Vásároljon takarmányautomatát sertések és malacok számára illetve etetőtálakat olcsón

A disznók számára az egészséges sertéstáp kiásása és elfogyasztása az egyik kedvenc tevékenységük. A sertések automatikus etetője elősegíti a természetes földbe túrást, és minden sertéstelep alapfelszerelésének része. Egy jó sertés etető automata, tele természetes sertéstakarmánnyal, az állatokhoz igazított takarmányozási rendszerben biztosítja a fajoknak megfelelő sertéstartást és a gazdaság sikerét.

Ebben a részben kivétel nélkül kiváló minőségű, műanyagból vagy rozsdamentes acélból készült, különböző kivitelű és anyagú etetőtálakat talál sertések és malacok számára. Annak érdekében, hogy sertéseit a lehető legjobban ellássa, a legfontosabb pontokban összefoglalva értékes tanácsokat adunk a sertések és malacok számára megfelelő etetőgép kiválasztásához:

 1. A takarmányautomaták előnyei a következők
 2. Mit kell figyelembe vennie takarmányautomata vásárlásakor?
 3. Sertések fajoknak megfelelő tartása: Hány automata etetőre van szükségem a sertéseim számára?
 4. A megfelelő etetési hely kiválasztása
 5. A legjobb automata etetőgépek sertések számára elfogadható áron

1. A takarmányautomaták előnyei a következők:

Fajnak megfelelő takarmányozás: A sertések szeretnek a sárban ásni az emészthető sertéstápért. A sertéstápok a keskeny etetőnyílásoknak köszönhetően az állatok természetes földbe túrási viselkedését szimulálják. Ahhoz, hogy elérjék a disznóeledelt, az állatoknak az orrukkal kell ásniuk a disznó táljában. Az étvágyat természetes módon serkentik, és az állatok megfelelo sertéstakarmányt kapnak adagolt mennyiségben.

Az agresszivitás csökkentése az istállóban: A jól elfoglalt sertés kiegyensúlyozott sertés. A disznók kedvenc tevékenységei közé tartozik a táplálékkeresés és az ásás. A keskeny etetőnyílásokkal ellátott, ergonomikus sertésetetőnek köszönhetően a sertések nyugodtan áshatnak és ehetnek. A Foglalkoztatás és idomítás kategóriában a sertések számára számos más foglalkoztatási lehetőséget is talál, amelyek ráadásul elősegíthetik a disznóólban a harmóniát.

Kivételes stabilitás: egy sertéseknek szánt etetőnek sokat kell kibírnia, mivel a sertések nem éppen óvatosan bánnak az istálló felszerelésével. Rúgkapálnak, rágcsálnak, felborítják a disznóetetőket, majd játszanak a szétszórt disznótáppal. Milyen jó, hogy a sertésetetők robusztus műanyagból és rozsdamentes acélból készülnek, és professzionális konzolok segítségével biztonságosan felszerelhetők a falra vagy a padlóra.

Nincs elpazarolt takarmány: a sertések szeretnek játszani a takarmányukkal, ha alkalom adódik rá. Ezért számos sertésetetőnket olyan fedéllel terveztük, amely hermetikusan zár, így az állatok nem tudják kinyitni. A lekerekített élekkel és rögzített rögzítéssel ellátott etetőink hatékonyan megakadályozzák az ételhulladékot játék közben.

Munkamegtakarítás: A frissen elválasztott malacokat naponta többször etessük friss, friss takarmánnyal. Malac etető egy Malac tálcaannak érdekében, hogy a fiatal állatok gyorsabban hozzászokjanak az etetéshez. Nagyon praktikus: egy Kiegészítő modul a malactálcához naponta csak egyszer kell újratölteni a takarmányt. Ez időt takarít meg és megkönnyíti a munkát.

A sertés takarmányautomata optimális, ha ...

 • ... a sertés etető elegendő helyet kínál több sertés etetésére.
 • ... a sertésadagoló a sertések méretéhez igazodik.
 • ... több etetőhelyre oszlik.
 • ... a sertéstápadagoló elősegíti a sertések természetes földtúrási viselkedését.
 • ... a sertéstápadagoló könnyen kezelhető, így időt takarít meg az etetés során.
 • ... lekerekített élekkel rendelkezik, ezért higiénikusan tisztítható.
 • ... a sertések nem tudnak bemászni és nem tudják beszennyezni a sertéstakarmányt.
 • ... a malacok/sertések automata etetője száraz takarmányhoz és kevert takarmányhoz egyaránt használható.
 • ... a padlóra vagy a falra történő fix telepítés is lehetséges.

2. Mit kell figyelembe venni a takarmányozóautomata vásárlásakor?

A sertéseknek szánt automata etetőgép megvásárlását jól meg kell fontolni. Mielőtt kiválasztja az etetőt sertései számára, és olcsón megvásárolja a Agrarzone webáruházunkban, érdemes néhány szempontot figyelembe vennie: Hány vályúra van szükségem? Hová akarom elhelyezni a sertésetetőt? Ezek a kérdések, valamint egyéb kritériumok segítenek kiválasztani az oldalon az Ön igényeinek megfelelő sertésvályút:

 • A sertések száma: Ha csak néhány sertést tart, akkor egy kisebb takarmánykapacitású vályú is elegendő a sertések számára. Másrészt, ha egy nagy sertéstelepet üzemeltet sok állattal, akkor a legjobb, ha egy nagyméretű sertésetetőt választ. Kényelmes módon minden egyes sertésetetőnknél feltüntetjük, hogy hány sertést lehet etetni az etetővel.
 • Malacvályú vagy sertésvályú: A malacoknak más etetőtálra van szükségük, mint a felnőtt sertéseknek. Ideális esetben egy malac vályú (más néven malacetető vagy malacetetotál), amelyet az ellető karámban helyeznek el. A kis etetőnyílásokkal ellátott fémrácsnak köszönhetően az anyakoca nem éri el a malacok takarmányát a nagy ormányával. Így a malacok zavartalanul fogyaszthatják a szervezet fejlődéséhez fontos malactakarmányt.
 • Anyag: A Agrarzone oldalon a népszerű sertésetetőket műanyagból vagy rozsdamentes acélból kínáljuk. A rozsdamentes acélból készült takarmánytartó vályú előnye a műanyaggal szemben, hogy nem fordulhat elő anyagtörés. A műanyagból készült sertésvályú másrészt optikailag vonzóbb, és könnyű súlya miatt könnyebben mozgatható, mint egy rozsdamentes acélból készült sertésvályú.
 • Száraztakarmány vagy pépes takarmány: Ha sertéseit pépes formában szeretné sertéstakarmánnyal etetni, akkor a sertéstál vagy a malacetetőtál ideális. Másrészt a közönséges takarmányautomaták általában csak száraz takarmányozásra alkalmasak, mivel a zabkása eltömítené az automatát.
 • Automatikus etetés: Ha egy kezelhető, legfeljebb 15 állatból álló sertésállománya van, akkor a pontos takarmányadagolással rendelkező sertésadagoló különösen idő- és munkakímélő. A malac etetőhöz tartozik egy praktikus tolómodul, amellyel naponta csak egyszer kell etetni a malacokat.
 • Higiénikus tisztítás: Már a sertésetetők megvásárlása előtt nagy figyelmet kell fordítania a tisztítási lehetőségre, mert a sok egyedi alkatrész vagy a nehézkes tisztítás időigényes és rengeteg munkát jelent. Ezért vásároljon olyan könnyen tisztítható és higiénikus sertéstálat vagy malacetető-tálat, amelynek szögletes élek helyett lekerekített szélei vannak.
 • Telepítés: A legjobb, ha a sertéstartó vályú megvásárlása előtt meghatározzuk az etetési helyet. Attól függően, hogy hová szeretné felszerelni az etető vályút, célszerűbb a falra szerelni, vagy feszítőhoroggal rögzíteni a műanyag- és fémrácsos padlókhoz.

3. Sertések fajoknak megfelelő tartása: hány etetőre van szükségem a sertéseim számára?

Az állattenyésztési rendeletben a sertéscsoportos tartási rendszerekben az etetőhelyek méretét törvény szabályozza. Ez azért fontos, mert csak akkor marad meg a harmónia a sertéscsoportban, és csak akkor nem lesz agresszió a sertésistállóban, ha minden sertés elegendő takarmányhoz jut. Az etetőhely minimális mérete az állatok súlyától függ, valamint attól, hogy elválasztott és hízósertésekről vagy kocákról, vagy vaddisznókról van-e szó. Ezek a minimális méretek a sertéscsoportos tartási helyekre vonatkozóan:

Takarmányozási hely Minimális méretek a sertéscsoportok elhelyezéséhez
Elválasztott malacok és hízósertések: Súly Etetőhely szélessége
  15 kg-ig 12 cm
  30 kg-ig 18 cm
  40 kg-ig 21 cm
  50 kg-ig 24 cm
  60 kg-ig 27 cm
  85 kg-ig 30 cm
  110 kg-ig 33 cm
Süldők, kocák és vaddisznók: Súly Etetőhely szélessége
  - 40 cm

Ezeket a minimális méreteket a takarmányvályúk és a hosszú takarmányvályúk használatakor írják elő, és a biosertéstenyésztésben is iránymutatásként szolgálnak. Ha viszont automata sertéstáp adagolókat használnak, akkor a vonatkozó cikk leírásában megtalálhatja, hogy hány állatot lehet etetni az automata etetőkkel.

4. A megfelelő etetési hely kiválasztása

Sok sertéstenyésztő elhanyagolja a jól megválasztott etetőhely fontosságát, és azt, hogy a helynek milyen jelentős hatása van a sertéscsoport klímájára. A sertésetetők megfelelő elhelyezése fenntartja a csoport harmóniáját, megelőzi a stresszt és az élelmiszerpazarlást, és elősegíti az állatok egészségét.

A sertésetetők optimális helye ...

 • ... szilárdan rögzítve a falhoz vagy a padlóhoz a disznóól szélénél.
 • ... a disznóólban különböző helyeken elhelyezve, hogy a gyengébb sertések is elérhessék az élelmet.
 • ... a sertésitatótól távol (megakadályozza a víz szennyeződését).
 • ... száraz és tiszta környezetben (megakadályozza a takarmány szennyeződését).
 • ... távol a nagy forgalmú területektől (nincs pajtabejárat).
 • ... nem közvetlenül a disznók menedékhelyei mellett.

A következőket kell tudnia a sertések etetéséről:

Ha megfigyeli a sertéseket az etetés folyamán, hamar észreveheti, hogy a többi sertéssel szemben nem mutatnak kellő figyelmet és udvarias visszafogottságot az etetőhelyen. Természetesen a nagyobb, erősebb disznók harcolnak a legjobb helyért a sertésetetőknél, és nem adják fel egykönnyen.

Annak érdekében, hogy a kisebb és gyengébb sertések elegendő sertéstakarmányhoz jussanak, célszerű külön sertéstakarmány-tárolókat létesíteni, különösen a fiatal állatok számára. Ideális hely erre egy olyan kerítés, amely alatt a nagytestű kocák nem tudnak átcsúszni. Így a fiatal állatok nyugodtan ehetnek a malacetetőben, és fokozatosan hízhatnak.

5. A legjobb automata etetőgépek sertések és malacok számára elfogadható áron

A sertésadagoló elősegíti a fajoknak megfelelő sertéstenyésztést, sok időt takarít meg, és nélkülözhetetlen a sertéstenyésztésben. Hogy segítsünk Önnek megtalálni az Ön számára legmegfelelőbb malacetetőt, a jól ismert gyártók malacetetőinek és malactálcáinak széles választékát kínáljuk. Különösen népszerű az Agrarzone weboldalon a Grow Feeder Maxi etetőautomata és a Mini-Piglet malactál. A praktikus malacetető mellett a jó minőségű malactáp vagy sertéstáp állateledel-kereskedésünkből biztosítja sertései optimális táplálását.

A sertéstenyésztés körüli kedvező ajánlatainkkal garantálhatja az egészséges állatállományt és a hatékony, sikeres sertéstenyésztést.

Az Ön előnyei a Agrarzone-shopban:

Ingyenes visszatérítés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük a teljes vételárat.

Gyors szállítás: Ausztriába és Németországba történő szállítás esetén 1-3 munkanapon belül megkapja a rendelését.