Hatékony patkány- és egérirtás a Agrarzone oldalon

Hogyan szabadulhatok meg az egerektől és patkányoktól?

Az egerek és a patkányok a világ első számú rágcsáló kártevői. Az otthonokban és a gazdaságokban egyaránt elengedhetetlen a folyamatos rágcsálóirtás. A kártevők a bútorzat és a csomagolás tönkretételével, a kábelek megrágásával, az ürülékkel és a vizelettel, valamint veszélyes betegségek terjesztésével ártanak az embereknek és az állatoknak. Csak az ürülékükkel több mint 100 fertőző betegséget terjeszthetnek!

Az Agrarzone oldalon nagy választékot talál a hatékony termékekből a rágcsálóírtás területén és fontos információkat ezen az oldalon a patkányok és egerek elleni védekezéshez:

Az oldal tartalma:

 1. Termékeink áttekintése
 2. Patkányírtás - A patkányfertőzés jelei és hatékony kiírtás
 3. Egerek elleni védekezés - a fertőzés jelei: Az egérfertőzés jelei és hatékony megsemmisítése
 4. Ellenőrző lista a hatékony patkány- és egérirtás érdekében
 5. Egerek és patkányok ellenőrzése az istállóban

1. Termékeink áttekintése

Megsemmisíti az egereket és patkányokat a csapda és csalétekállomás segítségével:

Egerek és patkányok fogása élő csapdákkal:

Ultrahanggal űzi el az egereket és patkányokat:

2. Hatékony patkányirtás patkánycsapdával, patkányméreggel

Hatékonyan pusztítsa el a patkányokat - Amit a patkányokról tudni kell A patkányok nem magányosak, a patkányok 20-90 egyedből álló falkákban élnek! Ha patkányt talált, az általában nagyobb patkányfertőzésre utal. Egy felnőtt patkány naponta körülbelül 25-50 gramm száraztápot eszik. Fontos a rágcsálóirtás szempontjából: A kíváncsi házi egérrel szemben a patkányok nagyon gyanakvóak a környezetükben és a területükön bekövetkező változásokkal szemben. Rövidlátók, színvakok, jól tudnak mászni, úszni és még merülni is. A patkányok szaglás-, hallás- és tapintásérzéke igen fejlett. Hosszú távolságokat is képesek megtenni a rágcsálók odúja és a táplálékforrás között. A patkányok mindenevők, bár kisebb állatokat is fogyasztanak, és ha kevés a táplálék, kannibalizmus figyelhető meg. A patkányok szeretnek hulladékot enni, és nagy mennyiségű vizet is igényelnek.

A patkányfertőzés jelei:

Így ismerheti fel a patkányfertőzést:

 • Rágcsálónyomok az élelmiszereken, amelyeket a patkányok nem tudnak elszállítani.
 • Patkányfark nyomai a talajban vagy a porban.
 • A patkány lábnyoma a porban vagy a talajban (a patkányoknak 4 lábujja van a mellső lábán, 5 a hátsó lábán).
 • Kolbász alakú patkányürülék nyomokban vagy kupacokban
 • Egyéb nyomok, pl. kenetnyomok a falakon

Hatékony patkányirtás:

A sikeres patkányirtáshoz először is meg kell találnia, honnan jönnek a patkányok.

A patkányfertőzés leggyakoribb okai a következők:

 • Törött ablakok
 • Feltárt szemét maradványok a környéken
 • Nem záródó vagy nyitott pinceajtók
 • Nyitott akna fedele
 • Patkánylyukak

Patkányfertőzés esetén a patkánycsalival ellátott patkánycsapdákat olyan közös helyiségekben helyezzük el, ahol a patkányok tartózkodnak, és ahol a gyermekek és állatok nem érhetik el őket. A patkánycsalit "védve" kell elhelyezni - ez azt jelenti, hogy a méregcsalit például deszkával vagy téglával kell letakarni, vagy egy speciális csalétekállomásban kell elhelyezni. A patkányok ott védve érzik majd magukat, és más állatok nem férnek hozzá a méregcsalihoz. Ha nem akarja a patkányokat megölni, ajánlott élő csapdákat használni, vagy hatékony ultrahangos patkányriasztóval elűzni a patkányokat.

A patkányok okosak - minden patkányfalkában az alacsonyabb rangú patkány feladata, hogy megkóstolja az új ételállomást. Ezért a patkánycsalikat több különböző helyre kell elhelyezni, és folyamatosan változtatni a helyeket. A patkányok kerülik az emberi szagot, ezért mindig viseljen kesztyűt, amikor a patkányméreg-csalikat és csapdákat kezeli. Fontos az is, hogy folyamatosan távolítsuk el az elpusztult patkányokat, különben figyelmeztetni fogják patkánytársaikat. A patkánycsali elfogadását 6-14 napos időközönként ellenőrizzék, és a hiányzó patkánycsalit rendszeresen pótolják. Ha a patkányok nem viszik el a csalit többé, akkor a patkányirtás sikeres volt!

A következőket kell szem előtt tartanod a patkányok ellenőrzésénél: A patkányirtást mindig nagy területen és nagy kiterjedésű területen kell elvégezni, mivel a rágcsálóirtás ellenkező esetben a patkánymentes területeket rövid időn belül újra benépesítik a patkányok. A patkányok általában a csali ponton étkeznek, ezért azt mindig meg kell tölteni. A kölcsönös megfeleltetési előírások szerint a rágcsálócsalikat mindig fedett helyen kell elhelyezni.

Az alábbi ellenőrző listánk segít a patkányok sikeres kiirtásában!

3. Egérírtás egércsapdával, egérméreggel, egérfogóval

Ezt kell tudni a kártékony rágcsálókról

A házi egér általában épületekben él, kis, mindössze 3 m és 6 m közötti élőhelyen, úgynevezett "családi házban". Ezen a kis élőhelyen azonban gyorsan elszaporodnak, és igazi egérpestissé válhatnak. Különösen jól tudnak mászni és elbújni, és rendkívül kíváncsiak a környezetükben bekövetkező változásokra. Az egércsapdával és egérméreggel való helyes csalizáshoz fontos tudni, hogy az egér naponta csak kb. 3-4 g táplálékot eszik, mégpedig különböző állomásokról.

Az egérfertőzés jelei:

Így ismerheti fel az egérfertőzést:

 • Egérürülék a házban, fészerben, lakásban vagy pincében.
 • Az elpusztult vagy élő állatok hatalmas egérpestisre utalnak.
 • Savanyú szag
 • Kaparó és karcoló nyomok a falakon és a mennyezeten
 • Evés és rágcsálók nyomai az élelmiszereken
 • Rágcsáló kártevők futónyomai
 • Az ugyanazon utak újra és újra történő használatából származó foltok

Egerek hatékony ellenőrzése:

A patkányokhoz képest az egerek táplálkozási viselkedése eltér a patkányokétól.

Az egerek nem egy helyen lakmároznak, hanem több különböző helyről veszik magukhoz a táplálékot. Ezért a sikeres egérirtáshoz mindig nagyobb számú egércsalit és egércsapdát kell használni. Fertőzés esetén egércsapdákat vagy egérmérget tartalmazó csalétekállomásokat helyeznek ki az egerek tartózkodási helyére, a gyermekek és háziállatok számára elérhetetlen területekre. Az egércsali elfogadását rendszeresen ellenőrzik, és a hiányzó csalit pótolják. Ha az egerek nem fogadnak el több csalit, akkor az egérírtás sikeres volt. Ha nem akarja az egereket megölni, ajánlott élő csapdákat használni, vagy hatékony ultrahangos egérriasztóval elűzni az egereket. Megjegyzés: A kölcsönös megfeleltetési előírásoknak megfelelően a rágcsálócsalikat mindig fedett helyen kell elhelyezni!

Az alábbi ellenőrző listánk segít az egerek sikeres felszámolásában!

4. Ellenőrző lista a hatékony patkány- és egérirtáshoz:

Végre 5 lépésben megszabadulhat az egerektől és patkányoktól!

1. Elemezze a fertőzést!

 • Egerek és patkányok ürüléke
 • Nyomok az élelmiszerforrásokban (vonalak a szemcsékben a csóvák miatt)
 • Megevett élelmiszer, fadobozok, szigetelőanyag stb.
 • Rejtekhelyek vagy fészkelőhelyek keresése

2. Az építési hibák megszüntetése:

 • Az úgynevezett "lomtárak" rendbetétele
 • Jól tömítse le a lyukakat, illesztéseket és repedéseket
 • Szoros aknafedelek vagy szorosan behálózott rácsokkal
 • 17 mm-nél kisebb szembőségű rácsok felszerelése
 • Kábelek fektetése nyitott csészékben - nem aknákban
 • A kábelek és vezetékek falnyílásainak jó tömítése
 • Rágcsálóvédelem szigetelőanyaghoz
 • Távolítsa el az ételmaradékokat
 • Tartsa a hulladékot a lehető legzártabb helyen

3. Ellenőrzési terv készítése

4. Hatékony egérméreg és patkányméreg kiosztása

 • Vegyen fel kesztyűt, különben az egerek és a patkányok megérzik az emberi szagot.
 • Gyermekek és más állatok elől elzárva
 • Megfelelő csalitartó dobozok használata
 • Folyamatos dokumentáció: mikor, hol, mit

5. Egerek és patkányok ellenőrzése az állattartó telepen:

A patkányok és egerek veszélyes hordozói az állattartó telepen előforduló betegségeknek és járványoknak (pl. sertés- vagy baromfipestis), amelyek az ürülékkel szennyezett élelmiszereken keresztül terjednek át az emberekre és az állatokra. Csak az ürülékükkel több mint 100 fertőző betegséget terjeszthetnek! A kábelek és vezetékek megrágása nem ritkán még az istállóban is tüzet okoz egy rövidzárlat miatt.

Tisztaság az istállóban a patkányok és egerek ellen:

A patkányok és egerek elleni leghatékonyabb orvosság a tisztaság és a rend az istállóban. Az egerek és a patkányok kevés érdeklődést mutatnak a megtelepedés iránt, ha a lóistálló, a sertés- vagy a szarvasmarhaistálló tiszta. Egy rendezett és tiszta állatpajtában a rágcsálók nem találnak helyet, ahol fészket építhetnek és békében felnevelhessék kicsinyeiket. Nagyon fontos, hogy rendszeresen ellenőrizze a tárolt szénát, az istálló hőszigetelését és a takarmány tárolását. A megevett papírdarabok, a gömb alakú forgács- és szénadombok, valamint a nagy nedves foltok az állatházban azt jelzik, hogy egerek vagy patkányok járványa van a házban, jóval azelőtt, hogy az ürülék beszennyezné azt.

Ha az istállót már benépesítették patkányok és egerek, ellenőrző listánk segít a rágcsálók elleni hatékony küzdelemben. Az Agrarzone weboldalon nagy választékban talál hatékony élőcsapdákat és ütközőcsapdákat, amelyekkel sikeresen felveheti a harcot az egerek és patkányok ellen az istállóban.

Az Ön előnyei az Agrarzone webáruházban:

Ingyenes visszaküldés: Ez minden olyan csomagküldeményre vonatkozik, amelyet 30 napon belül visszaküldünk. A szállítmányozási céggel visszaküldött termékek szállítási költségei a vevőt terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.