Baromfiitatók és csirkeitatók csirkékhez, fürjekhez, kacsákhoz és egyebekhez az Agrarzone weboldalon

Akár csirkéket, fürjeket, libákat, kacsákat vagy más baromfit tart: A baromfi itató praktikus befektetés mind a magáncsirketartás, mind a kereskedelmi célú baromfitenyésztés számára. Kiterjedt kínálatunkban garantáltan megtalálja a megfelelő baromfiitatót a baromfiaihoz.

A szakkereskedelemben kapható baromfiitatók nagy választékával nehéz követni a lépést. A baromfiitatók nemcsak különböző méretben kaphatók, hanem anyaguk, töltésük és alkalmazásuk tekintetében is különböznek. Ezen az oldalon praktikus áttekintést adunk, amellyel könnyedén kiválaszthatja a megfelelő baromfiitatót.

További kérdése van baromfiitatóinkkal vagy a baromfitartással és  csirketenyésztéssel kapcsolatban? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, telefonon, chaten vagy WhatsAppon keresztül. 

Ezt kell figyelembe vennie, amikor baromfiitatót vásárol:

A Agrarzone oldalon alapvetően két különböző baromfiitató modellel rendelkezünk:

  • meglévő vízvezetékhez csatlakoztatott automata baromfi itatók
  • baromfi itatók beépített víztartállyal

Nem tudja, mekkora legyen a baromfiitatója?

A baromfiitató mérete két alapvető tényezőtől függ:

1. A baromfik száma

Alapvetően minél több baromfit tart, annál több víznek kell az állatok rendelkezésére állnia, és annál nagyobb kapacitásúnak kell lennie a baromfi itatónak.

Minden csirkének naponta 300 ml friss vízzel kell rendelkeznie, kacsák vagy libák esetében ez napi 1,25 liter is lehet. Tehát csak Önön múlik, hogy nagyobb kapacitású baromfiitatót, automata baromfi itatót vagy két kisebb itatót vásárol - a lényeg, hogy tollas barátai optimális ellátásban részesüljenek.

2. A vízfeltöltés gyakorisága

Ha sok baromfit tart, vagy szeret utazni, akkor az automata baromfiitató az optimális megoldás az Ön számára. Az automata baromfiitatóval nem kell folyamatosan ellenőrizni a vízszintet, mivel az itatómedence automatikusan feltöltődik.

A beépített víztartállyal rendelkező baromfiitatókat (más néven inverz itatókat) viszont rendszeresen fel kell tölteni vízzel, de határozott előnyük, hogy a hasznos hordozófogantyúnak köszönhetően az itatót bárhová felakaszthatja. A praktikus felakasztási lehetőség biztosítja a tiszta és higiénikus vízellátást a tollas állatok számára.

A baromfiitató vásárlásakor további pontok is fontosak:

1. Fajspecifikus igények:

A baromfi itatónak meg kell felelnie a baromfi állat-specifikus igényeinek.

A kis csibéknek alacsonyabb magasságú csibeitatóravan szükségük, ahol gond nélkül elérhetik a friss vizet.

A galambok számára, amelyek természetüknél fogva szeretnek fürdeni, a Agrarzone weboldalon kifejezetten galambok számára tervezett ergonomikus galambitatókat talál a kínálatunkban. A galambok több nyíláson keresztül jutnak a vízbe. Ez megakadályozza, hogy a galambok megfürödjenek a vízben, és a galambitató higiénikus és tiszta marad. A galambitatók műanyagból készülnek, ezért könnyen tisztíthatók.

A víziszárnyasok, például a kacsák és a libák különösen nagy vízigényűek, körülbelül 500 millilitertől 1,25 literig naponta. Az állatbarát vízellátás biztosítása érdekében ezért nagy kapacitású baromfiitatót vagy automata baromfiitatót kell használnia.

2. Alkalmazási terület:

Számos baromfi itatóink alkalmasak akasztásra is, így ideálisak a padlón tartott csirkék és fürjek számára. A felakasztással a baromfi itatót kevésbé szennyezi a körülötte lévő alom, és az ivóvíz tiszta marad.

A téli vízellátás biztosítása érdekében a téli időszakban a következőkkel rendelkezünk: az Agrarzone Ivóvályú fűtőberendezések, alkalmas az összes szokásos műanyag baromfi itatóhoz. Az itatófűtés még téli hőmérsékleten is fagymentesen tartja a baromfiitatót. Gyakorlatilag egy készletben szerezheti be a Baromfiitató fűtőlemezzel és így tökéletesen fel vannak szerelve a nyárra és a télre egyaránt.

3. Könnyű töltés:

Különösen a nagy kapacitású ivótálak esetében nagyon hasznos a felülről történő feltöltés lehetősége. Ha a közelben van víz, akkor egyszerűen feltöltheti a baromfi itatót egy vízsugárral, és megspórolhatja magának a baromfiólba való cipekedést.

4. Könnyű tisztítás:

A baromfiitató egyszerű tisztítása révén az itató mentes marad a baktériumoktól és a kórokozóktól, és egészséges és termékeny baromfiállományt biztosít.

5. Praktikus hordozófogantyú:

A baromfi itatót könnyű legyen a csirkeólba szállítani, még akkor is, ha tele van.

Milyen előnyei vannak az automata baromfi itatóknak?

Az automata baromfi itatók közvetlenül a vízellátáshoz csatlakoznak, és szükség szerint feltöltik magukat vízzel. Különösen, ha nagyszámú csirkével vagy más baromfival rendelkezik, az automata csirkeitató az optimális megoldás.

A fő előnye a hagyományos csirke itatókkal szemben az, hogy nem kell folyamatosan ellenőrizni, hogy a baromfiknak van-e még elég víz. Még akkor is jó ötlet egy automata baromfiitató beszerzése, ha szeret nyaralni.

Hogyan működik:

Ha az úszó azt jelzi, hogy a vízszint túl alacsony, akkor az itató automatikusan feltöltődik. Az úszó megakadályozza a baromfi itató túlcsordulását is.

Milyen más baromfi itatók léteznek?

Fordított itatók

A fordított itató évek óta rendkívül népszerű a csirketenyésztők és a magáncsirketartók körében. A vízzel feltöltött víztartályból és az ivóvíz számára kialakított tálból áll, tisztítása egyszerű. A fordított itatók különböző méretekben kaphatók, és ideálisak a magáncsirketartáshoz, valamint a nagy csirkeállományok számára.

A praktikus hordozófogantyúnak köszönhetően ez a modell könnyen felakasztható, és így biztosítja baromfija tiszta ivóvízellátását, ezáltal egészséges és életerős baromfiállományát. A víz téli befagyásának megakadályozása érdekében a fordított itatóink bármilyen alkalmas itatófűtővel fűthetők.

Hogyan működik:

Először a tartályt megtöltjük vízzel, majd az itatótálat biztonságosan "ráhelyezzük" és a helyére rögzítjük. Ezután a tartályt egyszerűen fejjel lefelé kell fordítani, hogy a tál biztonságosan álljon az istálló

A friss víz ezután csak kis mennyiségben folyik az itatótálba, és automatikusan újratöltődik, anélkül, hogy túlcsordulna, amikor a baromfi iszik.

Palackos itatók csirkéknek

A csirkéknek szánt itatók csak nagyon kis csirkeállomány tartására alkalmasak, mivel a víztartalom általában csak legfeljebb 1,5 liter.

A palackos itatók, amelyekben az itatótál fölött egy palack van, amelyből a víz folyik, olcsó és egyszerű módszer a baromfi vízzel való ellátására.

Baromfi itató télen - friss víz a hideg évszakban

Még a hideg téli napokon is friss víznek kell a baromfi rendelkezésére állnia.

Nem ritka, hogy a baromfiitatóban lévő víz megfagy, és a madarak már nem tudnak belőle inni.

Hogy a hideg téli hónapokban se fagyjon be a víz, az ivóvízmelegítők hatékony megoldást nyújtanak. Az ivótálfűtő minden szokásos műanyag ivótálhoz alkalmas, az ivótálfűtő az ivótál alá kerül, és áramforráshoz csatlakoztatható.

A fűtőberendezés alulról melegíti a vizet, és biztosítja, hogy a víz ne fagyjon be, és az állatok télen is elegendő vízzel legyenek ellátva.

Praktikus termékek baromfitartáshoz, csirketenyésztéshez és csibeneveléshez:

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés:

Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozási céggel visszaküldött áruk szállítási költsége a vevot terheli. 

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.