Természetes bio sütőmaláta, rozs és árpamaláta Ausztriából.

A maláta az egyik legrégebbi kenyérsütőanyag a világon, ugyanakkor olyan gabonafélék, mint a rozs, az árpa, a tönkölybúza vagy a búza természetes terméke. A sütőmaláta segítségével csodálatosan habos, levegős kenyereket és zsemléket készíthet, amelyek szép, sötét barnasággal és a kenyérre jellemző malátás ízzel rendelkeznek.

Ön is, és próbálja ki a Bio sütőmalátát a Leimüller kínálatából. A farm boltunk kínálatában különböző malátafajtákat kaphat, pl. árpamaláta- vagy rozsmaláta-lisztet. A világos vagy sötét vagy enzimaktív vagy enzim-inaktív maláta liszt is megtalálható üzletünkben.

Miért kerül a pékmaláta a kenyérbe?

A kenyeret persze kis gyakorlással maláta nélkül is meg lehet sütni. De ha azt szeretné, hogy a pékáruja ne csak jó, hanem kiemelkedő ízű legyen, a sütőmaláta hozzáadása elengedhetetlen.

A sütőmaláta elengedhetetlen a konyhában, mivel a kovászanyag biztosítja a roppanós héjat és a zamatos, lazább belsejét. A kenyereknek aromás, jellegzetes kenyérízt és csodálatos sötét színt ad. Ezen kívül a pékmaláta hozzáadásával a tészta gyorsabban kel meg, és a tésztában lévő élesztő jobban fel tudja dolgozni a tápanyagokat.

Bio sütőmaláta a hagyományos Leimüller malátaüzemből.

A Leimüller Bio árpamaláta és Bio rozsmaláta segítségével mindig egészséges, ropogós pékárut fogyaszthat, mint a bio péktől. A természetes sütőanyagot a hagyományos családi vállalkozás saját malmában gondosan állítja elő és dolgozza fel. Kiinduló termékként kizárólag természetes gabona ökológiai termesztésből a helyi gazdáktól származik. A kenyérsütőporban szándékosan elhagyják a többi összetevő hozzáadását. Nagy hangsúlyt fektetnek a kíméletes feldolgozásra.

A bio sütőmaláta előállítása során nem alkalmaznak géntechnológiát. Így egy teljesen természetes kenyérsütőanyagot hozunk létre organikus minőségben. Így zavartalanul élvezheti az egészséges, teljes értékű kenyerek és zsemlék ízét.

Melyik maláta melyik kenyérhez?

Aktív árpamaláta: Minden könnyű búza-, árpa- vagy tönkölybúza kenyérhez, zsemléhez, perecekhez, sós rudakhoz

Inaktív árpamaláta: Nagyrészt teljes kiőrlésű vagy rozslisztből készült sötétebb vegyes kenyerekhez.

Az aktív és az inaktív maláta keverhető, hogy nagyon szép sütési eredményeket érjen el.

Csak aktív pékmaláta van, de teljes kiőrlésű búza- vagy rozslisztből szeretne tésztát készíteni? Ez is lehetséges. A pékmaláta hatása lassítható a kovászos alaplével, mivel a kovász savassága gátolja a tésztában lévő enzimek aktivitását. Ha azonban a teljes kiőrlésű vagy rozsos tésztában nincs kovászos alap, kerülje az aktív pékmaláta használatát. Ellenkező esetben a kész kenyerek valószínűleg nem fognak megfelelni az elvárásainknak, hacsak nem szeretjük az átázott kenyeret.

Az aktív és az inaktív sütőmaláta különbsége:

Az enzim-inaktív pékmaláta (aromás maláta) csak a kenyér színéért és ízéért felelős. Ez a kovász alkalmas sötét lisztekből, pl. rozslisztből, teljes kiőrlésű lisztből készült kenyerekhez. A sötét lisztnek eredendően magas a gabonaenzimtartalma, ami lehetővé teszi a tészta kelését, és ropogós-laza kenyeret eredményez.

Az enzimaktív sütőmaláta nemcsak a színt és az ízt javítja, hanem a krusztát (roppanós), valamint a morzsát (puha és bolyhos) is. Az aktív sütőmalátát könnyű lisztekből, pl. tönkölybúzából, búzából, egymagvúból, emmerből, kamutból készült kenyérreceptekhez használják. A könnyű lisztben kevesebb saját enzim van, ami a tésztát hajtja, és "aktív" segítségre van szüksége.

Hogyan adagoljuk a sütőmalátát?

A megfelelő adagolás rendkívül fontos a malátaliszttel való sütésnél. Tehát itt jobb, ha ragaszkodsz a recepthez.

Általános ökölszabály: 1-3%-a a lisztnek, szóval körülbelül 10 – 30 g kilogramm lisztre. Minél több sütőanyagot használ, annál sötétebb lesz a kenyér a végén. De vigyázzon, ha a kovászanyagot túl magasra adagolja, az károsítja a kenyeret.

Az Agrarzone előnyei:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt, eredetileg csomagolt sütőmaláta nem ideális az Ön számára, a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezt követően visszatérítjük Önnek a teljes vételárat..

Kiszolgálás és tanácsadás: Szakmailag képzett ügyfélszolgálati csapatunk szívesen segít Önnek minden nyitott kérdésben. Ne habozzon kapcsolatba lépni velünk. Várjuk, hogy jelentkezzen.