Baromfi etető csirkéknek, fürjeknek és egyebeknek online vásárlás a Agrarzone.hu-n

A baromfi etetőkkel a baromfi etetése pillanatok alatt sikerül. Egy jól átgondolt takarmányozási koncepcióval sok értékes időt és pénzt lehet megtakarítani, különösen a több száz baromfit tartó nagy gazdaságokban. A magánbaromfitartásban is a tervezett etetés megkönnyíti a munkát a csirkeházban.

A baromfi etetővályú a baromfitartás egyik legfontosabb tartozéka a csirkeház és a baromfikerítés mellett. Az Agrarzone weboldalon baromfi etetővályúk és önetetők széles választékát találja, amelyek számos baromfifajta, például csibék és tyúkok, fürjek és galambok állat-specifikus igényeihez igazodnak.

A baromfitakarmányok nagy választékával nem könnyű kiválasztani a megfelelő etetőt a szakpiacon. Ezen az oldalon szívesen nyújtunk Önnek gyakorlati ismereteket a csirkék és baromfik etetőautomatáival kapcsolatban.

Etetővályú csirkéknek és baromfiknak - Amit figyelembe kell vennie baromfi etető vásárlásakor:

A baromfietetok különböző formákban, anyagokból vagy baromfi önetető automataként kaphatók azzal a céllal, hogy csirkéit, fürjeit és társait optimális és a fajoknak megfelelő baromfitakarmányhoz juttassák.

A baromfifajtától függően a baromfietetőnek meg kell felelnie az állatok fajnak megfelelő igényeinek. Például a kiscsibéknek más baromfi etetőre van szükségük, mint a galamboknak, amelyeknek egy galambokra specifikus galambetető vályúra van szükségük.

Hogyan válasszuk ki a megfelelő etetőt a baromfihoz:

1. Az etető mérete

A baromfietető méretét nem lehet általánosan meghatározni.

Inkább különböző szempontoktól függ:

 • Hány csirkét szeretne etetni?
 • Milyen gyakran tölti újra a csirketakarmányt?

Ha nagy csirkeállományt nevez a magáénak, akkor általában nagyobb befogadóképességű csirketárolót kell választania. Ha csak néhány csirkét tart magánterületen, akkor elegendő egy kisebb baromfi etető is. Ha azonban csak naponta egyszer eteti őket, akkor érdemes nagyobb baromfitálat választania.

Az etető megfelelő kapacitásának meghatározásához alapvetően a következő útmutatót kell figyelembe venni: ha egyszerre több csirke csipeget és eszik a csirketálnál, ami különösen a nagy csirkefarmok esetében jellemző, a keskeny és széles etetővályúk alkalmasabbak, mint a kerek etetők.

Tippünk: Ha nagyszámú csirkét tart, akkor a legjobb, ha több takarmánytálat helyez el a tyúkólban és a baromfi kültéri ketrecében is elosztva. Így minden csirke elegendő csirketakarmányt tud csipegetni, és a csirkeólban megmarad a harmónia.

2. Védje a baromfitakarmányt a ragadozóktól

Nem csak a csirkék szeretik a csirketakarmányt.

A csirkeólban a maradék takarmány szívesen vonzza a ragadozókat, például az egereket, patkányokat vagy madarakat. Ha kizárólag az állatokat szeretné etetni, akkor az automata etető a legalkalmasabb. Az etető a csirkeól falához van rögzítve, és egy olyan csapóajtóval rendelkezik, amely csak akkor nyílik ki, ha a csirke a súlyával megnyomja. Így más rágcsálók és madarak nem tudják beszennyezni a csirketakarmányt, és a csirkeállomány egészséges és tojásra kész marad.

Az Agrarzone oldalon elérhető baromfi etetőautomatákról további információkat az alábbi szakaszok valamelyikében talál.

3. Könnyű tisztítás

A baromfi etetők esetében a higiénikus és egyszerű tisztításról is gondoskodni kell.

Élelmiszerbiztos műanyagból vagy kiváló minőségű fémből készült etetőtálaink többnyire lekerekített sarkokkal rendelkeznek, és könnyedén tisztíthatók.

4. Fajnak megfelelő igények

A baromfifajtától és mérettől függően a tollas állatoknak különböző etetőtálakra van szükségük, amelyekben gond nélkül elérhetik a baromfitápokat.

 • Etető vályú csibék számára: Az egészséges, erős csirkék felnevelése érdekében nem kerülheti meg egy megfelelő csibetakarmányozó vályú beszerzését. Ha sok csibét nevelünk, a széles modellek alkalmasabbak, mint a kerek csibetápok. Így egyszerre több csibe is csipegetheti a csibeeledelt.

  Népszerű csibeetetők a Agrarzone oldalon: Csibeetető 30 cm, Csibeetető 50 x 7 cm
   
 • Etető vályú csirkéknek: Az ergonomikus és csirkebarát csirkeetető vályúk hatékonyan megakadályozzák, hogy a csirketakarmányt a kaparás miatt kidobják. Az osztott rekeszek megbízhatóan megakadályozzák a veszekedéseket is, mivel minden csirkének saját etetőhelye van. A csirkéknek szánt etetőtálak élelmiszer-biztonságos műanyagból és robusztus fémből is kaphatók. Mindkét változat optimális csirkeetetést biztosít, de különböző előnyökkel és hátrányokkal rendelkezik:

  Fémből készült csirkeetető vályú:

  Előnyök: Nagyon strapabíró és tartós, könnyen tisztítható, UV-álló, télen is ideális
  Hátrányok: Drágább a műanyag modellekhez képest

  Műanyag csirkeetető vályú:

  Előnyök: Nem bonyolult és gyors tisztítás, Kevésbé drága, mint a fém adagolók
  Hátrányok: Az anyag törékennyé válhat, az alacsony saját súly miatt gyorsabb a felborulás veszélye.

  Fedezze fel itt a praktikus és robusztus tyúketetők széles választékát!
   
 • Etető vályú fürjek és kedvtelésből tartott madarak számára: A kifejezetten a fürjek, a házimadarak és a törpecsibék igényeihez igazított etető több nyílással rendelkezik, így a baromfi elérheti a takarmányt. A praktikus csíptetőrács segítségével megakadályozható az élelmiszerpazarlás, és ezáltal a káros rágcsálók, például egerek vagy patkányok vonzása.

  Népszerű fürj etető a Agrarzone-nál: etető fürj 25 cm
   
 • Etetővályú galambok számára: A galambok számára a fajnak megfelelő etető vályú robusztus műanyagból készül, és csuklós etetőráccsal rendelkezik, amely megakadályozza a vályú gyors elszennyeződését.

  Népszerű galamb etető a Agrarzone-nál: Galamb etető 25 cm

Akár csirkéknek szánt etetőt, akár baromfi etetőt választ: A Agrarzone baromfiboltban garantáltan megtalálja a megfelelő modellt a baromfi számára. További kérdése van az etetőinkkel vagy a baromfitartással és csirketenyésztéssel kapcsolatban? Írjon nekünk a kapcsolatfelvételi űrlapunkon keresztül, vagy vegye fel velünk a kapcsolatot e-mailben, telefonon, chaten vagy Whatsappon keresztül.

Hová helyezze el a baromfi etetővályút?

A csirke etetőkádat bárhová elhelyezheti a csirkeólban.

Ügyeljünk azonban arra, hogy a környezet higiénikus és tiszta legyen, hogy a csirketakarmány ne szennyeződjön. A baktériumokkal és kórokozókkal szennyezett etetőtál vagy csirketakarmány betegségveszélynek teheti ki a csirkeállományt.

A legjobb, ha az etetőt olyan helyre helyezzük, ahol a csirkék mindig hozzáférhetnek, és amely védett a zord időjárástól. Ha csirkéi hozzáférnek egy szabad tartási helyhez, akkor ebben a helyiségben is érdemes elhelyezni egy etetőt a baromfi számára.

Hogyan kell tisztítani az etetőt?

A baromfi etető rendszeres tisztítása különösen fontos az életerős és egészséges csirkeállomány számára.

Rendszeresen, lehetőleg hetente egyszer tisztítsa meg a baromfi vályúját. Ehhez távolítsa el a maradék takarmányt, és törölje ki az etetőt meleg vízbe mártott ruhával. Az erős szennyeződések könnyen eltávolíthatók egy kis mosószerrel. Ezután öblítse ki újra friss vízzel az etetőtálat, és szárítsa meg, mielőtt friss baromfitakarmányt adna hozzá.

A megfelelő baromfitáp kiválasztása az etetőtálhoz

Legyen szó jó tojóteljesítményről, baromfihizlalásról, galambok, fürjek vagy biztonságos és ellenőrzött csirketartásról - csirkebarát és kiegyensúlyozott baromfitápjainkat már évek óta sikeresen használják a csirketenyésztők, hizlalók és magánbaromfitartók. Minden baromfifajta számára talál baromfitakarmányt!

Baromfitakarmányok áttekintése:

Praktikus termékek a baromfitenyésztéshez és a csirketenyésztéshez:

Az Ön előnyei a Agrarzone üzletben:

Ingyenes visszaküldés:

Ez minden 30 napon belül visszaküldött csomagküldeményre vonatkozik. A szállítmányozó céggel történo visszaküldés költségei azonban a vásárlót terhelik.

Nincs kockázat a 30 napos pénzvisszafizetési garanciának köszönhetően: Ha a megvásárolt termék mégsem az Ön számára megfelelő, a kiszállítástól számított 30 napon belül indoklás nélkül visszaküldheti a terméket. Ezután visszatérítjük Önnek a teljes vételárat.