a felülvilágítókhoz eljutni, és az izzók cseréje időigényes vállalkozássá válik.

A pajta világításának tervezésekor tisztában kell lennie a rendszeresen szükséges karbantartással is. A lencsék cseréje vagy a pajtabevilágítás külső burkolatának karbantartása, az izzók cseréje és szükség szerint az egyes vagy teljes fényszegmensek cseréje. Tartsd szem előtt már a tervezéskor, hogy ezeket a feladatokat a legjobb esetben is egy személynek kell ellátnia. Ha több segédeszközre, tartozékra stb. van szükség, akkor érdemes átgondolni az istálló tervezését, mert a normál mezőgazdasági mindennapokban kevés idő jut az istálló világításával kapcsolatos időigényes munkákra.

Az Ön előnyei az Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt baromfitermék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünket a jogalkotó teszteli. Minden villamosítható termék, mint például a villanypásztorok, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.