Itatóvályúk és itatótálak az Agrarzone-nál

 • Itatóvályúk ló, szarvasmarha, sertés, juh, kecske, baromfi és kisállatok stb. számára
 • UV- és fagyálló itatótálak egész éves kültéri használatra
 • Robusztus és törhetetlen anyagok az állatok biztonsága érdekében
 • Folyamatos ivóvízellátás az állatok számára áram és nyomott vízvezeték nélkül is

Víz itató sertések, lovak, szarvasmarhák és társaik számára

Az állattartástól és a csorda méretétől függően különböző vályúkra lesz szüksége:

Állatai egész évben a legelőn vannak, vagy fűtetlen istállóban? Csak 2-3 állatod van, vagy egy egész csorda? Van áramcsatlakozás a legelőn lévő szivattyú működtetéséhez?

Az Agrarzone online shopunkban különböző állatitatót talál sertések, lovak, szarvasmarhák és társaik számára.

Vannak különböző itatók különböző mechanizmusokkal, amelyekkel a vízellátás az itatónál aktiválható. Ezek az itatótálak gyakoriak:

 • Úszószelepes itatókád
 • Csőszelepes itatókád
 • Nyomónyelves itatókád
 • Szopókás itató
 • Itatóvályúk
 • Legelőitató
 • Itatószivattyú

Itatóvályú úszószeleppel: gyakran használják fiatal vagy érzékeny állatok esetében. Az ivóvizet rendszeresen pótolják, amint a vízszint egy bizonyos szint alá csökken. Ez azt jelenti, hogy az állatoknak nem kell maguknak aktiválniuk az úszószelepet.

Itatóvályú csőszeleppel: A könnyen áramló önitatók közé tartozik, és alkalmas pl. juhok, kecskék és lovak számára. A csőszeleppel ellátott itatótálban az állat a szájával a csőre nyomva aktiválja a vízellátást. Ez kinyitja a csőszelepet, és a víz a medencébe áramlik.

Nyomónyelves itatókád: az állat a nyelvszelepet a nyelvével vagy a szájával aktiválja, hogy friss ivóvízhez jusson. Ez a mechanizmus lomhább, mint a csőszelep, ezért különösen víztakarékos és népszerű a hízóállattenyésztésben.

A téli időszakban a fajoknak megfelelő vízellátás érdekében a következőkre van szükség:
Fűtött itatókádak, amelyek nem akadályozzák a friss ivóvízellátást a fagyok idején.
Fagyvédelmi termosztátok és különleges fűtőkábel segít megelőzni, hogy a vízellátás télen befagyjon.

Szopókás itatók: Könnyen bővítheti itatórendszerét a szopókás csövekhez való csatlakozócsővel. A szopókás itató védelme érdekében érdemes egy erős, rozsdamentes acélból készült védőburkolatot választania.

Itatóvályúk: A rozsdamentes acélból készült vályúk különböző méretekben és kivitelben kaphatók. Üzletünkben 30l-70l űrtartalmú vályúkat vásárolhat.

Legelőitató: A legelőtároló vályúk egész évben a szabadban vannak, ezért UV- és fagyálló anyagból kell készülniük. Üzletünkben különböző méretű legelőitatókat és a hozzájuk illő tartozékokat talál.

Legelőszivattyú: Legelőszivattyúinkkal friss ivóvízzel láthatja el állatait az áram és a nyomóvízvezetékek hiánya ellenére is.

Megfelelő vályú minden helyzetre

Higiénikus és tartós: Az öntöttvas itatóvályúk kiváló minőségű zománcbevonattal rendelkeznek. Ezek évekig optimális higiénikus felületvédelmet biztosítanak. A műanyag itatótálak UV-állóak, nem fakulnak ki, nem repedeznek vagy törékenyek a napsütötte legelőfelületen.

Kellemes ivóvízminőség akár -15 fokig: A fűthető itatóvályúval télen is friss vízzel láthatja el szarvasmarháit, lovait és egyéb állatait a legelőn.

Vízellátás még áram és nyomóvízvezetékek nélkül is: Legelőszivattyúinkkal ivóvizet szivattyúzhat állatai számára kútból, talajvízből vagy egy közeli patakból. Ehhez nincs szükség hálózati csatlakozásra. Állatait folyamatosan friss és tiszta ivóvízzel látjuk el.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő itatóvályút?

Az állatok típusától függően a tehenek, lovak, sertések és társaik különböző igényeket támasztanak a vízellátással szemben, ezért a megfelelő itatóvályú megvásárlása előtt először is figyelembe kell vennie néhány tényezőt:

 • Az itatótál modell megfelel az állatomnak és az állat életkorának?
 • Az itató vízmennyisége, a percenkénti vízmennyiség és az itatóhelyek száma megfelel az állataim igényeinek?
 • Alkalmas-e az ivóvályú az én lakhatási típusomhoz (egyéni vagy csoportos lakhatás)?
 • Fűthető-e az itató, és alkalmas-e hideg házba való beszerelésre?

Mely állatok számára alkalmasak a vízitatóink?

Vízivóinkat a következő állatfajok szerint különböztetjük meg:

 • Szarvasmarha
 • Sertés
 • Baromfi/madarak
 • Juhok
 • Kecske
 • Kis állatok (kutya, nyúl stb.)

Tehénitató és szarvasmarha itatók - itatótálak szarvasmarháknak, borjaknak és tejelő teheneknek

A tejelő teheneket, szarvasmarhákat és borjakat általában a következőkkel látják el: nyomónyelves itatókád vízzel ellátva. Az állat belelógatja a száját az ivómedencébe, amelyet a nyelv nyomására friss vízzel tölt fel. A tehenek és szarvasmarhák szája érzékeny, és könnyen zavarja őket a szennyeződés, ezért van az, hogy az úszószelepes itatók általában nem alkalmas tehenek, üszők és borjak számára.

Ha hideg istállóban tartja szarvasmarháit, és azt szeretné, hogy a fagyos hőmérsékleten is jól ellássa őket vízzel, akkor a legjobb, ha egy fűthető itatóvályú. A védőkengyel itatók számára különösen praktikus, mivel az állatok szeretnek nekirugaszkodni az itatómedencének és megrongálni azt.

A borjak és fiatal állatok számára a fajnak megfelelő borjúitatók állnak rendelkezésre. Ezek a borjúitatók a következőkből állnak borjú itatóvödör vagy kádak, amelyek kifejezetten borjak számára szívószeleppel vannak ellátva.

Lóitató és póni itató - itatótálak lovaknak és póniknak

A lovak és pónik számára egy könnyen kezelhető csőszelepes itatókád különösen alkalmas. Ha a lova különösen érzékeny, egy úszószelepes itatókád optimális. Az úszószelepes itatókat nem kell önállóan működtetni, és automatikusan feltöltődnek, ha a vízszint a kívánt szint alá csökken.

Ha a lovakat a legelőn tartja, akkor az állatoknak vizet kínálhat egy UV-álló, tágas legelőitatóban. A hideg napokon a friss vízellátást a fűthető lóitató biztosítja.

Sertésitató és malacitató - itatók kocák, malacok és hízósertések számára

A sertések és malacok számára úszószelepes itatókád vagy egy nyomónyelves itatókád a megfelelő. Különösen hízósertések, tenyészkocák és malacok számára optimális ez az itatókád modell.

Annak érdekében, hogy a sertéshizlalás során a vízfogyasztás a lehető legalacsonyabb legyen, és mégis minden állat elegendő vízzel legyen ellátva, léteznek speciális sertésitatók és malacitatók: A csapos itatókkal a sertések a teljes vízcsapot a szájukba veszik. A kiváltott szájüregi nyomás kinyitja a szelepet, és a csap kibocsátja a vizet.

Szopókás itatók és a szórófejes itatók további víztakarékos itatóalternatívák a sertések és malacok számára. A szórócsővel egy nyomás alatt álló tányért nyitnak ki, és a vizet egy vályúba szórják. A szopókás itatók esetében a sertésnek teljesen a szájába kell vennie a bimbót, és a víz csak akkor engedi ki, ha ráharap.

Juh itatók és bárány itatók - itatótálak juhok és bárányok számára

Ha juhokat és bárányokat tart, gondoskodjon arról, hogy az állatok mindig tiszta, friss ivóvízhez jussanak. A fajnak megfelelő Birkák itatóvályúja , a Ivóedények úszószeleppel, a Ivóvályú csőszeleppel vagy egy nagy Legelő ivó kiválóan használható. Ezekkel az itatóvályú modellekkel az állatoknak nem kell erőt kifejteniük, hogy friss vízhez jussanak.

Kecske itatóvályú - Ivóvályú kecskéknek

Kecskék számára is alkalmas csőszelepes itatókádak vagy úszószelepes itatókádak. Ezekkel az itatóvályú modellekkel az állatok erőszak nélkül juthatnak friss vízhez. Egy tágas legelőitató elegendő vízfelvételt biztosít a legelőn.

Baromfi itatók és kisállat itatók - Itatótálak csirkéknek, fürjeknek, kisállatoknak és társaiknak.

A baromfik, például a csirkék, fürjek, galambok, kacsák stb. speciális itatórendszert igényelnek. A baromfi itatókat vízzel töltik fel, és vagy automatikusan működnek, vagy a baromfitenyésztő tölti fel őket rendszeresen. Üveges itató, automata baromfi itató vagy fordított itató: A megfelelő baromfi itató több tényezőtől függ, például a csirkék számától, életkorától és a vízellátás helyétől. A nyulak, tengerimalacok, hörcsögök és más kisállatok viszont különleges kisállat itatót igényelnek.

Az Ön előnyei az Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt itatótál mégsem az Ön számára megfelelő, a terméket a szállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti nekünk. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.

Minden termék megfelel a törvényes biztonsági előírásoknak: Minden mezőgazdasági berendezésünk legális. Minden villamosított termék, mint például a villanypásztor, biztonságos az emberek és az állatok számára. Ezt a törvényes biztonsági előírások betartása garantálja.

Kizárólag neves osztrák vagy német gyártók termékei: A magas minőségnek köszönhetően kevesebb a hiba, és kevesebb karbantartási munkálatot kell elvégeznie. Több évre számolva pénzt takaríthat meg a végeredményben.